Programcılık

selocan01

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar ben programlamaya gönül vermiş bir insan olarak java yı az çok biliyorum ve sırasıyla birkaç dil daha öğrenmek istiyorum ve birkaç uygulama .Photoshop , c++ , c# , php , sql , css , sırasıyla öğrenmek istiyorum . Arkadaşlar sizden istediğim şudur öğrenme sırasını profesyonel bir şekilde söylermisiniz mesela birini öğrenirsen diğeri olmadan olmaz mesela ilk başta diğerleriyle bağlantılı olmayan birşey öğrenirsem diğerlerini yaparken zorluk çekmem ve sırasıyla gidebilirim sizlerinde engin tecrübenizle bu öğreneceklerimi hangisinden başlayıp hangisinden bitireceğim yardımlarınızı bekliyorum .

xlorxlarge

Asistan
Reaksiyon puanı
1
İlk olarak algoritmayı iyice kavra sonra c++ ile başlayıp c#-> sql-> php-> css diye git bence.

K

Kayıtsız Üye

SDN Okuru
Ben c ile baslayip c# sonra sql sonra php ile devam etmistim. Fakat C ile C# arasinda baya fark var sonuc olarak nesne tabanli bir programlama dili c#.Bu arada acikakademi'dende faydalanabilirsin. C ile algoritmada kendini gelistirebilirsin sonrasida zaten gelir c# ve sql server ile...

tolga.ua

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Piyasadaki en yaygın dili araştır ve ondan başla bence ki oda C# dır.He tabi kankası Sql de olmazsa olmaz :)

K

Kayıtsız Üye

SDN Okuru
Kardeşim sağolunda en yaygından başlarsam mesela onu öğrenmem için başka birşey temelimde olması lazım gelebilir .

selocan01

Asistan
Reaksiyon puanı
0
kardeşim sağolunda mesela birinden başlarım başka birinin temeli olması lazım gelebilir .

sercankd

Asistan
Reaksiyon puanı
2
c++ öğrenirsen php hemen kavrarsın, ama c++ öğrenmek her babayiğidin harcı değildir öyle. şimdi saydıkların saçma sapan şeyler birbiriyle alakası olmayan şeyleri yazmışsın birtek sql in php ve c dili ile alakası olabilir. ayrıca php programlama dili değildir script dilidir. ne istediğine göre masaüstü programlama öğrenmek istiyorsan c++,c#, vb.net felan olabilir, web programlama istiyorsan php ve sql kavramını kurcalamalısın. tasarımcı olmak istiyorsan programlama dili yok zaten css de ufak tefek scriptler var ama onlarıda her browser desteklemiyor photoshopla birşeyler yapabilirsin css ile. örneğin psdyi css tasarıma dökmek gibi.

selocan01

Asistan
Reaksiyon puanı
0
kardeşim biraz araştırdım bu program başka diller öğretiyormu ilerletme derecesi nedir acikakademinin ?

__L__

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Bence hazır javayı biraz öğrenmeye başlamışken, bırakma. Javayı anla güzelce, geliştir kendini, tamam oldum ben bu dilde alayına giderim diyebildikten sonra her dil sana kolay gelir ondan sonra öğrenmesi daha kolay olur.

E32KERNEL

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Pascal ile başla derim ben sana ama biliyorum başlamayacaksın.Algoritma kurma yeteneğini, en iyi Pascal geliştiriyor.Pascal 'da programcılık mantığını ve algoritma kurma becerisini kaptıktan sonra, diğer dillerde zorlanmazsın.Değişen sadece sintaks ve bir iki ekleme.
Ama dediğim gibi Pascal 'la sabredemdezsin gibime geliyor. O yüzden JAVA ile devam et. Şimdilik boşver C++ 'ı falan. Ama C# ile de başlayabilrsin. Çok zor bir dil değil ve Türkçe kaynak bol.

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
kardeşim biraz araştırdım bu program başka diller öğretiyormu ilerletme derecesi nedir acikakademinin ?

Açıkakademiyi takip ederseniz, windows8 ve windows phone üzerine uygulama geliştirmeye başlayabilir ve bunları satabilirsiniz..

selocan01

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Pascal ile başla derim ben sana ama biliyorum başlamayacaksın.Algoritma kurma yeteneğini, en iyi Pascal geliştiriyor.Pascal 'da programcılık mantığını ve algoritma kurma becerisini kaptıktan sonra, diğer dillerde zorlanmazsın.Değişen sadece sintaks ve bir iki ekleme.
Ama dediğim gibi Pascal 'la sabredemdezsin gibime geliyor. O yüzden JAVA ile devam et. Şimdilik boşver C++ 'ı falan. Ama C# ile de başlayabilrsin. Çok zor bir dil değil ve Türkçe kaynak bol.

Kardeşim pascal la başlayacağım diğer dilllerde zorlanmamak için inşallah dediğin gibi olur .

Kardeşim pascalda satın alabileceğim bir eğitim seti yok ancak şurada bir anlatım buldum .

http://www.izafet.com/pascal/80386-pascal-egitimi-genis-anlatimli.html

buradakileri iyice öğrenirsem nasıl olur ?

E32KERNEL

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Kardeşim pascal la başlayacağım diğer dilllerde zorlanmamak için inşallah dediğin gibi olur .

Kardeşim pascalda satın alabileceğim bir eğitim seti yok ancak şurada bir anlatım buldum .

http://www.izafet.com/pascal/80386-pascal-egitimi-genis-anlatimli.html

buradakileri iyice öğrenirsem nasıl olur ?

Dur ben sana 1-2 adres vereyim:
http://www.godoro.com/Divisions/Ehil/Mahzen/Programming/Pascal/txt/html/tree_tree.html
http://www.webteders.com/dersler/kategoriler/Pascal-dersleri/19
http://maxbilisimdersleri.blogcu.com/Pascal+Dersleri/
(Daha çok döküman verebilirdim sana ama lanet olası EFS yüzünden ben bile erişemiyorum. EFS 'yi halledebilirsem, daha fazla kaynak verebilirim.)

Bunlara çalış başlangıç için. Özelden gelirsen, bir iki yardımda daha bulunabilirim. :D

Programlama işine yeni başlamış arkadaşlar, genelde, heyecanla, hevesle çok yüksek seviyeli dillerle başlarlar. Her zaman demişimdir ve yine söyleyeyim:
BU işi temelden almadığınız sürece, bir yerden sonra tıkanırsınız.

selocan01

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Saolasın güzel kardeşim umarım kolayca öğrenirim .

ktlpby

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Kardeşim ilk olarak pascal la başla bak çok ciddiyim çok basit 2 ayını almaz pacalı yalayıp yutman.Pascalı yalayıp yutmak iyi prog. yazabilmek için değil temeli atabilmek için... Emin ol temeli en sağlam ve kısa yoldan atabileceğin bir program...

fyodor

Asistan
Reaksiyon puanı
2
[MENTION=151949]selocan01[/MENTION] arkadaşım az çok java biliyorum demişsin. Yani döngülere karar yapılarına değişken tanımlamaya yabancı değilsindir. Bu durumda pascal gibi eskide kalmış bir dili öğrenmen zaman kaybından başka birşey değil. Senin yapman gereken önce kendine ben programlamayı öğrenip ne yapacağım diye sormalısın. Ondan sonra yapmak istediğin şeye uygun bir dili öğrenmelisin.

E32KERNEL

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Mesela değişkenler döngüler değildir.
Mesela programcılık mantığıdır, algoritmik düşünebilme yeteneğinin kazanılmasıdır. Algoritmik olarak bir programı düşünüp, onu koda geçirmek için Pascal biçilmiş kaftandır.

Programlamaya JAVA 'dan başlamış, JAVA ile çat pat ilgilenmiş bir arkadaşın kafasını, bytecode, JVM, JRE, CLS, CTS, MSIL gibi kavramlarla karıştırmak bu aşamada gereksizdir.
Daha önceki bir konuda da dediğim gibi, yapısal programlayı bilmeden, nesne yönelimli programlama anlaşılamaz. Yapısal programlamanın değerini anlamak için de BASIC ile ilgilenmek gerek bir süre.
Neden bytecode veya MSIL 'e gerek duyulduğu da ancak alt seviyeye inerek, biraz kafa yorarak tam anlamıyla anlaşılabilir.
Pascal dili ile 2-3 aylık bir çalışma, temelin sağlam olması için çok iyi bir seçim olur düşüncesindeyim.

Türkiye 'de neden, dünya çapında programcıların çıkmadığını(ya da bir elin on parmağı kadar sayıları) artık daha rahat anlıyorum.

fyodor

Asistan
Reaksiyon puanı
2
[MENTION=105867]E32KERNEL[/MENTION] arkadaşım bize okulda pascal öğrettiler ve ondan sonra kimse pascal ın adını anmadı. Nesne yönelimli programlama öğrenmek için ilk önce yapısal programlamanın öğrenilmesi gerektiğine inanmıyorum. Hatta önce yapısal programlama öğrenmek daha sonra nesne yönelimli programlama öğrenmeyi inanılmaz şekilde zorlaştırıyor. Kendimden biliyorum nesne yönelimli programlama mantığına alışıncaya kadar çok zorlanmıştım. Algoritmik düşünme mantığını öğrenmek için de sırf ayrı bir dil öğrenip daha sonra kullanmamak zaman ve zihin israfıdır. Kendini geliştirmek istediğin alana uygun dilde pekala algoritma mantığını oturtmak mümkündür. Ayrıca programcılığı ancak Tibetli keşişlerin anlayabileceği birşey olarak sunmak da yanlıştır. Merakı olan isteği olan her insan programcı olabilir.

E32KERNEL

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Tabi ki isteyen herkes öğrenebilir. İsterim ki, ülkemdeki herkes öğrensin.
Artık kullanılmayan dilleri öğrenin derken, bunlarla program yazmak için öğrenin demiyorum.İnsanın tecrübesini artırıyor.Mantığını geliştiriyor. Bazı kavramlar daha rahat oturuyor daha sonradan.
C# veya JAVA, VB.NET algoritma kurup da öğrenmek için hiçde uygun diller değiller. C dili uygun fakat o da yeni başlayanlar için biraz karışık bir dil. Geriye tek Pascal kalıyor. Ki zaten Pascal 'ın ortaya çıkmasındaki amaçlardan biride buydu.

Bende tam tersi oldu. Yapısalı tam anladıktan sonra, nesne yönelimliyi daha hızlı ve çabuk öğrendim.Ne gibi kolaylıklar getirdiğini daha kolay gördüm. Neyi hızlandırdığını daha iyi anlıyorum.

K

Kayıtsız Üye

SDN Okuru
ya böylebirşey yok sen saydığın dillerden sadece birini adam gibi öğren yeter sana, herşeyden birz bileyim mantığıyla bir arpa yolu boy gidemezsin.
Nacizane görüşüm. İster değerlendir ister değerlendirme :)

selocan01

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Kardeşim ben bu sohbetlere pek alışık değilim şimdi ben yazılım öğrenmeye diğerlerini kolay anlamak amacı ile pascal programlama dilinden mi başlayayım ?

E32KERNEL

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Kardeşim ben bu sohbetlere pek alışık değilim şimdi ben yazılım öğrenmeye diğerlerini kolay anlamak amacı ile pascal programlama dilinden mi başlayayım ?

Kardeş, ben hangi dili ve neden öğrenmen gerektiği gibi bilgileri sana söyledim.
Gerisi sana kalmış. Ben birşey demem daha.
İstersen C# ile de başlayabilirsin. Sana kalmış artık.

Reaksiyon puanı
189
Bence C++ öğrenerek başla. Popüler dillerin syntax'ına göz aşinalığın da daha iyi olur. Sonuçta kodu görünce olabildiğince bir çırpıda okuyabilmen lazım. Bu yüzden öncelikle C++ öğrenmek senin avantajına olur. Pascal ile başlarsan eğer syntax'a alışman için belli bir süre geçmesi gerekir ve bu süre sana gereksiz zaman kaybı olur sadece.

Neden direkt olarak C++ diyorum, çünkü C sadece zaman kaybı olur. C'de yazabildiğin her kodu neredeyse hiç bir değişiklik yapmadan C++ ile de yazabilirsin.

Prosedürsel programlamada belli bir aşama kaydettikten sonra nesne yönelimli dillere başka dillere (C#, Java) geçebilir ya da C++ ile nesne yönelimli olarak devam edebilirsin...

weasly

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
c# en yaygını şahsen onu öğrenmeye çalışıyorum

selenyildiz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ya böylebirşey yok sen saydığın dillerden sadece birini adam gibi öğren yeter sana, herşeyden birz bileyim mantığıyla bir arpa yolu boy gidemezsin.
Nacizane görüşüm. İster değerlendir ister değerlendirme :)

bu görüşe kesinlikle katılıyorum.programlama dili olarak c# ı ogren yeter.hepsini ogrenmek bi anda olacak seyler degil zaten..
script olarakta php asp ye gore daha kolaydır.onu tavsiye ederim..
kolay gelsin :)

Eleskovic

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle burada iki tane C tabanlı dilden söz etmişsin.Eğer ileride oyun programlama ve hafıza üzerinde uğraşmayacaksan 2012 yılında C++ öğrenmenin bir gereği yok.Öğrensen zararı mı olur?Tabii ki hayır.C#, C++'daki uzun fonksiyonların kolay bir şekilde kullanılabilir sınıflar haline getirilmiş hali olan .NET kütüphanesini kullanır.C#'ta tek satırda yapabileceğin bir işi C++'da bir sayfa kodla halledemeyeceğin yerler bile olur.Java biliyorum demişsin.İlk tavsiyem Javayı enine boyuna öğrenmendir.Cross-Platform bir dildir.Yani Mac OS, Windows ve Linux üzerinde kodlarında bir değişiklik yapmadan çalıştırabilirsin.Aynı zamanda web uygulamaları da yazabilirsin.Şuanda çok sık kullanılan bir dildir ve çalışma alanı oldukça geniştir.

Gelelim php vee css ye...Php ve css çok sık iç içe kullanılır.Php bir script dilidir.Server tabanlı çalışır.Kullanıcı bu kodları göremez.Css ise HTML sayfalarının dizaynından, renginden, temasından vs. kısacsı stilinden sorumludur.CSS öğrenmeden önce HTML öğrenmelisin ki ne yaptığını bilesin.

Son olarak SQL'e değineceğim.SQL hem php hem de C#/C++ için çok gereklidir.SQL demek veritabanı demek yani verileri depolayacağın platform demek.Veri alışverişinin olduğu her yerde bir veritabanı vardır.Her yerde SQL kullanılmasa da veritabanı olmazsa olmazdır.SQL'i iki türlü de öğrenmen gerekicek.

Sonuç itibariyle, PHP çok basit bir dil olduğu için ve sen daha diğer dilleri yeni öğreneceğin için C# ile başlamanı tavsiye ederim.Bu sayede değişken tiplerini rahat bir şekilde öğrenebilirsin.Okullarda, kurslarda Pascal, C gibi çok temel diller öğretilmekte ama ben sana bu tavsiyeleri bu işin hem üniversitesini okuyan hem de bu sektörün içinde bulunan biri olarak söylüyorum.

bu görüşe kesinlikle katılıyorum.programlama dili olarak c# ı ogren yeter.hepsini ogrenmek bi anda olacak seyler degil zaten..
script olarakta php asp ye gore daha kolaydır.onu tavsiye ederim..
kolay gelsin :)

O görüşe ben de katılıyorum ama arkadaşın yardım istediği konu hafif farklı olunca olaya yukarıdaki şekilde bir açıklık getirmek istedim.PHP kolay bir dil ancak C# ile ASP.NET kadar iyi anlaşamaz diye eklemek isterim :) Ha ben ikisini de biliyorum.Php de öğrenilmeli.Çok sık kullanılan, yazımı kolay olan bir dil ama "C#'ın yanında" diye nitelendirecek olursak ASP.NET derim :)