Bilgisayara çay döküldü

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Arkadaşlar bilgisayarımam bi yudumluk çay döküldü.. Şekersizdi. Ama şuan ara ara fare çalışıyor, ara sıra o da gidiyor. Klavye tuşlarının çoğu çalışmıyor.

Sizce ne yapmalıyım? Çay o kadar da çok değildi. :S

Milyon tane işim, sözüm vardı.

Sabah güneşe koysam, kuruyup düzelir mi sizce

SamsungGalaxyS3

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar bilgisayarımam bi yudumluk çay döküldü.. Şekersizdi. Ama şuan ara ara fare çalışıyor, ara sıra o da gidiyor. Klavye tuşlarının çoğu çalışmıyor.

Sizce ne yapmalıyım? Çay o kadar da çok değildi. :S

Milyon tane işim, sözüm vardı.

Sabah güneşe koysam, kuruyup düzelir mi sizce
kardeşim cihazın laptop mu ? bahsettigin mause olayı touchpad mi yoksa masa üstü için olan mı ?

Karargaht

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
112
Kurutmakdan başka bi şansın yok, küçük bişey olsa pirinç dolu bi poşete at derdim ama o şansın da yok gibi.

aliumut27

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bnce bi laptop hastanesine götür işini riske atma ama biraz çabuk ol oksitlenme yapabilir

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Laptop.. Sabah güneşe koyucam.

Umarım kurur...

Militarist

Dekan
Reaksiyon puanı
130
Notebooksa yarın hemen satılığa çıkar. Öbürgün çok geç olabilir. Satarken çay damlattığını ve sorunu da söyle. Alan bilerek alsın. Sonra başına ekşimesin.

SamsungGalaxyS3

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Laptop.. Sabah güneşe koyucam.

Umarım kurur...
saçmala laptop güneşe konulmaz :)
cihazı açabilmen mümkün ise garantisi felan yok ise açıp anakartını özel temizlik malzemeleri var onların onlar vasıtası ile temizlemen gerekli eğer sende yoksa yakınlarda bir bilgisayar tamiri yapan birisine ulaşmaya çalış.
sen ne kadar güneşe koyarsan koy sonuçta içindeki kurumuş olacağı için hiç birşeyi değiştirmez :) yararı olmadığı gibi zararı olur cihazın solabilir renk atması yaşayabilir güneşe doğrudan maruz kaldığı için

Militarist

Dekan
Reaksiyon puanı
130
Bir kere sorun çıkarttı mı o sorun giderek artar. Hiç uğraşma elden çıkar. Kendi notebookumdan biliyorum. Anlatsam ağlarsınız. 1000 lira masraf yaptım anakart tamir vs. daha beter oldu.

yaşli çocuk

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Bir kere sorun çıkarttı mı o sorun giderek artar. Hiç uğraşma elden çıkar. Kendi notebookumdan biliyorum. Anlatsam ağlarsınız. 1000 lira masraf yaptım anakart tamir vs. daha beter oldu.
Şuan [MENTION=52555]by efsane[/MENTION] den çok sana üzüldüm vallahi :(

Tavsiyem,kurutmayı dene olacktı fakat [MENTION=31973]Militarist[/MENTION] böyle deyince elden çıkar diyorum :)

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
[MENTION=52555]by efsane[/MENTION] mutlaka pilini çıkart takma. açık olmasa bile pil takılıyken board üzerinde enerji olur. tamamen kuruduğundan emin olmadıkça açma. Bazı notebookların klavyeleri kolay çıkıyor. elinden geliyorsa çıkart, altta film şeridi gibi bir kablosu var ona dikkat et. o şekilde açık kurut imkanın var ise. umarım bir sorun çıkmaz. klavye zarar görürse sorun değil değiştirirsin ama tochpad biraz sıkıntılı olur.

Militarist

Dekan
Reaksiyon puanı
130
Ben benim notebookla 2007 de bir internet ortamında tanıştım. Bir kaç kere bakıştık sonra iş ciddiye bindi 1799 lira başlık parasıyla satın aldım bunu. İlk 2 yıl çok mutluyduk. Sonra biraderim buna cola döktü. Izdırap dolu günler başladı. Servis 400 dolar artı kdv istedi. Bir yerden 250 liraya anakart 150 liraya ekran kartı buldum. Taa Trabzondan gönderdi adam. Başka bir servise 300 liraya taktırdım. 2 ay sonra fenalaşmaya başladı yine. Şuan yatalak. Ölü gibi. Ekran 8 parça. İlan verdim 500 liraya. Yüzüne bakan yok. Biri 300 verse hemen vericem.

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
saçmala laptop güneşe konulmaz :)
cihazı açabilmen mümkün ise garantisi felan yok ise açıp anakartını özel temizlik malzemeleri var onların onlar vasıtası ile temizlemen gerekli eğer sende yoksa yakınlarda bir bilgisayar tamiri yapan birisine ulaşmaya çalış.
sen ne kadar güneşe koyarsan koy sonuçta içindeki kurumuş olacağı için hiç birşeyi değiştirmez :) yararı olmadığı gibi zararı olur cihazın solabilir renk atması yaşayabilir güneşe doğrudan maruz kaldığı için

o kadar büyütmeye gerek yok. şekersiz diyor arkadaş. ben notebook un içinden bira temizlemiş insanım :D

Militarist

Dekan
Reaksiyon puanı
130
Cana geleceğine mala gelsin ayrıca. Üzülme. Çalışır daha iyisini alırsın. Ama elden çıkar gitsin. Boşa zaman harcama.

Hwoarang

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Notebookların klavyeleri çok kolay sökülür. Genelde arka tarafta 1 yada 2 tane vida olur. Vidanın yanında klavyeye benzer işaret vardır. Bu vidaları söktükten sonra klavye yi çıkarabilirsin. Böylece klavyenin arkasını falan temizleyebilirsin.
10tl ye yağsız kontak sypreyler satılır. Onlardan alıp elektronik kartın üzerinide temizleyebilirsin.
Eğer kendim yapamam diyorsan bir tamirciye götür ve temizlettir. Yoksa zamanla başka sorunlar ortaya çıkar. İhmal etme.

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
cc_64.png

CCleaner ile temizle. :P

Kurutmakla düzelmez. Hatta daha kötü olur. Açıp temizlemen gerekli. Alkolle yıkamalısın. Klavye ayrıca çıkıyor olması gerekiyor. Onuda iyi temizlemelisin. Vakit kaybedersen kalıcı hasar oluşur.

serkanbb06

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
31
Benim su dökülmüştü ters cevirip suları akıtmıstım bi sorun olmamıstı ama şans işte fakat bu yeni model laptoplarda su geçirmezlik oluyor döküldükten sonra hemen ters cevirseydin keske tusları söküp güzel bi temizleseydin cok iyi olurdu

Militarist

Dekan
Reaksiyon puanı
130
Yok kuzey köprüsü yanmış ta yok ekran kartını fırınlamak lazımmış da yok 3 ay garanti veriyorlarmış da. Hiç servislere paranı yedirme bence. Önüne gelen notebook servisi açmış ülkede. İlla tamir ettiricem diyosan sadece yetkili servisine götür. Onların yeri de kol center larda oluyor genellikle. Son kez söylüyorum. Elden çıkar gitsin. Geçmiş olsun. İyi geceler.

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Ya korkutmayın beni. Adam bira temizledim diyor, siz sat diyorsunuz.

Çalışıp almak için dr bilgisayara ihtiyacım var..

Söküp kurutmam mümkün değil, hiç anlamam..

En erken yarın öğlen götürülür bilgisayarcıya.

Umarım çok geç olmaz..

rtgrlndr

Profesör
Reaksiyon puanı
4
pilini çıkart kurusun bi bakarsın sorun çıkarmaz :)

__L__

Asistan
Reaksiyon puanı
3
@by efsane, yok hocam milletin dediklerine bakma sen. 3-4 ay önce macbook air'ıma şekerli nescafe dökmüştüm, çeyrek su bardağı kadar. Başlarda klavye ışıklandırması, hoparlörler, touchpad filan hep gitmişti. Bilgisayar sapıtıyodu. Uzunca bir süre kapalı kaldı, yurtdışındaydım servise gönderememiştim. Daha sonra açtığımda çatır çatır çalışıyodu. Hala daha aslanlar gibi ki apple'lar daha hassas oluyo diğer markalara göre. O yüzden içini ferah tut hiçbirşey olmaz. Bir süre kapalı kalsın, daha sonra çalışmaya devam eder normal şekilde.

Reaksiyon puanı
189
2 de kesme şeker at karıştır bari bir şeye benzesin :P

Bir şey olmaz ya :) Açıp temizlemek en iyisi tabi. Arkadaşım laptop'unun üzerine bir su bardağı meyve suyu dökmüştü. Açıp temizledim en ince yerine kadar, kuruttum geri topladım cillop gibi çalıştı hala daha kullanıyor ve arızası falan da yok şükür :) Şekersiz çay bir soruna neden olmaz ama dediğim gibi imkanın varsa temizle. Çünkü o 1 damla çayın nerelere gidebileceğini tahmin bile edemezsin...

alihanabi

Asistan
Reaksiyon puanı
93
Çay şekersizse sorun yok demektir kullanmaya devam edebilirsin :thumbup:

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar macime şekerli cay döküldü tuşların arasına girdi cay zor basıyo tuslar napmam lazım yaaa. şekerli olduğu için tuşlar yapışıyo mu neee:confused1:

Reaksiyon puanı
189
arkadaşlar macime şekerli cay döküldü tuşların arasına girdi cay zor basıyo tuslar napmam lazım yaaa. şekerli olduğu için tuşlar yapışıyo mu neee:confused1:

Bardağa geri dök içmeye devam et :D

Aynen öyle şekerli olduğu için tuşlar yapışmaya başlamıştır zaten. Klavye değişimine kadar gider o iş. Ama her şeyden önce açılıp temizlenmesi lazım ki macleri dağıtmak daha sıkıntı. Eğer garantisi bittiyse (hoş sıvı temasından sonra pek de garantisinin kalacağını söyleyemem) macleri nasıl dağıtacağın ile ilgili envai çeşit video bulursun nette. Bakarak dağıt aleti ve temizle. Sonra servise ver ve klavyeyi değiştirt. Muhtemelen o klavye adam olmaz...

Mert Ahmet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
41

ben de kola dökmüştüm :D
mac değil normal laptop ama tuşları çıkarıp sabunlu suya koydum kuruladım taktım sorun yok :)