400 tlya iphone 4s alayım mı?

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
arkadaşlar benim okuldan en sevdiğim çok taktir ettiğim ve çok güvendiğim arkadaşımın dayısı 400 tlya kaçak 4s getirmiş
benim sorum şu
1.wonderdan ona geçeyimmi (bunu gerçekten istiyorum)
2.telefonu açtırmam için neler yapmalıyım ve bunlar bana kaça patlar :confused1::confused1:

thruthreign

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
159
Bence geç ama kaça patlar bilemem. :D

bawyera99

Asistan
Reaksiyon puanı
0
afedersinde biz enayi miyiz o kadar para verip alıyoruz ? yasak işlere kalkışma arkadaşım

mila12

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
255
Pasaporta kayıtlı değil ise önce o işlemi yapmanız gerekiyor.

100 tl vergi ücreti yatırıyorsunuz. Ardından operatör bayisine gidip kayıt ücretide ödedikten sonra kayıt ettirmiş oluyorsunuz.

Dayısı pasaporta kayıt ettirmez ise pasaport satın alıyorsunuz oda 150 ila 300 tl arasında satıyorlar.

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
afedersinde biz enayi miyiz o kadar para verip alıyoruz ? yasak işlere kalkışma arkadaşım
sanane kardeşim istersem alırım istersem almam yorumunu yap çık ALLAH ALLAH bela mısın nesin

Pasaporta kayıtlı değil ise önce o işlemi yapmanız gerekiyor.

100 tl vergi ücreti yatırıyorsunuz. Ardından operatör bayisine gidip kayıt ücretide ödedikten sonra kayıt ettirmiş oluyorsunuz.

Dayısı pasaporta kayıt ettirmez ise pasaport satın alıyorsunuz oda 150 ila 300 tl arasında satıyorlar.
çok saol kardeşim kayıt ücreti hangi civarda olur
birde babamın pasaportu var ama güncel değil onu kaça güncelleriz

bawyera99

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bu arada amerikada bile iphone 400 dolar değil 705 dolar nerden geliyormuş o iphone(!) merak ettim

mila12

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
255
sanane kardeşim istersem alırım istersem almam yorumunu yap çık ALLAH ALLAH bela mısın nesin

çok saol kardeşim kayıt ücreti hangi civarda olur
birde babamın pasaportu var ama güncel değil onu kaça güncelleriz

Ülke dışına çıkıp girmiş olması ve en fazla 1 ay içerisinde kayıt ettirmeniz gerekiyor maalesef o pasaport işinize yaramaz.

Bayilerde 5-10 tl arası bir ücret alıyorlardı.

Edit: Irak,suriyeye gibi yerlerden gelen ürünlerin çoğu çakma bilginiz olsun. Orjinal diye satıyorlar.

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
100 tl kayıt ücreti. bide bna al :D
ciddimisin şakamı yapıyosun bizim arkadaş galxy miniyi 15-20 liraya yaptırdıydı yoksa modelden modele değişirmi

Ülke dışına çıkıp girmiş olması ve en fazla 1 ay içerisinde kayıt ettirmeniz gerekiyor maalesef o pasaport işinize yaramaz.

Bayilerde 5-10 tl arası bir ücret alıyorlardı.

Edit: Irak,suriyeye gibi yerlerden gelen ürünlerin çoğu çakma bilginiz olsun. Orjinal diye satıyorlar.
harika pasoport buluruz dedemin var daha yeni alamanyadan geldi yardım için çok teşekkürler

mila12

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
255
BTK açıklaması

15.06.2012 tarihli ve 28324 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Amme Alacaklarının Tahsil
Usulü Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 20 nci maddesi ve
Kanunun Yürürlük maddesi uyarınca Maliye Bakanlığı’nca bugünden itibaren yurtdışından getirilen
cihazların elektronik kimlik bilgisinin (IMEI) kayıt altına alınması işleminden önce 100 TL harç bedeli
yatırılması ve kayıt işlemi sırasında bu belgenin aranması ve harç ödenmeden kayıt işlemi
yapılamayacağı hükme bağlanmıştır.

Bu kapsamda 15.06.2012 tarihi itibariyle yurt dışından yolcu beraberinde getirilen cihazların
kayıt işlemi için başvuruda bulunulmadan önce pasaport sahibi olan kişiler tarafından 100 TL harç
bedeli yatırılması ve abone kayıt merkezlerine pasaportun yanı sıra harç ödendiğini gösterir belgenin
aslı ile birlikte başvuruda bulunulması gerekmektedir.

Abone kayıt merkezleri tarafından yapılan ve Kurumumuzca onaylanan elektronik kimlik
bilgisine (IMEI) haiz cihazların kayıt işlemi, Maliye Bakanlığı tarafından harç işleminin yatırılmasına
ilişkin Tebliğ yayımlanıncaya kadar durdurulmuştur.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

http://www.btk.gov.tr/basin_bultenleri/dosyalar/BASINACIKLAMASI-YURTDISI-15-06-2012.pdf

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
bu arada amerikada bile iphone 400 dolar değil 705 dolar nerden geliyormuş o iphone(!) merak ettim
400 tl dolar değil alırsam iphone yazıp ünlem koymanın ne kadar beyhude olduğunu anlarsn

BTK açıklaması

15.06.2012 tarihli ve 28324 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Amme Alacaklarının Tahsil
Usulü Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 20 nci maddesi ve
Kanunun Yürürlük maddesi uyarınca Maliye Bakanlığı’nca bugünden itibaren yurtdışından getirilen
cihazların elektronik kimlik bilgisinin (IMEI) kayıt altına alınması işleminden önce 100 TL harç bedeli
yatırılması ve kayıt işlemi sırasında bu belgenin aranması ve harç ödenmeden kayıt işlemi
yapılamayacağı hükme bağlanmıştır.

Bu kapsamda 15.06.2012 tarihi itibariyle yurt dışından yolcu beraberinde getirilen cihazların
kayıt işlemi için başvuruda bulunulmadan önce pasaport sahibi olan kişiler tarafından 100 TL harç
bedeli yatırılması ve abone kayıt merkezlerine pasaportun yanı sıra harç ödendiğini gösterir belgenin
aslı ile birlikte başvuruda bulunulması gerekmektedir.

Abone kayıt merkezleri tarafından yapılan ve Kurumumuzca onaylanan elektronik kimlik
bilgisine (IMEI) haiz cihazların kayıt işlemi, Maliye Bakanlığı tarafından harç işleminin yatırılmasına
ilişkin Tebliğ yayımlanıncaya kadar durdurulmuştur.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

http://www.btk.gov.tr/basin_bultenleri/dosyalar/BASINACIKLAMASI-YURTDISI-15-06-2012.pdf
bu daha çok kafamı karıştırdıda neyse bi çocukla görüşelim baklım

mila12

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
255
400 tl dolar değil alırsam iphone yazıp ünlem koymanın ne kadar beyhude olduğunu anlarsn

bu daha çok kafamı karıştırdıda neyse bi çocukla görüşelim baklım

Pasaport sahibi kişi ile gidiyorsun 100 tl ücreti yatırıp makbuz alıyorsun. Ardından kayıt işlemi yapan telefon bayisine gidiyorsun pasaport sahibi ile yine pasaportunu makbuzunu veriyorsun kayıt işlemini yapıyorlar. Bir de bayi kayıt ücreti istiyor oda 5 - 10 tl gibi birşeydi bayisine göre değişir.

İşlemler bukadar.

100 tl harç ücreti vergi dairesine yatırılıyor

bawyera99

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bnm için hava hoş olucak bişi olursa sana olucak beni tınlmaz ama 400 tl iphone olmz

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Pasaport sahibi kişi ile gidiyorsun 100 tl ücreti yatırıp makbuz alıyorsun. Ardından kayıt işlemi yapan telefon bayisine gidiyorsun pasaport sahibi ile yine pasaportunu makbuzunu veriyorsun kayıt işlemini yapıyorlar. Bir de bayi kayıt ücreti istiyor oda 5 - 10 tl gibi birşeydi bayisine göre değişir.

İşlemler bukadar.

100 tl harç ücreti vergi dairesine yatırılıyor
Çok saol kardeş kafama oturdu bakalım dedğin gibi yapabilecezmi

bnm için hava hoş olucak bişi olursa sana olucak beni tınlmaz ama 400 tl iphone olmz
ben arkadaşıma güveniyorum iphone değilse safinaz değilizya almayız olur biter:D

sarba126

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kaçak değilse iyi tabi. 400 daha harcasan eder 800. Ben gibi 2000 vermenin yanında mantıklı görünüyor. Kayıt ettirildiği için kayıt dışı görmemek gerekir, devlet bunun önünü açıyor.

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Kaçak değilse iyi tabi. 400 daha harcasan eder 800. Ben gibi 2000 vermenin yanında mantıklı görünüyor. Kayıt ettirildiği için kayıt dışı görmemek gerekir, devlet bunun önünü açıyor.
aaaah aaah gönül isterki lanet olasıca vergilendirme sistemi normal bir ülke gibi olsada yurt dışına gerek kalmasa:mad::mad::mad::mad::mad::mad:

mila12

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
255
aaaah aaah gönül isterki lanet olasıca vergilendirme sistemi normal bir ülke gibi olsada yurt dışına gerek kalmasa:mad::mad::mad::mad::mad::mad:

Ürünün işletim sistemini kontrol ediniz. Onu kopyalamıyorlar :) Aşağıda çakma iphone tanıtımı var birebir benziyor neredeyse

[video=youtube;tLxtlxXC5wg]http://www.youtube.com/watch?v=tLxtlxXC5wg[/video]

S

SDN Okuru

SDN Okuru
valla kardeş 400 tl bu işin içinde bir iş var kesin çakmadır çünkü o fiyata imkansız yurtdışı olsa bile dikkat et.

pasaport konusuna gelince eskiden dediğin gibi 10 tlye operatör bayilerinde yapılıyordu ama bir kaç ay önce devlet yeni vergi koydu 100 tl harç +10 tl operatör bayisine 110 tl gider yani

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Ürünün işletim sistemini kontrol ediniz. Onu kopyalamıyorlar :) Aşağıda çakma iphone tanıtımı var birebir benziyor neredeyse

[video=youtube;tLxtlxXC5wg]http://www.youtube.com/watch?v=tLxtlxXC5wg[/video]
:thumbup::thumbup::thumbup: bravo harika paylaşım peki işletim sitemini nerden konrol edebilirm (hiç iphone kullanmadımda):drool:

mila12

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
255
:thumbup::thumbup::thumbup: bravo harika paylaşım peki işletim sitemini nerden konrol edebilirm (hiç iphone kullanmadımda):drool:

Menüsününde olması lazım zaten menüyü görüncede anlayabilirsin.

Kamera çekimini kontrol et. Çakmalarda çok dandikdir.

Siri adlı bir uygulama olması gerekiyor. Çakmalarda bu uygulama yok.

Eğer hafıza kartı takılabiliyor ise oda çakmadır. İphone takılamıyor.

Ekran kalitesi ve dokunmatiği çok iyidir. Çakmalarda iyi değildir.

Ayrıca alttaki linkten seri numarasını yazarak ürünün orjinal olup olmadığını anlayabilirsin. Eğer seri numarasında bir şey çıkmıyor ise sahtedir.

https://selfsolve.apple.com/agreementWarrantyDynamic.do

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Menüsününde olması lazım zaten menüyü görüncede anlayabilirsin.

Kamera çekimini kontrol et. Çakmalarda çok dandikdir.

Siri adlı bir uygulama olması gerekiyor. Çakmalarda bu uygulama yok.

Eğer hafıza kartı takılabiliyor ise oda çakmadır. İphone takılamıyor.

Ekran kalitesi ve dokunmatiği çok iyidir. Çakmalarda iyi değildir.

Ayrıca alttaki linkten seri numarasını yazarak ürünün orjinal olup olmadığını anlayabilirsin. Eğer seri numarasında bir şey çıkmıyor ise sahtedir.

https://selfsolve.apple.com/agreementWarrantyDynamic.do
menüsünde mi yazar ios falan diye birde çakmalarda appstore da yoktur değilmi?:D

Webkurum

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Çakmadır. 400 tlye kaçakta olsa orjinal iphone imkansız.

hayranim

Profesör
Reaksiyon puanı
32
O calma ayfonlari 250 liraya sahibinden.com da veriyorlar. 400 tl ye kazik yeme.

balcis

Doçent
Reaksiyon puanı
0
mesajım bulunsun nasıl devam edicek bu iş merak ettim :)

TakeRisks

Asistan
Reaksiyon puanı
0
öyle ucuz olmasına aldanma ben sana dahada ucuzunu bulurum ama o telefonun ömrü en fazla 4 ay :)