Windows Phone 8 uygulamalar ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan BtRc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

BtRc

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar Wp8S almayı düşündüğüm telefonlardan birisi yalnız işletim sistemi beni tereddütte bırakıyor telefonun kendisiyle alakalı bir sorunum yok tek sorun işletim sistemi sorum ise şu olucak
windows phone 8 işletim sistemini kullanan arkadaşlar uygulamalar yeterlimi zevk verici oyunlar varmı yoksa sırf uygulama sayısı artsında.. düşüncesi içinmi uygulamalar yapılmış.kullanışlımı alışmakda zorluk çekiliyormu?Windows İşletim sistemi diğer işletim sistemleriyle yarışabilecek oyunlar çıkartıyormu vereceğiniz cevaplar beni tatmin etmek için değil doğrulardan oluşsun lütfen şimdiden teşekkürler :)

Burk.Clik

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Belli başlı oyunlar elbette vardir ama bir ios yada google play gibi olamaz. Bazen google play de bile istediğimi bulamazken daha piyasada adından yenice*söz edilmeye başlayan bir işletim sisteminin marketinden beklentim oldukça düşük

BtRc

Asistan
Reaksiyon puanı
0
hımm bilgi için saol ama sanırım w8 işletim sistemini kullanmamışsın beklentilerle değilde tecrübelerle hareket etmek istiyorum.
ayrıca google playde 600.000 üzeri uygulama var w8 ise 100.000 eğer uygulamalar güzelce özen gösterilerek yapıldıysa 100.000 uygulama yeterde artar uygulamaların kaliteli olması telefonu (8s) almama sebep olan şey olur.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
anroidde bir ara ilk 10 da yer alan bir program vardı : osuruk sesleri adam osuruk seslerini kaydetmiş program diye sunmuş var gerisini sen düşün uygulama sayısına bu kadar takılmamak gerekli önemli olan kaliteli ve sorunsuz uygulamalar. Bence windows phone a geçmek için erken elinizdeki cihaz sizi idare edecekse beklemenizi öneririm yılbaşında güzel bir kampanya olursa başka tabi. Ayrıca win8phone beğenmez satmaya kalkarsanız büyük bir zarar edeceğinizi de unutmayınız.

BtRc

Asistan
Reaksiyon puanı
0
anroidde bir ara ilk 10 da yer alan bir program vardı : osuruk sesleri adam osuruk seslerini kaydetmiş program diye sunmuş var gerisini sen düşün uygulama sayısına bu kadar takılmamak gerekli önemli olan kaliteli ve sorunsuz uygulamalar. Bence windows phone a geçmek için erken elinizdeki cihaz sizi idare edecekse beklemenizi öneririm yılbaşında güzel bir kampanya olursa başka tabi. Ayrıca win8phone beğenmez satmaya kalkarsanız büyük bir zarar edeceğinizi de unutmayınız.

uygulama sayısında bir takıntım yok zaten konuyu oyüzden açtım önemli olan uygulamaların özenle hazırlanmış ve işe yarar olması.

BtRc

Asistan
Reaksiyon puanı
0
cevap alınamadı güncell..

ByEGT

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Google, uygulama yapmayacağını açıkladı. Yani Gmail, Youtube gibi uygulamalardan mahrum kalacaksın. Yapılan uygulamalar çok sıkı denetimden geçirilip markete atılıyor, ama uygulama kalitesi şimdilik yerlerde diyebilirim. Uygulama sayısı artsın diye her konuya göz yumuyorlar.

BtRc

Asistan
Reaksiyon puanı
0
peki w8 işletim sistemini kullandınmı yada kullanıyormusun ?

ByEGT

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Ev arkadaşım satın aldı. Arada bakıyorum. Metro arayüzü klasik bilgisayarlarda kullanmaya uygun değil görünüyor. Tablet gibi bilgisayarlarda nasıl bir deneyim olur bilmiyorum. Windows 7'den hızlı ama ham bir işletim sistemi olduğu çok açık. Düzeltilmesi gereken çok sayıda yeri var (özellikle metro arayüzü ve masaüstü kısayolları).

WP8'i soruyorsan yazın başından beri çok sıkı takip ediyorum. Piyasaya çıkana kadar almayı düşünüyordum. Daha sonra kullanıcıların yorumlar, katıldığım konferanslar vs. bir soğukluk oluşmaya başladı. WP7'yi denemişliğim var. Arayüz olarak farklı bir şey oraya çıkartmış olmalarını takdir ettim. Fakat bir süre sonra sıkıcı gelmeye başladı. Esneklik yok. Android'den eksik yanı yapabileceğin farklı deneyimler kısıtlı; iOS'tan farkı elit bir sistem olduğu hissine kapılamıyorsun. 2 ev arkadaşım WP'ye uygulama geliştirdiklerinden uygulamaların iç yapısı hakkında da epey bilgi sahibi oldum. Market ileride belli bir güce sahip olur mu kestirmek güç. Tamam, arkasında Microsoft desteği var da IE'de aslında güçlü bir tarayıcı, ama eklenti desteği gibi yanları güçlü olamadığından tercih edilmiyor. Zaman zaman eklenti zenginliği yapmak amacıyla çabaları olmuştu da başarılı olamamışlardı.

Microsoft'ta Student Partner sistemi var mesela. MSP olmak kolay da değildi, seçerek alıyorlardı. Şimdi sırf market zenginleşsin diye konferansa katılanı MSP adayı yaptılar (ben dahil). 1 ay içinde herhangi 3 uygulama markete yüklersem MSP olacağım garantisini verdiler. Markette sıkı bir denetim var da öyle çok iyi uygulama bulmak çok çok zor.

Zaten Google ve Apple aralarında anlaşarak WP'ye destek vermemeye çalışıyorlar, piyasada 3. bir oyuncu olmaması için.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Kullanan arakdaşın biri cevaplarsa çok sevineceğim:
Her dokunmada titreme özelliği kapatılamıyor doğru mu ?

zaferozkan

Asistan
Reaksiyon puanı
9
Bir aydır lumia 920 kullanıyorum. Tek kelime ile muhteşem kesinlikle tavsiye ederim. Titreme sadece alttaki üc tuş ile kapatılamıyor o da yeni güncellemeler ile giderilecek. Yeni bir sistem ama bir yıllık iphone 4s deneyimimden sonra wp ilaç gibi geldi diyebliririm

canahmet34

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Wp den uzak dur dunyada kac tane wp model cikti ve kac tanesi adam akilli satildi uygulama az google gibi bir devin uygulamalarinin olmayisi cok buyuk bir dezavantaj 100 cekirdek islemcide koysalar wp almam da tanidiklarima aldirtmam da. Benim gozumde siralama ios

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bu ay için en iyi mobil işletim sistemi ios. önümüzdeki ay WP8 güncellemesi çikincada büyük ihtimal iOS yine en iyi mobil işletim sistemi olacakdir:) ama WP8 de su an ki durumundan çok daha iyi olacakdir yakin zamandaki güncellemeyle birlikte. android sevenler kizacak ama hic güzel ve düzenli bi işletim sistemi değil. salak saçma uygulamalarla dolu. iphone 3gs, androidli bi samsung ve simdi Nokia lumia 920 kullaniyorum. oyun uygulamasi az ama bende sabah aksam oyun oynayan biri değilim, kamera, resim ve harita uygulamalari yeterince var.

casper47

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Alırsan hiç bir sıkıntı olmaz.Uygulama sayısı 135 üzerinde şimdilik yeter.İleride uygulama mağazasında baya artış olucak.Windows phone 8 ile birlikte zaten popüler olmaya başladı,ülke kullanım oranları arttı.Uygulama geliştiricilerin wp8 yönelmesiyle cidde derecede artış olacaktır.

sql98

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hala almadıysan bir süre daha beklemelisin yada oturmuş bi sistem almanı tavsiye ederim.Çok oyun oynıyacam ve bunları bedava oynamak istiyorsan Android seçmen gerekli çünkü internetten apk ve datasını indirip oynayabilirsin bu olay WP8 de yok Android deki kaliteli oyunları sayacak olursak Asphlt7,GTA3,GTA vice city,Mostwanted 2012,batman,spiderman,real racing 2 bu oyunları az bi araştırmadan sonra hepsini ücretsiz oynayabilirsin.Ama dersen benim param var oyuna para verebiliirm İOS u seçmen gerekir.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
aslında nokia lumialar ilk çıktığında avrupa da ve amerikada kısa sürede tükendi ve hepsi gayet kaliteli ayrıca google uygulamaları da mevcut gmail youtube gibi

Bumayee

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
wp8e haftada 15 kaliteli uygulama geliyor.ve çok sıkı bir denetim var uygulama azlığı sizi şaşırtmasın hem androidte 300.000 uygulama varsa ne boka yarıyo 250 bini boş wp8 den şaşmayın derim

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Yaklaşık bir yıldır lumia 620 kullanıyorum performans olarak çok iyi kullanımı rahat zaman geçtikçe gözüme daha hoş görünüyor ayrıca telefon kalitesi sizin bütçenize bağlı tabiki bi lumia 1320 ile 620 aynı olamaz ama Windows 8 e lafım yok gereksiz ve virüslü uygulamalardan kaçınılıyor. Google play de her iki uygulamadan biri viruslu...