Lenovo güncelleme

mycete

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar benim laptopum kapatırken güncelleme yapıyodu birden dondu ve 1 saat kadar bekledim ama yine %18 de kalmaya devam etti bende kapatma tuşuna biraz uzun basarak kapattım sonrada açtığımda yavaş açıldı ve güvenlik duvarı kapanmış bilgisayarınız tehtit altında diyodu aç dedim ama açmadı mcafee kullanıyorum sonra bide internet gitti evde 2 pc var diğerinde internet var ama benimkinde yok sorunları gider dedim olmadı interneti resetledim olmadı ama bu bilgisayarı direk kapatma durumu 1 kez yaşandı bi dahada yaşamaya niyetim yok ama bunların hepsi güncelleme yapmadığımdanmıdır eğer öyleyse bütün güncelleştirmeler nerden yapılır ve bu benim için büyük bi sorun olurmu bilmiyorum anlatabildimmi ama anlata bildiysem lütfen ama lütfen cevap verin sizin bilginize ihtiyacım var :(

ByBerk

Profesör
Reaksiyon puanı
3
başlangıç onarmayı dene
sistem geri yüklemeyi dene

Strake

Profesör
Reaksiyon puanı
7
hiç güncelleme yapmadığından olduğunu sanmıyorum ama hiç güncelleme yapmadıysan güncellemeler uzun sürebilir eğer format cd veya recovery varsa sistemi tekrar kurabilirsin.

mycete

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
pc yi yeni aldım hemen format atmakta kötü olmazmı cevap verirseniz sevinirim

ByBerk

Profesör
Reaksiyon puanı
3
söylediklerim işe yaramaydsa format at hiç birşey olmaz ben yeni makineye neler yapıyorum :D

mycete

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
format atınca ömrü kısalır diyolar :(

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Denetim masasına girip arama kısmına "windows update" yaz ve çıkan sonuçlarda güncelleştirmeleri denetleyi seç. Güncelleme varsa tekrar güncelleme yapar.
BY6R.png

ByBerk

Profesör
Reaksiyon puanı
3
kim diyo onu yok öyle birşey

bu arada konuyu açalı 15 gün den fazla olmuş o şekil duruyomu pc ? :D

mycete

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
evet öyle duruyo pc bişi olur diye ellemedim bişey olurmu öle dursa

arkadaşlar pc yi güncellemeleri yaptırmadım yada daha fotmat attırmadım açmadımda bişey olurmu zaten tatil de idik

Vefasiz

Doçent
Reaksiyon puanı
0
One key recorver programı üzerinde vardır zaten.Onunla sistemi geri yükleyebilirsin..

Webkurum

Profesör
Reaksiyon puanı
2
gerekli zamanlarda format atmak bilgisarayın ömrünü kısaltmaz ama her sıkıldığında bilgisaraya format atarsan ömrü kısalır.
Donanımı sıkıntıya sokucak bir olay gerçekleşmediği sürece böyle birşey yok.

Strake

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Donanımı sıkıntıya sokucak bir olay gerçekleşmediği sürece böyle birşey yok.
güncelleme yapılmadığı zaman bilgisaray geri kalır yani sırf bilgisaraya format atılınca bilgisaray yıpranıyor diye güncellemede mi yapılmasın? ayrıca bu format olayı bence çok abartılıyor tamam fazla format bilgisarayı yıpratabiliyor ama bu durum gibi gerekli yerlerde format atmasını sakıncalı bulmuyorum.

Webkurum

Profesör
Reaksiyon puanı
2
güncelleme yapılmadığı zaman bilgisaray geri kalır yani sırf bilgisaraya format atılınca bilgisaray yıpranıyor diye güncellemede mi yapılmasın? ayrıca bu format olayı bence çok abartılıyor tamam fazla format bilgisarayı yıpratabiliyor ama bu durum gibi gerekli yerlerde format atmasını sakıncalı bulmuyorum.
Ben ne demişim ? Donanımı sıkıntıya sokucak bir olay gerçekleşmediği sürece böyle birşey yok. Yani format 30 dakikalık iş max. Ayda 1 atsa da birşey olmaz. Ama orjinal iken güncellemeli kullanmak daha iyi tabi.

mycete

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
One key recorver tuşu var küçük lenovo da ona 2-3 kere bastım bişi olmadı donukken bilgisayar. ya zaten ben pc yi alırken yanında 50 tl ye format ve orjinal işletim sistemini verdiler ondan atıcam

hakketen benim one key tuşuna bastım bişi olmadı anlamadım onu ben

Strake

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Ben ne demişim ? Donanımı sıkıntıya sokucak bir olay gerçekleşmediği sürece böyle birşey yok. Yani format 30 dakikalık iş max. Ayda 1 atsa da birşey olmaz. Ama orjinal iken güncellemeli kullanmak daha iyi tabi.
tamam hani donanımı sıkıntıya sokacak dediğinde aklıma daha böyük sorunlarda atılması gerekiyor gibi sözler geldi aynı fikirdeysek sorun yok :)

One key recorver tuşu var küçük lenovo da ona 2-3 kere bastım bişi olmadı donukken bilgisayar. ya zaten ben pc yi alırken yanında 50 tl ye format ve orjinal işletim sistemini verdiler ondan atıcam

hakketen benim one key tuşuna bastım bişi olmadı anlamadım onu ben
ben recovery yaparken biryerde takılmıştı sonra gidip servisle uğraşmak istemedim çünkü kullanıcı hatası diyip bir çuval para alıp birde günlerce uğraşcaktım uğraşmamak için kendim yaptım ve recovery tuşu çalışmadı sendede buna benzer durum olduysa sendede aktif olmayacaktır ama bilgisarayı ilk aldığından beri hiçbirşey yapmadan çalışmıyorsa servise götürerek aktif hale getittirebilirsin.

mycete

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hımm servise götürünce yaparlar demek kendim yapamazmıyım ayrıca servisi nerede lenovonun ankarada oturuyorum

ha ayrıca onun bi tuşu var bide programı programı tıklayınca çalışıyorsa ve tuşu çalışmıyorsa çünkü kurulu program var ayrıca o tuş ve programla neler yapılır

Strake

Profesör
Reaksiyon puanı
7
hımm servise götürünce yaparlar demek kendim yapamazmıyım ayrıca servisi nerede lenovonun ankarada oturuyorum

ha ayrıca onun bi tuşu var bide programı programı tıklayınca çalışıyorsa ve tuşu çalışmıyorsa çünkü kurulu program var ayrıca o tuş ve programla neler yapılır
öncelikle istanbulda oturduğum için ankaraya birşey diyemiyecem benim başıma böyle bir olay gelmedi ama zaten yapmak zorundalar bu tuş bilgisaray çöktüğü anda bu tuş ile açıyorsun bilgisarayı o tuş çalışmassa çöktüğünde proğramı çalıştıramassın.