Bilgisayar Mühendisliği

Tavsiye Ettiğiniz Mühendislik Dalı Hangisi?

• İnşaat Mühendisliği

Kullanılan: 0 0.0%
  • Genetik Mühendisliği

• Ziraat Mühendisliği

• Endüstri Mühendisliği

• Harita Mühendisliği

• Otomotiv Mühendisliği

• Kullanılan toplam oy
    17
  • Anket kapatılmış .

Eferen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tavsiye ettiğiniz üniversiteler hangileri? İş alanları nasıl? Yüksek lisans ve doktora yapmak ne kadar kolay?

VincentVega

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Üniversiteden ziyade kendini geliştirmenin daha önemli olduğu bir bölüm kendisi.

RexRage

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
zor olduğunu kabul edip gidilmesi gereken bölüm. şu an ta kendisini okuyorum,zor olduğunu bilerek yazdım,rahatım ^^

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Tavsiyem biraz sıkı çalışıp teknik üniversitelerden birini kazanman yönünde (ODTÜ, İTÜ, YTÜ vs). Diğer üniversiteleri bilmiyorum ama ODTÜ'de iyi bir eğitimin yanında iş hayatında sana yetecek kadar ingilizce de öğretiyorlar.

Ayrıca ankette Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği yok :)

Eferen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
zor olduğunu kabul edip gidilmesi gereken bölüm. şu an ta kendisini okuyorum,zor olduğunu bilerek yazdım,rahatım ^^
İş olanakları nasıl rahatça iş bulunabilir mi? sen araştırmışsındır ve hangi üniversitedesin ben marmara dokuz eylül ve ankara üniversitelerini gözüme kestirdim ama

RexRage

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
tabiki de bilgisayar mühendisliği geleceğin mesleği bu tartışmasız ama iş imkanları ilden ile değişir. Ben çukurovada okuyorum adanalıyım iş imkanları kısıtlı şehir daha çok tarıma yönelik. ama istanbul da iş imkanı sağlam tabii bi de oralıysan tadından yenmez^^

canahmet34

Asistan
Reaksiyon puanı
0
elektrik elektronik bence bu sene onu yeterli bir puan yaparsam onu tercih etmeyi düşünüyorum

Strake

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Hayatım boyunca bilgisarayla uğraştım bundan sonraki zamanlarımdada bilgisaray ile uğraşıcam yani tabi ki Bilgisaray Mühendisliği. :)

falcon291

Profesör
Reaksiyon puanı
45
38 yaşındaki bir bilgisayar mühendisi olarak sınava girdiğim sene aldığım puanla İÜ İngilizce Tıp dışında Türkiye'deki tüm tıp fakültelerine girebiliyordum. Girmedim ve pişmanım.
Neden tıp dersen şunu söylerim Bilgisayar Mühendisliği diplomasının diploma olarak bir değeri yok. Yazılımcı olmak istiyor isen, 4 sene hayatın boyunca hiç kullanmayacağın kimi dersleri okumak yerine Yazılım Mühendisliği okuman (şu anda bu okulların nasıl eğitim verdiğini bilmiyorum) ya da kendi başına çalışıp birşeyler yapman çok daha faydalı...
Tıpta ise her koşulda saygı görüyorsun, sonuçta gerçekten değerli bir iş yapıyorsun. Yerine göre kıl bir programın önemsiz bir hatası sinirlerini bozmuyor. Ya da bir yükleme için değil, gerçekten insan hayatını kurtarmak gibi önemli bir iş için gece çalışmak zorunda kalıyorsun.
Bir de Türkiye'de Bilgisayar Mühendisliği ayağa düştü. İsim vermeyim ama özel bir üniversitede bilgisayar mühendisliğini bitiren bir iş arkadaşım program yazmayı bilmemekle övünüyordu. Program yazmayı bilmeyen bilgisayar mühendisi olabiliyor ise...
Listedeki diğer mühendisliklerden mekatronik yeni bir dal olması nedeniyle cazip, inşaat mühendisliği ise diplomasının bir değeri olması nedeni ile çekici. Elektrik elektronik ise Türkiye'de iş alanı çok dar bir bölüm. Bölüm böyle seçilmez ama kendini değerlendir, hayatta ne yapmak istediğini düşün ve her bölümde çoğunlukla angarya ve bir süreden sonra monoton işlerle uğraşmaya başlayacağını değerlendirerek karar ver.

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
38 yaşındaki bir bilgisayar mühendisi olarak sınava girdiğim sene aldığım puanla İÜ İngilizce Tıp dışında Türkiye'deki tüm tıp fakültelerine girebiliyordum. Girmedim ve pişmanım.
Neden tıp dersen şunu söylerim Bilgisayar Mühendisliği diplomasının diploma olarak bir değeri yok. Yazılımcı olmak istiyor isen, 4 sene hayatın boyunca hiç kullanmayacağın kimi dersleri okumak yerine Yazılım Mühendisliği okuman (şu anda bu okulların nasıl eğitim verdiğini bilmiyorum) ya da kendi başına çalışıp birşeyler yapman çok daha faydalı...
Tıpta ise her koşulda saygı görüyorsun, sonuçta gerçekten değerli bir iş yapıyorsun. Yerine göre kıl bir programın önemsiz bir hatası sinirlerini bozmuyor. Ya da bir yükleme için değil, gerçekten insan hayatını kurtarmak gibi önemli bir iş için gece çalışmak zorunda kalıyorsun.
Bir de Türkiye'de Bilgisayar Mühendisliği ayağa düştü. İsim vermeyim ama özel bir üniversitede bilgisayar mühendisliğini bitiren bir iş arkadaşım program yazmayı bilmemekle övünüyordu. Program yazmayı bilmeyen bilgisayar mühendisi olabiliyor ise...
Listedeki diğer mühendisliklerden mekatronik yeni bir dal olması nedeniyle cazip, inşaat mühendisliği ise diplomasının bir değeri olması nedeni ile çekici. Elektrik elektronik ise Türkiye'de iş alanı çok dar bir bölüm. Bölüm böyle seçilmez ama kendini değerlendir, hayatta ne yapmak istediğini düşün ve her bölümde çoğunlukla angarya ve bir süreden sonra monoton işlerle uğraşmaya başlayacağını değerlendirerek karar ver.
bu sene en kötü özel bir üniversite de bilgisayar mühendisliği düşünüyordum.
malum bankacılık bölümü çok zor zor değil aslında da sevemedim muhasebe sınavlarım var vize notlarım çok yüksek olmasına rağmen finallerde bıktığımdan çalışmayıp kalmıştım.
ama bu yorumdan sonra içime büyük bir kurt düştü.

falcon291

Profesör
Reaksiyon puanı
45
bu sene en kötü özel bir üniversite de bilgisayar mühendisliği düşünüyordum.
malum bankacılık bölümü çok zor zor değil aslında da sevemedim muhasebe sınavlarım var vize notlarım çok yüksek olmasına rağmen finallerde bıktığımdan çalışmayıp kalmıştım.
ama bu yorumdan sonra içime büyük bir kurt düştü.

Açıkca şöyle söyleyim. Şu anda altımda çalışmak için eleman seçmem gibi bir durum olsa düşük puanlı özel üniversite mezunu bilgisayar mühendislerini ilk aşamada elerim. Onlara göre sertifikalı bir lise ya da üniversite mezunu birileri daha cazip gelebilir. En azından bilgisayar mühendisi olup, herşeyi bildiklerini sanıp, aslında birşey olmadıklarının farkında olmayanlar gibi caka satmazlar.

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
Açıkca şöyle söyleyim. Şu anda altımda çalışmak için eleman seçmem gibi bir durum olsa düşük puanlı özel üniversite mezunu bilgisayar mühendislerini ilk aşamada elerim. Onlara göre sertifikalı bir lise ya da üniversite mezunu birileri daha cazip gelebilir. En azından bilgisayar mühendisi olup, herşeyi bildiklerini sanıp, aslında birşey olmadıklarının farkında olmayanlar gibi caka satmazlar.
hocam büyük bir ön yargı değil midir peki bu ?
bilgisi olan yada buna gönül vermiş başarılı arkadaşları engellemiş olmaz mısın ?

falcon291

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Türkiye'de üniversite eğitimi özellikle bilgisayar gibi gerçekten iyi olanların üniversitede kalmadığı dallarda kötüdür. Özel üniversitelerde ise çok daha kötüdür. Önyargı kötüdür dediğin doğru ve benim önceki cümlem SSG gibi birini kaçırabileceğim anlamına gelir. Ama sonuçta seçim için kriter ya da kriterlere ihtiyaç vardır. 100 kötü içinde 1 iyi bulmak yerine, 10 kötü içinde 1 iyiyi bulmaya çalışmak daha iyidir. Sonuçta birşey olan, beceren, kendini bir şekilde gösterecektir.

Hadi sana birşey daha anlatayım:
Üniversite sınavı bitti, liseden arkadaşlarla her nasılsa bir araya gelmişiz okulda. Herkes nereye girdiğini söylüyor filan. Tıp, bilgisayar mühendisi, inşaat, endüstri. Bir başka arkadaşa sorduk, basın yayın ya da turizm gibi bir bölüme girmişti. Herkes dudak büktü. Sonrasında aradan yıllar geçti bu olay 93'de oluyor. Bağlantımız sonuçta kesildi, açıkcası çok da sevdiğim bir arkadaşım değildi. Türkiye'nin fenomen bir dizisinin senaristi olmuş bu arkadaş bölüm başına en az 20-30 TL alıyor muhtemelen ve yüzlerce bölümden bahsediyoruz, sonuçta bütün bu konuştuğumuz kişileri - ben dahil - katlamış. Şöyle bakabiirsin yeteneği varmış, becermiş, para kazanmış. Sonuçta başarmış. Ya da belki de benim kendimi avuttuğum gibi diyebilirsin - hani milyonlar izlese de dizisi b.. gibi... :-) Bilmem anlatabildim mi? Sonuçta hiç de bilgisayar ile ilgili bir bölüm bitirmeyip, bilgisayarı çok iyi bilen öğrenen ve para kazanan insanlar var... Ya da başka konularda da öyle. Önemli olan hiçbir zaman diploma değil, yeteneğin ve yaptıkların. Çok zeki, çok yetenekli olursun, çalışmaktan hoşlanmazsın başarılı olamazsın, ya da tam tersi çok çalışkansındır ama yetenek yoktur, zeki değilsindir, yine başarı gelmez. Programı diploma yazmıyor demek istediğim kısaca bu.

falcon291

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Bu arada bana SSG kimdir diye sorma. Sorarsan sana ilk bilgisayar dersim olsun, bilgisayar ile ilgili bir iş yapma. Google'lamayı bilmek bile bir beceridir.

Strake

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Hocan ben olsam böyle bir yanlışı yaptığında bırakırdım seni :D Daha bölümün adını söyleyemeyen adam bölümü mü bitirecek :D
14 yaşındayım ne yüzünden bırakacaklar? yaşımı kapatıyorum ve değiştiriyorum değiştirmesem Adı Bilinmeyen Hatunlar konusuna giriş yapılmıyor :D

tambjk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Teknik üniversitede bilgisayar mühendisliği oku. Şehir olarak 1.istanbul 2.ankara 3.izmir , sektörün %90'ı istanbulda, istanbul dışında zor iş bulursun. İstanbulda çok kolay bir şekilde çok güzel kazandıran işler bulabilirsin. Pişman olmazsın. Tabi olay birazda senin kendini geliştirmende bitiyor, analitik zekan iyi değilse hiç bulaşma :)

Eferen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Aslında benim için de tıp başta gelir ama eğer YGS puanlama sistemini biliyorsanız 400 410 arasında alıyorum okul puanıyla 460 puanı buluyor tıp olmayacaksa 2. öncül mühendislik veya avukatlık olacak. Ben bilgisayarla uğraşmayı sevdiğimden iş imkanları da iyiyse iyi bir üniversitede okumak isterim.Nasıl şirketlerde çalışılıyor? Devlette çalışmak istersek maaşı nasıl? ve siz kendinizi nasıl geliştirdiniz, hangi düzeyne üniversiteden mezun oldunuz ( ottü itü galatasasaray 1. düzey, marmara, dokuz eylül, ankara 2. düzey ... böyle gidiyor benim için) ve ayıptır sorması yaklaşık ne kadar alıyorsunuz? Bir de bilgisaray mühendisi olup iş bulmak için tanıdığın olması şart mı siz tanıdıkla mı yoksa kendinizi geliştirerek mi iş buldunuz? Belki bu sorulardan bazılarına sana ne dersiniz ama bende de hayat kaygısı var iyi para kazanıp hemen iş bulabileceğim birtek tıp fakültesi biliyorum aslında ortalama puanım GATA ya yetiyor ama askeri olduğu için giriş zor herhalde. Sorularımı cevaplarsanız çok yardımcı olmuş olursunuz.Teşekkürler. (ssg ekşisözlük kurucusu değil mi? :) )