iPhone ve iPad yasaklanıyor mu?

Reaksiyon puanı
10,315
[h=1]iPhone ve iPad yasaklanıyor mu?[/h]
[h=2]
17654499.jpg

Google harekete geçti, Apple'ın popüler ürünlerini ABD'ye sokmamak için girişimlerine hız verdi.[/h]

Google, başta iPhone'lar olmak üzere iPad ve Mac'lerin ABD'de yasaklanması için girişimlerini başlattı.

Uluslararası Ticaret Komisyonu'na (ITC) bu ürünlerin yasaklanması için talepte bulunan Google, bu şekilde bu cihazların ülke genelinde satışını durdurmak istiyor.

Bloomberg'ün haberine göre Apple, Google'ın bünyesinde bulunan Motorola'ya ait bazı patentleri bu ürünlerde çiğniyor. Bu nedenle Google, ABD'de iPhone dahil diğer Apple cihazlarını görmek istemiyor.

Bu, Motorola'nın Apple'a karşı açtığı ikinci dava...

Samsung ikonları Apple'dan mı kopyaladı

Bir diğer dava ise Apple ile Samsung arasında devam ediyor. Apple, Samsung’un mobil cihazlarında kendi mobil cihazlarına ait olan ikonların kopyalandığı iddiasını destekleyecek bir sunum yapmıştı. Samsung, Apple'ın mobil cihazlarında yer alan telefon, müzik çalar, not defteri, ayarlar gibi uygulamaların ikonlarını kopyalamakla suçlamıştı.

kaynak

BthnYlmz09

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Yasaklanabilecegini sanmiyorum fakat cezalar olabilir. Yasaklamak cok agir olur, yasaklayamazlar..

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ya bu apple' ı neden kimse çekemez. dünya devi olduğundan sanırım

Reaksiyon puanı
189
Apple ABD'den bile zenginken hayatta yasak getiremez Google. Birbirlerine karşı boşa kürek çekiyorlar farkında değiller...

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Haber ne gazla, dobra dobra yazılmış diyecektim ki kaynağı gördüm. Bu işler o kadar basit değil. Önce bilirkişiler Motorola'yı haklı bulup onaylamalı. Sonra zarar tespiti yapılıp tutanaklar tutulacak ve mahkeme görülmeye başlanacak. Uzun bir süreç yani. Ayrıca kimse kusura bakmasın ama Apple dava açarken arkasında duran adam burada da gelip Apple'ı savunuyorsa gülerim. Madem patenti olan dava açıp hakkını arıyor, o zaman Motorola hakkını aradığı için suçsuz denemez. Zaten son kararı mahkeme verecek. Aynı şey Samsung davası için de geçerli. Neyse ki işlerin bu kadar suyunun çıkmasının sebebi şu an cephe alanlar değiller.

istbne

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Apple haketti bunu. Yillardir mahkemelerde boy gosterip isin tadini kacirmisti zaten. Kendi ettigini buluyor simdi.

Vefasiz

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Apple ürünlerinin yasaklanacağını sanmıyorum.

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Her yeni modeller çıktığında reklam yerine bu patent davalarını görüyoruz yeni pazarlama strateji si bu olsa gerek.

Reaksiyon puanı
10,315
Her yeni modeller çıktığında reklam yerine bu patent davalarını görüyoruz yeni pazarlama strateji si bu olsa gerek.

he sahi yav, merak etmeye başladım, acaba bu adamlar bu davaları hak arama adına mı açıyor, yoksa sahiden pazarlama stretejisi midir?

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8
he sahi yav, merak etmeye başladım, acaba bu adamlar bu davaları hak arama adına mı açıyor, yoksa sahiden pazarlama stretejisi midir?

Google'ın cihazı Kasım ayına kadar çıkmayacak. Bu sebeple sırf bir cihaz için reklam olsun diye yapıldığını sanmıyorum. 1 yıldan uzun süredir sertleşen bu patent savaşlarında bence Google'ı harekete geçiren şey Apple'ın Galaxy Nexus'u hedef alması oldu.

Reaksiyon puanı
10,315
Google'ın cihazı Kasım ayına kadar çıkmayacak. Bu sebeple sırf bir cihaz için reklam olsun diye yapıldığını sanmıyorum. 1 yıldan uzun süredir sertleşen bu patent savaşlarında bence Google'ı harekete geçiren şey Apple'ın Galaxy Nexus'u hedef alması oldu.

yav iyi de, apple önüne gelene dava açıyor, mübarek nerdeyse bulsa mezardaki babama bile dava açacak! :)
yani iyice kabak tadı vermeye başladı adamların açtığı davalar.
halbuki kendisi de -hangi markaydı o ya- birinin telefonunu taklit ederek iphone'u tasarlamış.
görsellerde gördük, tıpatıp benziyordu hakkaten.
hani kendisi çok temiz olsa anlayacam da, o da değil!

yo£cu

Asistan
Reaksiyon puanı
2
milletimizin derdine bak banane ya yasaklanırsa yasaklansın :D amerikaya da türkiyeden kaçakı yollarız işte iki katı fiyatına yılların intikamını alırız :D

exests

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Apple ın ürünlerinin yasaklanması mümkün değil onca apple store apple servisleri ve bunun gibi birçok şeyin örn. iphoneipad ve diğer ürünleri de dahil yasaklanması demek, çok saçma!

byarslans

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Eğer böyle bir konuda sonuç yasaklanmaya dayanmışsa bence yasaklanması gereken marka SAMSUNG .