Root tamam da şimdi ne yapacağım

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Minitool ile uğraşmayın bence kartı bozabilirsiniz. Bootloder menüsünden kolayca yapabilirsiniz.

Cihazın rami aslında düşük değil yeterli. Siz ext bölüm oluşturmak istediğinize göre amacınız sistem dosyalarini ext alana taşımak. Bunun da ram ile bir alakasi yok. Bu dahili hafızayı artırmaya yarar.

Ayrıca hafıza kartınızın özellikleri nedir? Class 10 değil ise hiç uğraşmayın.
evet sanırım kasma ramden değil neyse ilk baştan kartı bozdum sonra düzelttim link2 sd programı ile bazı uygulamalrı karta taşıyabiliyorum

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
link2sd güzel programdır. Bir Türk gelistirici tarafından yapılmış uygulamadır ayrıca

Yine de ram rahatlatmak için bazı programlar ile arka planda çalışan uygulamaları otomatik olarak kapatmak mümkün.

Widget olarak kullandığınız uygulama kapatildiginda, doğal olarak yeniden çalışmaya başlar. Bu da ram i zorlar.

Uygulamaların ram kullanım miktarlarını kontrol edin. Çok fazla ram kullanan uygulamaları kaldırın.

Örneğin ben Dolphin browser in full versiyonunu kurdum. Ağır geldi kaldırıp mini versiyonunu kurdum. Gayet hafif ve küçük ama abisi kadar da başarılı. :)

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
link2sd güzel programdır. Bir Türk gelistirici tarafından yapılmış uygulamadır ayrıca

Yine de ram rahatlatmak için bazı programlar ile arka planda çalışan uygulamaları otomatik olarak kapatmak mümkün.

Widget olarak kullandığınız uygulama kapatildiginda, doğal olarak yeniden çalışmaya başlar. Bu da ram i zorlar.

Uygulamaların ram kullanım miktarlarını kontrol edin. Çok fazla ram kullanan uygulamaları kaldırın.

Örneğin ben Dolphin browser in full versiyonunu kurdum. Ağır geldi kaldırıp mini versiyonunu kurdum. Gayet hafif ve küçük ama abisi kadar da başarılı. :)
dediğin uygulama ram artırıcı mı?
bu arada hacı artık iyicene kafamın tası attı artık çok uğraşmıcam telle:(

ufuk256

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kardeşim şimdiye kadar söylenen tüm programları unut :) Directory bind diye bir program var onu kur. Mesela Android/data içindeki X adlı klasörünü hafıza kartına 'oyun' isimli klasöre taşıyorsun. Sonra Android/data daki o X klasörünün içindeki dosyaları tamamen siliyorsun, boş bi dosya halinde kalıyor orda. Bahsettiğim programı açıyorsun, add new entry diyor ona tıklıyorsun, üst sekmeye /mnt/extSdCard/Oyun/X
alt sekmeyede /sdcard/Android/data/X bu şekilde kombinasyonu kurduktan sonra "Add" tuşuna basıyorsun ve disket resmi geliyor ona tıklıyorsun disket yeşil olunca olay tamamdır. Programın amacı hafıza kartındaki dosyayı sanki telefon belleğindeymiş gibi gösteriyor. Kolay gelsin eğer bulamazsan program linkini özelden atabilirim.

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Kardeşim şimdiye kadar söylenen tüm programları unut :) Directory bind diye bir program var onu kur. Mesela Android/data içindeki X adlı klasörünü hafıza kartına 'oyun' isimli klasöre taşıyorsun. Sonra Android/data daki o X klasörünün içindeki dosyaları tamamen siliyorsun, boş bi dosya halinde kalıyor orda. Bahsettiğim programı açıyorsun, add new entry diyor ona tıklıyorsun, üst sekmeye /mnt/extSdCard/Oyun/X
alt sekmeyede /sdcard/Android/data/X bu şekilde kombinasyonu kurduktan sonra "Add" tuşuna basıyorsun ve disket resmi geliyor ona tıklıyorsun disket yeşil olunca olay tamamdır. Programın amacı hafıza kartındaki dosyayı sanki telefon belleğindeymiş gibi gösteriyor. Kolay gelsin eğer bulamazsan program linkini özelden atabilirim.
yapma yav deniyim bakalım bu arada sadece klasörmü oyun felan çalışır deme?

omar s2000

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
uygulamaları sd karta taşımak ramini rahatlatmaz sadece telefonun yerleşik hafızasını boşaltmış olursun. yani 16 gb ın sınırlarına dayandıysan işine yarar yoksa yaramaz

Ben galaxy ace yi rootladim.superuser diye bi prohram geldi.ama şimdi ne yapacam.o program ne işime yariucak.ve nasıl kullanirim

yucesezar

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
557
custom recovery kur sonra ver elini custom rom.

yucesezar

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
557
Rom manageri yukledim.ama videodaki gibi download olmadı. Benim amacım telefonun androidini yukseltmek.ama o videodakinin aynısını yaptm. Download olmuyoorr
bilemiyorum recovery olmadan rom yükleyemezsin başka yöntemler de vardır flashify, rashr gibi uygulamalar var araştır biraz hem bu sayede bilgi sahibi de olursun.