app2sd ile uygulamaları hafıza kartına taşıyabilirsin
bu hani girişte ses tuşuna ve home tuşuna basarak açtığımız yer mi?Recovery mode a girip Partition SD Card a tiklayacaksin. End az 1 GB sececeksin..
Evet oradanbu hani girişte ses tuşuna ve home tuşuna basarak açtığımız yer mi?
bulamadım yav nelere basınca çıkıyorEvet oradan
evet bendede aynısıda hani bir tuşa basınca küçük bir menü çıkyor orda 4 adet seçenek var ve dediğin yokBen HTC Desire kullanıyorum. Ses kısma ve Power tuşuna aynı anda basınca oluyor. Sizin telefonunuzun markası nedir bulabiliriz belki? (Ayrıca karttan hafıza ayırınca telefona rom atmanız gerekiyor uygulamayı oraya yüklemeniz için.. Haa başka bir yol biliyorsanız öyle yaparsınız benim bildiğim böyle)
yav varda onu deyince rest atıyorRecovery modu yok mu?
yani şimdi benim sd kartı tlefona uygun hale getirmem için ne lazımrest atıyoda.. atmıyo aslında öyle görünüyo sonra farklı seçenekler geliyo bekleyince, bende öyle..
amacım şu hafıza kartına uygulamaları taşıyarak rami rahatlatmak bunun için kartta bölüm oluşturmam lazımmış şimdi onunla uğraşıyorum doğrumu yapıyorum?Galaxy w de dahili hafıza 2gb degilmiydi? Öyle hatırlıyorum. Kimi sitede 512 mb, kimi sitede 2 gb yazıyor.
Eğer dahili hafıza 2gb ise, hafıza kartına ext alan oluşturup, Romu ext alana kurmak mantıklı değil.
Sizin istediğiniz tam olarak ne?
Dahili hafıza alanını arttırmak mi?
Ram i rahatlatmak mi?
Yoksa uygulamaları hafıza kartina taşıyıp, bundan sonra yüklenecek uygulamaları da hafıza kartına otomatik olarak yüklemek mi?
Hepsi farklı farklı işlemler bunlar.
Ayrıca @BthnYlmz09 , bu anlatmaya çalıştığın custom rom yükleme, öyle üstün körü anlatılacak bir şey değil. Detayları çok önemli![]()
kardeş neyse o çok önemli değilde şu an mini partition tool wizardı yükledim move and resize diyorum bölüyor sonra böldüğüm yeri biçimlendircekken hata variyor none yazması gereken yerde active yazıyor:Siyide uygulamaları hafıza kartına taşısanız bile uygulamaları açan ram sonuçta. rahatlama gibi bişey olmaz ki..
uğraştım ve galiba çözdüm bu işi sonucu yazarımO programla uğraşmana gerek yok ki. Recoverydeki Partition Sd Card'dan hafızayı ayırabiliyorsun.. (Dediğin programı da @CiiixXx daha iyi biliyor ben pek hatırlamıyorum..)
programları kapatmak için orjinal ram booster bile kullansam 2 sn sonra yine ram düşüyor yani bu tür programlar anlık işe yarıyor :S@hamza5806
Ram kullanımını azaltmak istiyorsan özellikle başlangıçta ve arka planda çalışan gereksiz uygulamaları kaldırmalısın. Ayrıca programları taşırsan ve sd kartın yavaş bir kart ise büyük boyutlu programlarda daha ağır çalışmasına sebep olursun. Root uninstaller yükle gereksiz yazılımları kaldır bence.
oh yaptım çok şükürgaliba sd kartı bozdum mini tool partition wizard hariç pc görmüyor telefon görüyor ancak galiba çalışmıyor bakın şu şekil
fotoğraf çıkmamışda bakın şöyle yazıyor
fat 32 primary active