Çok Büyük İkilemdeyim.Yardımınıza İhtiyacım Var Benim Göremediklerimi Bana Gösterin:/

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Jibbs
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Jibbs

Doçent
Reaksiyon puanı
3
merhabalar bu forumda çoğu kişi evli nışanlı yada bir ilişkisi olan kişiler..
benim sizlere bunu anlatmam lazım ki derdime derman olacak kişiler sizler olun diye.

dilediğiniz her sözcük her cümleyi kurabilirsiniz yapmış olduğum hatalarıda yüzüme vurabilirsiniz çünkü bu yazdıklarımı okuduktan sonra içinizde oluşanlar konusunda haklı olacaksınız..

Bilindiği üzere yaşım 19 1 ay sonra 20 ...Adım Eray
evlilik için çok erken farkındayım amacımda zaten 24 ila 25 arasına kadar evlilik degil.

2008 Yılında Ebru Diye Bir Kız Arkadaşım oldu bununla 18 19 aylık bir birlikteliğimiz oldu ve bu birlikteliğimiz inişli çıkışlıydı ilk başlarda gayet güzeldi zamanla dahada güzel oldu fakat aramızda çıkmaya başlayan kavgalar tartışmalar birbirimizden kopmamıza vesile oluyordu en ufacık bir mevzu dahi tartışma sebebiydi daha sonralardan benim gönlüm bir başka kıza kaymaya başlamıştı ismide sedaydı.. yani şuan birlikte olduğum insan sevgilim eşim gönül yoldasım
daha sonralardan ben ebrudan her gecen gün kopmaya başlmamıştım en sonunda işin ucu kaçtı ve ayrılmıştık

daha doğrusu benim ona olan sevgim bitmişti bir başka kişiye yönelmiştim oda sedaydı...
sedayla 4 5 aylık süre zarfında arkadaştık ilk başlarda benden nefret ediyordu fakat onu elde etmek için elimden geleni yapmıştım lisedeki arkadaşlarıyla sırasının altına gül bıraktırmalar kapısının önüne baş harflerimizi benzin ile yazıp yakıp mesaj atmalar cafede arkadaşlarıyla otururken papatya gondermeler yanı anlayacagınız elimden geleni yapmıştım fakat beni sevmiyordu
3 sefer üst üste red cevabı almıştım
taki artık bende de ipler kopana kadar doğum gününde son kez mesaj atacaktım hayatından cekilecektim bu bahsettiklerimin toplamı genel olarak 5 ay içerisinde oluştu doğum gününün sabahında aradım ve belirttim artık hayatında olmayacagım son olarak hediyeni verir hayatından çekip giderim sana da bir ömür mutluluklar dilerim demiştim tepkisi olumlu veya olumsuzdu diyemem yorum yapmadı ve telefonu kapadık
gece saat tam 12 de telefon elimdeydi fakat ilk mesaj atan kişi ben olmak istememiştim.. saat ilerledikce bende zamanın geldigini düşündüm 3 sularında mesaj attım ve bana tepkisi şu olmustu
Neredesin sen bu saate kadar? şaşırmıştım kendine iyi bak esenlikler dilerim dedim ve bana tekrardan bir başka tepksi hiç bir yere gitmiyorsun benimle kalıyorsun demişti

işte o an herşey benim için değişmişti şaşırmıştım beni sevmeye başladığını hissetmiştim
ve bu olaylardan bir kaç ay sonra daha çok samimi ve sıcak davranıyorduk birbirimize
salı günü sabah 9 30 10 arasında o staja gidiyordu ve ona çok sıcak çok samimi birliktelik teklifi mesajı atmıştım
cevabı beni cok etkilemişti
evet be salakk evet bende seni çok seviyorummm olmuştu
o tarihi soracak olursanız 10/08/2010

ve şuan itibari ile konunun kısa özeti ebruyu seda için terketmiştim sedayı seçmiştim
şuan sedaya çok mutluyum fakat ailemden abim ve yengemin sedaya karşı olumsuz tavırları beni etkilemiş gibiydi..
yavaş yavaş soğuyordum
ama yaşadıklarımızı hatırlayınca o benim kadınım diyorum onu gercekten cok seviyorum diyorum

fakat ebrunun resimini görünce ona karşı tekrardan içimde bir kıpırtı vardı vede benden şuan halen beklenti içerisinde bana karşı çok dolu olmasına ragmen beni halen seviyor

ikilem içerisindeyım hepiniz abim ablam sayılırsınız
özellikle evli ve çocugu olan kişilere soruyorum sizce ne yapmalıyım

ailemin begenmemesini kafama takmadan hayatıma devam mı etmeliyim onunla mutluyum etle tırnak gibiyim
ama şuan ebruyu görünce daha bi farklı oluyorum sanki ne yapmalıyım şu noktadan sonra neye karar vermeliyim lütfen yardımcı olun lütfen...

okuyan herkezin gözlerine saglık yüregine saglık
konuda fikir verecek olan herkezin gönlüne sağlık teşekkürler.

Ali TEMEL

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Bir insana en büyük yapılacak darbe sanırım duygularıyla oynamak olmalıdır. Şimdiki kız arkadaşını bırakıp eski kız arkadaşına döndüğünde, şimdiki kız arkadaşının üzülüp yıkılması seni etkilemeyecekse ailenin dediğini tercih edebilirsin. Ailen şu anki kız arkadaşına neden olumsuz bakıyor burasıda önemli...

Vakit geç olduğu için uzman arkadaşların yorumlarını bekleyebilirsin :)

Jibbs

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Bir insana en büyük yapılacak darbe sanırım duygularıyla oynamak olmalıdır. Şimdiki kız arkadaşını bırakıp eski kız arkadaşına döndüğünde, şimdiki kız arkadaşının üzülüp yıkılması seni etkilemeyecekse ailenin dediğini tercih edebilirsin. Ailen şu anki kız arkadaşına neden olumsuz bakıyor burasıda önemli...

Vakit geç olduğu için uzman arkadaşların yorumlarını bekleyebilirsin :)
ailemden yengem ve abim...
sıcak gelmemiş ısınamamışlar...
oysa herkez beğenirken onların bu tutumu beni ister istemez üzüyor ve rahatsız ediyor

angel75

Dekan
Reaksiyon puanı
18
19 yaşındasın... Ebru-Seda-Ebru diyorsun... birkaç sene içinde hayatına Ayşe-Fatma-Zuhal-Hülya' da girecek...
çok gençsin boşver bunları.... hayatında düşüneceğin o kadar çok önemli şey olacak ki... bunlarla zaman kaybetme... kendini geliştirmeye bak...

Cedriic

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Herşeyi Yapacaksın. Ama İhanet Asla.. Bu Olayı Özetler..

GassipGirl

Doçent
Reaksiyon puanı
5
gençlik aşkları yaz yağmuru gibidir biranda yağar biranda durur o yüzden durulmayı bekle sende zaman herseyin ilacı

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Geçenlerde Sinan Yağmur Elazığ'daydı. İmza günü bitimine kadar beraberdik, birinin kitabını Aşkı bulasın diye imzaladı. Adam da dedi ki, aşkı buldum ama o beni terk etti. Yanıt, beni derinden etkiledi. Eğer aşkı bulmuş olsaydın, ne o seni bırakabilirdi ne de sen onu. Sen daha aşkı bulamamışsın..

Bence, sen de daha bulamamışsın. İkilemde kaldığına göre.

Ayrıca, aynı yaştayız. =)

GassipGirl

Doçent
Reaksiyon puanı
5
herşeyin hayırlısı ilk erkek arkadaşımda senin yaptıgını bana yapmıştı beni bırakıp başka kıza gitmişti dünya başıma yıkıldı sanmıştım :) kaç ay kendime gelememiştim... sonra şuanki eşimi tanıdım o günleri unutturdu çok mutluyum şimdi iyiki gitmiş diyorum sende aklını başına topla daha fazla hatunun ahını alma başın dertten kurtulmaz söyleyim :)

bunlar olalı 4 yıl olmuş bende 19 yasındaymısım o zamanlar o yasın özelliği bu galiba duygu karmasası ve yogunlugu

Reaksiyon puanı
189
Ne demiş ünlü bir düşünür:
No aşk no dırdır, only şamata only gırgır
:D Boşver ya takma kafana. Aşk meşk zaten hikaye şeyler. Sen bak işine gücüne. Kariyerine odaklan. Zamanı gelince zaten doğru kişiyi bulursun, ya da o seni bulur...

E32KERNEL

Doçent
Reaksiyon puanı
0
19 yaşında ve evli misin yoksa ben mi yanlış anladım?
Bu yaşlarda bu gibi duygular, inişli çıkışlıdır. Ben de daha 21 yaşındayım.Çok tecrübem yok ama bilebiliyorum az çok.
Hatırlarım, lisedeyken, akşama kadar yüzlerce kız görürdüm.Hepsine de aşık olurdum. :))
Umarım ben yanlış anlamışım da evli değilsindir. İyi düşün, taşın kıza durumu açıkla derim.

ozerxcom

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
14
Evli mutlu çocuklu biri olarak Sedayla yoluna devam etmen diğerleri geçti artık senin için. Birde eşini düşün. Onun hayatını karartmaya hakkın yok (Nokta)

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Kadın ve erkek arasında olduğu idda edilen AŞK erkelerin hunharca emellerine ulaşmak için uydurdukları bir yalandan ibarettir.

NecronomicoN

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Bana kalirsa şipsevdilik yapma öncelikle. Aklin bir ona bir buna kayacaksa yandik. Bana kalirsa abinin ve yengenin dusuncelerini su asamada onemseme. Zatendaha cok erken evlilik durumlari icin. Kararini verirken iyi dusun ama bana kalirsa sedayi ebru icin terketme. Tabii biz ikisini de tanimiyoruz yani sonucta nasil insanlar olduklarini da bilmiyoruz. Ben fikrimi soylerken sadece burada okudugum kadariyla cevap verdim.

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
452
Benden sana 2 tavsiye:

1-Özellikle gönül meselelerinde hiç kimsenin ahını alma,
2-Anne-baba rızasını her zaman birinci sırada tut.

Emin ol, mutsuz olmazsın...

burns206

Profesör
Reaksiyon puanı
1
insanlar dis etkenlerden etkilenebiliyolar. aile cogu zaman aile bireylerinin cikarlarini dusunur. ancak istisnai durumlar var.
ayrintiya girerdim ama girmemem gerekiyo :D
ne diyelim ikisini de tanimiyoruz ne diyebiliriz ki :D
yazi tura at ne cikarsa bahtina :P gerci seni de tanidigimiz soylenemez zaten seni tanisak belki seni begenmiycez :P
rCXOYXaen79+f+DdExYy3FTY9BAAAAAElFTkSuQmCC

zc7AZWhuzoR8cFkb385xEwpjN+uwQTBjCgrVzkIw92NZKkfUqDEGCYUOGDAmwOGzg8afHXxCoQgSBBScMw7PgCqX5s6dNOUE8Qki5FHIVIEAADs=

Jibbs

Doçent
Reaksiyon puanı
3
19 yaşında ve evli misin yoksa ben mi yanlış anladım?
Bu yaşlarda bu gibi duygular, inişli çıkışlıdır. Ben de daha 21 yaşındayım.Çok tecrübem yok ama bilebiliyorum az çok.
Hatırlarım, lisedeyken, akşama kadar yüzlerce kız görürdüm.Hepsine de aşık olurdum. :))
Umarım ben yanlış anlamışım da evli değilsindir. İyi düşün, taşın kıza durumu açıkla derim.
yanlış anladınız hocam evli felan değilim :)))

Evli mutlu çocuklu biri olarak Sedayla yoluna devam etmen diğerleri geçti artık senin için. Birde eşini düşün. Onun hayatını karartmaya hakkın yok (Nokta)
evli değilim hocam ya :)
eşim kelimesini bana olan yakınlığından dolayı kullandm :)

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Ne evliliği ne aşkı daha elin ekmek tutuyormu yani bir aile olmanın yükünü kaldırabileçek olgunluğa geldinmiki ki görünen o daha duygularından bile emin değilken sen nere aile kurmak nere okuyor isen ilk önce okulunu oku ayaklarının üzerinde dur sonra gerisi çorap söküğü gibi gelir.

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
daha çok gençsin yanlış kararlar vermeye çok müsaitsin. Tecrüben yok hayata dair anladığım kadarıyla ve şunu söyleyebilirim bir erkek 25 yaşından önce kesinlikle evlenmemeli. Erkeklerin gözleri nedense 30 yaşına yaklaşınca tamamen açılıyor. Yani bayanlardan çok daha geç olgunlaşıyor fikirlerimiz ve çok çok değişken bir hal alabiliyor. Sana tavsiyem tahminime askerliğinide yapmadın en azından askerliğini yap orada zaten insanların ne kadar değişken olabileceğini gözlerinle göreceksin bol bol empati yapacak zaman bulacaksın :) zaten kendin demişsin en ufak bir tartışmada aramız bozuluyor diye :) bir sorun olduğunda haklı veya haksızlık durumuna bakılmaksızın alttan alacak olgunluğa sahip olmalı 2 tarafta gördüğüm kadarıyla buda yok :) yani boşver daha çok erken senin boşuna kafanı yorma bu tür işlerle 4-5 sene içinde ne kadar değiştiğini bahsettiğin arkadaşların bile ne kadar değiştiğini görünce hayret edeceksin :) lafın özü kesinlikle bu yaşlarda ciddi bir ilişkiye adım atma zamanı gelince doğru kişi karşına çıkacaktır zaten. Şu anda yapacağın bir hata ileride başka bir bayanla hayatını birleştirdiğin zaman başını ağrıtabilir gereksiz heyecan arama :)

El Padrino

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
70
Gençlik hevesleri bunlar.Her ne kadar şu mesajımı okuduğunda "hadi be ordan ben seviyorum aşığım evlenicem" desende bir kaç ay sonra belkide daha kısa bir sürede ayrılıcaksın ve yeni bir kız arkadaş bulucaksın kendine.Ve her edindiğin yeni bir kız arkadaşından önceki kız arkadaşlarına baktığında içinde değişik duygular beliricek ama bir zaman sonra umursamıcaksın artık.Hayat bu elbette ki istinalarda var tabi ki.Hayatında mutluluklar dilerim.Ama sana verebileceğim tek öğüt insanların duygularıyla oynama.Eğer bir insandan soğumuşsan bile bunu ona hissettirmeden zamanla yaşat.Ve tamamen ayrıldığınızda o bile farkında olmasın ve hayatına kaldığı yerden devam etsin...Yani kısacası senin için en iyisi hangisiyse o şekilde yollarını ayır insanlarla...

TsamV

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ben 21 yaşındayım sana onu seç bunu seç demiyeceğim ama iki tür davranıştan bahsedeceğim
1-Duygusal Davranışın,
2-Mantıksal Davranışın,

Bu iki davranıştan birisini seçip ona göre karar vermelisin, bence eğer duygusalı seçersen sağlam olmaz diye düşünüyorum, yorum da şöyle bir yazı var ''gençlik aşkları yaz yağmuru gibidir biranda yağar biranda durur o yüzden durulmayı bekle sende zaman herseyin ilacı'' Bu yorumda zamanı vurguluyor bir anda duygusal davranıp yaz yağmuru gibi bir anda yağıp sonra o kişiden soğuma sana zamanı kullanarak mantıksal davranmanı tavsiye ederim.

cashpoint

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Zaman derdine çare olacak kardeşim bende 20 yaşındayım. Sen ne yapsan ne etsen de bir gün gelecek belki ikisi de olmayacak.
Bu dünya da Ne ekersen onu biçiyorsun şu an kimseye tamamen bağlanma derim,
bir gün Ebru'ya yaptığın senin başına da gelebilir veya belki Seda'yla da aynı şeyleri yaşayacaksın onu da bırakacaksın,
hiç kimseye tüm benliğinle güvenme. Şu an kalbin ne diyor aklın ne diyor bir tart bakalım,
hangisi daha ağır basacak fazla kafaya takarsan da bu hayatını olumsuz etkiler akışına bırak bazı şeyleri

Ben 2 sene önce 8 ay bir kızla çıktım adı Ece'ydi. Ayrılmak istedi 3 ay sonrada Antalya'ya babasının yanına gitti. Dünya başıma yıkıldı sandım toplayamadım kendimi yıkıldım.
Yaklaşık 1 sene falan herşeyi bıraktım, baktım olmuyor kafaya takmamaya karar verdim.
Bu süreçten sonra 6 ay içinde sana abartısız söylüyorum dengemi o kadar kaybetmiştim ki çıktığım kız sayısı 25 i geçmiştir. ( 6 ay içinde)
Aradan baya zaman geçti bir gün Ece beni bir şekilde buldu zamanında çok hata yaptım biliyorum seni çok üzdüm ben giderken söylediğin her şey doğruydu ben anlamadım anlamak istememiştim çocukluğuma ver bir daha asla gitmeyeceğim böyle bir hatayı yapmayacağım, bunun gibi şeyler baya konuştuk. Bende Vildan diye bir kızla çıkıyordum , İşin tuhafı geri geldiğinde çıktığım kızla aynı okuldaydılar ondan ayrıl dedi tekrar eskisi gibi olalım, hayır dedim ben sen gibi olamam üzgünüm, (Ama kalbim öyle bir çarpıyor ki yerinden çıkacak) duygularımın önüne geçemedim Vildan'dan ayrıldım. Yarın Ece'yle yeniden birlikteliğimizin 1. senesi ailesini tanıyorum benim ailemde onları , annesini , ablasını , eniştesini, ve bana güveniyorlar artık, bayramlarda elimden geldiğince yanlarına gitmeye çalışırım kötü günlerde yanlarında olmaya çalışırım, askere gideceğim mesleğim grafikerlik ve döndüğümde eğitimini tamamlamasını bekleyip kaderimizde varsa Allah'ın izniyle evleneceğim kızdır.

Konuyla alakasız ama Mevlana'nın bir sözü var çok hoşuma gidiyor ...

Kaderde sevmek var ama kavuşmak yok ise şayet, Olsun...

Vuslata aşık gönül, susmayada razı...

Amanda

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Kalbinin sesini dinle...
Hayır sakın böyle bir şey yapma. Kalbinin sesini dinleyenlerin dönüşü psikologdan geçer.Nasıl olsa duygular sonsuza kadar öylece kalmaz. Olumlu taraflarını bir kesede olumsuz taraflarını bir kesede tart hangisi ağır geliyorsa cevap odur işte .. Kendini de Seda'nın yerine koy.

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
İkisinede yol ver ve 20 olmadan bir 3.yü bul. Sonra başını dağlara taşlara vurursun demedi deme.

zatura

Profesör
Reaksiyon puanı
0
  • Seda için ‘sevgilim ,gönül yoldasım’ ifadeleri büyük anlamlar içeriyor. ..Seda da kal….

Reaksiyon puanı
0
Eğer aşkı bulmuş olsaydın, ne o seni bırakabilirdi ne de sen onu. Sen daha aşkı bulamamışsın..
by efsane çok haklı. Bu cümle aynen senin durumunu özetliyor genç kardeşim. 6 sene önce bende senin yaşlarındaydım, aynı şeyleri bende yaşadım.O zamanlar ikilemde değil üçlemde dörtlemde kaldığım bile oluyordu.Ama gel gör ki insanın kaderi, alın yazısı bir yerde karşısına çıkıyor. Ben 25 yaşındayım 24 yeni bitti. üçlemde dörtlemde kalan ben görücü usuluyle evlendim... Allah izin verirse 2 ay sonra bi oğlum olacak. Allah'a binlerce şükürler olsun ki benim karşıma böyle bir insan çıkarttı.Bana ben olduğumu hatırlattı, gerçek sevginin ne demek olduğunu gösterdi. Sevmeyi öğretti, ağlamayı hatta odun gibi bir insana hiç bir şeyin umurunda olmadığı vurdumduymaz, bir insana şiir yazmayı öğretti.Sorumluluk duygusunu öğretti bana. Sen, seni gerçekten seven ve seninde onu gerçekten sevdiğin biriyle hayatını birleştir. Ama şunu da söyleyeyim aile büyüklerinin nasihatlarını kulak ardı etme. Onları dinle.Ve gerçekten aşkı bulduysan yolun açık olsun.Bulamadıysan o bi yerde karşına çıkıyor zaten merak etme..

Jibbs

Doçent
Reaksiyon puanı
3
by efsane çok haklı. Bu cümle aynen senin durumunu özetliyor genç kardeşim. 6 sene önce bende senin yaşlarındaydım, aynı şeyleri bende yaşadım.O zamanlar ikilemde değil üçlemde dörtlemde kaldığım bile oluyordu.Ama gel gör ki insanın kaderi, alın yazısı bir yerde karşısına çıkıyor. Ben 25 yaşındayım 24 yeni bitti. üçlemde dörtlemde kalan ben görücü usuluyle evlendim... Allah izin verirse 2 ay sonra bi oğlum olacak. Allah'a binlerce şükürler olsun ki benim karşıma böyle bir insan çıkarttı.Bana ben olduğumu hatırlattı, gerçek sevginin ne demek olduğunu gösterdi. Sevmeyi öğretti, ağlamayı hatta odun gibi bir insana hiç bir şeyin umurunda olmadığı vurdumduymaz, bir insana şiir yazmayı öğretti.Sorumluluk duygusunu öğretti bana. Sen, seni gerçekten seven ve seninde onu gerçekten sevdiğin biriyle hayatını birleştir. Ama şunu da söyleyeyim aile büyüklerinin nasihatlarını kulak ardı etme. Onları dinle.Ve gerçekten aşkı bulduysan yolun açık olsun.Bulamadıysan o bi yerde karşına çıkıyor zaten merak etme..
Abim Evladınızı Allah Bağışlasın Allah Analı Babalı Büyütsün
bu sıralar namazımı kılmaya başladım Allahıma elimi açıp hakkımda hayırlısı neyse o olsun diye dua ediyorum Rabbim herşeyin en iyisini en güzelini bilir ve nasip eder

yazan herkeze sonsuz teşekkürler evliligi 26 27 yaşına kadar zaten düşünmüyorum belirttigim gibi şuan ki durumum konudakinden ibaretti hangisi dogru yol olduğunda kararsızdım
şuan ikisininde fotograflarına baktığımda hangsini daha çok sevdiğime karar veremiyorum bi an birisi ağır basar gibi olurken diger an birisi daha ağır basıyor sanki.
en iyisi seda ile devam edip hayırlısı neyse o olsun demek eğer zaten benim kaderimde kısmetimde ebru yada bi başkası varsa Rabbim karşıma çıkartacaktır :)
hepinize sonsuz teşekkürler