Nokia mı Alsam Samsung Mu?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Posco
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

senar1st

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Saygısızlıkla vs.. alakası yok, saçmalamışsın. Nokia ezildiğini kabul etti falan. İzlenim anlatmıyorsun, iftira atıyorsun. Bir tane kaynak gösterir misin Nokia ezildiğini kabul etti diye ?

Tamam haklısın:) İftira atıyorum ben:)

disconse

Asistan
Reaksiyon puanı
2
ikinci el temiz bi iphone 3gs al.asla pişman olmazsın.ben 900e aldım kendi kendime ben daha önce telefon kullanmamışım diyorum.apple ın uygulama dünyasına bi adımını at çıkmak istemezsin iphone nin yapamayacağı şey yok gibi bişey :)

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Saygısızlıkla vs.. alakası yok, saçmalamışsın. Nokia ezildiğini kabul etti falan. İzlenim anlatmıyorsun, iftira atıyorsun. Bir tane kaynak gösterir misin Nokia ezildiğini kabul etti diye ?

Bunlar yeterli olur mu? Bilemiyorum... Ama bunlara da gerek yok bence. Evet berbat bir firma demiyor kimse zaten, ancak rakiplerinin gerisinde Nokia, bu bir gerçek maalesef...

Kaynak1

Kaynak2

Bu arada, istediğiniz özelliklere ve fiyat aralığına en uygun cihaz Nokia C7 gibi duruyor, teknoloji marketlerde yapılan indirimleri takip ederseniz, istediğiniz fiyata bulabilirsiniz.

hltt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Hocam bazı arkadaşların dediği gibi markaya bakmak yerine aradığın özelliklere bakmanı tavsiye ederim. Sana şu kadarını söyleyeyim benim fikrim android olsun taştan olsun. Nokia 5300, Nokia N81, E63, LG GM735, Samsung Galaxy S. Bu telefonların tamamını kullandım yani anlayacağın windows mobile, android ve symbian işletim sistemlerinin üçünü de kullandım ancak android başka birşey. İş arkadaşım geçen hafta c7 aldı genel hatları ile iyi bir telefon ancak 1.si gps bağlantısını benim telefonumdan 45 sn sonra yapabildi, 2.si symbian 3 androide nazaran daha yeni bir işletim sistemi ve hala sorunları var.
Ancak dediğim gibi özellik ve bütçe karşılaştırmanı yaparak sen karar vereceksin.

kimyaci86

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben bi nokia kullanıcısıyım ama nokianın ceosu bile akıllı telefon işini başaramadıklarının symbian işletim sisteminin sorunlu olduğunu her fırsatta söylüyor sana tavsiyem nokia yada samsun değil sony ericsoon vivaz söylediğin tüm özellikler onda var fiyatını tam bilmiiyorum amayaklaşık 650 700 civarında bi araştır bence pişman olmazsın

telci

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sakın ha sakın nokia alayım deme. Ben de bazıları gibi nokia nın sıkı fanatiğiydim. Samsung'un dandik telefonlar ürettiğini sanıyordum ama öyle değilmiş. Samsung eski modellerde geçerli bu. Yenilerde eziyor Nokia' yı samsung. Nokia da zaten kabul etti bunu:)

Sen gibi telefon arıyordum. Hatta konu başlığı bile Nokia idi. Fikrim nasıl değişmiş bak:)
http://forum.shiftdelete.net/nokia/195560-telefon-almayi-dusunuyorum-yardimlarinizi-bekliyorum.html

arkadaşım sende çok ucuz telefon bakmışın 360 tl ye dokunmatik işletimi iyi medyası sağlam tel bulamazsın ki samsund da ne var o fiyatta genoa corby falan ki o telefonları kullandım ben 5800 daha güzel ayrıca nokia hala en iyi symbian sistemini komple baştan yarattı şimdi symbian ve meego yu birleştirmeyi planlıyor c7 kardeş senin özelliklerine ve fiyat aralığına en ygun olanı o ama 1000 tl ye zorlayabilirsen kesinlikle n8 al derim :D :D

---------- Post added at 16:14 ---------- Previous post was at 16:12 ----------

herkes iphone android falan diyorda abi telefon süper olsa nolur işletim sistemleri rezlaet tamam iphone süper ötesi ama iphone un dez avantaı her şeyi itunes üzerinden yapıon yere 2 3 düşürmede kırılıyor falan kamerası 5mp düşük yani ama görüntü ve dokunmatik olarak süper bir telefon

---------- Post added at 16:16 ---------- Previous post was at 16:14 ----------

görüntü derken retina display ekranı süper ama n8 de amoled yani n8 in dokunmatiğide iphone gibi kamerası zaten sollamış ses kaliteside süper ben şahsen n9 çıkmazsa n8 alcam süper bir tel

yer6

Profesör
Reaksiyon puanı
54
Bunlar yeterli olur mu? Bilemiyorum... Ama bunlara da gerek yok bence. Evet berbat bir firma demiyor kimse zaten, ancak rakiplerinin gerisinde Nokia, bu bir gerçek maalesef...

Kaynak1

Kaynak2

Bu arada, istediğiniz özelliklere ve fiyat aralığına en uygun cihaz Nokia C7 gibi duruyor, teknoloji marketlerde yapılan indirimleri takip ederseniz, istediğiniz fiyata bulabilirsiniz.

burada belirttiğin kaynaklarda ve açıklamanın orjinal metninde samsung ile ilgili hiçbirşey yok.istersen metnin orjinalini bulabilirsin.ayrıca nokia nın ezildiği vs nedemek anlamadım.android akıllı telefon pazarında işletim sistemi olarak liderliği aldı.ama android samsung un değil.senar1st arkadaşımız samsungun ezdiğini vs söylemiş.

symbian ın çağın gerisinde kaldığını bunun değiştirilmesi gerektiği belirtilmiş.symbian 3 hemen çıkartıldı.çok fazla eksiği vardı.güncelleme ile birçoğunu giderdiler.
ayrıca iphone ve blackberry firmaları ile ilgili,orjinal metinde, şöyle söyleniyo " bu firmalar piyasada üst seviyede pahalı telefonlarında satılabileceğini bize gösterdiler."

telci

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yok aslında symbian ın fişini çekmedi eski symbian ın fişini çekti alt yapıyı yeniden t-yarattı nokia bide meego ile birleştirmeyi düşünüyormuş

telci

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
alakası yok bütün sistemler arızalı android in açığı fazla aymbian 3 de yeni olduğu için onunda açıkları fazla ios4 falan zaten apple yani bir bilgisayar firması üretiyorsa iphone un başarılı olması gayet normal ayrıca n8 android den daha hızlı çalışıyor o biraz telefonun işletim sistemine ve hafızasına bakıyor

---------- Post added at 16:47 ---------- Previous post was at 16:43 ----------

mesela telefonun hafızasını full doldur android olsun iphone olsun yavaşlama ve donma görülür yani telinde tutmak istiyorsan medya dosyalarını fotolarını vs.. hafıza kartına yükle sonuçta yeni bir çağ her şey yeni kusursuz demek mümkün değil

---------- Post added at 16:49 ---------- Previous post was at 16:47 ----------

pardon işletim sistemi değil işlemci hızı olcaktı kusura bakmayın :))

---------- Post added at 16:51 ---------- Previous post was at 16:49 ----------

illa android diyosan htc al samsung çok dandik android istiyosan htc alcaksın

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
burada belirttiğin kaynaklarda ve açıklamanın orjinal metninde samsung ile ilgili hiçbirşey yok.istersen metnin orjinalini bulabilirsin.ayrıca nokia nın ezildiği vs nedemek anlamadım.android akıllı telefon pazarında işletim sistemi olarak liderliği aldı.ama android samsung un değil.senar1st arkadaşımız samsungun ezdiğini vs söylemiş.

symbian ın çağın gerisinde kaldığını bunun değiştirilmesi gerektiği belirtilmiş.symbian 3 hemen çıkartıldı.çok fazla eksiği vardı.güncelleme ile birçoğunu giderdiler.
ayrıca iphone ve blackberry firmaları ile ilgili,orjinal metinde, şöyle söyleniyo " bu firmalar piyasada üst seviyede pahalı telefonlarında satılabileceğini bize gösterdiler."

Ne diyebilirim ki, sende haklısın :D

Nokia' yı çöpe atmak değil amacım, bende çok beğeniyorum Nokia' yı. Hatta tavsiye olarak da Nokia C7 yi önermiştim.

Mantıklı olarak sadece Android var diye, kötü malzemeler kullanmış herhangi bir cihazı, Nokia gibi kalite ile kıyaslamak saçma olur tabii ki.

Samsung'un alt segment ürünleri kalite açısından yeterli olmayabilir, ancak iş üst segmentlerde çıkan ürünlere gelince kalite açısından Nokia'dan en ufak bir eksisi yok, işte burada Symbian işletim sisteminden dolayı, Android'li Samsung'ların gerisinde kalabiliyor Nokia. Her ne kadar yeni güncellemeler olsa da, Symbian 3'ün haala çok eksiği var.

Artık Nokia da Android'e geçmeli bence. :D

telci

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sony ericcson xperia arc tavsiye ederim en yeni android sistemini kullanan ilk telefon özzellikleri süper çok harika bir telefon bir göz at bence

Aquamenti

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Her ne kadar Nokia fanatiği olsam da, gelecek artık Android işletim sistemli telefonlarda. O yüzden Samsung diyorum. Nokia, Androidli telefon çıkarmış olsaydı Nokia derdim tabi ki de.

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Telefonda markanın çok bir önemi olduğunu düşünmüyorum. Cihazın donanıma bakacaksın içindeki yazılıma bakacasın ödeyeceğin paraya bakacaksın. Para belli,üç aşağı beş yukarı donanım belli,kalmış yazılım..! Bence androidli bir tlf al.Nokia ,samsung yada başka marka olmasının çok fazla önemi yok.

senar1st

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Kimse beni yanlış anlamasın. Ben Nokia' yı sevmiyorum. Neden sevmiyorum? Symbian ı kullandığı için. Telefonu acaip yoruyor ve bazen düşük performansta kullanıyorsunuz. Dokunmatik ekranı ise bazen algılamama sorunlarını ortaya çıkarıyor.

Samsung Android' e geçti. Hem tasarım olarak Hem de işletim sistemi olarak Samsung al derim:) Ha bir de en önemlisi, Nokia vereceğin tomar paraya daha ucuza telefon alabilirsin. Bir arkadaş telefonumun 360 lira olduğunu söylemiş. 2009 yılında çıkan bir telefondur: samsung b5310 corby pro. O zaman ki fiyatı 640 lira idi. Şimdi de 420 lira. Nokia 5800 ise yanılmıyorsam daha fazla. İkisinin özelliklerini karşılaştır kıyaslamayı sen yap:)

Kimseyle tartışmıyorum. Saldırmayın bana yine:D:D

Gönlün hangisini istiyorsa onu seç kardeşim:) Benim kanaatim Nokia alma:)

arsenik

Rektör
Reaksiyon puanı
242
işletim sistemlerinden biraz uzak kaldım ama kimse nokia'nın windows phone 7 işletım sistemli telefonundan bahsetmemiş windows phone 7li işletim sistemleri arttıkça symbian işletim sisteminin ucuzlayacağını düşünüyorum ayrıca wp 7li nokia telefonun görünümünüde çok beğenmiştim.

Mert Ahmet

Dekan
Reaksiyon puanı
41
Htc alabilirsin Wildfire olabilir
Amoled ekran tavsiye ederim ;)

Longh0rn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
http://www.priceofmobiles.com/categ...productName1=965&catName2=1&productName2=1336

buradan karşılaştırma yapabilirsiniz telefonları kişisel olarak samsung daha iyi buluyorum türklerde pisikolojik olarak samsung soğukluğu olduğunu düşünüyorum artıları android dışında nokia dan daha sağlam olmasınıda eklemeden geçemeyecem örnek: bende samsung l700 var ilk cıktıgında almıştım hala ilk gunku gibi çelik kasalı :sleep:

17muhammed

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Nokia al çünkü Samsung hassas telefon üretiyor yere düşürünce bile bozulma şansı çok yüksek ama Nokia öyle değil ne modeli aldığın önemli değil NOKIA dan Şaşma

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
valla turkcell t10 kulanıyorum teknolojixden 350'ye aldım alalı bir hafta oldu hala yazılım ekliyip siliyorum gündüzüm gecem bir oldu

benim sayabildiğim 10 farklı anasayfa yazılımı var onlarca hareketli arkaplan bir sürü oyun vb.

millet sürekli uygulama yüklerken sabit bir telefon kullanmak pek iyi olmuyor

bariscaa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
C7 ye vereceğin parayla kendine bir Samsung I9000 Galaxy S al.Android keyfine var arkadaşım.Androidi bir kere kullan bir daha vaz geçmezsin emin ol.I9000 pahalı dersen.Motorola Milestone al derim oda muhteşem bir alettir.Yada bunlar pahalı dersen Samsung Galaxy Ace al Android'e geçiş yap.
Alacağın cihaz ne olursa olsun içinde android olsun.Uygulama oyun vs vs ne istersen bulabilirsin.

lazerboy

Profesör
Reaksiyon puanı
7
http://www.priceofmobiles.com/categ...productName1=965&catName2=1&productName2=1336

buradan karşılaştırma yapabilirsiniz telefonları kişisel olarak samsung daha iyi buluyorum türklerde pisikolojik olarak samsung soğukluğu olduğunu düşünüyorum artıları android dışında nokia dan daha sağlam olmasınıda eklemeden geçemeyecem örnek: bende samsung l700 var ilk cıktıgında almıştım hala ilk gunku gibi çelik kasalı :sleep:

L700 vardı bende de 6 kere servise yolladım para iadesi istedik bekliyorum :D Kişiden kişiye değişiyor ama Samsung son zamanlarda kalitesini iyice yükseltti :) Bu arada metal kasasının dayanıklılığına laf söylemem o kadar düştü taş gibiydi :) Sadece çizikler oluşuyordu :)

Posco

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bugün Samsunglara baktım. Kameralarını biraz düşük buldum. Ama görevli bana Samsung'un 5 mp HD kameralı telefonun diğer markaların 8-12 mp telefonlarından daha iyi görüntü vereceğini söyledi. Ben de Samsung S5830 Galaksi Ace markalı telefonu beğendim.

Doğru mudur sizce bu bilgiler? Alayım?

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
Şahsım adına sonyericsson dokunmatik modellerinin çeşitlenmesini bekliyorum. başka marka almam.

senar1st

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Bugün Samsunglara baktım. Kameralarını biraz düşük buldum. Ama görevli bana Samsung'un 5 mp HD kameralı telefonun diğer markaların 8-12 mp telefonlarından daha iyi görüntü vereceğini söyledi. Ben de Samsung S5830 Galaksi Ace markalı telefonu beğendim.

Doğru mudur sizce bu bilgiler? Alayım?

Doğru demiş:) İnanmadıysan eğer başka telefonculara sor. Gönlün hangi markayı istiyorsa onu seç:) Sonuçta sen kullanacaksın:)

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Sadece Samsunglara bakmışsın anladığım kadarıyla, diğer seçeneklere de mutlaka bakmanı, incelemeni tavsiye ederim. Satıcı malı satmak için söylemiş olabilir ama haklı da olabilir :D İnternet'ten düşündüğün modeller ile çekilen resimlere, videolara bakabilirsin. Ama en iyisi şöyle bir eline alıcaksın telefonu, tartacaksın, dokunacaksın, fotoğraf, video çekip bakacaksın, inceleyeceksin işte :D

Babam geçenlerde Nokia N8 satın almış, kurcalamış biraz. Kamera konusunda çok hassastır, 12 Mp'lik N8'in kamerasını beğenmemiş, götürüp geri iade etmiş, HTC Desire almış onun yerine, öve öve bitiremiyor. ( 5 MP'lik Desire mi? 8'Mp'lik Desire HD modeli mi? Bilmiyorum )

mdkbet

Profesör
Reaksiyon puanı
89
nokia mı kaldı yahu
androidli bi telefon benim tercihim