bir uygulama kaldırmıssın galıba ondan dolayı olabılır...en guzelı hacı temız bı format at..uygulamaları kaldırırkende dıkkatlı kaldır..
Sony nin orjinal programını silmişsin sanırım muhtemelen applaunch klavyedeki kısayol tuşlarını ve varsa dokunmatik kısımları algılamaya yarayan bi program istersen programı baştan yükle yada msconfig den programı açılışta kapatırsın ve uyarıyı bir daha almazsın
garantiden cıkmaz....su ankı keyı kullanabılırsın orjınal olur...etkinleştirme ilelaptop sıfır , format konusunda da sorularım var .
diyelim ben format attım . garanti'den çıkar mı ? ve sıfır laptopta format atmamı önerir misiniz ?
veya şuanda laptopta win 7 professional edition kurulu . ben bi şekilde win7 professional edition kursam , bu bilgisayarda olan şuandaki key'i yeni kuracağım sisteme girebilir miyim ?
malesef msconfig'de applaunch.exe gözükmüyor![]()
garantiden cıkmaz....su ankı keyı kullanabılırsın orjınal olur...etkinleştirme ile
>>sakın format atma..
>>Format at diyenleredi dikkate alma...
>>3 yıldır sony vaıo kullanan birisi olarak söylüyorum..
>>İlk aldığımda vista 32 bit vardı üzerinde, sony yetkili servisini (istanbuldaki merkezi) aradım format atarsan garanti dışı kalır dediler.
>>O nedenle harddiski 2 ye bölüp d sine win-7 64bit ultimate kurdum..
>>Sana tavsiyem şudur ki yedeğini geri çağır düzelir.(pc'nin açılışında f10 yada f11 tuşu ile yapabilirsin..)herşey düzelir fakat biraz uzun sürer yedeği (orjinal yedektir) geri almak..
>>Kaldı ki format attın diyelim, yarın birgün bir donanım bozuldu(örneğin ekran kartı) al başına belayı..(bu arada laptopın altında lisans keyi var, 25 haneli)
>>o nedenle yedeğini geri çağır orjinal haline yani ilk aldığın şekle dönecek...(kullanma kılavuzunu dikkatli oku orda hepsi var olmadı sony nin müşteri hizmetlerini ara)
@RossH kardeşim bu arkadasın dedıgıne bakmaa format at gonul rahatlıgıyla...artık genelde gomulu olarak gelıyor pc ler işletim sistemleri...yalnız format atarken hard diskteki windows 7 kopyasını silme...bırak dursun hard diskin bir kosesınde kı bunun farkında bile olmazsın...onu sılersen hard diskten o zaman garanti dısı kalabılır....bende oyle yapmıstım...mevcut win 7 yı begenmeyıp orjınal win 7 ultimate almıstım...key e gelınce dızustunun altında yazar...orjınal lisanslı key numarandır...bu arkadası kandırmıslar..servis para kazanmak ıcın format atma garantı dısı kalır demıs...tabı o da atmamıs atacagı zamanda kımbılır servıse goturup 30 - 40 tl bayılmıstır...bugune kadar formata para vermıs bırı degılım...verenlerıde anlamıyorum..hele kı win 7 format atmak o kadar basıtken...>>sakın format atma..
>>İlk aldığımda vista 32 bit vardı üzerinde, sony yetkili servisini (istanbuldaki merkezi) aradım format atarsan garanti dışı kalır dediler.
>>Sana tavsiyem şudur ki yedeğini geri çağır düzelir.(pc'nin açılışında f10 yada f11 tuşu ile yapabilirsin..)herşey düzelir fakat biraz uzun sürer yedeği (orjinal yedektir) geri almak..
>>Kaldı ki format attın diyelim, yarın birgün bir donanım bozuldu(örneğin ekran kartı) al başına belayı..(bu arada laptopın altında lisans keyi var, 25 haneli)
>>o nedenle yedeğini geri çağır orjinal haline yani ilk aldığın şekle dönecek...(kullanma kılavuzunu dikkatli oku orda hepsi var olmadı sony nin müşteri hizmetlerini ara)
@RossH kardeşim bu arkadasın dedıgıne bakmaa format at gonul rahatlıgıyla...artık genelde gomulu olarak gelıyor pc ler işletim sistemleri...yalnız format atarken hard diskteki windows 7 kopyasını silme...bırak dursun hard diskin bir kosesınde kı bunun farkında bile olmazsın...onu sılersen hard diskten o zaman garanti dısı kalabılır....bende oyle yapmıstım...mevcut win 7 yı begenmeyıp orjınal win 7 ultimate almıstım...key e gelınce dızustunun altında yazar...orjınal lisanslı key numarandır...bu arkadası kandırmıslar..servis para kazanmak ıcın format atma garantı dısı kalır demıs...tabı o da atmamıs atacagı zamanda kımbılır servıse goturup 30 - 40 tl bayılmıstır...bugune kadar formata para vermıs bırı degılım...verenlerıde anlamıyorum..hele kı win 7 format atmak o kadar basıtken...
>>sakın format atma..
>>Bir bildiğimiz varda konuşuyoruz..(Bilgisayar öğretmeniyim bugüne kadarda çok kişiye format attım..)
>>Arkadaşım bu arkadaşa kulak asma, çünkü c'sine format atarsan recovery bölümü bozulur.
>>Çevremde bu şekilde recoveryi bozan şahış çok..
>>Benden sana tavsiye hariçten gazel okuyup format at diyenlere kanma, pişman olursun..(ilerde donanım arızası yaparsa bu tip şahışlar vermeyecek parasını..)
>>risk alma f10 yada f11 le imajını geri al...
>>illa atacam diyorsan ve 4gb veya üstü ramin varsa, harddiski yönetimsel araçlardan 2 ye böl(genelde sony harddiski bölümlemeden gönderir) d'sine win-7 ultimate 64bit kur. hızını arttırır...
>>Olan bir olayıda yazalımda bu konuda format at diyenler bilgilensin,
>>4 ay önce bir Müteahhit tanıdığım sony vaıo laptobına, adı bilgisayarcı kendi ne olduğu belli olmayan birine format attırmış...
Tabi ses ve ekran aydınlık arttırma azaltma gibi fonksiyon tuşlarının driverlarını da yüklememiş(Zaten tahminimce bulamamıştır da..)
bu tuşlar VAIO Event Service driverı ile çalışır...
>>Bu Müteahhit tanıdığım daha sonra bir görüşmemizde benden pc 'ye bakmam için rica etti..
>>Pc ni alıp evde temiz bir format attım. Bu arada recovery bölümünü silmediğini belirteyim.(recovery bölümü sony nin c'sinde bulunan bir proğramla ilişiktir.Normal formatta bu ilişik ortadan kalkar ve sorun yaratır)
>>Bilgisayarın bütün güncel driverlarını yükleyip acronisle f11 tuşuna yeni bir imaje alıp pc nin sahibine durumu anlattım bundan sonra bilmediğin yerde gelişi güzel format attırma na gerek yoktu zaten imajı vardı dedim..
>>Yani anlayacağınız hp, lenova, acer, toshibe ve sony gibi firmaların hepsi yedekli gönderir format atmaya gerek yoktur..
dostum öğreneceğin cok sey var...ama önce yazılanları ıyı okuyup anlaman lazım>>Bir bildiğimiz varda konuşuyoruz..(Bilgisayar öğretmeniyim bugüne kadarda çok kişiye format attım..)
>>Arkadaşım bu arkadaşa kulak asma, çünkü c'sine format atarsan recovery bölümü bozulur.
>>Çevremde bu şekilde recoveryi bozan şahış çok..
>>Benden sana tavsiye hariçten gazel okuyup format at diyenlere kanma, pişman olursun..(ilerde donanım arızası yaparsa bu tip şahışlar vermeyecek parasını..)
>>risk alma f10 yada f11 le imajını geri al...
>>illa atacam diyorsan ve 4gb veya üstü ramin varsa, harddiski yönetimsel araçlardan 2 ye böl(genelde sony harddiski bölümlemeden gönderir) d'sine win-7 ultimate 64bit kur. hızını arttırır...