Ios mu android mi?

freddie80

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sadece bir model tab
et veya telefon icin ios uretiliyor ve tabiki ortaya stabil bir işletim sistemi çıkıyor, birde update sorunu var android kullanıcısı iseniz update gesin diye bekler durursunuz

ahmeta

Profesör
Reaksiyon puanı
36
Bir Android kullanıcısı olarak cevabım IOS
Androidin çalışma mantığı hala bana göre mantıklı gelmiyor, programları arka planda çalıştırıp ram'i ve bataryayı bitirme şekli SGbinüçyüzde çıksa hoşuma gitmeyecek.
Hızlandırma çalışmaları devam etsede bir IOS kadar hızlı ve stabil olabileceğini sanmıyorum.
IOS düşük işlemci ve ram ile bile harikalar yaratırken Android 4 çekirdekli 1.8 CPU ve 2 GB ram ile anca yayına yanaşabiliyor ki bu işlemci ve ram ile çok daha harika işler yapılabileceği taraftarıyım. Windows Phone 8 de ilerde iyi işler başaracak gibi dil sorununu çözdüklerinde daha çok ülkeye ve kullanıcıya ulaştıkça ben WP8 in önünü açık görüyorum.
Android bu çalışma mantığını değiştirmedikçe ben adnroidden uzaklaşacağım ve belki ilerde bir IOS kullanıcısı yada WP8 kullanıcısı olacağım...

akinov5

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Herkes kendi düşüncesini söylemiş, bazısı parası olmadığı için alamıyor laf ediyor demiş, bazısı o demiş bazısı bu. Burda İOS mu Android mi demişsin fakat ios dediğin işletim sistemi sadece iphoneda çalışan ve tek telefon için olduğundan dolayı optimizasyonu üst seviye olan bir işletim sistemi.Android dediğimiz birçok markaya, modele, telefona hitap eden, yeni teknoloji olup hala belli şeylerin oturmadığı fakat çok yakın zamanda sınır tanımayacak olan işletim sistemi. Eğer sen Gösteriş uğruna, fiyat performansı kötü olan ve fazla para vereceğin telefon istiyorsan iphone, kankaların arasında benimde atıyorum 4 çekirdekli 1 gb ramli şu şu özellikli telefonum var parasıda özelliğine göre çok iyi diyebileceğin bir telefon istiyorsan "Yüzlerce Android Yüklü Telefon" senin emrinde :).

Sands

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hem Android hem de İOS kullanmış biri olarak söylüyorum ki kesinlikle İOS candır.

Hem stabilite yönünden olsun hem geniş uygulama yelpazesi yönünden olsun kesinlikle İOS. Şimdi birçok arkadaş diyecektir Android'de biz şunu yapabiliyoruz İOS kullananlar yapabiliyor mu diye.

Örneğin Android'de yapılabilen overclock işlemi;
Bana göre bir mobil cihazı overclock etmek kadar saçma sapan bir işlem olamaz. Arkadaşlar elinizde ki cep telefonu sonuçta, masaüstü bilgisayarlar gibi soğutma işleminin yapıldığı fanlar yok. Overclock yapmak demek çarpan sayısını arttırmak veya çarpanda ki mhz miktarını büyütmek demek, yaparsın hız artar artmaz demiyorum ama peki ya sıcaklık. Sonra kullanıcılar başlıyorlar alet sapıttı, birdenbire kapandı, dokunmatik işlemiyor diye derler tabi.

Bir diğer örnek kişiselleştirme;
Android kullananlar derler iPhone kullananlar zil sesini bile istedikleri şarkı veya melodi yapamıyorlar diye. Zaten artık böyle bir durum da kalmadı son iTunes güncellemesinden sonra ama bu durumun nedeni Apple'ın muazzam satış politikasıdır. iPhone kullananlar bilir Marimba isminde ki melodiyi aslında sırf iPhone kullananlar değil birçok kişi de bilir. Marimba veya diğer zil seçeneklerinden çok kullanılan bazı melodiler zil sesi olarak çaldığında adam daha cebinden çıkarmadan iPhone olduğu anlaşılır. Adamlar zil sesleriyle bile cihazın reklamını yapabiliyorlar. Zil sesi seçeneklerini kısıtladılar ki herkes aynı melodiyi kullansın cihazın reklamı olsun. Artık çıktığı an milyonlar satan bir cihaz olduğu için de serbest oldu isteyen istediğini kullansın :)

App Store'da uygulamalara gelen sürekli güncellemeleri, uygulamaların arayüz kalitesini, kablosuz senkronizasyon veya iCloud gibi birçok şeyden bahsetmiyorum ayrıca.

Kendim geçen sene iPod Touch 4 aldım, iPhone almadığıma pişman oldum İphone 4 aldım, geçen ay da iPhone 4S aldım. Verdiğim paranın tek kuruşuna da pişman değilim. Cihazların hiçbirine Jailbreak yapmadım yapmam da. Ömrüm boyu lisanlı yazılım kullanmayan ben App Store'dan kaç tane uygulama aldım paralı olarak. Öyle bir iki dolar da değil 5 dolar 10 dolar olarak. Ama hiçbirisine de niye verdim ki demedim hepsi de helal olsun.

Bunu yazdığım için bazı arkadaşlar yok hava atıyor bilmem ne diyebilir. Desinler de. Ben iPhone'u masanın üstüne koyup hava atıp da mesajlaşıp telefonla konuşmaktan başka birşey bilmeyen kesimden değilim.
Hem iş yönünden olsun hem de eğlence yönünden var olan uygulamalarıyla kesinlikle 1 numara benim için İOS.

Ayrıca genelleme yapmadan belirtmek isterim ki bazı Android'i savunan arkadaşlar açıkça iPhone'a parası yetmeyip de Android kullanmaya mecbur kalanlardan. Kesinlikle genelleme yapmadan söylüyorum ve bu durumu kesinlikle aşağılamıyorum. Ama kendinde yok diye olana da laf atmak ne kadar doğru açıkçası tartışılır.

kesinlikle burada yazanlara katılıyorum ancak ios un belli bir marka yani applenin ürünü olması ve sadece bu cihazlarda ((ipod ipad iphone...)) kullanılması androidin ise daha geniş alanda (telefonlar ve tabletler blackberry hariç :D o apayrı birşey :)) kullanılması bence androidin daha çok gelişmesini sağlar

androidin arkasında google var

iosun arkasında apple

ikisi de dünya devi

ben androidi tercih ediyorum başlıca sebebi daha çok cihazda kullanılması ve gelişiminin son derece hızlı olması

ama bu ios kötü demek değildir tabiki

$ervante$

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Evet beyler 2 sinide çok kullandım ve ikisinide kullanmaya devam ediyorum. Benim anlamadığım şey Android çok beğeniliyor lakin çok sistem özellikleri yiyor İphone 4s in düşük özellikleri olmasına rağmen çoğu android ve özellikler bakımına üst telefonları geride bırakıyor . Bence Android daha çok beğenilmek istiyorsa bu sorunu gidermeli 1 senelik telefon ama o güzelim işletim sistemiyle özellikleri birbirine çok uyuyor

SamsungGalaxyS3

Profesör
Reaksiyon puanı
0
şu konuları gördükçe neyse.
bak güzel kardeşim git herhangi bir tekno mağazasına eline galaxy nexus u al 4.1 jeli bon var birde 4s al bak bakalım hangisi daha stabil ve seri.
aradaki farkı anlarsın.
evet ıos da gözle görülür bir bçimde stabilite vardı fakat 4.1 jeli bon ile android ıos dan daha hızlı ve daha stabil hale geldi

şunuda unutma ıphone güncellemelerini 4 telefon üzerinden yapıyor sadece onlara uygun yazılımla uğraşıyor fakat diger firmalar da 15 den fazla cihaz için uğraşıyor aradaki bu farkı da göremeyeceksen hiç konu açmanın anlamı yok

Reaksiyon puanı
2,148
Sinir yapmaya gerek yok. IOS her zaman daha seri takılma olmadan kaymak gibi çalıştı. Evet itiraf edelim IOS bana göre daha iyidir. JB de yetişemeyecek bana göre IOS'a. Ama bunlar iPhone almama yetmedi yine Android'li bi telefon aldım.

Ayrıca zaten böyle birsürü konu var yenisini açmaya gerek yoktu. Diğerleriyle birleştirilmesini talep ediyorum.

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Yani Android kullanan bir kimse,Android in İos tan daha iyi bir işletim sistemi olduğunu iddia etmez.
Android in cazibesi Özgürlüğünde.
Yoksa İOS 10 numara işletim sistemi elbet.

SamsungGalaxyS3

Profesör
Reaksiyon puanı
0
dh nin videolarını linklerini paylaşmak yasak oldugu için mustanga özelden attım. linki jb 4.1 den sonra ios the end benim gözümde

Reaksiyon puanı
2,148
Aynı görüşte olmayınca niye kabarıyorsunuz kedi gibi arkadaş. Android'i de itin g*tüne sokmadık ya.

MrtAltg

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
12,109
ios yıllardan beridir stabil ve hızlı andorid daha dyeni yeni stabil olma yoluna girmiş çokmu androidin ne olduğunu herkez biliyor istesede istemesede özgürlük adı altına beleşcilik yatıyor sizde biliyorsunuz bizde özgür olması firmalara yarıyor yoksa son kullanıcıya bir etkisi olmuyor

Stizz

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Ios her daim bana itici gelmiştir. Kişiden kişiye farklılık gösterecek konular bunlar. Hangisi daha iyi diye bir tartışma yaratılmasının bir anlamı yok bence. A kişisi Ios sever B kişisi Android. Bu kişilere aksini sevdirmek veya anlatmak çok zordur. O yüzden tartışmanın bir mantığı yok.
Şahsi fikrim; Ios itici =)

grkn-g

Doçent
Reaksiyon puanı
3
post kasılmaması adına konunun kapatılmasını talep ediyorum :)

(sitede hiç yoksa bu tarz 50 100 konu vardır)

Webkurum

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Fanboyluk yapmayın verdiğim şu linkini iceleyin. Iosu geçti . 4Sden geçenler var s3e . Izlemeden yorum yapmayın..

E32KERNEL

Doçent
Reaksiyon puanı
0
ios yıllardan beridir stabil ve hızlı andorid daha dyeni yeni stabil olma yoluna girmiş çokmu androidin ne olduğunu herkez biliyor istesede istemesede özgürlük adı altına beleşcilik yatıyor sizde biliyorsunuz bizde özgür olması firmalara yarıyor yoksa son kullanıcıya bir etkisi olmuyor

"Free Software" hakkında hiçbir şey bilmediğiniz belli oluyor. Biliyorum falan demeyin sakın. Özgür yazılıma beleşcilik diyorsanız zaten...

thesavarona

Doçent
Reaksiyon puanı
1
İos bitirme eylimini sonuna kadar destekliyorum .Samsung yakındır birçok firmayı kapattırıyor.bunun ilk belirtisi Sony Tv üretimi durdu .

$ervante$

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Kardeşim iphone 4s kullandınmı ? Eğer kullandıysan farkı anlıycaksın şu anda s3 üm var lakin onda bile donmalar azda olsa yaşanıyor .

thepolice2

Doçent
Reaksiyon puanı
1
android crackli uygulama kullanmak isteyenler için daha uygundur. Root yapmak zorunda değilsiniz. iOS ta da crackli uygulama kullanmak mümkün fakat jailbreak yapmak zorundasınız ve jailbreak sonrasında takılma ve kilitlenmeler görülebilir. Yapılan araştırmalarda Google Play de 500 ün üzerinde zararlı yazılım olduğu görülmüştür ve bunlar sizin haberiniz olmadan mesaj göndermekten tutunda telefon konuşmalarınızı kaydetmeye kadar giden yazılımlardır. Fakat iOS ta ki tüm uygulamalar Apple SDK ile geliştirildiği için böyle bir risk yoktur. Sonuç olarak Android crackli uygulama yüklemek için idealdir. iOS ise güvenlidir.

Webkurum

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Kardeşim iphone 4s kullandınmı ? Eğer kullandıysan farkı anlıycaksın şu anda s3 üm var lakin onda bile donmalar azda olsa yaşanıyor .
jb 4.1.1 videosunu izledikten sonra yorum yapın lütfen . İosu geçti tek donma yok. Kullandığınız s3 de jb yok . Donmaya dair hiçbirşey yok . 4Sden s3e geçenler oldu sırf bu yüzden . Ama anca yetişmiştir vs diyerek insanlar kendi fikirlerini öne çıkarmaya çalışıyor. Lakin sonuç aynı . JB iosun stabilitesini yakaladı hatta geçti .