Linux Seçimi

nightmare777

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Arkadaşlar forumda gezerken iki tane Linux dağıtımı gördüm. Zorin ve Mint. İkisi de Windows'u andırıyordu, windows programlarında da çok sorun yok sanırım. hatta mint boş makinede 280mb civarı bi ram yiyodu. E bende netbook kullandığım için üçün beşin hesabını yapıyorum haliyle :D

Daha önce ubuntu kurdum bi cacık anlamadım , alternatifi programları bulamadım vs. hemen sildim. şimdi bu windows benzeri yapımları görünce bi daha denesem mi acaba dedim kararsız kaldım. linux üstüne hemen hemen hiç bi fikrim yok.

Aradığım linux görüntü ve işlev olarak windows'a olabildiğince yakın ,yaygın windows programlarını çalıştırabilen (emulator vs. olmadan) daha stabil , mümkünse daha hızlı, ha unutmadan football manager2012 çalıştırabilirse süper olur :). birde görünümünü az çok özelleştirebileceğim.

Napayım dostlar ne dersiniz ? :)

Reaksiyon puanı
189
Emulatör? Wine Is Not an Emulator :)

Yemişim linux'u :) Eğer çalıştırabileceksen eğer iAtkos L2'yi (hackintosh) dene :)

nightmare777

Doçent
Reaksiyon puanı
5
2 Ram
Atom N550 1.5 ghz. 1Mb L2 cache
128 on-board ekran kartı

sence çalıştırabilir mi :D usb'yi bilgisayara taksam kabul etmez bence hadi ordan az yede kendine bi mac al falan der :D

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
511
Windows görünümlü zorin os var ama bu dağıtımların hepsinin altyapısı linuxtur.. Yaygın Windows programlarını çalıştırabilsin diyorsun ama olmaz sadece wine vasıtasıyla çalıştırırsın oda bi yere kadar...

Reaksiyon puanı
189
Atom işlemciler için kernel var iAtkos L2 içerisinde :) Bence çalıştırır ama yan donanımlar düzgün çalışır mı bilmem, sonuçta mobil cihazların driver olayı OS X içerisinde sıkıntılı :)

nightmare777

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Yok fanteziye kaçmayım ben aradığıma yakın bi linux varsa kurar denerim :)

Reaksiyon puanı
189
O zaman Arch kur :) Biraz uğraştırır ama minimum sistem kaynağını tüketir :)

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
511
Benim sistemde 64 olur mu uygun mudur ?

@cgrszone Öyle terminal merminal uğraştıracaksa kalsın valla :D windowstan kaçarken doluya tutulmayım :D
Sistem gereksinimleri..

zorin0.png

Bide litte versiyonu var düşük sistemler için..

zorin1.png

Ve şöyle bi görünüme sahip..

zorin.png

goodtornado

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Ubuntu linux dagitimlari arasında en gelişmişi, en yaygıni ve sorunu en az olanı. Windows programlarının alternatifleri var Linuxda, wine olmadan windows programları çalışmaz. En iyisi windowsdan kopmaman olur.

blltlgn

Asistan
Reaksiyon puanı
4
bence ubuntu kur tekrar hemen pes etme ubuntu yazılım merkezinde bir sürü uygulama var olmadı wine kur her bilgisayar ubuntu'yu hakediyor :)

Rauros

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Düşük sistem için Lubuntu kullanabilirsin Ubuntu tabanlıdır

ufon

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Konu sahibinin isteklerine bakılırsa,benim tavsiye edeceğim bir linux sürümü henüz doğmadı :)

dadaist

Profesör
Reaksiyon puanı
8
dediğin gibi bir dağıtım yok. zaten olamaz da. linux'un ortaya çıkış amacına ters bir kere. sen windows'la devam et.