Galaxy s3 Rom Yükledim Şebeke Yok ??

Yakupm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Telefonumda custom rom vardı sanırım. Odin programı ile başka bi rom yükledim şimdi şebeke çekmiyo. Telefonu yurt dısından almıştım nedeni ne olabilir? nasıl düzeltebilirim bunu

Red Bull

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Telefonumda custom rom vardı sanırım. Odin programı ile başka bi rom yükledim şimdi şebeke çekmiyo. Telefonu yurt dısından almıştım nedeni ne olabilir? nasıl düzeltebilirim bunu
büyük ihtimal artık cihazınız çöp oldu.
yada yüklü miktarda para verip imei attıracaksınız.

rom yüklemeden önce efs yedegi ve back up aldınız mı? bunları almadı iseniz yandı gülüm keten helva

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8
IMEI'yi kontrol edin. Tamamı 0'sa sorun büyük.

büyük ihtimal artık cihazınız çöp oldu.
yada yüklü miktarda para verip imei attıracaksınız.

rom yüklemeden önce efs yedegi ve back up aldınız mı? bunları almadı iseniz yandı gülüm keten helva

IMEI atılabiliyorsa kendi IMEI'sini attırsın o zaman?

Yakupm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Baska telefonun imeisi vardı. Suan hala imei aynı. Pin girmeden once şebeke cekio acil arama yapabiliyorum. Pin girince şebeke gidiyo. Bu son verdiginiz rom u yüklüyorum

Red Bull

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Baska telefonun imeisi vardı. Suan hala imei aynı. Pin girmeden once şebeke cekio acil arama yapabiliyorum. Pin girince şebeke gidiyo. Bu son verdiginiz rom u yüklüyorum
rom yüklemeden önce neden efs yedegi ve backup almıyorsunuz?
çok hassas bir konu...

Yakupm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
internette videolu anlatım vardı onu izleyerek yaptım. direk odini acıp dosyayı yükledm baska bişi yapmadım. ne yapmam lazım simdi ? baska rom yüklesem fln düzelmez mi

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8
rom yüklemeden önce neden efs yedegi ve backup almıyorsunuz?
çok hassas bir konu...

EFS yedeği için root lazım değil mi?
Düzeltme: Arkadaşın Custom ROM attığını atlamışım. Evet kesinlikle EFS yedeği alınmalı. Sonra baş ağrımasın.

IMEI duruyorsa heyecan yapmayın. Başka bir ROM yükleyin. Cihazı da fabrika ayarlarına döndürün (uyg ve ayarlar silinir). Bazı ROMlar değişik ayarlar içerdikleri için orjinal ROMlarda sorun yaratabilir. Fabrika ayarlarına çevirmeyi yeni ROM'u kurduktan sonra yapın.

Yakupm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Jelly Bean yazan bi rom vardı en son bu cıkmıs galiba suan bunu indiriyorum. Bildiğiniz bi rom var mı turkcell vodafone gibi satıs yerlerinde kullanılan orjinal rom. Güncelleme falan yapabiliyim başka bişi istemiyorm

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Jelly Bean yazan bi rom vardı en son bu cıkmıs galiba suan bunu indiriyorum. Bildiğiniz bi rom var mı turkcell vodafone gibi satıs yerlerinde kullanılan orjinal rom. Güncelleme falan yapabiliyim başka bişi istemiyorm

Galaxy S3 için şu anda orjinal stabil JB ROM'u mevcut değil. Paylaşılan deneme sürümü henüz. Stabil olanın ise bugün duyurulacağı öngörülüyor. 1 aya çıkar sanırım. JB için şu anda Custom ROM kullanmanız şart. Yalnız bu ROM'lar geliştirme aşamasında oldukları için ufak tefek hatalar, stabilite sorunları yaşayabilirsiniz. Yine de kuracağım diyorsanız Cyanogenmod öneririm.

Yakupm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
O zaman ben ona hiç bulaşmıyım. Bana önerebiliceğiniz orjinal rom varmı ? linki yazarmısınız indiriyim onu kuruyim.

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Hangi ROM'u kullanmanız gerektiğine dair bilgi veremem çünkü SGS3 kullanan biri değilim. Yesilcin'e falan bakmanızı tavsiye ederim. Orada gereken her türlü açıklamayı bulursunuz.

Yakupm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tamam teşekür ediorm bi rom buldum indiriyorum. Birinin dediğine göre sahte imei ile telefonun kendi orjinal imesi arada kalıomus o yüzden şebeke cekmiyomus. *#06# yaptıgımda sahte imei cıkıo. Bole bişey olabilir mi?

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Sahte imei ise her rom değiştirmede tekrar imei attırmanız lazım. Yapabiliyorsanız eğer telefonu pasaporta orjinal imeisi ile kayıt ettirin orjinal kullanın.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Merhaba arkadaşlar bende cihazımı rootladım fakat memnun kalmadım sonra programla cihaz durumunu normal yapabildim fakat 'quadrant standart' adlı benchmark programında 'system information' a girdiğimde os versionu linux olarak gösteriyor telefonum orjinalmi rootlumu.
Yardımlarınız için teşekür ederim

Yakupm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kesin çözümü söylüyorum aynısını ben yaşadım. Başka imei attırıcaksın güncelleme rom fln yüklersen yine kapanır. Eğer ki orjinal imeisini yükletirsen pasaport kaydı yaparsan bidaha hiç bir sıkıntı olmaz. Imei işini de 40-50 tl civarı yapıolar ama cogu telefoncu 100 tl fiyat cekio onlar arada kendi komisyonunu koyuyo haberin olsun.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Kesin çözümü söylüyorum aynısını ben yaşadım. Başka imei attırıcaksın güncelleme rom fln yüklersen yine kapanır. Eğer ki orjinal imeisini yükletirsen pasaport kaydı yaparsan bidaha hiç bir sıkıntı olmaz. Imei işini de 40-50 tl civarı yapıolar ama cogu telefoncu 100 tl fiyat cekio onlar arada kendi komisyonunu koyuyo haberin olsun.

kardeşim bende de o soru vardı telefoncu çözdü . Şimdi ben istediğim bi romu yüklesem daha sonra gidip şebeke problemini çözdürsem yüklediğim roomla kullanırım demi.?

Yakupm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kendi imeisi üzerine kayıtlıysa istedigin romu indirebilirsin

beylerbeyli

Asistan
Reaksiyon puanı
0
orginal rom yükle, yeniden yükle düzelecegini düsünüyorum, kolay kolay bisey olmaz, Galaxy S de defalarca farkli romlar denedim, imei degisiyor ama orginal rom yüklenince geri geliyor hersey, oysa siz imei numarasinin degismedigini söylüyorsunuz, bence ucak moduna al sonra tekrar geri al bu mod dan belki düzelir...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
merhabalar,
imei değişmiş olanlarda, tekrar orjinal imei yüklense dahi bu imei klon gibi görmez mi? telefoncu böyle dedi.
telefonda hangi rom olduğunu nasıl bileceğiz.
imei değişik olanalrda neler yapılmamalı bilen varsa söylerse sevinriim.

merdo85

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
0
kardeş yesilcin de araştır.eğer pasaport kayıtlıysa bi program var tekrar şebeke için.eğer imei klon ise telefoncuya gidecen başka yolu yok

mehmet0321

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Kesinlikle katılıyorum.
Bence bir daha hiç rom yükleme hatta google playden başka yerden uygulama indirme.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
yurtdışından galaxy s3 getirtip orijinal imei ile pasaporta işletmeyi düşünüyorum.
üzerinde gelen orijinal rom il cihazı kullanabilir miyim.
özetle üzerinde yükü rom ile orijinal Türkiye romu arasında ne gibi farklar mevcut ?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
S.a Arkadaşlar Bende SGS3 Var Kendi İMEİ sini pasaporta kaydettim kaydettikten sonra hemen JB yükledim Yükeleme yaptıktan sonra Şebeğe var ama sadece acil arama yapabiliyorum imei sorgulamaya girincede geçici olarak kayıt altına alınmıştır onay için bekliyor yazısı çıkıyor sizce bu hata neyden kaynaklanıyoor ola bilir (onay beklediği için olabilir büyük bi ihtimalle aramdım MCKS yi 1 ay ile 1.5 ay içinde onaylanır diyorlar :( )

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşlar Galaksi S3 aldım 2 hafta oldu. Güncelleme yaptıktan sonra şebeke sorunu yaşamaya başladım. Konuşma sırasında hat gidiyor ve telefonu kapatıp açtıktan sonra hat tekrar geliyor. Hemen hemen 3 konusmanın 2 sinde bu şekilde hat gidiyor. Bu telefonu Türkiyeden aldım ve garantili. Aldığım yere götürdüm telefonu fabrika ayarlarına döndürdüler fakat şebeke problemi hala devam etmektedir. Bu konuda telefonumu teknik servise göndermeye karar verdim fakat daha yeni almış olduğum garantili s3 de böyle bir sorunun olması beni çok şaşırttı. Ayrıca internette araştırdığım kadarıyla bu sorun pek çok kişide mevcut. Anladığım kadarıyla fabrikasyon bir problem şebeke sorunu diye düşünmekteyim. Bu sorunun çözümü hakkında yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa yardım bekliyorum. Bu sorunu çözmek için hat değişikliği yaptım olmadı, fabrika ayarlarına dönme işlemi yapıldı yine olmadı, telefonun şebeke ayarlarından sadece gsm seçimi yapıldı yine olmadı. Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
dostum senin telefonun kaçak yani yazilim yüklemeden önce klonlanmiş ime ile çalişiyordu yazilim yükleyince telefon orjinal ime döndü ki o orjinal ime de kayitli olmadiği için haliyle telefonun çalişmaz...hangi yazilimi yüklersen yükle düzelmez çünkü burda yükleyeceğin yazilimlari senden önce allah bilir kaç kişi yüklemiştir her yazilim tek ime barindirir ve ayni ime birden fazla kişi tarafindan kullanilamaz prensip bu....
çözüm:3 çözümü var bunun
1-fabrika ayarlarina dön orjinal ime çiksin ortaya ondan sonra git bunu belli bir miktar para ödiyerek kayit altina al (şuan bunu kim yapiyor bilmiyorum ) ya da
2-telefondan anlayan bir tamirciye götür beli bir miktar para karşiliğinda ona yeni bir ime attir ya da
3-ime atma aparatlarini git al ve telefona nasil ime atildiğini internetten araştir telefonuna kendin ime at ( zahmetli tehlikeli ve masrafli bir seçenek yerinde olsam hiç uğraşmam bu seçenekle)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkdaslar mrb. s3 almıstım yurt dısı klon imei vardı ve odin ile 4.1.2 sürümünü yükledim ve sebeke gitti. telefoncuya verdim ve pasaport kaydını yatırdım telin orjinal imeisi ile. şimdi odin ile tekrar güncelleme yapsam aynı şey tekrar olur mu?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
herkese selamlar öncelikle. bir sorun olacaktı bilen ve bu konuya hakim olan ya da aynı işlemi yapmış bir arkadaş varsa yardımcı olsun lütfen. yurt dışı s3 telefonum var ve telefonu kendi imeisi ile pasaporta işlettim.şimdi ben bu telefonumu odin ile güncellesem bi sıkıntı yaratırmı? şebeke gitmesi imei kaybolması falan gibi şeyler okudum diğer sitelerde ama sanırım bu sorun klon imei olanlarda oluyormuş. pasaport kayıtlı olanlarda böyle bir sıkıntı olurmu???