Kararsızım??

Boniboon

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhaba arkadaşlar ben bir fotoğraf makinesı almak istiyorum ama slr mi diyolar öyle bişey pek anlamıyorum ama çektiğim fotoğrafların kaliteli olmasını istiyorum e fotoğraf makinesini almışken de iyisi olsun diye düşünüyorum.İyisi olsun derken profesyonel falan değilim :) şöyle başlangıç için bana güzel bir fotoğraf makinesi önerebilir misiniz? bide kullanım açısından biraz bilgi rica etsem? :)

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
"en iyisi" dersen binlerce dolara kadar gideri var. ne kadar bütçen var? :)

Reaksiyon puanı
189
Eğer bunu ciddi bir hobiye dönüştüreceksen DSLR makine alman senin için daha hayırlı olur. Öbür türlü compact bir makine işini her türlü görür. Marka olarak da Canon (hem DSLR'da hem de Compact'da) kişisel tercihimdir.

Boniboon

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
şimdi bütçe 2300e kadar çıkar :) yanlız DSLR den kastını anlamadım?? ciddi bir hobi olmasada fotoğraf çekmeyi çok seviyorum ve gelişmeyi isterim yani hevesim geçer bırakırım hemen diye düşünmüyorum

Reaksiyon puanı
189
DSLR makinelerin lenslerini falan değiştirebilirsin ve ihtiyaçlarına göre lensler ve ek aparatlar takabilirsin. Ayrıca kayıpsız formatta (RAW yani işlenmemiş ham fotoğraf) fotolar çekip bilgisayarda son halini verip çok güzel fotoğraflar elde etmen mümkün. Tabi iyi bir makine her zaman destekleyici bir unsurdur, sonuçta makine kendi çekmiyor senin gördüğünü çekiyor. Bu yüzden iyi bir fotoğrafçılık eğitiminden de geçmelisin bence...

Boniboon

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
anladım.. yani benimki henüz bu boyutlarda değil ama tavsiyen için saol :) peki sen hangi makineyi önerirsin?

Reaksiyon puanı
189
anladım.. yani benimki henüz bu boyutlarda değil ama tavsiyen için saol :) peki sen hangi makineyi önerirsin?

Ben renklerin doğallığı açısından Canon'u tercih ederim marka olarak. Model görecelidir bütçeye göre değişebilir. Ama stüdyo ortamında çekim dersen de Nikon keskin hatlı fotoğrafları ile ünlüdür :)

Boniboon

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hepinize çok teşekkür ederim :)) benim aklımda nikon d5100 vardı ama canon 650d yi daha çok sevdim ne zaman gelir bir bilginiz var mı?

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27

Boniboon

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
teşekkür ederim :) yani d5100 iyi değil mi :) iyiki almamışım
ha bi de ben bu canon 650d nin fiyatını göremedim :)

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
teşekkür ederim :) yani d5100 iyi değil mi :) iyiki almamışım
ha bi de ben bu canon 650d nin fiyatını göremedim :)
iyi değil demedim, 650D'nin rakibi D90 dedim. 650D yurt dışında 850 dolar. türkiyede de 2000-2500 arası olur heralde. çıkınca görürüz.