Samsung Galaxy S3 Video İnceleme

What The Hell

Profesör
Reaksiyon puanı
9
ya feci komik yorumlar gelmiş, hala sidik yarışı yapıyorlar..

ios da android de gerçekten üst seviye ve büyük emek verilen işletim sistemleri, kullanım ve işleyiş farkları var buna göre de isteyen istediğini kullanır..

ama özellikle ios fanboylarına gülüyorum cihazlarını mükemmel sanıyorlar fakat çıkan güncellemelerin cihazların pil ömrüne etkisini gördük hepimiz.. düzeltiliyor tabi ki ama ios mükemmel falan değil.

Eheheh. iOS mükemmel demiyoruz zaten biz. Androide kıyasla çok daha iyi bu bilinen bir gerçek.

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
Tasarımı cidden berbat sizin gibi fandroidler icin harikaysa bilemem. İnternette haber siteleri/sözlükleri araştırırsan sende bu kanıya kolayca varabilirsin. Çakma iPhone tasarımından kurtulmasına sevindim ama Samsung'un bu modelde. Bu yönden iyi :) Arayüz ciddiyim kötü bunu kötülemek için söylemiyorum. Ha normal alt seviye bi telefon olsa S3 iyi yada orta karar diyebiliriz. Üst seviye olunca haliyle kötü demek abest kaçmaz. Siri ile svoice u bir tutman çok yanlış. Yukarda video paylaşılmış ve youtube'da bir çok video var aç izle. Svoice geç cevap verip yada hiç anlamıyor. Bunu google'da arayayım mı diyor. Yani puanlarsak Siri 9 svoice 3 hatta 4u puanı zor alır. Andorid 4.0 olsun halen iOS kadar stabil değil bunu herkes çok iyi biliyor. Eski sürümlerine göre iyi olabilir ama iOS ile karşılaştırdığımızda sonuç ortada.
3.5 ekran ama cebede sığıyor gayette güzel bir görüntüsü var. 4.8 ne ya. Eminim senin cebindede çok güzel durur :)

Aslında ne güzel. 3.5 inclik çöp tuğla dediğiniz telefon Samsung'u alt etmeye yetiyor da artıyor. Bu tablet pazarında da böyle telefon pazarında da. İyi olan Apple. Samsung değil. İster beğenin Apple'ı ister kötüleyin. Gerçekler değişmiyor
sadece ön inceleme videosuna bakarak S3'ü eleştirmek haksızlık olur. ayrıca kıyasladığınız 4s çıkalı nerdeyse 1 sene olmuş. siri de ilk çıktığında çok eleştirilmişti, zamanla rayına oturdu. s voice da zamanla daha iyi olacaktır.

ayrıca kaç tane kullanıcı telefon tercihini yaparken siri/s voice gibi bir özelliği "en mühim kriter" olarak tutar? pek çok kullanıcı için belkide bakılacak en son özelliktir.

ayrıca 4s henüz S2'yi dahi alt edememiş, nerden S3'ü alt ediyormuş, merak ettim doğrusu. hangi özellikleri ile alt etmiş? siriyle mi? :)

sizi eleştiren kişiye "fandroid" demişsiniz ama siz de açıkça "apple fanboyluğu" yapmaktan geri kalmamışsınız.

sizin fanlığını yaptığınız şirket, sizi ve ülkenizi adam yerine koymuyor. ofis açmıyor, ürünlerini dünya pazarına sunduktan aylar sonra türkiye'ye yolluyor.

oysa samsung türkiye insanını ve pazarını ciddiye alıyor. ürünlerini de dünya ile aynı anda satışa sunuyor. hem de apple gibi "fahiş" fiyattan değil, aynı sınıftaki ürünler ile benzer fiyattan.

yerinizde olsam körü körüne fanboyluk yapmadan önce biraz da bunları düşünürdüm. :)

What The Hell

Profesör
Reaksiyon puanı
9
[MENTION=43929]rtsbora[/MENTION] Sadece ön inceleme videosuna bakarak bunları söylemiyorum. Genel kanım bu yönde Samsung hakkında. Siri'nin ilk zamanı bile eminim svoice'un geleceği son halinden daha iyidir. Siri ilk zamanında bile hızlıydı Samsung sırf cıkarmak için yaptıgı ortada bariz bir şey. Siri yada svoice belirleyici kriterler değil ama mesela iPhone 4'e sahip olanlar 4s'e geçmek icin bir kriterdi bu. Yani demek oluyormuş kriter.

Şöylede örnek verebilirim. Mesela bu SIII te svoice olmasaydı SIIIIte sadece kamera ve işlemci yukseltilip svoice olsaydı bu bir kriter haline gelirdi. Anlıyacağının ihtiyac,zevke vb. unsurlara bakarsak bir kriter. S2'i alt edememiş mi? Satışları ortada,kar payı,marka değeri ortada Apple'ın. :) Her şey donanım değil. Yazılım bana göre bu konuda belirleyici bir unsur. 4s'e göre SIII donanım olarak çok daha iyi kabul ediyorum fakat işletim sistemi çok çok daha önemli.

Öyle düşünürsek yıllarca Google'da Türkiye'ye vergi vermemek için ofis falan açmadı. Youtube Atatürk'e skandal videoları kaldırmadı. O zaman bir zahmet Android kullanmayın.

Samsung evet Türkiye pazarına önem veriyor ve sonuçlarını alıyor. Nokia'yı geçmiş sanırım telefon pazarında.

En iyisi varken neden en kötüsüyle kendimi avutayım. Apple yapar dikkat çeker diğerleri sadece kopyalar.

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
ohoo.. ona bakarsan nokia'nın takoz telefonları hala tüm dünyada en çok satan telefonlar. iphone'dan bile kat kat fazla satıyor. :)

What The Hell

Profesör
Reaksiyon puanı
9
ohoo.. ona bakarsan nokia'nın takoz telefonları hala tüm dünyada en çok satan telefonlar. iphone'dan bile kat kat fazla satıyor. :)

Ben onu sizin acınızdan dedim Samsung Türkiye pazarına önem veriyor dediniz ya. Yoksa banane beni ilgilendirmiyor. İyi olan belli :) Apple 3-5 modeli var,samsung ve nokia'nın bir sürü. Buna rağmen gerek kar payı,gerek marka değeri olarak kazanan APPLE.

Öncelikleri apple yaparak fark yaratıyor diğerleri kopyalamaktan başka bir şey yapmıyor. Sonrada vay efendim niye patent davası açtın? Haklılar kusura bakmayın.

Rakiplerine karşı net üstünlük göstermek çok mu zor?

İşletim sistemi andoridden çok daha üstün. Elde var 1
Tasarım olarak öncü olan appledır diğerleri çakmasını sürer piyasaya. (örn: samsung galaxy) elde var 2
Reklam strateji diğer firmalara göre daha iyi. Elde var 3
Apple girdiği her alanda ilklerde desek yanlış olmaz. (bi mac olarak geri kalıyor) elde var 4
Daha da uzatılabilir ama baydı artık bu konu sıkıldım.

Samsung'a bakalım.
Tasarım desen yok
İşletim sistemi desen belli
Donanım olarak iyi elde var 1

Başkada bir şey yok. Kazanan her halukarda Apple oluyor. Bunu fanboyluk yaptıgım icin söylemiyorum sonuclar cok rahat bunu gösteriyor.

İşletim sistemi,tasarım bunlar apple'ın rakiplerine göre ezici bi üstünlüğü sadece satış değil. :)

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
Ben onu sizin acınızdan dedim Samsung Türkiye pazarına önem veriyor dediniz ya. Yoksa banane beni ilgilendirmiyor. İyi olan belli :) Apple 3-5 modeli var,samsung ve nokia'nın bir sürü. Buna rağmen gerek kar payı,gerek marka değeri olarak kazanan APPLE.
ben de onu sizin yazdığınıza karşılık yazmıştım zaten. apple'ın başarısı olarak satış ve karı söylemişsiniz. ona karşı yazdım.

zaten iphone'un rakiplerine karşı satış rakamları haricinde net bir üstünlüğünü göstermek çok zor. :)

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Tasarımı cidden berbat sizin gibi fandroidler icin harikaysa bilemem. İnternette haber siteleri/sözlükleri araştırırsan sende bu kanıya kolayca varabilirsin. Çakma iPhone tasarımından kurtulmasına sevindim ama Samsung'un bu modelde. Bu yönden iyi :) Arayüz ciddiyim kötü bunu kötülemek için söylemiyorum. Ha normal alt seviye bi telefon olsa S3 iyi yada orta karar diyebiliriz. Üst seviye olunca haliyle kötü demek abest kaçmaz. Siri ile svoice u bir tutman çok yanlış. Yukarda video paylaşılmış ve youtube'da bir çok video var aç izle. Svoice geç cevap verip yada hiç anlamıyor. Bunu google'da arayayım mı diyor. Yani puanlarsak Siri 9 svoice 3 hatta 4u puanı zor alır. Andorid 4.0 olsun halen iOS kadar stabil değil bunu herkes çok iyi biliyor. Eski sürümlerine göre iyi olabilir ama iOS ile karşılaştırdığımızda sonuç ortada.
3.5 ekran ama cebede sığıyor gayette güzel bir görüntüsü var. 4.8 ne ya. Eminim senin cebindede çok güzel durur :)

Aslında ne güzel. 3.5 inclik çöp tuğla dediğiniz telefon Samsung'u alt etmeye yetiyor da artıyor. Bu tablet pazarında da böyle telefon pazarında da. İyi olan Apple. Samsung değil. İster beğenin Apple'ı ister kötüleyin. Gerçekler değişmiyor

İlk olarak ben size Apple fanboy dedim mi? Hayır demedim. Sizin de bana fandroid demeye hakkınız yok. Son üç telefonumun ikisi Apple'dı ve şu anda da Galaxy S2 kullanıyorum. Galaxy S2 daha önce kullandığım iPhone 4'ten çok daha iyi cepte duruyor. Üstelik kendisini hissettirmiyor bile. Siz yukarıdakileri yazıyorsunuz ama Galaxy S2 gibi üst seviye bir cihazda Android kullandınız mı? Sanmıyorum. iPhone 4 ve Galaxy S2'yi cebinize koyup gezdiniz mi saatlerce? Onu da sanmıyorum. Ben hepsini yaptım ve yazdıklarımı bilerek yazıyorum. İlk mesajımdaki üslubumun sebebi sizi tiye almaktı. Ama mesaj yerine gitmemiş anlaşılan. Herhangi bir markaya körü körüne bağlanmaya gerek yok. Android iyi bir sistem. Galaxy S3'ün tasarımı oldukça iyi. İlk bakışta alışılamayan ancak kullanım konusunda oldukça rahat ettirecek bir tasarımı var. Bunu da zamanında iPhone 3G'den iPhone 4'e geçtiğimde yaşadığım kullanma zorluğuna bağlayarak söylüyorum. Siri ve S-Voice'in karşılaştırma videosunu da izledim. Hatta SDN'de yapılan haberin konusuna da mesajımı yazdım. Buraya da yazayım bari. Siri'nin hızlı olmasının sebebi komutları telefonun çözüp sonra yanıtlaması. S-Voice ise çözümlemeyi uzak serverlarda yapıyor ve ondan sonra cevaplıyor. Aynı videoda da Siri'nin öyle ahım şahım bir üstünlüğü yoktu. Hatta birinin anlamadığını ikisi de anlamıyordu. Siz atlamışsınız sanırım haberi. Siri ayrıntı konusunda iyi olabilir. Bunun sebebini de bilmezsiniz belki yazayım da öğrenin. Siri Wolfram Alpha motorunu kullanıyor. Yine de S-Voice rezil bir uygulama demek size yakışır mı demeli? İkisi de günü kurtarır bana göre. Bırakalım da S-Voice en iyi akıllı telefona tuttuğun demesin. Evet tek farkı buydu Siri'nin. Kendini övmek.
Son olarak Samsung 2011 yılında Apple'ın 2 katı kadar cihaz sattı. Alt etmek bu mudur? Vay Apple tek cihaz çıkarıyor demek geliyor içinizden biliyorum. Ama kimse onlara zengin çocuklara oyuncak ol demedi. Üretsinler geçsinler o zaman. Apple'ı eskiden severdim ama sizin gibi düzgün karşılaştırma yapmadan, iki cihazı-sistemi görmeden böyle yazanlar yüzünden artık itici geliyor. Yine de iOS güzeldir, kolaydır, kullanmasından zevk de alırım. Ama bunun yanında Android 4.0 sürümü ile aşmıştır. Stabildir, rahattır, görseldir ve daha özgürdür.

Arkadaşlar.

Fotoğrafların yüksek çözünürlüklü halleri konuya eklendi.

Ayrıca direk fotoğraflara buradaki galeriden de ulaşabilrsiniz.

http://fotogaleri.shiftdelete.net/v/Samsung+Galaxy+S3+ile+Cekilmis+Fotograflar/

Galaxy S3'ü merak eden pek çok kişi vardı ve çekim bir çok defa bu s3 mü diye kesildi. Ayrıca mikrofon yakamda olduğu için sesler alınmıyor ama ortamda fazla bir gürültü vardı. Test sonuçları bölümüne ekleme yaptım. Çalışan tüm uygulamaları kapatıp, hatta senkronizasyon bile kapalı bir biçimde test sonuçları alındı. Sonuçlara inanamadım ve bazılarını 3 4 kere tekrarladım ama sonuç değişmedi.

Ya genel yazılımsal bir sorun var ya da kullandığımız telefonda bir sıkıntı var.

İnsanlık hali diyelim. Yaptığınız işin kolay olmadığını kestirebiliyorum. Açıkçası sonuçlara ben de şaşırdım çünkü bütün büyük telefon inceleme sitelerinde ya da tekno-haber sitelerinde bütün cihazları geçiyordu. Yine de diğer sitelerden daha önce böyle bir incelemeyi yaptığınız için sizi tebrik ederim. Eminim ofisinizde çok daha iyi bir inceleme yapabileceksiniz. :)

tolgacem

Profesör
Reaksiyon puanı
47
İnsanlık hali diyelim. Yaptığınız işin kolay olmadığını kestirebiliyorum. Açıkçası sonuçlara ben de şaşırdım çünkü bütün büyük telefon inceleme sitelerinde ya da tekno-haber sitelerinde bütün cihazları geçiyordu. Yine de diğer sitelerden daha önce böyle bir incelemeyi yaptığınız için sizi tebrik ederim. Eminim ofisinizde çok daha iyi bir inceleme yapabileceksiniz. :)

Daha önce yaptığımız akıllı telefon ve tablet incelemelerinde zaten merak edilen pek çok detayı dile getiriyoruz. Bazı incelemeler uzasa da okurun soruları giderilmiş oluyor. Galaxy S3, elimize geldiğinde yarım saat bile yetmeyebilir :) Telefonda anlatacak çok şey var.

Başarılı bir ürün. Açıkcası One X'i kullanırken böyle heyecanlanmamıştım.

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8
[MENTION=218778]tolgacem[/MENTION]
Açıkçası ben cihazı yazılım olarak bu sefer çok başarılı buldum. Özellikle Touchwiz'in bu kadar rahat çalışması ve diğer cihazlarda olmayan ayırt edici özellikler şahane olmuş. Üstelik bu özellikler yüksek megapiksel miktarı gibi göz boyamak için konulmuş özellikler değil. Gerçekten de günlük kullanımda işe yarayacak, kolaylık sağlayacak özellikler. İnceleme videonuzun da ayrıntılı olacağına eminim. :)

Son olarak size bu cihazı kim sağlıyor bilmiyorum ama şu anda en çok merak ettiğim özellik kablosuz şarj olayı. Hiçbir yerde de göremedim. İmkanınız olursa lütfen bu özelliği atlamayın. Tasarım konusunda da kullanım rahatlığı, elde duruşu nasıl bunlara dikkat ederseniz sevinirim. Kusura bakmayın biraz istek mesajı gibi oldu ama benim merak ettiklerim bunlar. Eminim sizi takip eden diğer kullanıcıların da aklında bunlar vardır.

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
yıl olmuş 2012 hala ios android kapışması devam ediyor :D arkadaş alacak olan adam zaten kafasına koymuştur zaten ne alacağını neyi savunuyorsunuz anlamadım :) hitap ettikleri kesim belli zaten :)

an80x86

Asistan
Reaksiyon puanı
1
çok pahalı, fiyatı abartmışlar.. yakında araba fiyatına satacaklar.

ciha_n

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bugün akşam saatlerinde Ankara Ankamall deki vodafone mağazasına gittim yoğunluk yoktu bu açıdan çok işime yaradı diyebilirim çünkü baya bir zaman geçirdim cihazın başında ve oradaki ablamızla saolsun bol bol cihaz hakkında da muhabbet ettik diyebilirim. Cihazı tam kapasiteli olarak çalışarak inceleyemesem de yine de baya bir inceleme fırsatım oldu. Şimdi bir çok arkadaş burada henüz cihazı eline bile almadan atıp tutuyor konuşuyor. Gerçekten son derece mükemmel bir cihaz yapmışlar bunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Elime aldığımda harika bir kullanma isteği ve zevki veriyor insana, bununla beraber albenisi gerçekten çok fazlaydı ben beyazını kullanabildim mavisi gelmemişti malesef ama olsun. :) Tutturmuşsunuz bir plastik davası 2 bin lira para veriyorsam plastikmi olur tarzında yakarışlar veya bunun gibi söylemler dolu. Bunlara gerçekten şaşırıyorum. Elinize aldığınızda o cihazın kapağının plastik olduğunu çok çok net bir şekilde anlayamıyorsunuz zaten bunu geçtim olsa ne olur metal olsaydı cihaz daha ağır olurdu dahamı iyi kesinlikle değil. Bugün nokia nın bir tane akıllı telefonunu aldım elime telefonu metalden yapmışlar ve gerçekten çok ağırdı çok küçük olmasına rağmen artı bununla birlikte radyasyon iletim oranı tabiki daha yüksek olur. Samsunglar da belki de bu yüzden çok fazla metal kullanılmıyor olma ihtimalini hiç düşünmediniz mi? Bence bu konuya çok fazla takılıyorsunuz. Bir başka olay iphone kullacısı geliyor bura da cihazı daha görmeden etmeden şöyle böyle yorum yapıyor s3 ü kötülüyor. S2 = iphone 4s rakiptir. S3 ün rakibi olamaz bile iphone 4s bunun farkına varın işletim sistemi konusunda da bir arkadaş ios kullanıcısı farklı android farklı demiş kesinlikle doğru bir tespit bu kadar basit. Ben windows mobile kullanıcısıyım ama bir android kadar desteği olmamasından ötürü artık bende değiştireceğim. Keşke olsada yine windows mobile kullansam ama nokia ile yeni bir atak yapmaya çalışıyorlar bakalım. Sonuç olarak cihaz gerçekten mükemmeldi dokunmatik ekran harika, ekran boyutunda yan çerçeveleri kısa tutarak büyütmeleri çok mantıklı bir olay olmuş, hız inanılmaz gerçekten en ufak takılma yok mükemmel derecede hızlı bir cihaz. Ben biraz koyu samsung çu bir kullanıcıyım özellikle monitör - tv ve pdalarda yine pişman olamayacağım. Bu arada 12 haziran da çıkacak diye duyurulan bu cihazın Türkiye çıkış tarihi 4 hazirana çekilmiş sanırım çünkü ordaki bayan öyle dedi. 2000 liradan çıkacak gibi nasıl alacağım bilmiyorum ama olmadı biraz dağılmasını her yere bekleyeceğim sonra da alacağım :)

serdargvn55

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
s3 çok güzel ve şık telefon bana görede sadece 4.3'' den devam etseydi daha harika olurdu sanki biraz tablet vari
tabi şu da var benim gibi yada değişik düşünen binlerce insan var herkese ayrı ayrı boyutlar sunamazlardı