Samsung Galaxy S3 Kullananlar Kulübü

lordarcual

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Bakınız Öncelikle Şu İşlemleri Sırasıyla Uygulayınız
Ayaralar/Diğer ayarlar/Mobil ağlar/Şebeke modu
3 Tane Farklı Mod Var GSM/WCDMA(OTOMATİK MOD) bu seçeneği seçerseniz eğer 3g niz açık ise 3gnin sağlıklı çektiği yerlerde 3 gyi tercih eder . eğer 3g de sıkıntı bulursa çekim konusunda otomatik 2g ye alır

2. Seçenek Yalnız Gsm Sadece 2g ile bağlantı kurar

3. Seçenecek Sadece WCDMA yı seçerseniz sadece 3gniz açık olur :)

Dostum Anlaşılan Seninde Pek Bir Bilgin Yok 3g Konusunda Umarım Faydalı Olmuşumdur :blush: @lordarcual
@angel75 @Art0fTheDevil
Yaf Gardaş ben sadece Wi-Fi kullanıyorum :D
[MENTION=278325]SamsungGalaxyS3[/MENTION] Dostum şu telefonla uğraş artık ne bilim Root at geri Un-Root yap flash mlash yap birşeyler yoksa hiç bir şey öğrenemezsin önce uygulama gerek.

SamsungGalaxyS3

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Yaf Gardaş ben sadece Wi-Fi kullanıyorum :D
@SamsungGalaxyS3 Dostum şu telefonla uğraş artık ne bilim Root at geri Un-Root yap flash mlash yap birşeyler yoksa hiç bir şey öğrenemezsin önce uygulama gerek.
bende o konularda pasifim işte :)
gerek yok cihazımı root etmeden de kullanabiliyorum sanki root edince neolacak?
kos koca samsung yazılımcılarının yapamadıgını elin adamlarımı yapıp alın size room hemde samsungun yazılımcılarından daha ıyı yazdık daha stabil mi diyeck? ben buna karşıyım

lordarcual

Profesör
Reaksiyon puanı
6
bende o konularda pasifim işte :)
gerek yok cihazımı root etmeden de kullanabiliyorum sanki root edince neolacak?
kos koca samsung yazılımcılarının yapamadıgını elin adamlarımı yapıp alın size room hemde samsungun yazılımcılarından daha ıyı yazdık daha stabil mi diyeck? ben buna karşıyım
Yaf ondan değil arada gerek olur belki o yüzden dedim biraz profesyonelleş bu işlerde.

Art0fTheDevil

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bakınız Öncelikle Şu İşlemleri Sırasıyla Uygulayınız
Ayaralar/Diğer ayarlar/Mobil ağlar/Şebeke modu
3 Tane Farklı Mod Var GSM/WCDMA(OTOMATİK MOD) bu seçeneği seçerseniz eğer 3g niz açık ise 3gnin sağlıklı çektiği yerlerde 3 gyi tercih eder . eğer 3g de sıkıntı bulursa çekim konusunda otomatik 2g ye alır

2. Seçenek Yalnız Gsm Sadece 2g ile bağlantı kurar

3. Seçenecek Sadece WCDMA yı seçerseniz sadece 3gniz açık olur :)

Dostum Anlaşılan Seninde Pek Bir Bilgin Yok 3g Konusunda Umarım Faydalı Olmuşumdur :blush: @lordarcual
@angel75 @Art0fTheDevil

tamamdır. Anladım 3Gnin kuvvetli olduğu biyerde deneyeceğim. Çok çok teşekkür ediyorum ilgi ve alakanız için

SamsungGalaxyS3

Profesör
Reaksiyon puanı
0
@Art0fTheDevil ben teşekkür ederim sıkıntılarınız olursa danışabilirsiniz özelden veya burdan elimden geldigi kadr yrmdcı olrm

Art0fTheDevil

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
@Art0fTheDevil ben teşekkür ederim sıkıntılarınız olursa danışabilirsiniz özelden veya burdan elimden geldigi kadr yrmdcı olrm
Bugün forumunuza girdim ve okumaya başladım Galaxy s3 almadanda sürekli sdn'i takip ediyodum. Tolga cem'in hemen hemen her videosnu izledim ve bugünkü ilginizede hayran kaldım gerçekten teşekkürler. Benim ilk android telefonum s3 ben o yüzden yaptıklarımı bilmeden yapıyorum :) mesela görev yöneticisinden RAM i boşaltıyorum. Uygulama yöneticisindeki bütün uygulamaları kapatıyorum. Şarj olayı keyfimi kaçıracak dereceye geliyor çünkü doğrumudur bu ufak defek bilgilerle beni aydınlatırsanz sevinirim tekrar teşekkürler

şeklinde bir özel mesaj atacaktım ama mesaj sayım yetmedi burdan yazıyorum.

SamsungGalaxyS3

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Bugün forumunuza girdim ve okumaya başladım Galaxy s3 almadanda sürekli sdn'i takip ediyodum. Tolga cem'in hemen hemen her videosnu izledim ve bugünkü ilginizede hayran kaldım gerçekten teşekkürler. Benim ilk android telefonum s3 ben o yüzden yaptıklarımı bilmeden yapıyorum :) mesela görev yöneticisinden RAM i boşaltıyorum. Uygulama yöneticisindeki bütün uygulamaları kapatıyorum. Şarj olayı keyfimi kaçıracak dereceye geliyor çünkü doğrumudur bu ufak defek bilgilerle beni aydınlatırsanz sevinirim tekrar teşekkürler

şeklinde bir özel mesaj atacaktım ama mesaj sayım yetmedi burdan yazıyorum.
o işlem için uygulamalar var google play android marketi kullanmayı biliyorsunuz değil mi? uygulama yüklemeyi?

lordarcual

Profesör
Reaksiyon puanı
6
[MENTION=278325]SamsungGalaxyS3[/MENTION] Samsung Galaxy S III'ün ikinci drop testinide yapmış bulunmaktayım bu sefer Galaxy S III'ü 45,5 santimetre (Sandalyeden) düşürdüm hala kırık yok ekranda :D

blackbatuhan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar şu temple run diye bir oyun varya benim s3 onda ara sıra kasıyor ve oyunu müzik dinleyerek oynadığımda baya bir kasıyor. Acaba sizdede varmı böyle sorunlar? Yoksa bu kasmalar oyun ilemi alakalıdır? Çünku diğer oyunlarda kasmıyor.

zekiklnc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
@lordarcual dostum apk dosyasini nasil kuracagimi anlatabilirmisin? ayrica kurmak icin rootlamak mi lazim yoksa normal bir sekilde kuruluyr mu?

lordarcual

Profesör
Reaksiyon puanı
6
@lordarcual dostum apk dosyasini nasil kuracagimi anlatabilirmisin? ayrica kurmak icin rootlamak mi lazim yoksa normal bir sekilde kuruluyr mu?
Kardeşim öncelikle Google Play Store'den "Appinstaller" diye aratıyosun sonra "Fun Trigger"in olanı indirip telefonuna kuruyorsun. Daha sonrasında ".apk"yı attığın yeri bulup ".apk"nın üstüne tıklıyorsun olay tamamdır. Sonra yükle dersin olay biter.

zekiklnc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
saol kardesim..bunun root olayiyla falan bi alakasi yok dimi yani farkli kurulum yapmissin diyip garanti kapsami disina cikarmazlar dimi telefonu?

Kardeşim öncelikle Google Play Store'den "Appinstaller" diye aratıyosun sonra "Fun Trigger"in olanı indirip telefonuna kuruyorsun. Daha sonrasında ".apk"yı attığın yeri bulup ".apk"nın üstüne tıklıyorsun olay tamamdır. Sonra yükle dersin olay biter.

saol kardesim..bunun root olayiyla falan bi alakasi yok dimi yani farkli kurulum yapmissin diyip garanti kapsami disina cikarmazlar dimi telefonu?

lordarcual

Profesör
Reaksiyon puanı
6

Naptın sen kardeşim istediğin kadar .apk kur bir şey demezler. Yalnız her ihtimale karşı telefonu götürürken bilgilerinin yedeğini alıp Fabrika Ayarlarına dönersen daha iyi olur. Ama istediğin gibi götürebilirsin bir şey demezler ama Custom Rom veya Root atarsan işler değişir. Benim telefonu Root'layıp geri Un-Root'ladım telefonda şu an sıkıntı yok. Root isteyen bazı uygulamalar var onlara da zaten gerek yok mesele SetCpu ve ScreenCast Root gerektirir. Ama sen Root'lama. Veya istersen XDA ya girip biraz araştır ama İngilizce'nin iyi olması gerekiyor. Yani gönül rahatlığıyla tüm .apk'ları kurabilirsin.

zekiklnc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tesekkurler kardesim, gerek yok roota falan ya ben gelemem oyle sikintiya:biggrin: zaten oyle telefonun altini ustune getircek gibi telefon manyagi da degilim uygulamalar kurar guncellestirme cikarsa yapar dalgama bakarim :biggrin: Tesekkurler yardimlarin icin

lordarcual

Profesör
Reaksiyon puanı
6
tesekkurler kardesim, gerek yok roota falan ya ben gelemem oyle sikintiya:biggrin: zaten oyle telefonun altini ustune getircek gibi telefon manyagi da degilim uygulamalar kurar guncellestirme cikarsa yapar dalgama bakarim :biggrin: Tesekkurler yardimlarin icin
Önemli değil Kardeşim.

finisterre

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
beyler daha yeniyim ogrenmeye calisiyorum su androidi. bazi sorularim olcak cahilce gelse de cevaplarsaniz sevinirim;

1. telefonu odin uzerinden guncellemek icin onceden root olmak gerekiyor mu?( ben root oldum ama gerek var miydi bilmiyorum)

2. Su ana kadar 2 guncelleme geldi yanilmiyorsam. odin ile guncellerken sirayla guncelleme mi mi gerekiyor yoksa son surum icin(XXLFB) sadece sonuncu guncellemeyi yapsak kafi midir?

3. Unroot olmak icin en basit ne yapmam gerekiyor?

simdiden sagolun.

byhackermstf

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar herkes bi kafadan konuşuyo biri diyo şarjı az gidiyo biri diyo şarjı çok gidiyo şarj olayı kullanıma göre değişir bi insan vardır sadece telefon aramaları için kullanır telefonu bi şarjla 5 gün kullanır bi insan vardır internete girmeyi sever müzik dinlemeyi sever telefonun bütün nimetlerini kullanır şarjı 1 gün gider

lordarcual

Profesör
Reaksiyon puanı
6
beyler daha yeniyim ogrenmeye calisiyorum su androidi. bazi sorularim olcak cahilce gelse de cevaplarsaniz sevinirim;

1. telefonu odin uzerinden guncellemek icin onceden root olmak gerekiyor mu?( ben root oldum ama gerek var miydi bilmiyorum)

2. Su ana kadar 2 guncelleme geldi yanilmiyorsam. odin ile guncellerken sirayla guncelleme mi mi gerekiyor yoksa son surum icin(XXLFB) sadece sonuncu guncellemeyi yapsak kafi midir?

3. Unroot olmak icin en basit ne yapmam gerekiyor?

simdiden sagolun.
3. Sorundan başlayayım:
Bende cihazımı Root etmiştim pek sevmedim açıkçası o yüzden geri Un-Root ettim benimde pek fazla bilgim olmadığı için hemen XDA'ya baktım. Totallydubbed.net'teki adamlar zaten video çekmişler buyur video yinede kısaca anlatırım.
[video=youtube;_8Tga_yKywc]http://www.youtube.com/watch?v=_8Tga_yKywc&feature=player_embedded[/video]
Öncelikle telefonun Stock Rom'un heralde vardır. Veya bir şekilde bulmalısın SamMobile'ye bakabilirsin. Sonra telefonu Tringle Away ile hiç bir şey yüklenmemiş gibi yapacaksın sayacı sıfırlayacaksın yani yalnız Root gerektiriyor haberin olsun. Daha sonrasında telefonu Recovery Moda alıp
-wipe data/factory reset
-wipe cache partition
-advanced
-wipe dalvik cache
yapman lazım.
Daha sonra telefonu aç SuperSu dışındaki her uygulama silinmiş olacak büyük ihtimal sonra Fabrika ayarlarına dön'e basıcaksın. Sonra telefonu Download Mod'a alıcaksın. Daha sonra telefonu bilgisayara bağlayıp Root attığın gibi Odin'i açıp Stock Rom'un .tar.mdf dosyasını açacaksın. Sonra Yükle o Stock Rom'u olay tamamdır anlamadığın yer varsa sorabilirsin.
2. Soruna gelecek olursak son güncelleme (XXLFB)'dir sadece onu yapman yeterli olacak zaten son sürümü indirdiysen güncelleme gerekmez.
Mesela bu son sürümü : http://www.hotfile.com/dl/163065800/574b5c9/I9300XXBLFB_I9300OJVBLF3_TUR.zip.html.
1. Sorun içinse telefonu Odin üzerinden güncellemek Root Gerektirmez.

- Download Mode (Ses Kısma+Home+Power Tuşu)
- Recovery Mode (Ses Açma+Home+Power Tuşu)

Sorun olursa Buralardayım.

finisterre

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
dostum stock rom nedir bilmiyorum bile:) nasil bulucaz onu? triangle away ve sayac nasil sifirlanir nedir onu sormuyorum bile. sanirim gereksiz bi root attim ben(neyime gerekiyorsa). daha acik anlatabilir misin nasil bulunur ve yapilir. (ya da daha basit bi yontem var mi?) guncelleme yapicam diye sivamak istemiyorum yeni cihazimla. yardimlarin icin cok sagol

lordarcual

Profesör
Reaksiyon puanı
6
dostum stock rom nedir bilmiyorum bile:) nasil bulucaz onu? triangle away ve sayac nasil sifirlanir nedir onu sormuyorum bile. sanirim gereksiz bi root attim ben(neyime gerekiyorsa). daha acik anlatabilir misin nasil bulunur ve yapilir. (ya da daha basit bi yontem var mi?) guncelleme yapicam diye sivamak istemiyorum yeni cihazimla. yardimlarin icin cok sagol
Kardeşim bende senin gibi hiçbir şey bilmiyordum ama o videoyu izle gerçekten kolay olduğunu anlarsın daha fazla anlatmam için yeterli bilgim yok. Benim verdiğim linkten indir Stock Romu sonra videoyu izleyip yavaş yavaş yap. Birde biraz uğraş biraz ingilizcen varsa gir XDA orada herşey var. Ama daha fazla yardım etmem zor. Senin kendini geliştirmelisn. Telefondan Teamviewerden girdim bilgisayara, bilgisayar diğer odada 15 metre uzakta oraya yürümeye üşendim :D

finisterre

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
dostum bi yerde okudum. root kaldirmak icin en basit yontem firmware yuklemektir diyor. bu dogruysa zaten ben son firmware ile guncelleyecegim icin bu dedigin islemlere gerek kalmaz. bu konuda fikrini alabilir miyim? linki de veriyim sana hemen.

http://yesilcin.com/root-nedir-ne-ise-yarar-nasil-yapilir-t155.0.html

Kardeşim bende senin gibi hiçbir şey bilmiyordum ama o videoyu izle gerçekten kolay olduğunu anlarsın daha fazla anlatmam için yeterli bilgim yok. Benim verdiğim linkten indir Stock Romu sonra videoyu izleyip yavaş yavaş yap. Birde biraz uğraş biraz ingilizcen varsa gir XDA orada herşey var. Ama daha fazla yardım etmem zor. Senin kendini geliştirmelisn. Telefondan Teamviewerden girdim bilgisayara, bilgisayar diğer odada 15 metre uzakta oraya yürümeye üşendim :D

SamsungGalaxyS3

Profesör
Reaksiyon puanı
0
ahh ahh madem room yüklemeyeceksiniz işlemcinizin hızını yükseltmeyeceksiniz batarya ömrünü uzatmayacaksınız ne diye root edersiniz anlamıyorum..
heleki tam teşekküllü bilgiye sahip olmadan root etmenize de anlam veremiyorum işin açıkcası önce biraz bilgi sahibi olur insan.. ne getirisi olur ne gibi götürüsü gibi olur diye...
görende her root eden performans manyagi yapacak saniyor cihazını ama nice insanlar tanıyorum sadece root edip bırakan..

finisterre

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yok ben zaten hiz yukseltme amaciyla yapmadim. tamamen basta da dedigim gibi bilgisizlik oldu. odin uzerinden guncellemek icin root olmak lazim gibi bi sacma sapan fikre kapildim ve yaptim. isim olmaz zaten.

SamsungGalaxyS3

Profesör
Reaksiyon puanı
0
yok ben zaten hiz yukseltme amaciyla yapmadim. tamamen basta da dedigim gibi bilgisizlik oldu. odin uzerinden guncellemek icin root olmak lazim gibi bi sacma sapan fikre kapildim ve yaptim. isim olmaz zaten.
keşke daha detaylı araştırma yapıp odin ile yükleseydiniz .
yok yere başınızı ağrıtacaksınız un root yaparken vs :)
ama zamanla alışırsınız alıştığınızda da room yüklemekten kendinizi alamazsınız forumda var öyle delileri adam günde 3 4 tane room yüklüyor;)