şowalye
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 8
Din karşı saygım var ama O kitap bana değil ateist göre anladığım kadarıyla !!!
ben ciddiyete dogruluk orani olarak bakiyorum. soylenis tarzi veya senfoniyle gosteriyle filan yapilmis veta degil gercek neyse odur@burns206, kardeşim her konuda o kadar alaylı yazıyorsun ki ciddiyetsizliğinden dolayı yazdıklarının çoğu anlaşılmıyor bile.
ewet ama allah bicok sey yaratmis. 18+ icretikler gibi[MENTION=134174]burns206[/MENTION] Buradan senin veya senin gibi düşüenler için bir yanılgıyı düzelteyim; Bilim alanında gelişme gösteren sadece Müslümanlardır yani senin deyiminle babalarımızdır diyerek ortaya çıkan biri yanılgıdadır. Bilim müşterektir. Birinin eksik bıraktığını birisi tamamlar. Teknoloji Müslümanlar buldu gavurlar çaldı demek ne kadar insafsızcaysa senin bunu söyleyenlerin olduğunu iddaa edip insanları aşağılamanda o kadar insafsızca. Endülüs Devleti işgal edilince yakılan yıkılan kütüpanelerin, Irak işgal edilince yağmalanan kütüphanelerin müzelerin içerisinde barındırdıkları bilgileri ve bu bilgilerin sahiplerini kimse küçük göremez. Ben bir Müslümanım ve bu dünyada teknoloji veya başka bir alanda yaşanılan gelişmelere şöyle bir bakış açım var;Allahu Teala bir bilgisayarın icad edilmesi için gerekli materyalleri yaratmıştır ve insanoğlu bilgisayarı icad etmiştir. Şimdi şu acizane sarfettiğim cümle ile bilim ve teknolojinin ilerlemesini bir kez daha düşün..
ben ciddiyete dogruluk orani olarak bakiyorum. soylenis tarzi veya senfoniyle gosteriyle filan yapilmis veta degil gercek neyse odur![]()
2008 de açılmış bir konu üzerine şimdi yorum yapılıyor olması ilginç.
Tanrı zaten yanılgıdır. 1 tane yok ki sürüsüne bereket anasını satayım.
Biz mülkün sahibi Allah C.C. 'ye iman ederiz.
Tanrı zaten yanılgıdır. 1 tane yok ki sürüsüne bereket anasını satayım.
Biz mülkün sahibi Allah C.C. 'ye iman ederiz.
ateist insanlar ile karşılaştığımız zaman amacımız onlara doğru yolu göstermek olmalı. kötümsemek, iğnelemek, laf çarpmak, hatta düşmanca davranmak... bunları yaparsak o insanı daha çok inançsızlığa iteriz. çünkü insan psikoljisi böyle durumlarda savunmaya geçer.
bu insanlara doğru yolu anlatabilmemiz için de öncelikle onları inançsızlığa iten sebepleri kavramamız lazım. bunun için de onların dinlememiz yani düşüncelerini söylemelerine fırsat vermemiz lazım.
unutmayalım ki; her insan doğuştan tapınma içgüdüsü ile doğar. ancak zaman içinde yaşadığı deneyimler onu inançlarından uzaklaştırabilir. imansız, inançsız hale gelebilirler.
onlara klavuzluk ederek tekrar imana çağırmak, her inananın vazifesidir.
siz siz olun; böyleleri ile karşılaştığızda davranışlarına özen gösterin.
bence newton eger cennete gidicek insan varsa ilk gidiceklerden biridir. her nekadar namaz bile kilmamistir belki ama adam yaptigi sevaplar hala isliyo![]()
oyle zaten bir iki arapca allah buyuk diyenler cennete gidicek gerisi cehenneme.Cennetin sahibi Allahü teâlâdır. Cennete girmek için, faydalı iş yapmayı değil, önce Müslüman olma şartını koymuştur. Müslüman değilse, iyi işleri faydasızdır; ama Müslüman çok günahkâr olsa, hatta günah işlerken, zulmen öldürülse şehid olur. (Fetava-i Hayriyye 1/16, Redd-ül-muhtar 2/253)
(Allah şirki [her çeşit kâfirliği] affetmez.) [Nisa 48]
(Kâfir olarak ölenlerin işleri, dünyada da, ahirette de boşa gider.) [Bekara 217]
(Kâfirlerin [iyi olarak] yaptığı bütün işler, kıyamette boşa gider.) [Tevbe 17]
(İmansızın ameli boşa gider.) [Maide 5]
(Kâfirlere ahirette yalnız Cehennem vardır. Emekleri boşa gider.) [Hud 16]
Resulullah efendimizin sözlerine de ancak Müslüman inanır. Hadis-i şeriflerde de buyuruldu ki:
(Cennete ancak Müslüman girer.) [Buhari]
(İmanı olmayan Cennete girmez.) [Tirmizi]
(Beni duyup da iman etmeyen Yahudi ve Hıristiyan elbette Cehenneme girecektir.) [Hâkim]
Sekiz Cennet, yedi Cehennem vardır.
1. tabaka: Adı Cehennemdir, azabı en hafiftir. Burada, günahkâr Müslümanlar azap görür.
2. tabaka: Adı Sairdir. Ateşi ve azabı şiddetlidir. Burada, Yahudiler azap görür.
3. tabaka: Adı Sekardır. Bu daha şiddetlidir. Burada Hıristiyanlar azap görür.
4. tabaka: Adı Cahimdir. Burada, güneşe, yıldızlara tapanlar azap görür.
5. tabaka: Adı Hutamedir. Burada Mecusiler, Budistler, Brehmenler azap görür.
6. tabaka: Adı Lazydir. Ateistler, müşrikler, dinsizler azap görür.
7. tabaka: Adı Haviyedir. En şiddetlisidir. Burada münafık ve mürtedler azap görür.
Cehennemden kurtulmak yalnız Müslümanlara mahsustur. Kâfirlerin iyi işleri, ne kadar çok olursa olsun, onları Cehennemden kurtaramaz ve azaplarını hafifletemez.
Birkaç âyet meali şöyledir:
(Kâfirlerin faydalı işleri fırtınalı bir günde rüzgârın savurduğu küller gibidir. Ahirette o işlerin hiç faydası olmaz.) [İbrahim 18]
(Deki: Size en çok ziyana uğrayanları haber verelim mi? Onlar dünya hayatında iyi işler yaptıklarını sandıkları halde, çabaları boşa giden kimselerdir. İşte onlar, Rablerinin âyetlerini ve Ona kavuşmayı [dirilmeyi, hesabı, ceza ve mükâfatı] inkâr eden, bu yüzden amelleri boşa giden kimselerdir. Onlar için, kıyamet günü, hiç bir terazi tutmayız. [İyilikleri ile kötülüklerini ölçmeyiz çünkü amelleri boşa gitmiştir, tartıya girecek makbul şeyleri kalmamıştır.]) [Kehf 103, 104, 105]
(Kâfirlerin iyi işleri engin çöllerde görünen seraba benzer. Susayan kimse onu uzaktan su sanır; ama yanına varınca, umduğunu bulamaz.) [Nur 39]
@burns206, ciddiyet sahibi olsan, aslında son mesajında olduğu gibi, bir şeyler anlayabileceğini gösteriyor. Eğer ciddiyet sahibi olmayacaksan, bence zaten hiç bu işlerle uğraşma, neden bir tartışmaya girip de kendini heder edsin? Arapların peygamberi ne diyorsa desin sen hayatını yaşa, salla gitsin.
Bununla birlikte, son mesajındaki bir konu bana küçük bir nükteyi hatırlatıyor. Bir gün Hz. Ali vaaz verirken buyuruyor ki; "beni kaybetmeden önce bana sorun, ben sizin soracağınız her soruyu cevaplarım, ben Resulullah'ın ilminin kapısıyım; sormak istediğiniz ne varsa sorun". Bir tanesi kalkıp (aynı senin yaptığın gibi) dalga geçmek için "öyleyse benim kafamdaki kıl sayısını söyleyebilir misin" diye sordu. Ve Hz. Ali ona şu cevabı verdi: "Ey bedbaht! Ben sana bu sorunun cevabını veririm, fakat sen bunu nasıl anlayacaksın?" (Yani doğruluğunu nasıl tespit edeceksin?)
Şimdi sen de cevabı verildiğinde doğruluğunu tespit edemeyeceğin sorular soruyorsun. Örneğin Kur'andan anlamıyorsun ama Kur'andan soruyorsun. Öncelikle ciddiyet sahibi olursan, doğruluğunu tespit edebileceğin, kısacası aklını kullanabileceğin şekilde konuşursun. Yok aklını kullanmayacaksan, öyleyse dediğim gibi, git hayatını yaşa, bu tür konularla zamanını boşa harcayıp strese girme.
Islamiyet ve ahiret ile ilgili her türlü dini konularin cevabini bediüzzaman said nursi hazretlerinin risale-i nur isimli eserinde bulabilirsiniz.
Ya bırak saidi nursiymiş risaeliyi nurda bunları bana allah yazdırdı ifadesini kullanan bir adamın yazdıklarınımı baz alacak inananlar
Doğruluğua inanmıyorsanız bile topluma mal olmuş kişiler hakkında böyle hakaret derecesine varacak açıklamalara girmeyiniz lütfen..
burada bir arkadaş var, uzun zaman evvel vazgeçtim, ona cevap yazmaktan.
çünkü umutsuz bir vak'a...
değmez!
yarım yamalak türkçesiyle sürekli alay eden, müstehzi tavrıyla küçümseyen, kendini dünyanın merkezinde gören bu arkadaşa hidayet dilemekten başka yapacak bişeyiniz yok, kendinizi yormayın lütfen.
bu gibi arkadaşların röntgenini ve akibetini bakara 6 ve 7. ayetlerde görebilirsiniz.
Sen onu bırak şimdi risaleyi nur da bu sözleri bana allah yazdırdı demiyor mu diyor mu onu söyle