Ios mu android mi?

221BSHERLOCK

Dekan
Reaksiyon puanı
23
Videodakilere göre performans, stabilite artmış Android 4.1 de olabilir.

O değilde JB benim cihaza gelmedikten sonra..
Üreticiler Android güncellemelerine destek konusunda sıfıra yakın 1-2 firma dışında.
Yani işin özü bu güncelleme olayı Android de sakat.

Webkurum

Profesör
Reaksiyon puanı
2
O değilde JB benim cihaza gelmedikten sonra..
Üreticiler Android güncellemelerine destek konusunda sıfıra yakın 1-2 firma dışında.
Yani işin özü bu güncelleme olayı Android de sakat.
Öyle birşey yok . Bilgi sahibi olmayan arkadaşları yanlış yönlendirmeyelim. Aldığınız telefona göre değişir . Galaxy s2 - s3 galaxy nexus (özellikle nexusilk güncellemeleri alıcak) telefonlarda öyle bir sorun yok . Ama gücü yetmeyen işlemcisi yetmeyen bir güncellemeyi iosda yaapamıyor . 3G güncellemele gelsede çoğu özelliği deaktif. Artık zaten 5 gelibce 3g 3gs tarihe karışıcak . Aldığınız markaya bakar. Güncel telefonlarda böyle bir sorun yoktur.

221BSHERLOCK

Dekan
Reaksiyon puanı
23
1-2 firma dediklerim onlar zaten. Nexus zaten Google için üretildi, tabiki ilk günceleme ona çıkacak.

Gücü yetmeyen telefona gelmeyecek sözü tabiki doğru ama karışık orası..

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
konuları birleştirdim başka varsa gördükçe onlarıda birleştireceğim ama şu konunun aynısını başlığı değiştirip değiştirip açmayalım lütfen :)

Reaksiyon puanı
2,148
jb 4.1.1 videosunu izledikten sonra yorum yapın lütfen . İosu geçti tek donma yok. Kullandığınız s3 de jb yok . Donmaya dair hiçbirşey yok . 4Sden s3e geçenler oldu sırf bu yüzden . Ama anca yetişmiştir vs diyerek insanlar kendi fikirlerini öne çıkarmaya çalışıyor. Lakin sonuç aynı . JB iosun stabilitesini yakaladı hatta geçti .

IOS'da da donma yok Jelly Bean'de de. Nasıl geçiyor bu konuda? İkisi de donmama konusunda eşit değil midir, biri daha çok "donmuyor" diyebilir miyiz?

Reaksiyon puanı
2,148
Umarım dediğin gibidir sonuçta ben de android kullanıyorum, video bi fikir verir ama deneyip görmek lazım.
Benim yaptığım şunun gibidir fenerbahçe daha iyi derim ama beşiktaşlıyımdır. :)

Fikirleri savunurken çatmadan yapalım bu işi. :)

Hwoarang

Doçent
Reaksiyon puanı
0
bu kadar basit soru için 6 sayfa yazılmış. Android İosun tırnağı olamaz.

$ervante$

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bak sana şöyle diyorum 2 sinide kullandım ve şu anda Android kullanmaktayım S3 ne kadar bazı pcler ile kapışa bilen bir telefon olsa bile işletim sistemi içine ediyor eğer S3 ios ' u kullanabilme imkanı olsa ve kullansa işte o zaman kral görün iphone yarım yamalak bir özellikli telefon lakin yeni çıkmış telefonlardan aryüzü daha hızılı .

spy60

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Android kullanıcısıyım ama ios daha güzel android ten daha fazla uygulaması var

Detected

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Her ikisi de çok üstün sistemler.Mesela ben Android kullanıyorum oldukça yetiyor.Yani kullanıma bakar her şey.

ewrecca

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Bence ios çünki android de 2 önemli sıkıntı var birincisi güncelleme bir cihazı aldığınızda ikinci bir güncellemeyi alıp alamayacağınız çok muallakta kalıyor ikincisi bazı çok hoş uygulama ve oyunların android versiyonları yok bir uygulamayı aylarca bekleyebiliyorsunuz mesela tivibu androide iosdan birkaç ay kadar sonra gelebildi

Webkurum

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Umarım dediğin gibidir sonuçta ben de android kullanıyorum, video bi fikir verir ama deneyip görmek lazım.
Benim yaptığım şunun gibidir fenerbahçe daha iyi derim ama beşiktaşlıyımdır. :)

Fikirleri savunurken çatmadan yapalım bu işi. :)
Değerler hocam .Bu kadar stabilite ben de beklemiyordum . Çatma yok yanlış anlaşılmasın.

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Bence ios çünki android de 2 önemli sıkıntı var birincisi güncelleme bir cihazı aldığınızda ikinci bir güncellemeyi alıp alamayacağınız çok muallakta kalıyor ikincisi bazı çok hoş uygulama ve oyunların android versiyonları yok bir uygulamayı aylarca bekleyebiliyorsunuz mesela tivibu androide iosdan birkaç ay kadar sonra gelebildi

bu konu gerçekten de sakız oldu. bizde çılgın bir skor hastalığı var. IOS her cihaza her yeni güncellemesi gelen ama full anlamda sadece adı gelen bir sistemdir. (burada IOS'u kötülediğim çıkmasın, aksine android'i koruyorum ).

Yeni IOS'un bir çok özelliği ilk modellere gelmiyor. Gelmez de. O zaman adamlar nasıl para kazanacak ? Eşyanın tabiatı bu.

Geleyim yorumuma. IOS ekran akışı ve stabilite olarak Android'den gerçekten de öndedir. Ama unutmayın 400 metre koşusuna birisi başladığında ötekisi 150. metrelerde idi. Şu anda aralarındaki mesafe 25 30 metreler civarında bence.

Ve tabi ki; kişiselleştirilme açısından. Maalesef IOS Android'in tırnağı dahi olamaz. Adamlara Browser yazmaya kalksan. Apple'in saçma kısıtlamaları nedeni ile, yavaş bir browser yazmak zorundasın.

Webkurum

Profesör
Reaksiyon puanı
2
bu konu gerçekten de sakız oldu. bizde çılgın bir skor hastalığı var. IOS her cihaza her yeni güncellemesi gelen ama full anlamda sadece adı gelen bir sistemdir. (burada IOS'u kötülediğim çıkmasın, aksine android'i koruyorum ).

Yeni IOS'un bir çok özelliği ilk modellere gelmiyor. Gelmez de. O zaman adamlar nasıl para kazanacak ? Eşyanın tabiatı bu.

Geleyim yorumuma. IOS ekran akışı ve stabilite olarak Android'den gerçekten de öndedir. Ama unutmayın 400 metre koşusuna birisi başladığında ötekisi 150. metrelerde idi. Şu anda aralarındaki mesafe 25 30 metreler civarında bence.

Ve tabi ki; kişiselleştirilme açısından. Maalesef IOS Android'in tırnağı dahi olamaz. Adamlara Browser yazmaya kalksan. Apple'in saçma kısıtlamaları nedeni ile, yavaş bir browser yazmak zorundasın.
Aralarında fark kalmadı ;
Buyrun

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
ios gerçekten iyi 5 farklı android cihazım var ama işletim sistemi açısından ios anrdoid'den bir çok alanda üstün.

fakat bu farklar yazılımda kalıyor. cihazlara geldiğimizde ios hep aynı tasarımda arayüz ve cihazlarda çalışmakta.

şahsi fikrim olarak apple'ın tasarımından bezmiş durumdayım. android'de ise launcher'ı değiştirip bambaşka bir deneyim yaşayabiliyorsunuz.

android'i bu özgürlüğünden dolayı seviyorum. tıpkı windows'u onlarca farklı cihazda kullanmam gibi

ewrecca

Doçent
Reaksiyon puanı
0
apple'ın uyguladığı o saçma sapan kısıtlamalar dediğin şey sayesinde 4 yıldır hiçbir uygulamadan hata almadım. bakın androidin nerelerde olduğunu gayet güzel açıklayan bir örnek vereyim galaxy tab gtp1000 cihaz için chrome tarayıcı yok fakat ondan daha önce satın aldığım iphone için chrome var google bile androide ios dan daha az önem veriyor bu açıkça android insanlara şişe içerisinde hava satmaktan başka bir şey deyil demek oluyor bence. her fikre her kullanım tarzına saygım sonsuz kesinlikle androidinde iyi yönleri vardır bana göre yok ama bu kötü manasına gelmiyor tabiki zevkler ve renkler tartışılmaz malum :D

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
apple'ın uyguladığı o saçma sapan kısıtlamalar dediğin şey sayesinde 4 yıldır hiçbir uygulamadan hata almadım. bakın androidin nerelerde olduğunu gayet güzel açıklayan bir örnek vereyim galaxy tab gtp1000 cihaz için chrome tarayıcı yok fakat ondan daha önce satın aldığım iphone için chrome var google bile androide ios dan daha az önem veriyor bu açıkça android insanlara şişe içerisinde hava satmaktan başka bir şey deyil demek oluyor bence. her fikre her kullanım tarzına saygım sonsuz kesinlikle androidinde iyi yönleri vardır bana göre yok ama bu kötü manasına gelmiyor tabiki zevkler ve renkler tartışılmaz malum :D

keşke şişe içinde hava kısmını baştan yazsaydın. devamı ile uğraşmazdık okumaya :)

eXen

Asistan
Reaksiyon puanı
4
ios mu stabil. android daha stabil gözlerimle görüyorum.

spy60

Asistan
Reaksiyon puanı
8
iki tane sözlük var markkete bulamıyorum ama appstor da var

S

SDN Okuru

SDN Okuru
İOS un stabil olduğu doğru ama bunun da nedeni basit.

APPLE ın tüm yazılımları belli bir ürün için yazılıyor.

İOS sadece bir cihaz için geliştirilen bir sistem.
Sadece bir işlemciyi, Sadece bir ekranı, sadece bir belleği, sadece bir çipsetini tanımak üzerine yazılıyor.

ANDROİD ise bir çok farklı markanın bir çok modelinde çalışabilmesi için bir çok donanımı tanıyacak şekilde geliştiriliyor.

Görevi sadece bir cihazda çalışmak olan bir işletim sistemi elbette görevi çok farklı donanımlara sahip çok farklı özelliklere sahip çok farklı markalarda çalışabilecek şekilde tasarlanan bir işletim sisteminden daha stabil çalışacaktır.

Bu Windows için de geçerlidir.

APPLE her cihazı için sabit bir işletim sistemi geliştiriyor.
Windows ise sayısız modelde sayısız donanımda çalışacak ve o donanımları tanıyabilecek şekilde yazılıyor.

stabil olması meselesi hangisinin daha iyi olduğunu direk gösteren bir faktör değil bir çok faktör içinde sadece bir tanesidir.

İki cihaz karşılaştırılırken sadece işletim sistemi değil, donanımı, malzeme kalitesi, kullanım kolaylığı, görünümü estetiği, fiyatı, hangi amaçlar için kullanılacağı, satış sonrası desteği, güncellemeleri, servisi, kullanabilecek programlar oyunlar uygulamalar vs gibi bir çok etken göz önüne alınıp karşılaştırma yapılabilir.

Ve buradaki seçeneklerin belli bir kısmı nesnel değil kişisel tercihlere bağlı seçenekler.
Kesinlikle katılıyorum. Ve profesyonelsen android diyorum fakat soruyu sorduğuna göre iOS seçmelisin. :)
Android'i hani biraz abartı gelecek ama istersen tekrar istediğin gibi kodlayıp port edebilirsin. Beğenmedin mi telindeki androidi. O zaman cynogen denersin. Gibi...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
kafam iyice allak bullak. iphone almayı düşünüyorum. bütçeden kaynaklı olarak 3gs modelini düşünüyorum. diğer yandan android bi telefon (samsung galaxy w, veya sony e. xperia ray) alasım geliyor. öyle böyle arafta değilim hani. nası yapalım?? :cursing: :confused1: :confused1: :confused1: :cursing:

ilkayyy17

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Android alirsan kişiselleştirebilirsin fakat ios da ne masaüstü duvar kağidin istediğin gibi olur ne de giriş ekrarnin olur. Kişisellik önemliyse android al ama ios çok basit kolay kullanilan fakat bana göre seni kullanan bir sistem . Bence android

BlackShopAre

Doçent
Reaksiyon puanı
1
kesinlikle android çünkü android özgürlüktür ios taki gibi kapalı bi kutuda sıkışıp kalmassın

MrtAltg

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
12,109
andorid özgürlük diyenler iki duvar kağıtı koyunca özgürmü olunuyor daha s2 ye andorid 4 gelemiyor nasıl özgürlük anlayışıdır bu hadi yükleyin ? root edin bakalım garanti dışına çıkarıyormu çıkarmıyormu cihazı nasıl özgürlük bu ? sizin yaptıklarınız sadece kişiselleştirme deniyor duvar kağıymış widget miş google play'a her isteyen program yüklüyorda ne oluyor söylermisiniz marketiniz virüsten gecilmiyor hadi duvar kağıtı yükledim markete etti +1 program oluyor sonra geliyorsunuz markette şlu kadar program var diyorsunuz ios daki kaliteylemi kıyaslıyorsunuz andoridi

BlackShopAre

Doçent
Reaksiyon puanı
1
kardeşim neyin derdindesin sen en güzeli sizin gibilerin bir dandik telefona 2000 tl vermesi