- Reaksiyon puanı
- 31
Tv'de sıkıntıdan Zor ölüm 4'ü izliyordum Türkçe dublajdan soğudum gerisini siz düşünün artık:glare:
Bu muhteşem film, 'imparator' lakaplı usta japon yönetmen Akira Kurosawa tarafından çekilen, ünlü ingiliz yazar shakespeare'in 'kral lear' adlı eserinin japon adaptasyonudur.
Yaşlı savaş lordu krallığını üç ayrı kalede yaşayacak üç oğlunun arasında paylaştırmaya karar verir. Yaşça büyük iki kardeş bu durumdan oldukça memnundur. Ancak en küçük oğlu babasının çıldırdığını düşünmekte ve iki ağabeyinin çok geçmeden birbirleri ile savaşmaya başlayacakları düşünmektedir. Bu tahmini çok geçmeden gerçeğe dönüşecektir.Kaynak
Üzerinde durduğunuz kaya yuvarlanmaya başlarsa atlayın. Yoksa sizde onunla birlikte yuvarlanıp ezilirsiniz.
Sadece aptallar kayanın üzerinde durmaya çalışırlar.
Hangi dünyada yaşadığını sanıyorsun sen! Sadakat, bağlılık bunlar karın doyurmuyor. Sayısız İnsanın kanını döktün. Hiç kimseye acımadın. Merhamet etmedin. Bizlerde bu çağın çocuklarıyız. Bu kaostan en çok biz zarar gördük. Ama benden hala sadakat bekliyorsun. Benim gözümde bu, seni sadece bunak yapıyor, yaşlı bir bunak. Sen bir bunaksın.
Bir grup genç doktor adayı, hasta yatağında 'ölüp' de sonradan yeniden hayata dönen hastalardan esinlenerek, aralarında bir deneyler dizisine başlarlar.
Kendilerini öldürterek ve bir dakikayla dört dakika arasında 'öte tarafta' kaldıktan sonra, arkadaşlarının yardımıyla yeniden geri dönerek, ölüm esnasındaki izlenimleri ve deneyimleri edinmek ve dünyaya aktarmak!...
Bu deneyler, gitgide hızlanarak, yalnızca bir 'zamansal yarış'a dönüşmekle kalmayacaktır. Aynı zamanda, 'öte yan'da geçirilen zaman süresince beyne hücum ettiği anlaşılan geçmişle ilgili en kötü anıların, onulmaz pişmanlıkların konusu olan kişiler de, kahramanlarımızın hayata dönüşüyle birlikte yeniden hayat bulacaklar ve kahramanlarımızın belleğinde, kötü ve korkunç canavarlar gibi, onları tedirgin ederek dolaşır hale geleceklerdir...Kaynak
düşünmek anlamaya çalışmak güzel birşeydir vaktim olursa bakmak isterim fakat şu aralar değil kapatisem dolu cortlatmayalımŞinigami (死神);2442605 dedi ki:Güzel, düşündüren filmlerdir.Tavsiye ederim...
Burjuvazinin Gizli Çekiciliği, (Le Charme discret de la bourgeoisie) sürrealist sinema akımının öncülerinden olan İspanyol yönetmen Luis Buñuel'in yazıp ve yönettiği 1972 yapımı sürrealist bir filmdir. Film Fransa'da çekilmiştir.
Luis Buñuel film boyunca her seferinde bir aksilik çıktığı için bir türlü toplanıp yemek yemeyi başaramayan birkaç burjuva çiftin öyküsünü anlattığı "Burjuvazinin Gizli Çekiciliği"nde gerçeküstücü simgeleri alaycı bir mizahla harmanlıyarak her zaman yaptığı gibi burjuva sınıfını alabildiğine eleştirir, bu sınıfın zaaflarını korkularını bir kara mizah tarzında birbiri ardına sıralayarak onları hicveder.
Film 1972'de Yabancı Dilde En İyi Film Akademi Ödülü'nü aldı, En İyi Özgün Senaryo Akademi Ödülü'ne de aday gösterildi.Vikipedi
1958 yılında küçük bir çocuk olan David, aynı mahallede oturan ve sakat kız kardeşiyle beraber Ruth Chandler'ın evinde kalan Meg Loughlin ile arkadaş olur. Oğulları ve Loughlin kardeşler ile beraber yaşayan Ruth, evinde bira ve sigara içilmesine izin vermesi ve kendilerini son derece serbest hissetmeleri sebebiyle mahalledeki çocuklar tarafından kısa sürede sevilir ve evi rahatça vakit geçirmek için toplanılan bir yer halini alır... Meg ve küçük kız kardeşi için ise azap dolu günler yaklaşır. Ruth tarafından sürekli aşağılanan iki kız kardeş evin içinde giderek büyüyen bir şiddetin kurbanları olacaklardır...Kaynak
En son izlemediğim; ama sevdiğim bi filmdir : ''Esaretin Bedeli''
bu 3'ünü istiyorum![]()
Arkadasım gerçekten filmin konusu berbat ama görsellik ve müzikleri çok iyi bence de mantık sıfırEsaretin Bedeli, candır. Ama zevkler tartışılmaz.
Benim izlerken tiksindiğim, nefret ettiğim, yeter bitsin artık dediğim film bile IMDb'de 8.1 puan almış. Yani olur böyle şeyler.
Battleship (2012)
Ulen adam onca mesafeden gemilerini gönderecek teknolojiye sahip, iki kıçı kırık gemiye yem oluyor. Bir de o teknolojiyi üreten zekâ, düşmanın saldırıp saldıramayacağını bilemiyor.
Serserinin biri donanmaya giriyor ve birden teğmen oluyor, teğmen de gemi kaptanı oluyor. Anlamadım gitti. ABD'de işler böyle yürüyor herhalde.
Sözün özü çok mantık sınırları içinde bir film değil.
5/10
Zaman kaybediyorsun derken @madmex ?
Arkadaş "Sevdiğim" bir film diyor,yani izlemiş.
Kaybetmekten kastın "İzleme boşuna" gibi mi ?