Iğdır'da İranlı Ajan Yakalandı

CuMaAli

Profesör
Reaksiyon puanı
2
igdirda_iranli_ajan_yakalandi13462332610_h919112.jpg

Iğdır'da, İran istihbarat örgütü SAVAK'a ajanlık yaptığı iddia edilen 1'i İranlı 9 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin Doğu ve Güneydoğu'da halk hareketi başlatmaya çalıştıkları iddia edildi.

Şüphelilerin ayrıca Suriyeli muhaliflerle ilgili SAVAK'a bilgi aktardıkları ileri sürülüyor.

İstihbarat birimlerini harekete geçiren şüphelilere yönelik soruşturma, yaklaşık 1 yıl önce 04 D 3759 plakalı bir minibüsün içinden, Iğdır İl Jandarma Komutanlığı'na ait binanın fotoğraflarının çekildiğini tespit edilmesiyle başladı. Polisler, takibe aldıkları minibüsü şehir merkezi dışında durdurarak, içindeki İran uyruklu 2 şüpheliyi gözaltına aldı. Shahram Zargham Kohei ve Mohammed Reza Esmaeılpour Ali Malek isimli İranlı şüphelilerin bölgede stratejik öneme sahip birçok askeri birlik ve polis merkezinin fotoğraflarını çektiği tespit edildi.

Asansör için çektik

Hürriyet gazetesinin haberine göre, Kohei, ilk ifadesinde İran'da faaliyet gösteren bir asansör firmasında çalıştıklarını ve büyük binaların resmini asansör yapmak için çektiklerini iddia etti. Şüphelilerin evlerinde, bazı telefon kayıtları bulundu. Kayıtları inceleyen MİT, şifreli konuşmalarla, İran'a bölge hakkında bilgiler aktarıldığını ve PKK'lılarla görüşüldüğünü belirledi. Bunun üzerine Kohei ve Malek, TCK'nın 327'nci maddesinde yer alan, "devlet güvenliğine ait bilgileri temin etme ve sızdırma" suçundan tutuklandı.

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı kararıyla, şüphelilerle bağlantısı olanlar takibe alındı. İran'dan Türkiye'ye aynı dönemde giren Iğdır'a yerleşen 2 kişinin de, Suriye'de yaşanan olayların ardından sık sık Doğu ve Güneydoğu illerine giderek bazı PKK'lılarla iletişime geçtiği tespit edildi. Soruşturmayı genişleten istihbarat birimleri, şüphelileri adım adım takip ederek dün sabah 10 adrese eşzamanlı operasyon düzenledi. Iğdır'da 6, Ağrı'da 1, Van'da 1 ve Kocaeli Gebze'de 1 kişi gözaltına alındı. İran istihbarat örgütü SAVAK'a bilgi aktardığı belirtilen Yaghoup Ahnoukhosh ise sınırdan İran'a kaçtı. Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda bir Kalaşnikof otomatik tüfek, 1 av tüfeği ve İran'la yapılan çok sayıda gizli yazışmaya ait dokümanlar ile bazı PKK'lılarla yapılan telefon görüşmeleri kayıtları bulundu. Suriye'den Türkiye'ye gelen mültecilerin yaşadığı kamplarının fotoğrafları ve bilgileri ile hükümetle ilgili bilgileri de İran'a aktardığı ileri sürülen 9 kişinin, askeri birliklerin konumları, personel sayıları ve resmi dairelerle ilgili bilgi topladıkları da iddia ediliyor.

HÜRRİYET

Kaynak

IuTKuI

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Şimdi ne diyecek sayın büyük insanlarımız? Bıçak kemiğe dayandı. Sabrımız taştı. Özür dilesin. Gelsin konuşalım. Bakalım yeni bir cümle belirecek mi?

Reaksiyon puanı
10,315
iran...
ezeli ve ebedi türk düşmanı!
türkiye üzerindeki planları hiçbir zaman bitmeyen, artan bir hevesle bu ülkeye nüfuz etmek isteyen dokuz başlı yılan.

israilden bir milyarda bir ihtimal ile de olsa dostluk bekleyebilirsiniz de bu yılandan daha tehlikeli ezeli düşmandan hiçblir zaman dost olabilme şansınız yoktur.

siz onu müslüman zannedersiniz, yüzünüzü dönersiniz... ama bulabildiği ilk fırsatta o sizi arkanızdan hançerler, hiç tereddüt etmeden.

tarihte iran kadar kalleş, güvenilmez ve dönek başka bir millet bulamazsınız.

güya müslümanlığın en koyu tonda yaşanan ülke olduğunu zannedersiniz, çünkü orada mollaların hükümferma olduğu bir rejim vardır. ama hindistan daha beter bir kast sistemi de bu ülkede mevcuttur. mesela azeri kardeşlerimiz orada daima ikinci sınıf insan muamelesi görür. sünniler orada adeta esir ve köle muamelesi görürler, en büyük zulüm ve baskıyı görürler.

ezcümle hiç şaşırmadım bu habere!

adamlar imkan bulsalar emin olun ülkemizi bir kaşık su'da boğarlar...

cenab-ı mevlam şerlerinden korusun.

ha unutmadan şunu da söyleyim, şu an PKK çakallarının en büyük destekçilerinden biri bu kalleş ülkedir.

ALPARS

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Şu anda ülkemizde bir çok iline yerleşmiş,neden ve ne için geldikleri belli olmayan İranlı var.

LaMaNi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yorumumu neden sildiniz erenberk hocam sakıncalı ne vardı ki?

Hz. Ömer (ra) nın bir sözünü eklemişdim sadece durun yine yazayım;

"Keşke İran'la aramızda ateşden dağlar olsaydıda orayı fethe gitmeseydik" hz. Ömer

Reaksiyon puanı
10,315
"Keşke İran'la aramızda ateşden dağlar olsaydıda orayı fethe gitmeseydik" hz. Ömer

[MENTION=287680]LaMaNi[/MENTION] ben bu sözü ilk kez duyuyorum; ancak tam olarak anlayamadım... hz. ömer (ra) bu sözü ne amaçla söylemiş, ne kastetmiş, tam olarak çözemedim doğrusu.

neskalii

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Ülkemizde cirit atmıyan ajanı olmayan devlet kaldımı acaba... Kendim İran sınırında askerlik yaptım bi çok yerinide gezdim İran sınırının sınır dan elini kolunu sallayan giriyo.. Allah tan hudut taşlarımız var yoksa kimin kimin toprağında olduğu bile belli değil... oralarda bulunan lar yada vatani görevini yapanlar ne demek istediğimi çok iyi anlar..

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
101
yorumumu neden sildiniz erenberk hocam sakıncalı ne vardı ki?

Hz. Ömer (ra) nın bir sözünü eklemişdim sadece durun yine yazayım;

Bu şekilde yazılmamıştı, hakaret ve argo içeriyordu.

Muvahhid

Doçent
Reaksiyon puanı
0
İran tarihinde hiç küffar ile cihat etmemiş, cihat eden islam'ın sancağını avrupa'nın ortasına diken şanlı ceddimizide arkadan vurma cehaletini sergilemiş ne yapmaya çalıştığını kimin cebinde eli olduğunu aklı başında herkesin gördüğü bildiği bir devlettir.. İslam Cumhuriyeti adı arkasına saklanıp ehl-i sünnete yapmadığı ezziyet kalmadı son olarak bebek katili alçak nasiri esed'in yanında yer alarak ne halt olduğunu ortaya çıkardı..

Muvahhid

Doçent
Reaksiyon puanı
0
@LaMaNi ben bu sözü ilk kez duyuyorum; ancak tam olarak anlayamadım... hz. ömer (ra) bu sözü ne amaçla söylemiş, ne kastetmiş, tam olarak çözemedim doğrusu.

İran ve Irak-ı acem bölgesinde hiç isyan eksik olmamıştır seyyah kardeşim o yüzden söylenmiş bir söz olabilir.. Ama Hz. Ömer tarafından söylendiğini sanmıyorum çok daha sonra söylenmiş bir söz gibi.. Emeviler dönemi ortaları olabilir belki.. Haccac-ı Zalim denen şahısda bu devirde ortaya çıkmış bir çok müslüman ve sahabenin canına kıymıştır amma bu iranlı haricileri doğramıştır..

LaMaNi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
@LaMaNi ben bu sözü ilk kez duyuyorum; ancak tam olarak anlayamadım... hz. ömer (ra) bu sözü ne amaçla söylemiş, ne kastetmiş, tam olarak çözemedim doğrusu.

Hz. Ömer bu sözü İranın tam bir fitne kazanı olduğunu anladığı zaman söylemiştir, düşünün bir İran Müslüman ülkeyim diyor ama Müslümanlık için değil şii lik için çalışıyor. Filistinde olanları hep görmezden geliyordu ne zaman ki Türkiye sesini yükseltmeye başladı İranda güya Filistinli kardeşlerimizi savunmaya başladı...

Şimdilerde petrole ayar vermek içinde bir yol bulunmuş siyonist israil devleti ne zaman petrol fiyatları düşse Türkiye nin dışa ödediği döviz bir nebze azalsa hemen savaş çanları çalmaya başlıyor. İranda ordan güya kafa tutuyor, biz israili şöyle sileriz böyle sileriz. Bu yıllardır böyle Her aklı gözüne inmemiş insan anlar ki bunda bir oyun var, dünya petrollerinin yarıdan fazlasını elinde tutan siyonistler ile özellikle Çine, milyonlarca varil petrol satan iran petrol fiyatlarını yüksek tutmak için bunu kasıtlı yapıyor... Ve abd yede büyük yardımları oluyor iranın şii - sünni ayrımı yaparak ortadoğu ülkelerindeki şia nüfusunu etkin bir şekilde kullanıyor ve ortadoğu ülkelerini sürekli abd ye destek vermekle suçlayarak vurmakla yani savaşmakla tehdit ediyor. Yani müslümanım diyen iran müslüman ülkeleri tehdit ederek silah alımlarını artırıyor. Böylece otadoğuda yıllardır kaos rüzgarları esiyor, hiçbir müslüman ülke rahat bırakılmıyor..

İranın müslüman ülkelere verdiği zararlar saymakla bitmez, bunu tam idrak etmek için Osmanlı tarihine de bakabilirsiniz. Tarih boyunca Osmanlı ya nüfus etmek için neler yaptığını azıcık tarih bilgisi olan herkes bilir.

Bu şekilde yazılmamıştı, hakaret ve argo içeriyordu.

Pardon bi daha olmaz, ama ne yazdığımı tam hatırlayamadım uykuluydum. :)

Reaksiyon puanı
10,315
Hz. Ömer bu sözü İranın tam bir fitne kazanı olduğunu anladığı zaman söylemiştir, düşünün bir İran Müslüman ülkeyim diyor ama Müslümanlık için değil şii lik için çalışıyor. Filistinde olanları hep görmezden geliyordu ne zaman ki Türkiye sesini yükseltmeye başladı İranda güya Filistinli kardeşlerimizi savunmaya başladı...

Şimdilerde petrole ayar vermek içinde bir yol bulunmuş siyonist israil devleti ne zaman petrol fiyatları düşse Türkiye nin dışa ödediği döviz bir nebze azalsa hemen savaş çanları çalmaya başlıyor. İranda ordan güya kafa tutuyor, biz israili şöyle sileriz böyle sileriz. Bu yıllardır böyle Her aklı gözüne inmemiş insan anlar ki bunda bir oyun var, dünya petrollerinin yarıdan fazlasını elinde tutan siyonistler ile özellikle Çine, milyonlarca varil petrol satan iran petrol fiyatlarını yüksek tutmak için bunu kasıtlı yapıyor... Ve abd yede büyük yardımları oluyor iranın şii - sünni ayrımı yaparak ortadoğu ülkelerindeki şia nüfusunu etkin bir şekilde kullanıyor ve ortadoğu ülkelerini sürekli abd ye destek vermekle suçlayarak vurmakla yani savaşmakla tehdit ediyor. Yani müslümanım diyen iran müslüman ülkeleri tehdit ederek silah alımlarını artırıyor. Böylece otadoğuda yıllardır kaos rüzgarları esiyor, hiçbir müslüman ülke rahat bırakılmıyor..

İranın müslüman ülkelere verdiği zararlar saymakla bitmez, bunu tam idrak etmek için Osmanlı tarihine de bakabilirsiniz. Tarih boyunca Osmanlı ya nüfus etmek için neler yaptığını azıcık tarih bilgisi olan herkes bilir.

hay ağzına sağlık sevgili [MENTION=287680]LaMaNi[/MENTION], öyle güzel izah etmişsin ki, üstüne söz söylenmez. aynı şeyleri yıllardır yazar dururum forumlarda. iranın ajanları sade ığdırda değil, aynı zamanda ülkemizdeki sanal aleme de öyle bir dadandılar ki adeta saç-baş yolduruyorlar. islami sitelerde bunların özel yetiştirilmiş ajanlarından geçilmiyor. bilgisiz, tecrübesiz ve tarih bilgisinden yoksun forum yöneticileri bunları baş tacı etmiş, at oynattırıyorlar adeta. hatta bir ara bizim bu sitede gördüm bir ara, adam gelmiş, iranın otomobil sanayiini anlatıyor, ne kadar ileri seviyelere geldiğini falan ballandıra ballandıra anlatıyor, propaganda yapıyordu. bizden bazı gafiller de bunlara hayretten ağızları açık, hayranlık yorumları düzüp duruyorlardı habire...

ve tabii bu arada türkiyenin ne kadar geri kaldığını, nasıl zavallı durumda olduğunu falan habire beyinlere yerleştirmeye çalışıp duruyorlar adamlar.

yahu Allah rızası için, yönetici arkadaşlarımızdan rica ediyorum, yabancı ülke propagandası yapıp da kendi ülkesine hakaret eden, küçümseyen gafillere fırsat vermesinler, müsaade etmesinler. bu ülkenin ekmeğini yiğip bu ülkeye düşman olanların sazını çalan, türküsünü söyleyenler haindir, onlara fırsat tanıyanlar da bu ihanetin bilmeden bir parçası durumuna düşüyorlar ne yazık ki!

Pardon bi daha olmaz, ama ne yazdığımı tam hatırlayamadım uykuluydum.

yönetici arkadaşlar lamaniyi eğer ki yukarıdaki ifadesini bir itiraf kabul edip banladıysanız cidden çok yazık etmiş olursunuz. üzüldüm gerçekten. ilk yazdığı an da (bilmiyorum, her ne yazmışsa) banlamış olsaydınız anlardım. eğer başka bir vukuatı olmadan sırf yukarıdaki itirafı sebebiyle ban koyduysanız -kusura bakmayın ama- bu hakkaten yanlış olur.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
178
[MENTION=129454]|SeYYaH|[/MENTION], kardeşim bu bilgileri nereden edindin? Televizyondan mı? Gazeteden mi? Yoksa babadan-dededen mi?

Siz bu iddialarla, uydurma televizyon haberleriyle boğuşurken, ben kendim şahit olduğumu söyleyeyim; Suriyeli "muhalif"ler, yani teröristler, şu anda Türkiye'de Iraklı bazı eski ordu görevlilerini kaçırıp zorla muhalifler lehine Suriye'de istihbarat toplamaya zorluyorlar.

Sizler uzaktan, ezel ve ebed kadar uzaktan, kulaktan bile dolma olmayan hayali bilgilerle konuşuyorsunuz. Gerçekten de ne Suriye'yi görmüşlüğünüz var; ne de İran'ı. Oysa benim Suriye'den de, İran'dan da tanıdıklarım var. Sünni ve şii olarak hiçbirinden de söylediğiniz şeyleri doğrulayamadım.

Çok farklı bir boyuttan yaklaşayım olaya; bugün Suriye'de çok önemli görevlerde bulunan sünni devlet görevlilerinin birer birer muhalif safına katıldığı haberleri yapılıyor. Düşünün ki başbakanı bile sünni olan bir ülkede, nasıl olabilir de sünniler eziliyor ve sünnilere söz hakkı tanınmıyor denilebilir? Geçende 10 yıl Suriye ordusunda görev yapmış bir general için de "muhaliflere katıldı" haberi yapıldı. Sünni generaller, sünni başbakanlar, sünni diplomatlar dolu olan bir ülkede olanlar hakkında soralım:

1- Bu "zalim" Esad rejimi, sünnileri hep eziyorduysa, bugün muhaliflere katılan bu sünni yöneticiler nasıl böyle bir alçaklığa ortak oldular?
2- Yok eğer Esad sünnileri ezmiyorduysa, öyleyse bu sünni yöneticiler onlarca yıl bu devlete hizmet ettikten sonra bugün hangi amaçla teröristlere katılıyorlar?
3- Eğer Esad rejimi zalimse, Samanyolu Televizyonu'ndaki Ayna programı bile 2 yıl önce kalkıp nasıl "Suriye'de büyük özgürlük var, herkes istediğine inanabiliyor, istediğini yapabiliyor; Suriye de bizim gibi bir ülke" şeklinde program yapabiliyor? Bu programı sokak sokak dolaşarak çeken, yoldaki vatandaşlara soran bir üslupla yapıyorlar.

Bugün aynı Samanyolu Televizyonu, Suriye'de özgürlük olmadığını, sünnilerin ezildiğini, inançlarını yaşayamadığını, esir olduklarını söylüyor. Öyleyse Samanyolu ya dün yalan söylüyordu; ya da bugün yalan söylüyor. Suriye'deki sünni yöneticiler ya yıllardır vatandaşlarına hıyanet ediyorlardı; ya da bugün devletlerine hıyanet ediyorlar.

Özetle kardeşlerim; siz gazetelerde yaşıyor, televizyonlarda nefes alıyorsunuz. Sizleri bugüne kadar hep böyle kandırdılar. Bugün de aynı yolda sebatla ilerliyorsunuz. Halbuki neler yaşanıyor bir damlasından bile haberiniz olmuyor; sadece size sunulmak istenenle yaşıyorsunuz. Basit bir örnek ister misiniz? Örneğin Afganistan'daki sünni gruplar, 7 yaşını geçen her şiiyi öldürmenin farz olduğuna fetva veriyorlar. Arabistan'da şii olduğu söylenen insanlar idam ediliyor veya tutuklanıp hapse atılıyor. Malezya'da şii olduğu bilinenler faili meçhul cinayetlere kurban gidiyor. Bunları gazeteler hiçbir zaman yazmadı, yazmayacak. Ben nereden biliyorum? Buralarda tanıdığım kişilerden dolayı biliyorum. Ama bugünlerde artık vahşeti söylemekten çekinmiyorlar. Barış FM radyosu spikeri açıkça canlı yayında "şiilerle savaşmanın şimdi zamanı değil, kardeş gibi geçinmeliyiz, ama zamanı geldiğinde savaşacağız" diyor. YouTube'da bile videosu yayınlanan Arap şeyhleri ise bakın niyetlerini nasıl açıklıyorlar:

"Bizler Suriye'de yönetimi ele geçirdiğimiz zaman, alevileri kıyma makinesinde doğrayıp, etlerini köpeklerine yedireceğiz"

Muvahhid

Doçent
Reaksiyon puanı
0
@|SeYYaH|, kardeşim bu bilgileri nereden edindin? Televizyondan mı? Gazeteden mi? Yoksa babadan-dededen mi?

Siz bu iddialarla, uydurma televizyon haberleriyle boğuşurken, ben kendim şahit olduğumu söyleyeyim; Suriyeli "muhalif"ler, yani teröristler, şu anda Türkiye'de Iraklı bazı eski ordu görevlilerini kaçırıp zorla muhalifler lehine Suriye'de istihbarat toplamaya zorluyorlar.

Sizler uzaktan, ezel ve ebed kadar uzaktan, kulaktan bile dolma olmayan hayali bilgilerle konuşuyorsunuz. Gerçekten de ne Suriye'yi görmüşlüğünüz var; ne de İran'ı. Oysa benim Suriye'den de, İran'dan da tanıdıklarım var. Sünni ve şii olarak hiçbirinden de söylediğiniz şeyleri doğrulayamadım.

Çok farklı bir boyuttan yaklaşayım olaya; bugün Suriye'de çok önemli görevlerde bulunan sünni devlet görevlilerinin birer birer muhalif safına katıldığı haberleri yapılıyor. Düşünün ki başbakanı bile sünni olan bir ülkede, nasıl olabilir de sünniler eziliyor ve sünnilere söz hakkı tanınmıyor denilebilir? Geçende 10 yıl Suriye ordusunda görev yapmış bir general için de "muhaliflere katıldı" haberi yapıldı. Sünni generaller, sünni başbakanlar, sünni diplomatlar dolu olan bir ülkede olanlar hakkında soralım:

1- Bu "zalim" Esad rejimi, sünnileri hep eziyorduysa, bugün muhaliflere katılan bu sünni yöneticiler nasıl böyle bir alçaklığa ortak oldular?
2- Yok eğer Esad sünnileri ezmiyorduysa, öyleyse bu sünni yöneticiler onlarca yıl bu devlete hizmet ettikten sonra bugün hangi amaçla teröristlere katılıyorlar?
3- Eğer Esad rejimi zalimse, Samanyolu Televizyonu'ndaki Ayna programı bile 2 yıl önce kalkıp nasıl "Suriye'de büyük özgürlük var, herkes istediğine inanabiliyor, istediğini yapabiliyor; Suriye de bizim gibi bir ülke" şeklinde program yapabiliyor? Bu programı sokak sokak dolaşarak çeken, yoldaki vatandaşlara soran bir üslupla yapıyorlar.

Bugün aynı Samanyolu Televizyonu, Suriye'de özgürlük olmadığını, sünnilerin ezildiğini, inançlarını yaşayamadığını, esir olduklarını söylüyor. Öyleyse Samanyolu ya dün yalan söylüyordu; ya da bugün yalan söylüyor. Suriye'deki sünni yöneticiler ya yıllardır vatandaşlarına hıyanet ediyorlardı; ya da bugün devletlerine hıyanet ediyorlar.

Özetle kardeşlerim; siz gazetelerde yaşıyor, televizyonlarda nefes alıyorsunuz. Sizleri bugüne kadar hep böyle kandırdılar. Bugün de aynı yolda sebatla ilerliyorsunuz. Halbuki neler yaşanıyor bir damlasından bile haberiniz olmuyor; sadece size sunulmak istenenle yaşıyorsunuz. Basit bir örnek ister misiniz? Örneğin Afganistan'daki sünni gruplar, 7 yaşını geçen her şiiyi öldürmenin farz olduğuna fetva veriyorlar. Arabistan'da şii olduğu söylenen insanlar idam ediliyor veya tutuklanıp hapse atılıyor. Malezya'da şii olduğu bilinenler faili meçhul cinayetlere kurban gidiyor. Bunları gazeteler hiçbir zaman yazmadı, yazmayacak. Ben nereden biliyorum? Buralarda tanıdığım kişilerden dolayı biliyorum. Ama bugünlerde artık vahşeti söylemekten çekinmiyorlar. Barış FM radyosu spikeri açıkça canlı yayında "şiilerle savaşmanın şimdi zamanı değil, kardeş gibi geçinmeliyiz, ama zamanı geldiğinde savaşacağız" diyor. YouTube'da bile videosu yayınlanan Arap şeyhleri ise bakın niyetlerini nasıl açıklıyorlar:

"Bizler Suriye'de yönetimi ele geçirdiğimiz zaman, alevileri kıyma makinesinde doğrayıp, etlerini köpeklerine yedireceğiz"

Esed sunni değil Nusayridir ve Çok bozuk bir inançları mevcuttur.. Diğer geri kalan dediklerin ise Küresel güçlerin Türkiye'nin ortadoğu politikasına vermiş oldukları bir cevaptır.. İsyan olan ülkelerdeki Akılsız liderler ise bunları görememiş şiddete şiddet ile karşılık vermiş ve şu an müslüman kanı akmakta.. Esed ve diğer yöneticileri masum gibi göstermek bizi bir yere götürmez.. ÖSO'nun yaptıkları masum değildir ama şiilerin yaptıklarıda hiç masum değildir.. Niçin acaba vahhabi ve şiilerin sünnilere yaptığı işkenceleri göz ardı ediyorsunuz anlamış değilim..

codetr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
iran...
ezeli ve ebedi türk düşmanı!
türkiye üzerindeki planları hiçbir zaman bitmeyen, artan bir hevesle bu ülkeye nüfuz etmek isteyen dokuz başlı yılan.

israilden bir milyarda bir ihtimal ile de olsa dostluk bekleyebilirsiniz de bu yılandan daha tehlikeli ezeli düşmandan hiçblir zaman dost olabilme şansınız yoktur.

siz onu müslüman zannedersiniz, yüzünüzü dönersiniz... ama bulabildiği ilk fırsatta o sizi arkanızdan hançerler, hiç tereddüt etmeden.

tarihte iran kadar kalleş, güvenilmez ve dönek başka bir millet bulamazsınız.

güya müslümanlığın en koyu tonda yaşanan ülke olduğunu zannedersiniz, çünkü orada mollaların hükümferma olduğu bir rejim vardır. ama hindistan daha beter bir kast sistemi de bu ülkede mevcuttur. mesela azeri kardeşlerimiz orada daima ikinci sınıf insan muamelesi görür. sünniler orada adeta esir ve köle muamelesi görürler, en büyük zulüm ve baskıyı görürler.

ezcümle hiç şaşırmadım bu habere!

adamlar imkan bulsalar emin olun ülkemizi bir kaşık su'da boğarlar...

cenab-ı mevlam şerlerinden korusun.

ha unutmadan şunu da söyleyim, şu an PKK çakallarının en büyük destekçilerinden biri bu kalleş ülkedir.

Yazıklar olsun ne gördünüz bu irandan da bu kadar kin kusuyorsunuz.. çok yazık
İsrailden milyarda bir beklermişiniz de İrandan beklemezmişiniz.

Biri kafir biri müslüman.. çok yazık.. Bu ülke atalarınız dedeleriniz başına sarılan belaları kimden gördü acaba.. irandan mı yoksa kapitalist, sömürücü batı ve onun sıçanlarından mı?

Olurda bu kadar olmaz. Bırakın medyada çıkan her haberlere inanmayı. Adım gibi eminim ki bu medya satılmıştır... Suriye haberlerinin tümü yalan ve dolandan ibarettir.. Kafanız çalışıyorsa şunu düşünün nasıl oluyorda batı medyası aynı zamanda israil medyası (batı medyası zaten siyonistlerin elinde) türk medyası aynı dili konuşuyor.

Türkiye dönüşü olmayan bir batağa saplanmıştır bunu ileride göreceğiz.. Türkiye batının kuyruğuna takılmış ve natonun yasadışı terörist vari işgallerini eylemlerine aracılık etmektedir.. nato ve BM bunların alayı siyonistlerin kontrolündedir. Dünyada bunların borusu öter bilmiyorsanız öğrenin..

İrana gelirsek; İran bu ülkenin hayal bile edemeyeceği işler yapmaktadır. Irak işgalinden sonra artan USA=Siyonist batı tehdit yüzünden başta medya ve istihbarat faaliyetleri olmak üzere müthiş işler yapmaktadır.. Ülkesi için dört koldan mücadele etmektedir.

2002 seçimlerinden sonra olna olaylara bakarsanız türkiye hangi sosyal mühendisliğin yapıldığını görebilirsiniz. Bu yapılanlar hükümetin yaptıklarına ses çıkarılmamıştır neden buna karşılık ne sözler verilmiştir.. Bunlar bir bir ortaya çıkıyor..

Reaksiyon puanı
10,315
bazı olaylar var ki turnusol kâğıdı görevi ifa eder.

suriye de senin için [MENTION=18256]Elmacik[/MENTION]!

bir arkadaş sizin hakkınızda özelden bir soru sormuştu, nasıl biri olduğunuzu öğrenmek istiyordu.

gerçi sizinle bazı konularda tartışmıştık, mütenakız görüşler serdetmiştik ama, bilginiz, görgünüz, dini konulardaki vukufiyetiniz münasabetiyle övmüş, hakkınızda tahmin edemeyeceğiniz kadar güzel referanslar vermiştim.

gerek iran, gerek suriye konusundaki yazdıklarınız bir iyot gibi açığa çıkardı sizi muhterem!

aslında daha evvel ezan konusunu bahane ederek devletimiz hakkında yazdığın karalayıcı, hakarete varan ifadelerden tanımalıydım sizi ya, basiretimizin açılması bugüne kısmetmiş demek ki!

bir önceki mesajımda ne kadar haklı olduğumu şimdi çok daha iyi anlıyorum arkadaşım.

hakkında daha fazla bir şey söylememe gerek kalmadı zaten.

eğer orada öldürülmüş binlerce mazlum, onların yakınları terörist oluyorsa...

eğer öcalan çakalını yıllarca kayıran, bu ülkeye kan kusturan zalim ve hain bir rejimin ağababaları masum oluyorsa...

sen zaten kendi hakkında hükmünü vermişsin demektir.

beni büyük bir zahmetten kurtardın, bu yönüyle sana teşekkür bile borçluyum.

arkandan hayırhah konuşmuştum, ama yüzüne aynı şeyleri söyleyemediğim için üzgünüm.

baltoki

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şimdi ne diyecek sayın büyük insanlarımız? Bıçak kemiğe dayandı. Sabrımız taştı. Özür dilesin. Gelsin konuşalım. Bakalım yeni bir cümle belirecek mi?

ne kemikmiş be bıçak dayana dayana bitiremedi hala :)

Reaksiyon puanı
10,315
Yazıklar olsun ne gördünüz bu irandan da bu kadar kin kusuyorsunuz.. çok yazık
İsrailden milyarda bir beklermişiniz de İrandan beklemezmişiniz.

Biri kafir biri müslüman.. çok yazık.. Bu ülke atalarınız dedeleriniz başına sarılan belaları kimden gördü acaba.. irandan mı yoksa kapitalist, sömürücü batı ve onun sıçanlarından mı?

bu koyulaştırdığım satırlarla kimliğini ele vermişsin adamım!
yakalandın!!!

demek benim devletim yanlış yolda, hükümetim yanlış yolda, basınım satılmış...

ama islam adına değil, iran devleti adına konuşan sen haklısın, doğruları söylüyorsun öyle mi?

ama size cevap vermeye bile tenezzül etmiyorum, çünkü beyhude...

birileri ığdırda yakalanır, birileri burada!!!

nasıl da dizildiniz böyle peşpeşe ya...

ama sizleri takdir ediyorum, iki sebepten ötürü:

birincisi hizmet ettiğiniz devlet ve ideoloji adına müthiş hizmet veriyorsunuz, ikincisi de siz bu ülkenin evlatlarından çok daha güzel türkçe konuşuyor ve yazıyorsunuz.

suriye meselesi bu konuda çok yararlı oldu bize, içimizde gizlenenleri iyot gibi açığa çıkardığı için.

hadin güle güle size iran bandıralı kardeşcaazlar, burası türkiye...

TÜRKİYE CUMHURİYETİ!

siz bu tabirden de hiç hoşlanmazsınız ya, bilesiniz istedim.

yani meşhur sözdür, bilirsiniz!

"her horoz kendi çöplüğünde öter!"

o açıdan dedimdi hani,

coğrafyaları karıştırmayın diye!

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Amerikan nin iphone si çok güzel yok japonya nin samsun s3 çok popüler ama ıran otomobil üretildiği haberi propaganda yok ajanlık geçin bunları böyle başka ülkelerin teknolojisini konuşmak ajanlık vatan hainliği ise Hepimiz her gun bu hainliği yapıyoruz.

fatihcamli

Doçent
Reaksiyon puanı
0
la adam pkk ya yardım ediyormus ajanları sen teknolojiden bahsediyorsun ?

Muvahhid

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar tartışmadan önce haberlerin detayını okuyun savcılarımıza verdikleri ifadeleri ve itiraflarını bu tek kelime ile düşmanlıktır sana ne benim mit binalarımdan kurumsal binalarımdan seçmenlerimin düşüncelerinden.. Araştırdıkları şeyler hiç masum değil.. Kullandıkları maşalar ise ne yazık ki kamuda çalışan bizim alevi vatandaşlarımız.. Bunlar için uyanık olmak lazım gözü açık olmak lazım..

Muvahhid

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Esed sunni değil Nasiridir ve Çok bozuk bir inançları mevcuttur.. Diğer geri kalan dediklerin ise Küresel güçlerin Türkiye'nin ortadoğu politikasına vermiş oldukları bir cevaptır.. İsyan olan ülkelerdeki Akılsız liderler ise bunları görememiş şiddete şiddet ile karşılık vermiş ve şu an müslüman kanı akmakta.. Esed ve diğer yöneticileri masum gibi göstermek bizi bir yere götürmez.. ÖSO'nun yaptıkları masum değildir ama şiilerin yaptıklarıda hiç masum değildir.. Niçin acaba vahhabi ve şiilerin sünnilere yaptığı işkenceleri göz ardı ediyorsunuz anlamış değilim..

Esed nusayridir burada bir terimsel hata olmuş yeni farkettim mod arkadaşlardan ricam düzeltirlerse eğer..

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
178
[MENTION=129454]|SeYYaH|[/MENTION] kardeşim, gerçekten de havadan sudan konuşmak yerine, benim yazdığım delillere bir cevap verebilseydin. Müslüman her zaman hakkın yanındadır, sahabenin "ahlakı ve siması peygambere en çok benzeyen kişi" dediği Ali Ekber bak ne diyor: Mazlumun dini sorulmaz. O yüzden bizler müslüman olarak her zaman hak neyse onu söylemekten çekinmemeliyiz; takım tutar gibi imam tutmamalıyız. Allah, eğer doğru söylüyorsanız delillerinizi getirin buyuruyor.

Fakat görüyorum ki sizin maksadınız hak değil; o nedenle de delil ve burhanı paçavra gibi atıyorsunuz, sadece dedelerinizden duyduklarınıza iman etmişsiniz. Oysa Allah "ya dedeleriniz yanlış yoldaysa" diye uyarıyor.

Gerçekten de Suriye hakkında zerre kadar bilginiz yok dediğimde, "hayır bilgimiz var" bile diyemiyorsunuz. Maalesef ki sadece mezhebi bir düşmanlık besliyorsunuz, oysa ki benim Suriye'de ikamet eden ne sünni ne de şii kardeşlerim sizin konuştuğunuz gibi konuşuyorlar. Samanyolu gibi en çok mezhep düşmanlığı yapan bir kanal bile, Suriye'nin ne kadar özgür bir ülke olduğunu televizyonda anlatıyordu; bugün ise tam tersini söylüyor. Kardeşlerim ve arkadaşlarım bu terörist eylemleri başlayana kadar sürekli ziyaret ediyorlardı; haliyle oradan sürekli haberler alıyoruz. Yine bunlar da size anlatılanları yalanlıyor. Ve kendi gözlerimizle de gördüğümüz şeyler var ki; sizin bu düşmanlığınız dolayısıyla rahatlık karşılıklı kelam edemiyoruz bile. Çünkü sen şucusun bucusun diye adam kesmeyi öldürmeyi hak biliyorsunuz. Allah'a yemin olsun Resulullahın ahlakı böyle değildi; şükürler olsun ki bizi onun ve temiz ehl-i beytinin ahlakıyla tanıştırdı. Size tavsiyem sünniliği ve şiiliği bir kenara bırakıp, bu kavmiyetçi düşmanlıktan vazgeçip, Resulullah'ın bu ahlakına yönelmenizdir. Gerçekte İslam'da ölçü tektir ve bu ölçü sünni veya şii olmak değildir.

Ben açık yüreklilikle soruyorum; yıllardır Suriye'de madem baskıcı bir rejim vardı, öyleyse neden Esad çok ciddi devlet görevlerinin bır kısmını mezhi ehl-i sünnet olanlara veriyordu? Başbakanı bile sünni bir ülkede; nasıl oluyor da yıllarca kardeşlerini ezen(!) bir devlete hizmet ediyordu bu başbakan? Aynı şekilde generaller ve diplomatlar ve çeşitli devlet erkanı. Gerçekten sizin dediğiniz gibiyse; bu adamlar yıllarca Esadla birlik olup kardeşlerini doğramışlar ve şimdi de iki yüzlülük yapıp ezilenlerin yanındayız mesajı mı veriyorlar? Halbuki dediğim gibi, bugün Suriye düşmanlığını en çok açığa vuran Samanyolu bile, açın izleyin, Suriye'nin ne kadar özgür bir ülke olduğunu bu karışıklıklar çıkmadan bir kaç ay önce programında yayınlıyordu! O zaman inandıysanız bugün inanmamanız gerekir. Yok bugün inanıyorsanız, o zaman reddetmeniz gerekirdi.

Ya da yine soruyorum; düne kadar bugün her yazdıklarına inandığınız medya "İran PKK'ya göz açtırmıyor, militanları nerede görse avlıyor" dediği zaman ne düşünmüştünüz de şimdi "PKK'ya destek veriyor" diye yazdıklarında inanıyorsunuz? Gerçekten de çok şaşırtıcı, size bir gün öyle diyorlar bir gün böyle; ve siz yeri geldikçe bir ona inanıyorsunuz bir ötekine.

Elbette Esad'ın da suyu ısınacak, onun yanlışları da gün yüzüne çıkacak; zira Allah, herkes için bir vakit tayin etmiştir. Bir tarafta, düşman medyanın bile "burada özgürlük var" dediği bir Suriye var; diğer tarafta ise "onları doğrayıp etlerini köpeklere yedireceğiz" diyenler var. Sonra insanlar kalkıp birincisine terörist diyor, ikincisine "hak arayan kimse" diyor.

Sizler televizyonlarda Suriye'deki çatışmaları izlerken, biz kardeşimizle görüştük, bu haberler ne diyor nasılsın dedik; kendisi tam da o sırada Türkiye'ye geliyordu. Allah'a şükür bir şeyimiz yok ama şok olduk dedi. Nasıl dedik; biz her günki gibi normal hayatımıza devam ediyoruz ama televizyonda bizim mahallenin yandığını, çatışmalar olduğunu yayınladılar; sınırlarda insanlar yığılıyor dediler ama Suriye'ye her zamankinden rahat geldik, yollar bomboştu dedi. Peki dedik ya çatışmalar? Dedi ki halk muhaliflerin teröründen askerlere sığınıyor. Hem askere hem de insanlara kurşun sıkıyorlar dedi.

Elbette sizler yapacağınızı yine yapacaksınız. İnanacağınıza yine inanacaksınız. Çünkü peygambere itiraz edilmesini yücelten bir anlayışla yetişmişsiniz; Cemel'de, Sıffin'de, Nehrevan'da savaşmış ve kardeş kanı akmasına müsade etmişsiniz.

Mutlaka Suriye düşecek; fakat yazık ki tozun dumana karışacağı o noktada sizin umduğunuz şeyler olmayacak.

Reaksiyon puanı
10,315
Amerikan nin iphone si çok güzel yok japonya nin samsun s3 çok popüler ama ıran otomobil üretildiği haberi propaganda yok ajanlık geçin bunları böyle başka ülkelerin teknolojisini konuşmak ajanlık vatan hainliği ise Hepimiz her gun bu hainliği yapıyoruz.

[MENTION=35568]neguvon[/MENTION], kıyaslaman yanlış abim, uymuyor.
uymuyor çünki, iphone kullanan bu ülkede milyonlarca insan var, ama iran arabası kullanan tek bir Allah kulu bile gösteremezsin bu ülkede. gelip geçen birkaç iran turistten başka.

iranın sanayisi beni ilgilendirmiyor çünkü ne dünyada ne türkiyede iran sanayisi ile alakalı tek bir kullanım alanı yok, beni niye ilgilendirsin ki kardeş?!

ama apple, ama samsung... söylemeye bile gerek yok.

@|SeYYaH| kardeşim, gerçekten de havadan sudan konuşmak yerine, benim yazdığım delillere bir cevap verebilseydin.
Allah, eğer doğru söylüyorsanız delillerinizi getirin buyuruyor.

yahu [MENTION=18256]Elmacik[/MENTION], güzel kardeşim, hangi delilden bahsediyorsunuz, anlamıyorum ben.
serdettiğiniz deliller topu topu konuştuğunuzu söylediğiniz birkaç arkadaşınız, dostunuz veya tanıdığınız.
hepsi bu! ama ben size inanıyorum, çünkü siz müslümansınız, müslüman yalan söylemez... eyallah!

ama diğer tarafta şu an hataya kaçıp canını zor kurtaran takriben 100 bin'e yakın insan var...
ne yapalım biz şimdi abim, sizin üç-beş arkadaşınıza mı, yoksa bu yüz bin insana mı inanalım?

diğer taraftan daha dün PKK çakallarıyla yakalanan, eylem yapmaları için emirler veren iranlı ajan için ne söylüyorsunuz acaba, merak ediyorum. ama durun, o da basının uydurması değil mi?

iranın kirli çamaşırlarını ele veren ne kadar delil varsa, hepsi basının uydurması!

bu arada esed rejimi yeni katletmiyor müslümanları be kıymetli abim, bu esedin firavun babası değil miydi, hama'da 80 bin müslümanı katleden? öcalan ş. sizini yıllarca koynunda besleyip bu ülkeye düşmanlık eden?

evet iran dün PKK'lıları yakalayıp avlıyordu, bu doğru... ama o dündü!
Pejak denen iran pkk'sının elemanlarıydı onlar. çünkü orada da kürt vatandaşlar var, ve orada da bu adamlar terör estiriyordu.
ne yani kendi ülkesindeki teröre göz mü yumacaktı iran?
yani bunu burada sanki türkiyenin hatırı için yapıyormuş gibi lanse etmeyin lütfen.
ama şu an iran PKK çakallarıyla tandem oynuyor, maşa gibi kullanıyor bu pislikleri.
bunu basın açıklamıyor, bunu istihbarat örgütümüz açıklıyor, basın da yazıyor.

neyse güzel abim, biz seninle anlaşamayacağız...
herşeyin en doğrusunu bilen Rabb-i Zülcelal'dir ve haklı olanı, haksız olanı ayıracak olan odur.
şükür ki "O" var ve şükür ki onun şaşmaz adaleti var... da,
er-geç tecelli edecektir.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
178
Selamlar yeinden.

Hayır, arkadaşlarımın, kardeşlerimin ve oralarda yaşayan akrabalarının sözleriyle yetinmedim; akli bir delil koydum ortaya. Sadece buna cevap verebilmiş olmanızı umardım, fakat iki defadır dile getirmeme rağmen hiç kimse değinmedi bile. Diyorum ki; eğer sunniler Suriye'de yıllardır eziliyorduysa, bugün muhaliflere katılan sunni başbakan, sunni general ve sunni diplomatlar nasıl Esad rejimine yıllarca hizmet ettiler?

Aynı şekilde eğer Esad sunnileri katletmek ve ezmek niyetinde olsa, başbakanlık ve ordu komutanlığı da dahil ülkenin en stratejik görevlerine sunnileri getirir miydi?

Eğer Esad Suriye'de gerçekten bir mezhep katliyamı yapılıyorduysa, bu kahrolası gazeteler ve televizyonlar bunu yıllardır(!) niye yayınlamadılar? Hatta tam tersine Suriye'nin ne kadar özgür bir ülke olduğunu yazıp çizdiler; Samanyolu TV bile Suriye'nin ne kadar özgür olduğunu ve Türkiye'ye benzediğini, sadece bri kaç ay önce nasıl anlattı?! Bu olaylar patlak vermeden bir kaç ay önce!
Bunlar bugün muhaliflerin safına katılan yukarıda saydığım kişiler ancak bir hıyanet içindeler anlamına geliyor.

Hatay'daki sığınmacılara gelince; merak etme, oradan daha çok ve daha kolay haber alıyoruz. :) Çünkü orada akrabalar var. Kamplarda sürekli sorunlar var; bunlardan ciddi bir kısmı geri döndüler, ciddi bir kısmı da dönmek üzereyken Türkiye tarafından engellendi. Sığınmacıların önemli bir kısmı zaten Suriye'de savaşmakta olan kişilerin aileleri. Yani tamamına yakını Suriye'den kaçan mazlum halk değil; Suriye'de savaşan muhalifler "aman biz burada savaş çıkardığımızda ailelerimize bir şey olmasın " diyerek gelen muhalif aileleridir. Türkiye bunlara verdiği sözleri tutmuyor, fakat onları orada tutabilmek için ceplerine bol bol para koyup kandırılmaya çalışıyor. Adana'da bile bu kamp sakinleri aynı batılı Rapçiler tarzıyla giyinmiş bol bol para saçarken görülüyor. Şehadet etmediğim bir şeyi asla söylemiyorum. Ve yine bu muhalifler, istihbarat toplamaya zorlamak için adam kaçırıyorlar Türkiye'de. Antep yolunda askeri kıyafetli Suriye'liler yakalanıyor. Sığınmacı(!) olarak gelen bu insanlar üniformayla dolaşıyorlar. Şu anda Hatay'da terör havası hakim. Sizi çok ciddi olarak Hatay'a gitmeye ve olayları yerinde görmeye davet ediyorum.
Orada Suriye'de akrabaları olan binlerce vatandaşımızın yürüyüş yaptığına ve akrabalarımızın can güvenliği muhalifler yüzünden tehlikede, Suriye'de suni bir savaş çıkarıyorlar diyerek nasıl Esad'ı desteklediğini göreceksiniz. Bu, Esad'ın sütten çıkmış ak kaşık olmasından değil, yapılan zulmün açığa çıkmasından ötürüdür.

Basında bunları pek az görüyoruz, çünkü bunlar tehlikeli(!) haberler.

Hik dikkatinizi çekmiyor değil mi? ABD ve İsrail ile arası iyi olan müslüman(!) hükümetler hep destekleniyor, hatta açıkça "müttefikiz" diyorlar. Arabistan, Ürdün, Türkiye, Katar; bunlar hep ABD'nin "müttefiki" ve topraklarından ABD üsleri barındıran ülkeler. O yüzden ne kadar katliyam yaptıkları umurunuzda bile değil. Arabistan'da babam 20 yıl çalıştı ve orada yapılan ve yapılmakta olan zulmü çok yakından biliyoruz. Fakat bunca katliyama rağmen Arabistan ABD ile sarmaş dolaş. Oysa nerede ABD ve İsrail'e karşı çıkan bir hükümet, onlar birer birer devriliyor. Ortadoğu'da bu minvalde bir tek Suriye, İran ve Lübnan kaldı. Yine de mezhep savaşı uğruna göz yumuyorsunuz bu zulme. Kardeşinizi öldürmek istiyorsunuz. Oysa bakın, Katar'da, Bahreyn'de, Sudan'da binlerce insan öldürülüyor; Cezayir'de, Malezya'da binlerce insana işkence ediliyor. ABD oralara neden "demokrasi" ve "barış" götürmüyor? İsrail neden bunlara savaş açmaktan bahsetmiyor? Hatta tam tersine biz dostuz diyor. Bugün İsrail göstere göstere orada bir Kürdistan kurulması işimize gelir diye resmi açıklama yapıyor. Sizler hala bunun basit bir kavga olduğunu zannetmekte ısrar ediyorsunuz.

Bugün Esad'ın PKK'yı desteklemesine gelince; PKK gibi aşağılık bir örgütü zaten Türkiye'nin kendisi bu hale getirmiş ve milletin başına çorap gibi örmüşken, bunu ortaya çıkarmadan başka şeyleri tartışmak yersiz, ama yine de söyleyelim: PKK'nın elinde bizim ordumuzun silahları ne arıyor? PKK'lıların yığınak yaptığı bilfiil tespit edilen yerlerde günlerce çalışmalarına izin verildikten sonra nasıl şehit veriyoruz? Doğu'da görev yapan asker arkadaşımın söyledikler, buyurun dinleyin: "Bizim bölüğümüzle PKK kampı arasında bir kaç yüz metre mesafe var; dürbünle birbirimizi izliyoruz; orada eğitim görüyorlar".

Buyur şehit babasının sözleri: https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/217899_452259498151462_171096216_n.jpg
Ha yine de Esad PKK'yı desteklemek gibi yanlış bir yola niye girdi? Ben de desteklediğini düşünüyorum; sebebi ise şu; Türkiye açık açık "biz muhaliflere silah yardımı yapıyoruz" diyor. Silah, mühimmat, para, araç bile gönderiyoruz. Hatta TRT muhabiri "muhaliflerin aracıyla" Suriye'ye giriyor ve Türkiye'nin gönderdiği mühimmatı oradaki muhaliflere teslim ediyorlar. Şimdi sen bu kadar aleni olarak bunu yaparsan, "devlet" olarak o da seninle aynı hataya düşer.

Şunu kesin olarak bilmelisin; PKK İran'da asla silahlı eyleme kalkışamaz. İran onların tehlikesinden ötürü onlara göz açtırmıyordu. Neden PKK Türkiye'de elini kolunu sallıyor da İran'dan ölesiye korkuyor? Bizden niye korkmuyor?? Hadi diyelim İran'da da terör estirmiş olsunlar; neden İran onları kaçmaya zorlayacak kadar tepelerine çöküyor da biz yapamıyoruz? Hatta tam tersine milletvekilleri gidip bu adamlarla kucaklaşıyor. Nasıl oluyor da dağı taşı bırak devletin yoluna inip rahatlıkla yol kesebiliyorlar* Hani bir dağ yolu, bir patika olsa tamam diyeceğim; adamlar şehirlerarası yolu kesiyor! İran'da ise dağda bile duramıyorlar, "kaçın, Türkiye'ye kaçın" diye telsizden anons geçiyorlar. Neden? Çünkü Türkiye'de terör kolay yapılıyor, çünkü devlet(!) desteği var.

Bir kaç örnek vereyim; muhaliflerin "din, hak, özgürlük" adına değil de İngiliz, İsrail ve Amerika ile ortak olmak için ortaya çıktıklarına dair: http://www.bbc.co.uk/turkce/haberler/2012/08/120826_telegraph_syria.shtml

Haberi yapana bakın; BBC. Kaynağına bakın, Daily Telegraph. Meşhur batı medyası, Suriye'li muhalifleri biz eğitiyoruz diyor.

Aynı zamanında Türkiye'nin kurtuluş savaşında ortaya çıkan ingiliz destekli ayaklanmalar gibi. Size hiç tanıdık gelmedi mi?

Buyurun, bir de Suriye halkından dinleyin, basının pek yayınlamak istemediği şeyleri:
https://www.facebook.com/photo.php?v=449379401773251

Bütün bunlar yine yetmeyecek. Bu savaş yine çıkacak. Lakin toz duman durulduğunda ve gözlerdeki perdeler kalktığında kanını döktüğünüzün kardeşiniz olduğunu anladığınızda iş iştenn geçmiş olacak.

İran ve Türkiye teknolojisine de değinelim; yanlış bir önerme içindesin. İran arabalarıonı kimse kullanmıyor, çünkü ABD ve İsrail'in ambargosunu delmek istemiyor Türkiye. Dost olduğumuz için. 3 yıl önce bir şirket bu arabaları Türkiye'ye getirmeyi denedi, fakat hüsran oldu. Neden? Çünkü "kafir" İran'ı değil, dostumuz Amerikayı destekliyoruz. Senin de dediğin gibi, milyonlarca insanımız Iphone kullanıyor, yabancı araba kullanıyor. Ama maalesef ki bu bir iftihar kaynağı değil. 2 Ay önce ABD'nin "iran'dan petrol alımını azaltmayana da ambargo uygularım" dediği için, bizler dostumuzu üzmeyelim diye, biraz da tırstığımız için İran'dan petrol almayı kesme noktasına getirdik. Doğal olarak ABD'nin dostu olan müslüman(!) ülkeler de bizim gibi yaptılar; Hristiyan ve Yahudiler ise zaten birliktiler. Dolayısıyla dünya ülkelerinin önemli bir kısmı İran'la konuşmaya bile korkarken, onların ürünlerini sağda solda görmeyi nasıl umabilirsin? Buna rağmen, geliştirdikleri ürünler her zaman birinci sınıf olmasa bile, tek başlarına ayakta durduklarının yeterli bir göstergesidir.

Not: Yazdığımı tekrar tekrar okumaya fırsatım olmadı, sürçmelerimden ötürü kusuruma bakmayın.

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
@neguvon, kıyaslaman yanlış abim, uymuyor.
uymuyor çünki, iphone kullanan bu ülkede milyonlarca insan var, ama iran arabası kullanan tek bir Allah kulu bile gösteremezsin bu ülkede. gelip geçen birkaç iran turistten başka.

iranın sanayisi beni ilgilendirmiyor çünkü ne dünyada ne türkiyede iran sanayisi ile alakalı tek bir kullanım alanı yok, beni niye ilgilendirsin ki kardeş?!

ama apple, ama samsung... söylemeye bile gerek yok.

yahu @Elmacik, güzel kardeşim, hangi delilden bahsediyorsunuz, anlamıyorum ben.
serdettiğiniz deliller topu topu konuştuğunuzu söylediğiniz birkaç arkadaşınız, dostunuz veya tanıdığınız.
hepsi bu! ama ben size inanıyorum, çünkü siz müslümansınız, müslüman yalan söylemez... eyallah!

ama diğer tarafta şu an hataya kaçıp canını zor kurtaran takriben 100 bin'e yakın insan var...
ne yapalım biz şimdi abim, sizin üç-beş arkadaşınıza mı, yoksa bu yüz bin insana mı inanalım?

diğer taraftan daha dün PKK çakallarıyla yakalanan, eylem yapmaları için emirler veren iranlı ajan için ne söylüyorsunuz acaba, merak ediyorum. ama durun, o da basının uydurması değil mi?

iranın kirli çamaşırlarını ele veren ne kadar delil varsa, hepsi basının uydurması!

bu arada esed rejimi yeni katletmiyor müslümanları be kıymetli abim, bu esedin firavun babası değil miydi, hama'da 80 bin müslümanı katleden? öcalan ş. sizini yıllarca koynunda besleyip bu ülkeye düşmanlık eden?

evet iran dün PKK'lıları yakalayıp avlıyordu, bu doğru... ama o dündü!
Pejak denen iran pkk'sının elemanlarıydı onlar. çünkü orada da kürt vatandaşlar var, ve orada da bu adamlar terör estiriyordu.
ne yani kendi ülkesindeki teröre göz mü yumacaktı iran?
yani bunu burada sanki türkiyenin hatırı için yapıyormuş gibi lanse etmeyin lütfen.
ama şu an iran PKK çakallarıyla tandem oynuyor, maşa gibi kullanıyor bu pislikleri.
bunu basın açıklamıyor, bunu istihbarat örgütümüz açıklıyor, basın da yazıyor.

neyse güzel abim, biz seninle anlaşamayacağız...
herşeyin en doğrusunu bilen Rabb-i Zülcelal'dir ve haklı olanı, haksız olanı ayıracak olan odur.
şükür ki "O" var ve şükür ki onun şaşmaz adaleti var... da,
er-geç tecelli edecektir.

İran olsun başka bir ülke olsun o ülkedeki olan teknolojik geliştirilmesi hakkında bilgi vermek ne zamandfan beri ajanlık oluyor hala kavrayamadım yada biraz detaylı anlatsın ;bir ikinci siz iran veya başka bir ülkenin teknolojik gelişimini takip etmeyebilirsiniz ama bu herkesin sizin gibi olduğu anlamına gelmez ve belki onların sattıkları ürünü almak isteyen olabilir belki yüksek teknolojiyi batıdan çok daha ucuza verebilir yada bu ülke pazarına giriş yapmak için reklam yapıyordur ve hala hala bunun ajnlık la ne alakası olduğunu anlayamdım.

Yoruma konu olan haber

Bu da iran arabaları ilgili sdn ye haber olmuş yazılar.

1)

2)

3)

semih328

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
alırsak ülkeye suriyeliyi aralarına karışırlar tabi

S

SDN Okuru

SDN Okuru
İranı saf dışı bırakmaya çalışıyorlar. Türk-İran düşmanlığı değil. Türk-İran kardeşliğide değil. Türk-İran hemfikirliliği ve işbirliğini bitirmeye daha doğrusu hiç başlatmamaya çalışıyorlar. Bu bölgede henüz patlamamış patlamaya hazır kaç ülke kaldı ?