Windows 7 mavi ekran sorunu

ts2000

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
forumda bi göz gözdirdim sanırım herkes şikayetçi windows 7 de bi problem var herkes mavi ekran dan bahsediyor.
bendeki soruna gelince bilgisayarı 1-2 saat internette dolaşıp uyku moduna aldım 1 saat kadar durdu öyle sonra uyku modundan açtığımda pc zaten aşırı bir kasma yavaşlama oluyor sonra yeniden başlat dedim ve pc nin başından ayrıldım 2 saat sonra geldim hala kapanıyor sonra kapatma tuşuna basılı tutup kapattım tekrar açtım pc yi ve mavi ekran hatası verdi pc dedi.ancak kapanırken mause ekran klavye vs hiç tepki yok tamamen donmuştu pc bu yüzden mavi ekran hatasının resmini alamadım sorunu açıklama dosyaları;
http://www.mediafire.com/?su0tjw920u4m296
Resimler:

az bi araştırma yaptım bunla bi alakası olabilirmi gerçe 1 trebayt hardisk lerde olur diyor ama benm 500 gb;http://support.microsoft.com/kb/977178/en-us

Korpe

Rektör
Reaksiyon puanı
16
bir güncelleme falan yaptinmi?

limerick

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Ben ciktigi gunden beri Win7 kullaniyorum daha Mavi ekran cikartamadim. Cikaran arkadasi teprik ediyorum :)

mila12

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
255
C:\Windows\Minidump altına dosya oluşturmuşsa o dosyayı paylaşırmısınız.

ts2000

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
C:\Windows\Minidump altına dosya oluşturmuşsa o dosyayı paylaşırmısınız.
linkte bütün yardımcı dosyayı koydum http://www.mediafire.com/?su0tjw920u4m296

sanırım hatayı şöyle belirtsem daha iyi olur herkes resme bakamayabilir;
Sorun imzası:
Sorunlu Olay Adı: BlueScreen
OS Sürümü: 6.1.7601.2.1.0.768.3
Yerel Kimlik: 1055

Sorun hakkında ek bilgiler:
BCCode: 9f
BCP1: 0000000000000003
BCP2: FFFFFA800C4E2060
BCP3: FFFFF80000BA2748
BCP4: FFFFFA800754F630
OS Version: 6_1_7601
Service Pack: 1_0
Product: 768_1

Sorunu açıklamaya yardımcı olan dosyalar:
C:\Windows\Minidump\071512-23571-01.dmp
C:\Users\TNR&ASUS\AppData\Local\Temp\WER-52229-0.sysdata.xml

Çevrimiçi gizlilik bildirimimizi okuyun:
http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x041f

Çevrimiçi gizlilik bildirimi yoksa, lütfen çevrimdışı gizlilik bildirimimizi okuyun:
C:\Windows\system32\tr-TR\erofflps.txt

ts2000

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2

mila12

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
255
SBP2PORT ve 1394OHCI driverlarındaki uyumsuzluk sorununu gidideriyormuş.

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Uyku modundan çıkarken mavi ekran alma durumu benim de başıma çok geldi. Sistemi birkaç kez yeniden kurmuş olmama rağmen düzelmedi. Böyle bir sorunun genel olduğunu bilmiyordum.

ts2000

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Ben ciktigi gunden beri Win7 kullaniyorum daha Mavi ekran cikartamadim. Cikaran arkadasi teprik ediyorum :)

öyle deme yahu bende enaz 5 sefer meydana geldı ama ekran kartı surucusunden dolayı oldugunu tahmın edıyorum

Uyku modundan çıkarken mavi ekran alma durumu benim de başıma çok geldi. Sistemi birkaç kez yeniden kurmuş olmama rağmen düzelmedi. Böyle bir sorunun genel olduğunu bilmiyordum.

benim masaüstü pc dede win 7 kurulu ama şimdiye kadar hiç mavi ekran hatası olmadı sanırım laptoplarda ayrı bir sorun var genelinde çipset ten olabilir belki

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8
benim masaüstü pc dede win 7 kurulu ama şimdiye kadar hiç mavi ekran hatası olmadı sanırım laptoplarda ayrı bir sorun var genelinde çipset ten olabilir belki

Benim hem laptopta hem de masaüstünde başıma geldi. Üstelik hem Windows 7 hem de Windows 8'de oluyor. Anlamadığım nokta iki bilgisayarda farklı çipsetler var. Biri AMD iken öteki Intel. Bence ya Windowsta bir sorun var (şikayet eden kullanıcı sayısına bakılırsa bu mümkün) ya da kullandığımız bir program bunu yapıyor. Yalnız masaüstü ve laptopın ortak noktası AMD ekran kartı olması. Tek ortak nokta bu olduğuna göre sebep bu olabilir.

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
Benim hem laptopta hem de masaüstünde başıma geldi. Üstelik hem Windows 7 hem de Windows 8'de oluyor. Anlamadığım nokta iki bilgisayarda farklı çipsetler var. Biri AMD iken öteki Intel. Bence ya Windowsta bir sorun var (şikayet eden kullanıcı sayısına bakılırsa bu mümkün) ya da kullandığımız bir program bunu yapıyor. Yalnız masaüstü ve laptopın ortak noktası AMD ekran kartı olması. Tek ortak nokta bu olduğuna göre sebep bu olabilir.

Avatarın çok farklı ağzının suyu mu akıyor orasını çözemedim :D

ts2000

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
masaüstü hiç mavi ekran hatası vermedi windows 8 de dahil ama laptop ta hem win8 hem 7 de mavi ekran hatası verdi dediğin gibi sorum windowstadır kesin bütün program oyun linuxta çalışsa saniye durmam windowsta lanet olsun içimdeki windows:hammer: sevgisine!!

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8
masaüstü hiç mavi ekran hatası vermedi windows 8 de dahil ama laptop ta hem win8 hem 7 de mavi ekran hatası verdi dediğin gibi sorum windowstadır kesin bütün program oyun linuxta çalışsa saniye durmam windowsta lanet olsun içimdeki windows:hammer: sevgisine!!

Mavi ekran aldığınız cihazda hangi ekran kartı var? AMD ise ben ciddi ciddi Catalyst'ten şüphelenmeye başlayacağım.

Requ3m

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Mavi ekran aldığınız cihazda hangi ekran kartı var? AMD ise ben ciddi ciddi Catalyst'ten şüphelenmeye başlayacağım.

Bende mavi ekran hatası alıyordum. Almamın nedeni ise corsair ramini arkadaşlara artislik yapıyım diye 4-5 kere söktüm. En son takışımdada tam oturtamamışım. Günde 10-15 mavi ekran alıyordum. Ekran kartını çıkartıp başka bir kartla deniyecektim. Tam o sırada ramin oturmamış olduğunu fark ettim. Düzeltince bir daha mavi ekran almadım. Bu arada bende amd(ekran kartı) kullanıyorum. Şuan en güncel sürücüyü kullanıyorum. Daha ekran kartından mavi ekran almadım. Alırsam iletirim size :)

K

Kayıtsız Üye

SDN Okuru
Selamlar
Benim Masaüstüm Nvidia 9600 Gt+2gb Ram+İntel Core 2 duo.
Herneyse Bu Sene Daha Yeni Değiştik Kasanın İçini Full 2012.Herşeyi Ama Herşeyi.
Neyse Sorun Alarak Mavi Ekran Hatası Sadece Windows7de Vermiyor Bende.Windows XP ve Windows 7 dede veriyor.Yapmadığım bişey kalmadı.
1)Bitdefender 2013 Total Security Var.Virüs Yok!
2)Daha Yeni Değiştik Herşeyi.
Ben Bu Hatayı 3-4 Yıldır Alıyorum Artık Bu Bilgisayara Bu Nedenden Bakmak İstemiyorum Laptopa Bakıyoruz.
Yani Windows Uptade Güncelleştirmeleri Herşey Yüklü,Virüs Felan Yok,Herşey Yeni,Ram Felan Hepsi Tam Oturuk.
Yani Bu Hataya Tek Sebep Kalıyo Prizde Bi Sorun Var Dicem Ama?
Hatta Bi Ara Format Atarken Bile Mavi Ekran Veriyodu O Derece Kötü.
Yazılımsalmı Donanımsal Olduğuda Belli Değil Hata Kodu Sürekli Değişiyor.
İyi Günler.

mila12

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
255
Windows XP'de veriyorsa sata driver'ı eksiktir

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Selam Ben Üstteki Kayıtsız Üye.
Dostum Full Değiştik Power,Ram,Ekran Kartı,Ana Kart,GHZ.
Ondan Sonra En İyi Kayıt Defteri Programlarıyla Düzellttim,Disk Birleştirdim Yok Anam Yok İnat :P

S

SDN Okuru

SDN Okuru
dün lap top aldım çalınan lap topumla 1 yıl kullanmıştım beğendim tekrar aldım anlıcanız. bendede aynı sorunu veriyor bunu yazarken bile terredüt ediyorum servisi aradım format atın dedi olmadı bir daha arayın servis gönderelim size dedi bakalım artık ne olacak
dell n5110 intel i7 2670QM 2.20 ghz 6 gb ram 1gb nvdia geforce gt525m

S

SDN Okuru

SDN Okuru

ya benimki win8 diyor mavi ekran sorunu var nefret ediyorum bu sorundan artık pc madde bağımlısı gibi günde 1 kere veriyor mavi ekranı rahatlıyor çözümü yokmu bunun ?

nevrans

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Arkadaslar bende bıtdefender yüklerken mavi ekran hatası aldım ıkıncı bitdefender yüklemeden sonra temız kurulum yaptı mavı ekran çıkınca formatmı atmalıyız mavi ekrandan sonra pc sağlıklı calısırmı ?

Selamlar
Benim Masaüstüm Nvidia 9600 Gt+2gb Ram+İntel Core 2 duo.
Herneyse Bu Sene Daha Yeni Değiştik Kasanın İçini Full 2012.Herşeyi Ama Herşeyi.
Neyse Sorun Alarak Mavi Ekran Hatası Sadece Windows7de Vermiyor Bende.Windows XP ve Windows 7 dede veriyor.Yapmadığım bişey kalmadı.
1)Bitdefender 2013 Total Security Var.Virüs Yok!
2)Daha Yeni Değiştik Herşeyi.
Ben Bu Hatayı 3-4 Yıldır Alıyorum Artık Bu Bilgisayara Bu Nedenden Bakmak İstemiyorum Laptopa Bakıyoruz.
Yani Windows Uptade Güncelleştirmeleri Herşey Yüklü,Virüs Felan Yok,Herşey Yeni,Ram Felan Hepsi Tam Oturuk.
Yani Bu Hataya Tek Sebep Kalıyo Prizde Bi Sorun Var Dicem Ama?
Hatta Bi Ara Format Atarken Bile Mavi Ekran Veriyodu O Derece Kötü.
Yazılımsalmı Donanımsal Olduğuda Belli Değil Hata Kodu Sürekli Değişiyor.
İyi Günler.

Bende bitdefender kurarken mavi ekran hatası aldım bıtdefender uyumsuzluğu var sanırım.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bende de amd ekran kartı var ve son zamanlarda sürekli bu hatayı veriyor kapatıyor açıyor kendi kendine için şeytan kaçmış gibi davranıyor nasıl düzeltteceğiz üstadlar bu soruyu ?:confused1:

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşlar eğer bu sorunu yaşıyorsanız korkmaya gerek yok bu sorun bilgisayardan kaynaklanmıyor.

Bu sorunu yapan windows'un güncelleştirmelerindendir ben bunu tespit ettim. bunun belki birçok çözümü vardır ama en garantisi format atmak malesef ve format attıktan sonrada Denetim Masası\Sistem ve Güvenlik\Windows Update\Ayarları değiştir burada bi seçenek var ona basın ve en alttaki önerilmez olanı seçin ve birdaha hiç bi şekilde bilgisayara güncel yazılım yüklemeyecektir. eğer yardımcı olduysam ne mutlu bana şimdiden teşekkürler