Ubuntudan 7ye Geçiş

nano6824

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar.Ubuntudan 7ye geçmek isitoyorum.Gpartedi açıp live cdden sistemin olduğu bölümü (sda3)ü ntsye çevirdim.Windows sürücü bulunamadı hatası verdi.Sonra bişiler yaptım ama şu anda sürücü gözüküyor ama hiçbirine format atamıyorum.Biçimlendiremiyorumbir tanesi dışında hiçbirinde aktif değil o aktif olan da biçimlendir diyince hata veriyor.Ve GPARTED 4 tane bölüm WİNDOWS 6 tane bölüm görüyor.Lütfen yardımcı olun dün sabah 9da başladım akşam 10na kadar uğraştım yapamadım :(

conquistador

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Windows ve Gparted'tan alacağınız ekran görüntülerini eklerseniz yardımcı olabilirim. Ayrıca sadece bir partition'u mu yoksa tüm diski mi NTFS'ye çevirdiniz?

Bilgili99

Profesör
Reaksiyon puanı
252
Fat32 olarak biçimlendirip dene bir de. Benim bildiğim ve tecrübe ettiğim kadarı ile Windows Linux ile biçimlendirilmiş NTFS'yi kabul etmiyor.

nano6824

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Windows ve Gparted'tan alacağınız ekran görüntülerini eklerseniz yardımcı olabilirim. Ayrıca sadece bir partition'u mu yoksa tüm diski mi NTFS'ye çevirdiniz?
Bir partitionu ntfsye çevirdim
Fat32 olarak biçimlendirip dene bir de. Benim bildiğim ve tecrübe ettiğim kadarı ile Windows Linux ile biçimlendirilmiş NTFS'yi kabul etmiyor.
Şu anda boş alan gözüküyor.Yoksa ntfs yapınca görmüyor

QJcYd.png

sA14B.jpg

--- Mesaj Güncellendi ---

FAT32 yapınca sürücü bulunamadı hatası veriyor

v0ld3m0rt1s

Asistan
Reaksiyon puanı
3
[MENTION=174415]nano6824[/MENTION]

Galiba Windows'a ayrılan partition Mantıksal olmayacak. Sistem olarak gözükmesi lazım. Bunun dışında sürücüyü oradan tekrar biçimlendir, sil ve oluştur öyle kurmayı bir dene. Yükleme ekranından yani. Aşağıda "Gelişmiş" adında açılabilir bir bağlantı olması lazım.

nano6824

Doçent
Reaksiyon puanı
0
@nano6824

Galiba Windows'a ayrılan partition Mantıksal olmayacak. Sistem olarak gözükmesi lazım. Bunun dışında sürücüyü oradan tekrar biçimlendir, sil ve oluştur öyle kurmayı bir dene. Yükleme ekranından yani. Aşağıda "Gelişmiş" adında açılabilir bir bağlantı olması lazım.

Ordaki bağlantılar aktif değil.Neyse sistem nasıl yapacam bir partitionu?

conquistador

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Windows'un disk yöneticisinde gördüğünüz Sistem Ayrıldı ve Recovery adlı bölümler normalde kullanamayacağınız kısımlar. Recovery alanı pc üreticinizin oluşturduğu geri yükleme medyası (eskiden verilen Windows CD/DVD'lerinin yerini tutuyor),biride bildiğim kadarıyla mbr kayıtlarının tutulduğu bölüm. Linux'un bunları göstermeme nedeni aslında gizli bölümler olması. v0ld3m0rt1s'un verdiği bilgi doğru Windows'u kuracağınız bölümün mantıksal değil birincil(Primary) olmasını tavsiye ediyoruz.

--- Mesaj Güncellendi ---

Üstteki mesajda yanlış bir bilgi vermişim özür dilerim. Gparted direkt olarak Logical<>Primary dönüşümünü desteklemiyordu az önce farkettim. O EASEUS Partition Master'in bir özelliğiydi. Ancak bu linkten : http://www.partitionwizard.com/download/pwhe7.iso indirebileceğiniz MiniTool® Partition Wizard'ın (ücretsiz bir programdır) boot cd'si bu özelliğe sahip . Yapmanız gereken iso'yu indirdikten sonra bir cd'ye yakıp bilgisayarınızı o cd'den başlatmak. (Unetbootin'de kullanabilirsiniz) Program açıldıktan sonra windows'u yükleyeceğiniz bölümü seçip soldaki menüden "Set Partition as Primary" demeniz yeterli. :)