SONY Vaio alalı 1 hafta olmadı ancak bu nedir ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan RossH
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

RossH

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
2785incio6951984.jpg

arkadaşlar bilgisayar her açıldığında ardarda 2 kere bu hatayı veriyor .

bunun sebebi nedir ?

BthnYlmz09

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Yolunu yordamini bisiler yaziyo ama.. :D

saka maka bi uygulamanin bi dosyasini silmissiniz galiba..

thegoxell

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Applaunch.exe Vaio ile beraber gelen uygulamaların bir parçasıydı sanırım, Vaio ile beraber gelen yazılımları kaldırıp, veya üzerine tekrar kurarak sorundan kurtulabilirsiniz.

wolkhy1903

Profesör
Reaksiyon puanı
79
bir uygulama kaldırmıssın galıba ondan dolayı olabılır...en guzelı hacı temız bı format at..uygulamaları kaldırırkende dıkkatlı kaldır..

BeyazZenci

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sony nin orjinal programını silmişsin sanırım muhtemelen applaunch klavyedeki kısayol tuşlarını ve varsa dokunmatik kısımları algılamaya yarayan bi program istersen programı baştan yükle yada msconfig den programı açılışta kapatırsın ve uyarıyı bir daha almazsın

RossH

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bir uygulama kaldırmıssın galıba ondan dolayı olabılır...en guzelı hacı temız bı format at..uygulamaları kaldırırkende dıkkatlı kaldır..

laptop sıfır , format konusunda da sorularım var .

diyelim ben format attım . garanti'den çıkar mı ? ve sıfır laptopta format atmamı önerir misiniz ?

veya şuanda laptopta win 7 professional edition kurulu . ben bi şekilde win7 professional edition kursam , bu bilgisayarda olan şuandaki key'i yeni kuracağım sisteme girebilir miyim ?

Sony nin orjinal programını silmişsin sanırım muhtemelen applaunch klavyedeki kısayol tuşlarını ve varsa dokunmatik kısımları algılamaya yarayan bi program istersen programı baştan yükle yada msconfig den programı açılışta kapatırsın ve uyarıyı bir daha almazsın

malesef msconfig'de applaunch.exe gözükmüyor :(

BthnYlmz09

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Format atip orjinallestirme yaparsiniz garanti konusunda bi sikinti olmaz.. Ben size Win7 Ultimate oneririm..

ulash

Doçent
Reaksiyon puanı
10
Vaio'nun ıvır zıvırını program ekle kaldırdan sıralı ve düzenli bir şekilde kaldırırsanız hiç format ihtiyacı duymazsınız. Ben de 2.5 senedir Vaio kullanıyorum ve orjinal işletim sistemi ile kullanıyorum şimdiye kadar bir sorun yaşamadım.

wolkhy1903

Profesör
Reaksiyon puanı
79
laptop sıfır , format konusunda da sorularım var .

diyelim ben format attım . garanti'den çıkar mı ? ve sıfır laptopta format atmamı önerir misiniz ?

veya şuanda laptopta win 7 professional edition kurulu . ben bi şekilde win7 professional edition kursam , bu bilgisayarda olan şuandaki key'i yeni kuracağım sisteme girebilir miyim ?

malesef msconfig'de applaunch.exe gözükmüyor :(
garantiden cıkmaz....su ankı keyı kullanabılırsın orjınal olur...etkinleştirme ile

ffgul

Profesör
Reaksiyon puanı
8
>>sakın format atma..
>>Format at diyenleredi dikkate alma...
>>3 yıldır sony vaıo kullanan birisi olarak söylüyorum..
>>İlk aldığımda vista 32 bit vardı üzerinde, sony yetkili servisini (istanbuldaki merkezi) aradım format atarsan garanti dışı kalır dediler.
>>O nedenle harddiski 2 ye bölüp d sine win-7 64bit ultimate kurdum..
>>Sana tavsiyem şudur ki yedeğini geri çağır düzelir.(pc'nin açılışında f10 yada f11 tuşu ile yapabilirsin..)herşey düzelir fakat biraz uzun sürer yedeği (orjinal yedektir) geri almak..

>>Kaldı ki format attın diyelim, yarın birgün bir donanım bozuldu(örneğin ekran kartı) al başına belayı..(bu arada laptopın altında lisans keyi var, 25 haneli)
>>o nedenle yedeğini geri çağır orjinal haline yani ilk aldığın şekle dönecek...(kullanma kılavuzunu dikkatli oku orda hepsi var olmadı sony nin müşteri hizmetlerini ara)

ewrecca

Doçent
Reaksiyon puanı
0
öyle işmi olur :D kandırmışlar sizi hem ha format atmışın ha diski ikiye bölüp ikinci kısmına format atmışın ne farkeder amaç disk üzerinde işlem yapmayı engellemek ( ki böyle bir hakları yok bu tıpkı araba satıp falancayı bindirmeyeceksin garanti biter demek gibi birşey :D ) sanırım lisanssız yazılım kurarsan hataya yol açabilir diye filan demişlerdir yada sen yanlış anlamışındır.
>>sakın format atma..
>>İlk aldığımda vista 32 bit vardı üzerinde, sony yetkili servisini (istanbuldaki merkezi) aradım format atarsan garanti dışı kalır dediler.
>>Sana tavsiyem şudur ki yedeğini geri çağır düzelir.(pc'nin açılışında f10 yada f11 tuşu ile yapabilirsin..)herşey düzelir fakat biraz uzun sürer yedeği (orjinal yedektir) geri almak..

>>Kaldı ki format attın diyelim, yarın birgün bir donanım bozuldu(örneğin ekran kartı) al başına belayı..(bu arada laptopın altında lisans keyi var, 25 haneli)
>>o nedenle yedeğini geri çağır orjinal haline yani ilk aldığın şekle dönecek...(kullanma kılavuzunu dikkatli oku orda hepsi var olmadı sony nin müşteri hizmetlerini ara)

wolkhy1903

Profesör
Reaksiyon puanı
79
>>sakın format atma..

@RossH kardeşim bu arkadasın dedıgıne bakmaa format at gonul rahatlıgıyla...artık genelde gomulu olarak gelıyor pc ler işletim sistemleri...yalnız format atarken hard diskteki windows 7 kopyasını silme...bırak dursun hard diskin bir kosesınde kı bunun farkında bile olmazsın...onu sılersen hard diskten o zaman garanti dısı kalabılır....bende oyle yapmıstım...mevcut win 7 yı begenmeyıp orjınal win 7 ultimate almıstım...key e gelınce dızustunun altında yazar...orjınal lisanslı key numarandır...bu arkadası kandırmıslar..servis para kazanmak ıcın format atma garantı dısı kalır demıs...tabı o da atmamıs atacagı zamanda kımbılır servıse goturup 30 - 40 tl bayılmıstır...bugune kadar formata para vermıs bırı degılım...verenlerıde anlamıyorum..hele kı win 7 format atmak o kadar basıtken...

ffgul

Profesör
Reaksiyon puanı
8
@RossH kardeşim bu arkadasın dedıgıne bakmaa format at gonul rahatlıgıyla...artık genelde gomulu olarak gelıyor pc ler işletim sistemleri...yalnız format atarken hard diskteki windows 7 kopyasını silme...bırak dursun hard diskin bir kosesınde kı bunun farkında bile olmazsın...onu sılersen hard diskten o zaman garanti dısı kalabılır....bende oyle yapmıstım...mevcut win 7 yı begenmeyıp orjınal win 7 ultimate almıstım...key e gelınce dızustunun altında yazar...orjınal lisanslı key numarandır...bu arkadası kandırmıslar..servis para kazanmak ıcın format atma garantı dısı kalır demıs...tabı o da atmamıs atacagı zamanda kımbılır servıse goturup 30 - 40 tl bayılmıstır...bugune kadar formata para vermıs bırı degılım...verenlerıde anlamıyorum..hele kı win 7 format atmak o kadar basıtken...

>>Bir bildiğimiz varda konuşuyoruz..(Bilgisayar öğretmeniyim bugüne kadarda çok kişiye format attım..)
>>Arkadaşım bu arkadaşa kulak asma, çünkü c'sine format atarsan recovery bölümü bozulur.
>>Çevremde bu şekilde recoveryi bozan şahış çok..
>>Benden sana tavsiye hariçten gazel okuyup format at diyenlere kanma, pişman olursun..(ilerde donanım arızası yaparsa bu tip şahışlar vermeyecek parasını..)
>>risk alma f10 yada f11 le imajını geri al...
>>illa atacam diyorsan ve 4gb veya üstü ramin varsa, harddiski yönetimsel araçlardan 2 ye böl(genelde sony harddiski bölümlemeden gönderir) d'sine win-7 ultimate 64bit kur. hızını arttırır...

ffgul

Profesör
Reaksiyon puanı
8
>>Olan bir olayıda yazalımda bu konuda format at diyenler bilgilensin,
>>4 ay önce bir Müteahhit tanıdığım sony vaıo laptobına, adı bilgisayarcı kendi ne olduğu belli olmayan birine format attırmış...
Tabi ses ve ekran aydınlık arttırma azaltma gibi fonksiyon tuşlarının driverlarını da yüklememiş(Zaten tahminimce bulamamıştır da..)
bu tuşlar VAIO Event Service driverı ile çalışır...
>>Bu Müteahhit tanıdığım daha sonra bir görüşmemizde benden pc 'ye bakmam için rica etti..
>>Pc ni alıp evde temiz bir format attım. Bu arada recovery bölümünü silmediğini belirteyim.(recovery bölümü sony nin c'sinde bulunan bir proğramla ilişiktir.Normal formatta bu ilişik ortadan kalkar ve sorun yaratır)
>>Bilgisayarın bütün güncel driverlarını yükleyip acronisle f11 tuşuna yeni bir imaje alıp pc nin sahibine durumu anlattım bundan sonra bilmediğin yerde gelişi güzel format attırma na gerek yoktu zaten imajı vardı dedim..
>>Yani anlayacağınız hp, lenova, acer, toshibe ve sony gibi firmaların hepsi yedekli gönderir format atmaya gerek yoktur..

Erdem-FB

Dekan
Reaksiyon puanı
28
Başlangıçta bi uygulamayı açamadığından yapıyo olsa gerek

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
>>sakın format atma..

>>Bir bildiğimiz varda konuşuyoruz..(Bilgisayar öğretmeniyim bugüne kadarda çok kişiye format attım..)
>>Arkadaşım bu arkadaşa kulak asma, çünkü c'sine format atarsan recovery bölümü bozulur.
>>Benden sana tavsiye hariçten gazel okuyup format at diyenlere kanma, pişman olursun..(ilerde donanım arızası yaparsa bu tip şahışlar vermeyecek parasını..)
>>illa atacam diyorsan ve 4gb veya üstü ramin varsa, harddiski yönetimsel araçlardan 2 ye böl(genelde sony harddiski bölümlemeden gönderir) d'sine win-7 ultimate 64bit kur. hızını arttırır...

>>Olan bir olayıda yazalımda bu konuda format at diyenler bilgilensin,
>>4 ay önce bir Müteahhit tanıdığım sony vaıo laptobına, adı bilgisayarcı kendi ne olduğu belli olmayan birine format attırmış...
Tabi ses ve ekran aydınlık arttırma azaltma gibi fonksiyon tuşlarının driverlarını da yüklememiş(Zaten tahminimce bulamamıştır da..)
bu tuşlar VAIO Event Service driverı ile çalışır...
>>Bu Müteahhit tanıdığım daha sonra bir görüşmemizde benden pc 'ye bakmam için rica etti..
>>Pc ni alıp evde temiz bir format attım. Bu arada recovery bölümünü silmediğini belirteyim.(recovery bölümü sony nin c'sinde bulunan bir proğramla ilişiktir.Normal formatta bu ilişik ortadan kalkar ve sorun yaratır)
>>Bilgisayarın bütün güncel driverlarını yükleyip acronisle f11 tuşuna yeni bir imaje alıp pc nin sahibine durumu anlattım bundan sonra bilmediğin yerde gelişi güzel format attırma na gerek yoktu zaten imajı vardı dedim..
>>Yani anlayacağınız hp, lenova, acer, toshibe ve sony gibi firmaların hepsi yedekli gönderir format atmaya gerek yoktur..

Allah aşkına uydurma uydurma şeyler yazmayın.

Bir bilgisayarı format atarak garantisini kaldıramazsınız. İstersem gider Linux kurarım, ancak bu durumda ben bir sorunla karşılaşır da servise yollarsam iplemezler. İplemeyerek yapacakları da herşeyi silip baştan recoveru kurmak olacaktır ki bu da Windows kurulu bir makinaya yapacaklarının aynısıdır. Her şey silinir, o kadar. Ayrıca bir de telefonda/internette destek alamayabilirsin zira ülkemin kısıtlı insanlarına biraz zor soru sorduğunda "o makina Professional için, Ultimate'de driver tutmayabilir bıdı bıdı" edebilirler.
En en en nihayetinde, cep telefonlarında tutturdukları dikişi burada tutturamazlar, orijinal key ile sıfır bir windows kurup yollarsınız. 1,5 yıl Android ile kullandığım HD2'mi servise yolladım, misler gibi anakartım değişti geldi. (Kimseye cesaret verici olmayayım, orijinal Windows ROM'uyla yolladım tabii ki)

Recovery C'de yer almaz, dümdüz yanlış bilgi. Recovery C'nin D'nin sizin kuracağınız envayi çeşit partition'ın dışında yer alan bir partition'dır, herhangi bir anda full recovery yapmak isterseniz buradan kurulum yapar. Hmm bakalım, en son S1B'ye (ki Win7 Pro x64 ile gelir) Win7 Ult x64, Pro x64 ve Server 2008 x64'ü sayısız kere kurdum tamamen formatlayıp. Hiç birinin stabilitesini beğenmedim, orijinal sisteme geri döndüm ve sonra da bıraktım o şekilde, mis gibi çalışıyor. :)

Üstünde eşşekler kadar Recovery yazan partition'ı silip bunu format atmak zannedenler varsa evet o zaman recovery'yi uçurmuş olursunuz.

3 yıla yakın süredir kullandığım SR59TGH'de de tamamen kendim kurduğum Windows 7Ult x64 yer alıyor. Bu haliyle de pili azaldı sanki diyerek servise yolladım, garantiden pilim, HDD'm ve ekranım değişti.? :)

eh, bunu okuyan herkesten özür dilerim yazdığım için ama, siz bilgisayar öğretmeniyseniz ben de 8 yıllık Microsoft sertifikalı uzmanı, Microsoft Partner şirket ortağı ve Microsoft Partner şirketleriyle iş yapan birisiyim. So what? Gereksiz her soruna "format at" denilmesine ben de karşıyım da, bu kadar da değil.

Kabaca yazdıysam herkesten özür dilerim. Ama bildiğini tek doğru zannedip, onca insan da "hop" demişken böyle tepeleme yazılmaya devam edilmesine de dayanamadım.

p.s. ses kontrolünün FN'ler ile çalışması Windows Uptade sonrası gerçekleşir, event service ile değil :D Ekran parlaklığı o.

wolkhy1903

Profesör
Reaksiyon puanı
79
dostum öğreneceğin cok sey var...ama önce yazılanları ıyı okuyup anlaman lazım

elyn_noyt

Asistan
Reaksiyon puanı
1
format la ugraşma dostum recovery den fabrika ayarlarına döndür pc yi açılışta bi tuşla açıyordur recoveryi açarken yazar zaten

ffgul

Profesör
Reaksiyon puanı
8
>>Benim yazdıklarıma cevap yazan arkadaşların dünyadan haberleri yok..
>>Çünkü sony kullanmadıkları çok aşikar..
>>Uyduruk uyduruk şeyler yazmayın diye birisi yazmış.. O arkadaşa cevabım şu ki, ömrü hayatında sony e format atmamışsın orası kesin..
>>Sony'nin c sinde bir proğramın Recovery partilonuyla bağlantılı gönderildiğin heberin yok... Ben hem sony de hemde hp de bununla karşılamış ve (recovery partilonun sağlam olmasına rağmen) geri alınamadığını görmüş biri olarak yazıyorum..
>>O nedenle bilmediğiniz markaların recoveryleri üzerine sallamayın...
>>Garantiye gelince sen sony distiribitörümüzün nerde garantinin başladığını nerde bittiğini bilecek...
>>Ben sony vaionun türkiye genel distiribitörlüğü ile bire bir görüşerek garantinin sona ereceği bilgisini aldım..
>>O nedenle burda sallarken kendi kafanıza göre sallamayın...
>>Ben sony vaio'u bire bir muhatap alarak konuşmuş bir insan olarak yazıyorum..
>>Ha buraya yazan arkadaşada şunu söylüyorum elinde sony olmayıp sallayanları ciddiye alma çünkü yarın birgün donanım arızası yaşarsan, onlarla değil sony yetkili servisiyle muhatap olacaksın..
>>Burda ahkam kesenler iki gün sonra öyle demedik deyip sıyrılırlar benden söylemesi...

ffgul

Profesör
Reaksiyon puanı
8
thekillingroad,
p.s. ses kontrolünün FN'ler ile çalışması Windows Uptade sonrası gerçekleşir, event service ile değil :D Ekran parlaklığı o.
diyerek yazmış hiç güleceğim yoktu..
>>ses arrtırma azaltmanın çalıştığını 5 yaşında ki çocuk bile biliyor..
>>Benim kasteddiğimi orta düzey bir pc kullanıcısı bile anlar...
>>Neyse yinede açıklayalım da insanlar öğrensin,
VAIO Event Service ekran komutları ile ilgilidir yani klavyede yaptıklarımızı ekranda görüp çalıştırdığımız genel bir driverdır,
>>Ses arttırdığınız yada azalttığınız, yada ekranın parlaklığını yada ekranı 2. ekrana aktarmak da kullandığımız genişletme (donatıların altındada projeksiyona bağlan ilede mevcuttur, bilene) ayrıca touchpad kilitlemesinde, bataryayı askıya almakta ve av(kendi driverı vardır) gibi özel tuşların kullanımda
VAIO Event Service gereksinim vardır.
>>Sözün özü şudur ki, Format at diyenler bütün bu driverları bu arkadaşa temin edip link verin yarın bir gün hepsi için sony'nin sitesini arşınlayacak...
>>Ve kulaklarınızı çok çınlatacak..Artık iyimi çınlatır kötü mü orasını bilemem!!!
:biggrin:

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Doğru düzgün okusaydın en basitinden birini 3 yıldır birini süre vermediğim daha kısa bir zamandır iki adet Vaio S(R) ile tecrbelerimi yazdığımı farkederdin belki ama, neyse.:)

"He he, öyle" mi diyorduk ne yapıyorduk?

Vaio Dsitribütörlüğüne telefon açmış. ben garantiden pil, hdd ve lcd değiştirdim diyorum alo? :D