Richard dawkins - tanrı yanılgısı

Kriptex

Profesör
Reaksiyon puanı
38
350px-richard_dawkins_tanri_yanilgisi.jpg

Tanrı Yanılgısı (İngilizce: The God Delusion), Britanyalı ünlü etolog Richard Dawkins'in 2006 yılında Birleşik Krallık'da The God Delusion ismi ile yayımladığı, uluslararası en çok satanlar listesinde yer almış kitap. Tanrının neredeyse mutlak denebilecek bir şekilde var olmadığını, dinin, toplum ve özellikle de çocuklar üzerinde zararlı etkileri olduğunu iddia eden kurgusal olmayan bir düzyazı kitabıdır. Türkiye'de Kuzey Yayınları tarafından Temmuz 2007'de yayımlanmıştır

Türkiye'de, kitap hakkında bir vatandaş tarafından 2007'de suç duyurusunda bulunulmuş, bilirkişi olarak atanan İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi'nin görüşü üzerine 2008 Mart ayında hakkında dava açılmıştır. Dava sonucunda, kitabın Türkiye'deki yayıncısı Erol Karaaslan, hakkındaki "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek veya aşağılamak" iddiasından beraat etmiştir. Ayrıca mahkeme, kitabın toplanmasına gerek olmadığı kararına varmıştır.

Onur2x

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Ee mevzu ne kitabın tanıtımını mı yapıyrosun? Mevzuyu anlayamadım..

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
201
Ölünce de ayrı bir kitap yazar artık. Yanılan benmişim diye. :)

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Parama yazık olmasa okurdum bu kitabı. Adam neye dayanarak bu kadar kesin konuşmuş merak ediyorum.

antimatter

Profesör
Reaksiyon puanı
14

Tanrı Yanılgısı (İngilizce: The God Delusion), Britanyalı ünlü etolog Richard Dawkins'in 2006 yılında Birleşik Krallık'da The God Delusion ismi ile yayımladığı, uluslararası en çok satanlar listesinde yer almış kitap. Tanrının neredeyse mutlak denebilecek bir şekilde var olmadığını, dinin, toplum ve özellikle de çocuklar üzerinde zararlı etkileri olduğunu iddia eden kurgusal olmayan bir düzyazı kitabıdır. Türkiye'de Kuzey Yayınları tarafından Temmuz 2007'de yayımlanmıştır

at gözlüğüyle bakınca madde dışındaki şeylerin varlığı görünmüyor tabi haliyle...

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Kitabın tanıtımnda müthiş bir yalan ve para kokusu var. Bu kitabı biraz inceledim, "mutlak bir şekilde" diye tanıtım yapanlar kitabı okumuşlar mı acep? Zira kitabın bazı yerlerinde Dawkins, "tanrı varsa şu özelliktedir bizden şunu görmemizi istiyor" şeklinde ifadeler var. Bu demek değil ki yazar tanrı diye bir varlığa inanıyor, fakat "mutlak olarak ıspat" gibi bir saçmalığı yazarın kendisi bile iddia etmiyor; yayın evi nasıl iddia ediyor. Bu yalanın kokusunun geldiği yer zaten.

Suç duyurusunda bulunulup yayıncının beraat etmiş olması da önemli bir reklam malzemesi, bu da paranın kokusunun geldiği yer.

İçinde çok güzel bilimsel bilgiler var, ilgisi olan okusun ben okuduğum kadarıyla beğendim şahsen. Fakat kitabın tanrı ile vb bu anlamda doğrudan alakası olmadığı gibi, çok çirkin ve etik dışı bir pazarlama stratejisi olduğu için kitabı almadım, çünkü bilimin insanları kandırmak için ve tabii ki para için istismar edilmesine karşıyım. Hem de din kullanılarak yapılmasına..