Galaxy s3 ram ve kasma sorunu !

msegmen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaslar galaxy s3 kullanıyorum ve genel bir kasma sorunu var. Telefonda hiçbir uygulama etkin olmamasına rağmen ram 680-700 oluyor. Ayrıca home 'a geldiğimde widgetler geç yükleniyor. Uygulamalar ise bazen 1 dk sonra görünüyor. Task killer denedim hiçbir faydası olmadı. Telefona karşı olabildigim kadar olumlu oldum. Ancak giderek artan bir problem. Lütfen çözüm.

Webkurum

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Kronik bir sorun olabilir bazi arkadaslar bahsetmisti .
Gerekli guncellemeleri yaptiniz mi ?

Strake

Profesör
Reaksiyon puanı
7
telefona format atmayı denedinizmi?

Requ3m

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Samsung'un kendi romlarında ram sorunları yüzünden widgetlar takılma sorunu yaratabiliyor. Güzel hazırlanmış bir custom rom ile hem ram sorununuzu halledebilirsiniz hem daha akıcı bir arayüze sahip olabilirsiniz.

Tavsiyem omega serisi.

Dr. Oetker

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Sen Galaxy Note al. :D

alacagım telefom yurt dısı olacagı ıcın garantısız olacak donma reset vs seylerde nereye göndereceğım dıye dusunuyorum normal servıse versen bırsey yoksa bıle bulur bırsey degıstırır parasını alır :D s3 yedek parcada ucuz olmaz :D

yigot

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Arkadaslar galaxy s3 kullanıyorum ve genel bir kasma sorunu var. Telefonda hiçbir uygulama etkin olmamasına rağmen ram 680-700 oluyor. Ayrıca home 'a geldiğimde widgetler geç yükleniyor. Uygulamalar ise bazen 1 dk sonra görünüyor. Task killer denedim hiçbir faydası olmadı. Telefona karşı olabildigim kadar olumlu oldum. Ancak giderek artan bir problem. Lütfen çözüm.

Senin hatan bunu ıPhone gibi stabıl sanmak ya 1 gb ramın 700 unu yıyen ışletim sisteminden ne beklersınkı ??? Benım ıPod touch 4 umde 256 mb ram var bosalttımmı 120 lere cıkıyor bos ram buda demektır kı

iOs = 136 mb Ram İle Çalısır
Android=600-700 mb ram ile calısır

ıPhone 5 te 1015 mb ram oldugunu dusunursek 870 kusur cıvarı bos ram kalıyor a6 islemcininde exynoss 4 quad dan guclu oldugunu bılıyoruz sdn haber yayınladı benchmmarklarda ıPhone 27 fps s3 14 fps ve dıger bench mark tada 200 puan fark atmıs yıne ıPhone 5 ınanmazlar sımdı fandroidler http://shiftdelete.net/iphone-5-mi-galaxy-s3-mu-daha-hizli-40090.html lınkı ...

Sana tavsıye 1200 1300 e falan sat ıPhone 5 ın her hangı bır operatore gelmesını bekle ve gıt al ortalama fıyatı 2000 tl olr operatöre geldıgınde ....

msegmen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kronik bir sorun olabilir bazi arkadaslar bahsetmisti .
Gerekli guncellemeleri yaptiniz mi ?

Şu ana kadarki bütün guncellemeleri yaptım.

telefona format atmayı denedinizmi?

Hayır denemedim ama deneyeceğim.

Samsung'un kendi romlarında ram sorunları yüzünden widgetlar takılma sorunu yaratabiliyor. Güzel hazırlanmış bir custom rom ile hem ram sorununuzu halledebilirsiniz hem daha akıcı bir arayüze sahip olabilirsiniz.

Tavsiyem omega serisi.

Romlar hakkinda çok bilgim yok. Ama telefonun garantisi bitiyor diye biliyorum, doğru mu?

Senin hatan bunu ıPhone gibi stabıl sanmak ya 1 gb ramın 700 unu yıyen ışletim sisteminden ne beklersınkı ??? Benım ıPod touch 4 umde 256 mb ram var bosalttımmı 120 lere cıkıyor bos ram buda demektır kı

ıPhone 5 te 1015 mb ram oldugunu dusunursek 870 kusur cıvarı bos ram kalıyor a6 islemcininde exynoss 4 quad dan guclu oldugunu bılıyoruz sdn haber yayınladı benchmmarklarda ıPhone 27 fps s3 14 fps ve dıger bench mark tada 200 puan fark atmıs yıne ıPhone 5 ınanmazlar sımdı fandroidler http://shiftdelete.net/iphone-5-mi-galaxy-s3-mu-daha-hizli-40090.html lınkı ...

Sana tavsıye 1200 1300 e falan sat ıPhone 5 ın her hangı bır operatore gelmesını bekle ve gıt al ortalama fıyatı 2000 tl olr operatöre geldıgınde ....

Telefonu satmayı cidden düşünyorum. Jelly Bean gelsin sorun çözülmezse büyük ihtimalle satacagim.

yigot

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Şu ana kadarki bütün guncellemeleri yaptım.

Hayır denemedim ama deneyeceğim.

Romlar hakkinda çok bilgim yok. Ama telefonun garantisi bitiyor diye biliyorum, doğru mu?

Telefonu satmayı cidden düşünyorum. Jelly Bean gelsin sorun çözülmezse büyük ihtimalle satacagim.

Elden cıkarmaya bak derım android = heves = baş agrısı & bela

non4m3

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben de bir S3 kullanıcısıyım. Cihazı çok yoğun kullanıyorum. Sürekli oyun, whatsapp, tango, face, mail... 1 kere bile RAMle ilgili bi sıkıntım olmadı. ICSde RAM kullanımı fazla gibi gozukebilir ama ICSdeki RAM yönetimi Gingerdaki gibi değil. Sen orda 200MB bile RAM görsen korkma istediğin uygulamayı acar cihaz. Gerekirse kendisi RAMini boşaltır zaten. Senin telefonunda münferit bir problem var gibi çünkü bizim evde ben de kardeşim de S3 kullanıyoruz daha herhangi bir sorunla (maşallah) karşılaşmadık. Sen servise gönder de bi baksınlar derim. Android de ole yigot un dediği gibi baş ağrısı falan değil. Benim 4. androidli cihazım ve hayatta iphone almam. Telefonu rootsuz kullanıyorum ama hiç bir şekilde roota ihtiyaç duymadım. Iphone gibi jb ile uğraşma derdi yok özgürlük zaten kendisinde var cihazın. Kardeşimle dosya paylaşımı yapmak icin sadece cihazları birbirine değdirmemiz yetiyor. Ve dedğim gibi henüz bu cihazla yapamadığım bişey yok. Çok şükür sorunsuz bir cihaz almışım diyorum.

yigot

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Ben de bir S3 kullanıcısıyım. Cihazı çok yoğun kullanıyorum. Sürekli oyun, whatsapp, tango, face, mail... 1 kere bile RAMle ilgili bi sıkıntım olmadı. ICSde RAM kullanımı fazla gibi gozukebilir ama ICSdeki RAM yönetimi Gingerdaki gibi değil. Sen orda 200MB bile RAM görsen korkma istediğin uygulamayı acar cihaz. Gerekirse kendisi RAMini boşaltır zaten. Senin telefonunda münferit bir problem var gibi çünkü bizim evde ben de kardeşim de S3 kullanıyoruz daha herhangi bir sorunla (maşallah) karşılaşmadık. Sen servise gönder de bi baksınlar derim. Android de ole yigot un dediği gibi baş ağrısı falan değil. Benim 4. androidli cihazım ve hayatta iphone almam. Telefonu rootsuz kullanıyorum ama hiç bir şekilde roota ihtiyaç duymadım. Iphone gibi jb ile uğraşma derdi yok özgürlük zaten kendisinde var cihazın. Kardeşimle dosya paylaşımı yapmak icin sadece cihazları birbirine değdirmemiz yetiyor. Ve dedğim gibi henüz bu cihazla yapamadığım bişey yok. Çok şükür sorunsuz bir cihaz almışım diyorum.

jailbreak den ne anlarsınkı appstoredakı herseyı bedava ındırmekden AppCracker dan Barrel dan ıPhone kullanmadan yorum yapmayın ya benım 3 arkadasımda s3 var kullanıyom arada oyun falan oynuyom onlarda benım telde oynuyo ama farkı hıssedıyorum yanı emın ol iOs candır.

Webkurum

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Hadi buyrun :D Telefon almayı düşünüyorum bunlar karşıma çıkıyor elimiz ayağımız bağlanıyor . Ama alıcam gibi .. Note 2 ne zaman geliyor ülkemize bilgisi olan var mı?

non4m3

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İyi de düne kadar zaten black market uygulamalarıyla istediğim programı ben de indirebiliyordum telefonuma :D snapzz market falan kapandı da bu aralar indiremiyoruz.(açıldıysa ya da farklı bişey geldiyse de haberim yok) Barrel dediğin o 3d geçişler falansa onu symbianda bile yapıoduk be. Android için zilyon tane program var o tarz :=)

yigot

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Hadi buyrun :D Telefon almayı düşünüyorum bunlar karşıma çıkıyor elimiz ayağımız bağlanıyor . Ama alıcam gibi .. Note 2 ne zaman geliyor ülkemize bilgisi olan var mı?

karsılastırmaları ızlersen s3 un note 2 den daha hızlı oldugunu goreceksın note 2 de çözüm degıl yanı ...

İyi de düne kadar zaten black market uygulamalarıyla istediğim programı ben de indirebiliyordum telefonuma :D snapzz market falan kapandı da bu aralar indiremiyoruz.(açıldıysa ya da farklı bişey geldiyse de haberim yok) Barrel dediğin o 3d geçişler falansa onu symbianda bile yapıoduk be. Android için zilyon tane program var o tarz :=)

peki iOs kadar stabil mi a pardon kadar demısım dırek androıd stabılmı demem lazımdı ...

non4m3

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kadar değil belki ama ICS cok kararlı bi sürümdü ve JBean daha da kararlı. Yakında JB geldiğinde bakalım ne diyeceksiniz çok merak ediyorum :D Ben böyle sidik yarıştırmayı da sevmiyorum zaten. Symbian kullandım yıllarca gayet memnundum o zamanlar icin, şu an androidim var belki daha sonra wp8 olur ya da yeni bir işletim sistemi. Özgürlüğümü kısıtlamyacak hakettiğinden fazla fiyatı olmayacak herhangi bir işletim sistemiyle yola devam edebilirm yeterki uygulaması bol olsun çökmeler takılmalar olmasın... IOs kullanmadım android zaten fazla fazla ihtiyaclarımı karsılıyor. Belki Iosun bilmediğim güzel yonleri de vardır sonucta kullanmadığım bi os. Ama ne olursa olsun her sene bi kac ozellik ekleyip piyasa sürülen insanların özgürlüğünü kısıtlayan bir osla yoluma devam edemem :) Benim burada müdahele etme sebebim adamın elindeki cihazı sattırmaya çalışman. Yoksa sen istediğini kullan parayı veren sensin. Ayrıca S3ü kullanan benim. Arkadaşa yardımcı olabilecek biri varsa yine benim. Sen sadece fanboyluk yapıyorsun orda :) Ne zevk alıyorsunuz şu işten. Herkes iphone kullansa android samsung ölse ne kazanacaksınız onu da anlamadım :=)

Burk.Clik

Profesör
Reaksiyon puanı
40
[MENTION=259163]yigot[/MENTION] kardesim daha fazla apple fani oldugunu belli etmeden konudan uzaklas istersen.
[MENTION=264936]Webkurum[/MENTION] ekimin ortasi ile kasimin ilk haftasi arasinda Türkiye'de satisa cikacak. Note 2'nin klasmani ayri ama biraz karsilastirmak gerekirse ram sorunu olmayacak,browser performansi S3 den daha iyi,bench mark testlerinde S3 u geciyor(Youtube de bulabilirsiniz). iphone 5 ile kiyaslamiyorum bile S3 u arkada birakamamis bir telefon note 2 yi nasil gecsin. Note 2'nin tek kötü yani S3 ile ayni kamerayi kullanmasi. Note 2 ile ilgili videolarda ki telefona demo diyebiliriz, satisa ciktiktan sonra telefon hakkinda ki gorusler daha genellesecektir.

semih016

Asistan
Reaksiyon puanı
1
S3 ün nasıl bi telefon oldugunu alıcı kesim soyledi zaten. Bende s3 kullanıcısıyım telefonumda bu gune kadar hic bir kasma cokme gormedim. Ram evet yuksek gosterio kapatması gerektiginde kendine yer acıo zaten. Hic bi zaman demez yani ram yetersiz bu uygulama acılamıo diye :) İos kendini dünyaya kabul ettirmeye degilde kullanıcılarının kendi olusturdugu dünyaya hapsedip orada yasamasını istiyor.İosla cekilen bi fotoyu almak bile dert.Arkadasında gordugun bi sarkiyi bi resmi alamamak ne kadar kotu bisi biz nokia ile büyüdük bluetoothun cikmasi devrim niteligindeydi bizim icin :)) Kotulemek icin solemiorum ama nefret ettirio kendinden ios . İos androide androidde ios a b..k atmasın ikiside ayrı dünyaların telefonları sonucta.

mehmet0321

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Kardes biz o soruna virus diyoruz.Buyuk ihtimalle telefonunda virus var.Bir antigirus ile temizle.Benim onerim avast.Google playde de var oradan indir.

Kardes biz o soruna virus diyoruz.Buyuk ihtimalle telefonunda virus var.Bir antigirus ile temizle.Benim onerim avast.Google playde de var oradan indir.

mehmet0321

Doçent
Reaksiyon puanı
0

Tamam anladım Appleyi seviyorsun ama niye bu kadar uzun yazdın.Appleyi seviyorum desen yeterliydi.Ram konusunda haklısın 512RAM diye satıyorlar ben 512Mb ram kullanamıyorum en az 200ünü sistem kullanıyor.Neden 300mb ram yazmıyorlar da 512 yazıyorlar.

msegmen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Avast ı kurdum , Tarattim. Sorun çıkmadı.

goodtornado

Profesör
Reaksiyon puanı
4

Bu testi yapan arkadaslar milleti aptal mi zannediyor, ekrana bak custom rom, kim bilir hangi kerneli kurmuslardir, gercek test gormek istiyor musun? Asagidaki geekbench sonucuna bakabilirsin, unutmadan, testin yapildigi sgs3 romu orjinal jelly bean test surumu, iphone mus :D

geekbech.png

msegmen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Avast Tangoda virüs buldu. Sildim sorun biraz düzeldi. Suanda ram 500 civarinda :)

yigot

Asistan
Reaksiyon puanı
5
@yigot kardesim daha fazla apple fani oldugunu belli etmeden konudan uzaklas istersen.
@Webkurum ekimin ortasi ile kasimin ilk haftasi arasinda Türkiye'de satisa cikacak. Note 2'nin klasmani ayri ama biraz karsilastirmak gerekirse ram sorunu olmayacak,browser performansi S3 den daha iyi,bench mark testlerinde S3 u geciyor(Youtube de bulabilirsiniz). iphone 5 ile kiyaslamiyorum bile S3 u arkada birakamamis bir telefon note 2 yi nasil gecsin. Note 2'nin tek kötü yani S3 ile ayni kamerayi kullanmasi. Note 2 ile ilgili videolarda ki telefona demo diyebiliriz, satisa ciktiktan sonra telefon hakkinda ki gorusler daha genellesecektir.

Evet apple fanı olarak apple ı ve ıos u savunuyorum sen fandroid olarak ne yapıyorsun 4 cekırdeklı 1.4 ghz bır telefonun cıft cekırdeklı 1.2 ghz telefona karsı yenık dustugu bır durumu ve o derece kotu bır yazılımı savunuyorsun ...

Bu testi yapan arkadaslar milleti aptal mi zannediyor, ekrana bak custom rom, kim bilir hangi kerneli kurmuslardir, gercek test gormek istiyor musun? Asagidaki geekbench sonucuna bakabilirsin, unutmadan, testin yapildigi sgs3 romu orjinal jelly bean test surumu, iphone mus :D

geekbech.png

Overclock yapmadıgı cok bellıymıs gıbı konusuyorsun.sdn de yayınlanan haberı yalanlıyorsun ayrıca.

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
şuan S3 üm elimde 50 yakın uygulama yüklü kendin uygulamalarda haric ram kulanım 638 gayet hızlı hiç bir sorunum yok s3 yavaş diyen arkadaşları anlamıyorum acaba bu kulanıcıdamı kaynaklanıyor (büyük ölcü de kulanıcı tabi ) s3 de sanmam

yigot

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Neden nexusdan portlanmis jelly beani kullanıyorlar, jelly bean kullansinlar da sonucu gorelim, geekbech sitesindeki gs3 benchmark sonuclarina bak, ben overlock yapmadan 1890 i buluyorum, overlock ile durum ortada,

Overclock suz 1890resmını yuklermısın aslında olsa nasıl anlıcam onuda bılmıyorum ama sen yıne bı 1890 ı yukle

SerdarGokcen

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Bu apple fanboyların derdi bitmiyor yav. Eee o kadar para verince kendi ürünlerinin iyi olduğunu sanıyor. Adam gibi kullandınız mı hiç galaxy s3 ü. Ayfon da kullandım galaxy s3 te. Ayfonda bi halt yok ki.

Ya kim ne kullanırsa kullansın. SİZE NE! Beğenmediyseniz gidin ayfon alın, ayfonu beğenmeyip samsung a geçen çok insan var ki satışlar da bunu kanıtlıyor.

JB 4.1.1 çıktı bugün ve şuan inmesini bekliyorum. Beta sürümü yüklü telefonda ve uçuyor resmen, stabil sürümü düşünemiyorum!

JB de oc yapılmıyor. Sağlıklı rom ve kernel yok! Sitede belirtilen değerler stok işlemci hızı ile yapılanlar...

S3 4.0.4 OC yapılmamışı!(Gerçek hız 1.4 GHZ dir)
http://browser.primatelabs.com/geekbench2/1078448

IP5:
http://browser.primatelabs.com/geekbench2/1030202

Şimdi işinize bakın.

goodtornado

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Overclock suz 1890resmını yuklermısın aslında olsa nasıl anlıcam onuda bılmıyorum ama sen yıne bı 1890 ı yukle

dogru soyluyorsun, onu nasil anlayacaksin, dogrular ortada, bak bir dogru daha gostereyim sana, Toplam program sayisi 301.