Nokia mı Alsam Samsung Mu?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Posco
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Reaksiyon puanı
10,315
yahu tam 9 sayfa inceledim bu konuyu, bi Allah'ın kulunun aklına SAR değeri diye bişey gelmemiş.
sağlığımızın hiç mi kıymeti yok!
neden kimse, telefon alırken bi de SAR değerine bak, kendine ölüm satın alma diye bir şey söylemiyor?!
evet, geçen gün teknoloji sitelerinden birinde -ki, benzer bir yazı SDN'de de çıktı- SAR değeri en yüksek on telefon ile en düşük on telefon gösterilmişti. yani SAR değerleri en yüksek on telefon içinde (en çok radyasyon yayan) SAMSUNG markalı tek bir telefon yoktu. bu kategori içinde, nokia'dan 4, LG'den 4, ve HTC vardı. bununla beraber, SAR değeri en düşük on telefon içinde SAMSUNG'un üst düzey beş adet markası vardı. samsung sadece, kalitesi, teknoloji ve özellik üstünlüğüyle değil, aynı zamanda sağlığımızı düşünme yönüyle de en önemli hatta bir numara olan bir firma ve markadır.

Aline

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ben de aynı sorundan muzdaripim. Nokia çok bozdu diyorlar Samsung'da gereksiz pahalı, yani anlayacağın yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal :)

blackmamba07

Profesör
Reaksiyon puanı
3
evet malesef nokia çok bozdu. rakipleri android işletim sistemli smartphone'lar üretirken nokia symbian'a çakılı kalmış durumda. artık sadece kamera geliştirerek biyerlere gelebileceğini sanıyor ama yanılıyor. en azından kullanıcılar böyle söylüyor. samsung da güzel ürünler üretiyor eyvallah ama ürünlerin bol bol reklamını yapıyor ve yapılan reklamın parası adete kullanıcıdan çıkartılıyor. gereğinden fazla pahalıya satılıyor bence. birde tasarım bakımından pek başarılı değiller sanki.

siyah duvarlar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ŞU ana kadar 8-9 tane telefon değiştirdim.Hepsi de samsung idi diyebiliri.Hepsinden de memnun kaldım.

michuozawa

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
493
samsung un son modellerinden birini alırsan samsung derim çünkü kendilerini aşmışlar :)

突厥汗國

Profesör
Reaksiyon puanı
1,276
Samsung Suan Itıbarı ILe Çıkardıgı Urunlerıyle Gerçekten Iyı Konumda Ve Normal RakamLarda

Servıs Ve Hızmet Kalıtesı Bana Gore Iyı Durumda

Nokıa Servıste Iyıce Sapıttı Hangısıne Gıtsen Sankı Bedava Dagatmıslar Tavırlarındalar

Servısı Iyı Olmayan Bır Urun Unutmayın Bıseye Yaramaz 900 Kusur Lıra Verceksın Herhangıbı Bır Aksaklıkta Yardımcı Olunmıcak

O Yuzden Nokıa Dustu Guzumden Samsung Kullanıyorum Ve Tavsıye ederım

Tabıkı Bunlar Kısısel Dusuncelerım..

gigabyte13

Asistan
Reaksiyon puanı
1
yahu tam 9 sayfa inceledim bu konuyu, bi Allah'ın kulunun aklına SAR değeri diye bişey gelmemiş.
sağlığımızın hiç mi kıymeti yok!
neden kimse, telefon alırken bi de SAR değerine bak, kendine ölüm satın alma diye bir şey söylemiyor?!
evet, geçen gün teknoloji sitelerinden birinde -ki, benzer bir yazı SDN'de de çıktı- SAR değeri en yüksek on telefon ile en düşük on telefon gösterilmişti. yani SAR değerleri en yüksek on telefon içinde (en çok radyasyon yayan) SAMSUNG markalı tek bir telefon yoktu. bu kategori içinde, nokia'dan 4, LG'den 4, ve HTC vardı. bununla beraber, SAR değeri en düşük on telefon içinde SAMSUNG'un üst düzey beş adet markası vardı. samsung sadece, kalitesi, teknoloji ve özellik üstünlüğüyle değil, aynı zamanda sağlığımızı düşünme yönüyle de en önemli hatta bir numara olan bir firma ve markadır.

Bu kadar teknik analiz yapabildiğine göre bilgilisin bu konuda. Peki sence SAR değeri Samsung telefonlarda niye düşük? Veya diğer firmalar afedersin cahil mi ki 1 ve üstü SAR değerlerine sahip cihazlar üretiyorlar? :)

Benim kişisel görüşüm: Samsung Nokia'dan daha iyi, tek geçerim bu karşılaştırmada. Fakat elektromanyetik gücün düşük oluşu nelere yol açar konuşma kalitesinde? Bunları da yazmamız lazım. :)

muco678

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Eğer dokunmatik alacaksan Kesinlikle androidli bir samsung ya da htc almanı öneririm.Nokia nın dokunmatiğinin nasıl olduğunu hepimiz biliyoruz.Nokia neden windows phone a geçti? Nokia telefonların donanımsal olarak en yüksek telefonunu bana söyleyebilir isiniz.Samsung dokunmatik te nokia yı eziyor.Nokia hayranları Samsung un galaxy s 2 ye baksınlar.

Reaksiyon puanı
10,315
elektromanyetik gücün düşük oluşu nelere yol açar konuşma kalitesinde? Bunları da yazmamız lazım. :)

sevgili gigabyte13, ben takriben 8 yıldır samsung kullanıyorum. bu süre zarfında sanırım 5. samsung telefon elimde şu an. ve şimdiye kadar ses kalitesi yönüyle hiçbir sorun yaşamadım. gayet net ses alıyorum. ha bilmiyorum belki var olsa bile bu ancak münferit olarak bazı telefonlarda (modellerde bile demiyorum) ekstrem bir örnek olarak olabilir. ki zaten bu da hemen her markada olabilecek bir istisnai durumdur diye düşünüyorum.

kaldı ki zaten, söylediğiniz gibi genel bir ses sorunu olsaydı millet nasıl ki nokia'nın simbian saçmalığından müşteki oluyorsa aynı şekilde bundan da bahsedilebilirdi. siz kimsenin bundan şikayetçi olduğunu duydunuz mu?!

fraud3

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Eğer dokunmatik alacaksan Kesinlikle androidli bir samsung ya da htc almanı öneririm.Nokia nın dokunmatiğinin nasıl olduğunu hepimiz biliyoruz.Nokia neden windows phone a geçti? Nokia telefonların donanımsal olarak en yüksek telefonunu bana söyleyebilir isiniz.Samsung dokunmatik te nokia yı eziyor.Nokia hayranları Samsung un galaxy s 2 ye baksınlar.

Ben n8 kullanıyorum ve dokunmatiği hiçte kötü değil.Kullanmadan yorum yapma istersen ;)

iyi ki android yok nokiada yoksa çamur atacak nesi kalacak :D

Lonesomecowboy

Doçent
Reaksiyon puanı
198
Nokia al çünkü Samsung hassas telefon üretiyor yere düşürünce bile bozulma şansı çok yüksek ama Nokia öyle değil ne modeli aldığın önemli değil NOKIA dan Şaşma

Ben buna katılmıyorum, Ben samsung t100, d900i ve e900 kullandım. Yani telefon maceram samsungla başlamıştı. E900 3.5 sene kullandım, bu süre boyunca yere düştü, her türlü koşulda ve yerde kullanıldı ve nokia 5130 ile takas ettiğimde halen çok iyi durumdaydı. Evde halen e250i kullanılır. Bence samsung gayet sağlam ve stabil telefonlar üretiyor. Mobil pazarda 2. olan bir şirkette böyle davranmalıdır.

Şu anda nokia e63 ve 5230 xm kullanıyorum. Nokiaya geçmemin nedeni, samsungun bazı özelliklerinin yetersiz gelmesi(e900de titre+çaldır yoktu mesela) ve cihazın içerisinde bulunan her özelliğin sorunsuzca kullanılabilmesi. 1 yıl önce 400 liraya aldığım 5230da yok yok. dokunmatik ekran, gps, nhd 16 milyon renk gösteren ekran, kullanışlı bir menü.
Sonuç olarak nokiadan memnunum. 5230 1 senesini geçti e63 ise 1 yaşına yeni girecek.

Nokia pazar payı kaybetmesinin yegane nedeni, eskide diretmesi. samsung, lg, motorola çift çekirdekli tegra 2 işlemcili telefonlar üretirken nokıa halen 1ghz sistem belleğine sahip bir telefon bile üretmiyor. Wave 2 şu anda donanımı, tasarımı ve fiyatıyla rekora koşuyor. Çünkü kullanıcılar artık bilinçli, 800 lira symbian gibi hantal bir işletim sisitemine vereceğime 1ghzlık, süper amoled ekranlı, oldukça ince ve hafif olan ve 3d her türlü oyun ve uygulamayı sorunsuzca kaldırabilen bir telefon alırım diyor.

Bada işletim sistemi bence şu anda en stabil işletim sistemidir. bada2 çıktığında şu anda keşke olsa dediğimiz flash desteği ve küçük hatalar giderilecek.

hal böyle olunca nokia pazar payı kaybetmeye mahkumdur. Hindistanda ucuz telefon sektörünü elinde tutan halen nokia, bizde de ucuz telefonlarda halen nokia lider.ancak konu akıllı telefon olunca ipi samsung, apple göğüslüyor.

Tasarıma ve donanıma önem verenler kesinlikle samsung tercih etmeli. Bunu bir Nokia kullanıcısı olarak söylüyorum.

gigabyte13

Asistan
Reaksiyon puanı
1
sevgili gigabyte13, ben takriben 8 yıldır samsung kullanıyorum. bu süre zarfında sanırım 5. samsung telefon elimde şu an. ve şimdiye kadar ses kalitesi yönüyle hiçbir sorun yaşamadım. gayet net ses alıyorum. ha bilmiyorum belki var olsa bile bu ancak münferit olarak bazı telefonlarda (modellerde bile demiyorum) ekstrem bir örnek olarak olabilir. ki zaten bu da hemen her markada olabilecek bir istisnai durumdur diye düşünüyorum.

kaldı ki zaten, söylediğiniz gibi genel bir ses sorunu olsaydı millet nasıl ki nokia'nın simbian saçmalığından müşteki oluyorsa aynı şekilde bundan da bahsedilebilirdi. siz kimsenin bundan şikayetçi olduğunu duydunuz mu?!

Ben 2 adet Samsung marka cep telefonu kullandım şimdiye dek ve ses kalitesi açısından sorun yaşadım açıkçası. Nokia'da yaşamadım dersem o da yalan olur nadir de olsa yaşadım çünkü. :)

Demek istediğim şey elektromanyetik dalgaların beyine her şekilde zararı olduğu. Fakat dalga açısından bakarsak olaya elektromanyetik alanın büyüklüğü arttıkça çekimin de artmış olması gerek. Belki de SAR değeri 1'den düşük her cihazda bu sorun az veya fazla şekilde mevcuttur.

muco678

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben n8 kullanıyorum ve dokunmatiği hiçte kötü değil.Kullanmadan yorum yapma istersen ;)

iyi ki android yok nokiada yoksa çamur atacak nesi kalacak :D

Kullanmadığımıda nereden çıkardın onunda dokunmatği Bir samsungla kıyaslanmaz.Acaba sen Samsung kullandın mı?Çünkü Samsung kullananlar bir daha bırakamıyor.Nokia yı da tamamen kötülemiyorum.Messela ücretsiz navigasyon uygulaması sunuyor ve dünyanın bütün haritalarını ücretsiz sağlıyor fakat Türkiye de navigasyon haritaları daha gelişmediği için navigasyondan tam manasıyla faydalanamıyoruz.Ama bir 5 yıl içerisinde bu gerçekten çok faydalı olacaktır.Sırf bunun için bir nokia alınır çünkü çok ucuz.

ShadowFix

..........
Reaksiyon puanı
77
Arkadaşlar bundan yaklaşık 2 buçuk ay önce bende araştırmaya başladım tel almak için. tam 2 yıla yakındır nokia 5320 xm kullandım, telin bütün özelliklerini kullandım, hatta tel 2 gb bluray filmi bile açıyor ama insan bu, elimde kalacak diye 488 TL Almıştım, 150 tle sattım. tel işi zarardan başka bişey değil bence, ardı arkası kesilmez bu işin. al birini vur ötekine. ben şimdi samsung galaxy gio kullanıyorum, bu fiyata 2 ay önce daha hızlısı yoktu. kamera benim için önemli değil yeterde artar bile. uygulama zenginliği oyunlar zaten güzel. sistem hızlı tam istediğim gibi. durumum iyi olsaydı kim istemezki n8 almayı iphone almayı. ben bir tel aldığım zaman başkasıyla karşılaştırmam sadece aldığımla yetinirim.

arkadaşlarla piknikteydik, video falan çekti elinde var iphone bana videoyu gönderirmisin dedim bakakaldı öyle ben o parayı verip bu özellik olmayacak ben neyleyim o zaman 2,500 tl telefonu verilen paraya yazık. anlıyacağız bende tavsiye bütçenize göre ve nasıl kullanacağınıza göre tel alın.

tekinderya

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
@hayalci, katılıyorum sana... iphone sanki başka bir dünyamış gibi sadece bazı özellikleri kendi aralarında kullanıyor olmaları çok kötü bencede.. o kadar para ver bazı özellikleri kullanama.. ben istemem böyle şeyi... zaten o kadarda para vermem bir telefona o ayrı..

S

SDN Okuru

SDN Okuru
:biggrin::thumbup:ben su ana kadar nokia symbian kullanıyorum hicbir donma felan yapmadı ve ve hayla kullanıyorum nokia n96 en az 4-5 senelik var hayla sorunsuz kullanıyorum tamır görmedi biraz kalın olabilir ama cihazda hersey var wivi bluetoot 5mp kamera televizyona bile baglama kablosu bile var sarjıda en az 3 gün gidiyor en fazla 4 kullanıma baglı hic kullanmazsanız veya sadece konusup mesajlasırsanız tam 5 gün sarjı gıdıyor:thumbup::thumbup: ama sen bilirsın tabi hangisini alacagını nokia n96 350 TL den fazla degil:thumbup::thumbup::w00t:

S

SDN Okuru

SDN Okuru
:biggrin:arkadaşlar nokianın önceden sağlamlığı vardı ama oşimdi o bile yok samsung un işlevselliği ön plana çıkıyor tavsiyem bende o telefonu almayı düşünüyorun samsung galaxy w ...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bende nokia hastasıydım ama samsung bir telefon aldım yeni samsung galaxy young telefon süper navigasyon harita android ve daha bircok sey sarzıda güzel ben gün boyunca asırı derecede ınternete gırerım ve telefon bır gun dayanıyor ama asırı derecede coook ınternet harcıyor 250 mb bir günde bitiyor o yuzden sınırsız ınternet alıyorum türkcellde war 1 sene sınırsız 19 tl

Fearlees

Doçent
Reaksiyon puanı
1
yav kardeşim ne içiyosunuz siz o paraya çok üstün olmasada iyi bir android telefon alırsın şu forumdaki nokia fanatiklerini salla sen git adam gibi akıllı telefon al, telefon al desem nokia derim ama ben akıllı telefon diyorum,şunlara kulak asma sen

RİZELİ

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
aman ha aman o telefondan wondera geçene kadar neler çektim
telefonun yeni uygulaması hiç yok
kamerası berbat çekiyor
dakka başı donuyor

Haberim yoktu ya bende kuzenden görmüştüm bunu öğrendiğim iyi oldu Teşekkürler..

anc555

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
c7 başta iyiydi belle kurduktan sonra stabilite diye bir şey klamadı bir süre sonra seni tatmin etmez mağazasıda kötü

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
Konuyu açan arkadaşa en iyi modeli ben yazıcam şu ana kadarki olan butun modelleri unutup benım dediğim telefonu alınca bana bir dua edeceğini umuyorum o kadar eminim ve kesinlikle bunu kaçırmayacagını bildigimden

N O K I A

N9

evet n9 httphttp://www.ceptown.com/model/1822/nokia-n9 smybıanın en son işletim sistemi MEEGO , ve android yükleyebilirsin rootla telefonu aldıgında android kurmaya yardımcı olurum zaten hiç gerek yokta 2 işletim sistemini görmen açısından diyorum. ayrıca son notum lumıa 920 seviyorsan 850 tl bütçen varsa n9 tipi lumıalarla tıpa tıp aynı yani arkadaşlarına lumıa 920 diye havada atabilirsin :)

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Nokia kaldı mı ya? O kadar para verip üstüne bir de modifiye mi yapıcak [MENTION=322625]Connections[/MENTION] ? :D 400 liralık bir android bile aynı performansı aynı hissi verir gerek yok nokiaya para vermeye. 800-900 liralara şimdi samsungta da htc de de sonyde de canavar gibi telefonlar var bilgisayarlara taş çıkarır hepsi