Spec Ops: The Line İnceleme

rozabay

Dekan
Reaksiyon puanı
34
specopstheline.jpg

Merhaba arkadaşlar, bu hafta Spec Ops: The Line oyununu inceledim.

29 Haziran 2012 tarihinde çıkacak olan Spec Ops: The Line'ın tek kişilik bölümünü Yager Development geliştirirken, çoklu oyuncu kısmını Darkside Game Studios geliştirdi. Dağıtımcılığını ise 2K Games yapıyor.
Oyunun grafik ayarlarında fazla detay bulunmuyor. Ancak filitreleme özelliği güzel düşünülmüş. Bu özellik sayesinde oyunu istersek normalden biraz daha karanlık olarak oynayabiliyoruz.

[video=youtube;q1_GmSLmMWM]http://www.youtube.com/watch?v=q1_GmSLmMWM[/video]

Ve karşınızda Dubai

Tps ve tactical shooter türünde ki Spec Ops: The Line, ilk saniyesinden itibaren aksiyonun doruk noktasında geçiyor. Oyun Dubai'nin tamamen kum altında kaldığı bir zamanda geçiyor. Bizde bu kızgın, kanlı ve aksiyonu bol çöllerde ve şehirlerde maceraya başlıyoruz.

[video=youtube;9odnl0oUdnQ]http://www.youtube.com/watch?v=9odnl0oUdnQ[/video]

3 kişilik dev ordu

Oyunda hep topu 3 kişilik bir ekibimiz var. Aynı tom clancy rainbow six serisinde olduğu gibi kendi askerlerimize emirler vererek az ama etkili taktikler yapabiliyoruz. Tabi emir derken şu taraftaki düşmanı öldür ve ateş serbest gibi basit emirler verebiliyoruz.
Aksiyonun zirvede olduğu anlarda kendi arkadaşlarımıza ateş ettiğinizde pekte umurlarında olmuyor. Yapay zekanın ne bir hareket nede "önüne baksana abi" deme gibi gereksinimleri yok. Eğer siz ölürseniz yada takım arkadaşınız ölürse son kayıt noktasından tekrar başlamanız gerekiyor.

[video=youtube;aEGGNZyw7i8]http://www.youtube.com/watch?v=aEGGNZyw7i8[/video]

24 farklı silah ile cephanelik gibi karakter

Oyunda silahlar yeterli seviyede. Oyunda toplamda 24 farklı silah var.

1 Tabancalar
1.1 Glock 17
1.2 IMI/Magnum Research Desert Eagle
1.3 SIG-Sauer P226
1.4 Colt Python
2 Yarı Makineli
2.1 Heckler & Koch UMP45
2.2 IMI Micro Uzi
2.3 TDI Vector
3 Ani Çarpışma Silahları
3.1 Colt M4A1 Carbine
3.2 FAMAS F1
3.3 FN SCAR-H CQC
3.4 IMI Tavor TAR-21
3.5 Steyr AUG A1
3.6 AK-103
4 Pompalı Silahlar
4.1 AA-12
4.2 Benelli M4 Super 90
4.3 Mossberg 590
5 Keskin Nişancı Tüfekleri
5.1 Barrett M82A1
5.2 Steyr Scout Tactical
6 Makineli Silahları
6.1 Browning M2A2
6.2 FN M249 SAW
6.3 General Dynamics GAU-17/A
7 Bazukalar
7.1 FN MK 13
7.2 Milkor MGL Mk 1L
7.3 RPG-7

Ayrıca oyunda el bombaları da mevcut. Tabi silahlarımızın bittiğinde oldukça vahşi bir içimde tekme tokat düşmanlarımızı katledebiliyoruz.

[video=youtube;rCaF730ZrvQ]http://www.youtube.com/watch?v=rCaF730ZrvQ[/video]​

Multi aksiyon bu olsa gerek

Oyunun multiplayer kısmını Darkside Game Studios geliştirdi. Spec Ops: The Line multiplayer konusunda fazla modu olmasa da bol aksiyonlu ve yeterli denilebilecek özelleştirme sunuyor.
Çoklu oyuncu seçeneğinde 15 farklı perk, 6-7 farklı kategoride silah ve 6 farklı sınıf bulunuyor. Bunları da istediğimiz gibi özelleştirebiliyoruz. Ancak oyunda ne yazık ki co-op modu bulunmuyor.

[video=youtube;8sfnpEzfzug]http://www.youtube.com/watch?v=8sfnpEzfzug[/video]​

Kurşunun bittiği nokta

Son olarak oyunun teknik özelliklerine değinmek istiyorum. Oyun Unreal Engine 3 ile yapıldı. Çevre etkileşimi ve dinamiklik olarak gerçekten de muhteşem olmuş. Kum üzerinde yürürken bir anda bakıyorsunuz ki meğerse bir gökdelenin çatısındaymışsınız. Çatı göçüyor ve bir anda binanın içinde çatışmaya başlıyoruz. Gerçekten de sürükleyici oluyor.

Oyun bu görselliğine rağmen sistem gereksinimleri oldukça makul diyebiliriz.

En Düşük Sistem gereksinimleri
İşletim Sistemi: Windows XP SP3
İşlemci: Intel Core 2 Duo @ 2Ghz / AMD Athlon 64 X2
Ram: 2 GB RAM
Hard Disk: 6 GB
Ekran kartı: NVIDIA GeForce 8600 / ATI Radeon HD 2600XT (256 MB)
DirectX®: 9.0
Ses: DirectX Compatible

Önerilen Gereksinimler
İşletim Sistemi: Windows Vista/7
İşlemci: 2.4 GHz Quad Core processor
Ram: 3 GB RAM
Hard Disk: 10 GB
Ekran kartı: NVIDIA GeForce 9800 GTX/ATI Radeon HD 4850 (512 MB)
DirectX®: 9.0
Ses: DirectX Compatible

Sistem gereksinimleri kısmında dikkatimi çeken bir nokta var. En düşük gereksinimlerde 6 GB ve en yüksek gereksinimlerde 10 GB disk alanı mevcut. Acaba burada ki 4 GB boyutunda ki dosyalar ne ? Bu konu kafama takıldı açıkçası.

:: Spec Ops: The Line oyununu bekliyor musunuz ?

Yazan: ozkanbey

Nikmikyok

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Ben Demosunu oynadım hoşuma gitti açıkcası grafikleride hiç fena değil. Güzel bir inceleme olmuş emeğine sağlık.

rozabay

Dekan
Reaksiyon puanı
34
10 üzerinden puan versen kaç verirdin?

Ben genelde incelediğim oyunun puanlamasını okuyucuya bırakıyorum. Ancak madem özellikle sordun 10 üzerinden; grafik 8, ses & müzik 7, oynanabilirlik 7 puan veririm.

K

Kayıtsız Üye

SDN Okuru
türkçe diyaloglar duydum. teröristler türkçe konuşuyor. buda benim için oyunu tam bir felaket yapıyor

Poetic

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Full oyunu bitirdim oyun başlarında biraz ''pek de iyi oyun değilmiş'' hissi verebilir ama ilerledikççe dahada iyi oluyor ve daha da zorlaşıyor zor ölen adamlar çıkıyor ortaya grafikler de gayet iyi ama mermi erken bitiyor yerdeki adamlardan bulabiiliyorsunuz kısacası güzel oyun yani

crazygamercagan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Demosunu oynamıştım çok beğendim oyunu ama daha full version unu oynıyamadım.Bana 10 üzerinden kaç veririsiniz diye sorsalar 8 veririm.Özellikle grafikleri çok beğendim:)

Cedriic

Profesör
Reaksiyon puanı
15
İndirdim Ben Bu Oyunu. Akşam Evde Oynuyacağım.

joker05

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Türkçe ses demişsiniz ben türkçe ses duyamadım hiç

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bi arkadas türkce konusma duydum demis bende ilk chapterde duydum gibi ama böyle diyorsunuz call of duty oynuyorsunuz amerika oyunu olan bi oyun her zaman türkleri ve müslümanları hedef alıyor ... :S