GPS cihazları araç dışında da kullanılabilir mi?

babazula06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merak ettiğim başlıkta da belirttiğim gibi GPS cihazlarının harici kullanılıp kullanılamadığı? yani şarzı yettiğince elde yada laptopa usb üzerinden bağlıyken aynı randımanıyla kullanılabilir mi?:confused1:

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Araç mecburiyetti yok elbette açık alanda her yerde kullanabilirsiniz...

raxetul

Profesör
Reaksiyon puanı
31
Hatta içini sökersen GPS modülü vardır onun bir yerinde (ekran ve harita yükleme ile ilgili işlemleri yapan işlemci ve bellekten başka) ve muhtemelen seri port (rs 232) protokolü ile haberleşir ve sadece koordinat ve uydulardan gelen veriyi yollar. Sen o modüle elektirik verdiğin ve göndermesi için gereken sinyali verdiğin sürece sana koordinat yollar. Araba maraba şart değil kısaca ;D

soner23

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
62
merak ettiğim başlıkta da belirttiğim gibi GPS cihazlarının harici kullanılıp kullanılamadığı? yani şarzı yettiğince elde yada laptopa usb üzerinden bağlıyken aynı randımanıyla kullanılabilir mi?:confused1:

Kullanabilirsin tabi kide ayarlarını kurcalarsanız yaya veya bisiklet için seçimi vardır tabi bu özellikler marka ve modele göre farklılık gösterebilir.

babazula06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
peki öneriniz varmı marka model olarak? satın alırken dikkat etmem gereken nitelikleri bilmiyorum gps konusunda.. nelere dikkat etmek lazım?

rdrqz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İşlemci hızına bakın, bunun dışında cihazların hemen hemen hepsi aynı, kasaları değişir, çoğunluğu Başarsoftun haritasını kullanmakta.

metemert

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Araç mecburiyetti yok elbette açık alanda her yerde kullanabilirsiniz...

valentinus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arvento Mobile System imt.14
Sahada çalışmakta olan 19 aracım için bunlardan aldım.
G sensörü (Anı duraklama, olası kaza raporu)
Hız sensörleri
Kontak açma kapama gibi raporlar..

Araç haricinde bildiğin nokia 3100 pili ile çalışıyor :D
5 sn periyotlar ile veri gönderiyor.
Boyut ise Blackberry bold 9780 kadar bişi :)

Elde çalıştığını nereden mi biliyorum. Cihazları bir arkadaşımıza verdik test etmesi için izmirde dolandı. Yürürken dahi sıkıntı yok ;)

Ama tavsiye evcil hayvan ya da telefon gibi olan cep GPS cıhazları.
onları kişisel kullanım için kullanabileceğin gibi araç içinde de kullana bilirsin.
Fakat amacın filo takip ise bu cihazı kullanman daha doğru ;)

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26

Araç GPS cihazlarının tamamına yakını Windows CE/Mobile işletim sistemine sahip tablettirler. Amacına göre GPS destekli Android tablet daha akıllıca ancak piyasada çok az sayıda var.

cipro06

Doçent
Reaksiyon puanı
4
ben navitech aldım sırft başarsoft olduğu için ve gayet iyi çıktı hepsiburadadan aldım 3 modeli var en düşüğü fakat en üst modeli navitech sitesinde daha ucuz ben hızlı gelsin diye almıştım sözde 1 günde süper hızlı gönderi dediler 4 günde geldi 3 ürün aldım 2 paket yapmış ileri zekalı adamlar onların yüzünden planlarım alt üst oldu.Adamlara yazı yazdım hiç umursamadılar.Birşey alırken hep sitelerde araştırırım fakat bana acil lazımdı ve ağlarına düştüm rezil ettiler sağolsunlar :) yüksek birşey alamayada gerel yok benim aldığım150 lira bluetooht yok ama bana gerekte yok.sadece ekran hassasiyeti o kadar ileri değil mesela samsung dokunmatik telefonumda haif dokunuşta algılıyor ama bunda sert basman lazım onun dışında gayet iyi tavsiye ederim.zeten video ,müzik dinleyebilirsin,ayrıca transmitter ile içinde bende 2 gb alan var müzik film izlerken araba hoparlöründen ses alabilirsin vs.ama ben çok memnun kaldım helal olsun dedim aldım kargdan yola çıktım yazdım konya mevlana diye tak kapısana bıraktı.olmasa yüzlerce kere soracaktım adam ara dur çoğu yerde kimse yok iyi birşey..araba haricide müzük at dinle film izle fena deil ekran 4.3 çok para vermeye gerek yok diye düşünüyorum.

xyz1234

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Arvento Mobile System imt.14
Sahada çalışmakta olan 19 aracım için bunlardan aldım.
G sensörü (Anı duraklama, olası kaza raporu)
Hız sensörleri
Kontak açma kapama gibi raporlar..

Araç haricinde bildiğin nokia 3100 pili ile çalışıyor :D
5 sn periyotlar ile veri gönderiyor.
Boyut ise Blackberry bold 9780 kadar bişi :)

Elde çalıştığını nereden mi biliyorum. Cihazları bir arkadaşımıza verdik test etmesi için izmirde dolandı. Yürürken dahi sıkıntı yok ;)

Ama tavsiye evcil hayvan ya da telefon gibi olan cep GPS cıhazları.
onları kişisel kullanım için kullanabileceğin gibi araç içinde de kullana bilirsin.
Fakat amacın filo takip ise bu cihazı kullanman daha doğru ;)

arvento araç takip sistemi olduğu için arkadaşa pahalı gelecektir.

outdoor yani doğada, arazide kullanacaksan standart gps cihazlarını kullanamazsın. çünkü tomtom, igo gibi yazılımlarda sadece yollar var. arazi bilgisi yok.

mahlepli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
cep telefonlarının navigasyonlarını önerir misiniz?