HDD'en Format Atılabir Windows 7- Vista Kurmak(nt6 hdd installer v2.8.4)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan dj rush
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

dj rush

Asistan
Reaksiyon puanı
2
5xmna0.jpg

10fxojb.jpg

264olxd.jpg

2nlhahw.jpg

28843zd.jpg

2cqzf43.jpg

4pt3td.jpg

nt6 hdd installer v2.8.4 dvd yazmaya son
Resimdelerde görüldüğü gibi:
1. İso dosyasını zip programlarından biri ile yada Ulstraİso ile extract edip D veya E sürücüsüne atıyoruz
2. Linkteki programı da aynı yere ekliyoruz
3. Programa çift tıklayıp mod2 seçeneğini işaretliyoruz(Mouse'la seçiliyor klavyeyle değil)

Windows 7 ve Vista için geçerli bir uygulama XP de çalışmaz...

4Shared:417 kb
http://www.4shared.com/file/KRkt5pT2/nt6hddyukleyici.html

Hello Kitty.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
104
Sistem dosyalarını bulamıyor. Kapatıp açarak tekrar deneyin + D yerel diskinin ana dizinine çıkartın win7 dosyalarını :)

kralhamza

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
desperado64 slm arkadaşım yukarıdaki sayfadaki hatayı bende alıyorum benim pc netbook taşınabilir belleğimde arkadaştan win 7 aldım ....format atmam gerekiyor yardımcı olursan sevinirim netbookumun cd driver sürücüsü yok teşekürler hamzaayrukæhotmail.com
buradada konuyupaylaşırsanız sevinirim bu gün üye oldum 4 gündür uğraşıyorum paşam

Rejii

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Flash Bellekten Atıcak Arkadaşlar Flash belleği bicimlendirin windows 7 iso dosyasına sağtık birlikte aç ile arşivi seçin daha sonra dizine çıkar deyip flash belleği seçin çıkarma işlemi bittikten sonra nt6 hdd yukleyıcıyı flash belleğin ıcıne atın wındows 7 dosyalarının olduğu kısım ardından nt6hdd yukleyıcıye tıklayın mod 2 ani 2 tuşuna basın işleme başlamış demektir. iyi formatlar mod 2 kullanılmazsa herhangi bir hata verirse mod 1 dende atmayı denyebilirsiniz

kralhamza

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
paşam ben taşınabilir bellekte benim win 7im..ben d ye attım sonra nt6 koydum yukardaki resimdeki hatayı aldım paşam işin içine isolarmı girdi zorlaştı beya yukardaki gibi yapacağım hangisi kolay

--- Mesaj Güncellendi ---

bu şekildem xp yide atabilirmiyim hdd 1 den oldu ama yeniden açıldığında error verdi

Hello Kitty.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
104
paşam ben taşınabilir bellekte benim win 7im..ben d ye attım sonra nt6 koydum yukardaki resimdeki hatayı aldım paşam işin içine isolarmı girdi zorlaştı beya yukardaki gibi yapacağım hangisi kolay

bu şekildem xp yide atabilirmiyim hdd 1 den oldu ama yeniden açıldığında error verdi

Bu konuda ben pdf içinde anlattım konuyu.

http://forum.shiftdelete.net/window...atilabilir-win7-kurma-anlatim-ve-program.html

D diskine veya başka bir diske iso dosyasının içini çıkartırken kesinlikle bir klasör içine çıkartmıyoruz. Direk diskin ana dizinine çıkartıyoruz. Sonra programı yönetici olarak açıyoruz. 2. seçeneği seçiyoruz. Hata verirse yeniden deneyin deyin sorun düzelecektir. Bu program sadece win7/vista kurmak içindir. Program xp'de çalışır ancak yine de win7/vista dosyalarını görür. Xp dosyalarını görmezz.

kralhamza

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
paşam teşekürler ama yine sorum olacak benim:??iso nedir ben bunu yapmıyorum galiba...ben arkadaşın cdsinden aldım win 7 şu an taşınabilir bellekte onu aldığım gibi de d sürücüsüne koypaladım ..sonra nt6 hdd indirdim olmuyor..
nt6 hdd yükleyici mod 2
hata system installation file connot found in any partition.please check and try again
nt6 hdd yükleyici MOD 1 DE DEmoddada bilgisayar yeniden açıldı ve eror geldi uzun bir yazı

resim nasıl atılıyor buraya hataları kamera ile çekeyim paşam rica etsem beni eklermisin hamzaayruk@hotmail.com

nt6 hdd 1 yaptığımda yeniden başlatınca bu geliyor
windows faiilled to start.a recent hardware or software change might be the cause.to fix the problem:
1.insert your windows installation disc and restart your computer
2.choose your language settings and then click next.
3.click repair your computer.
ıf you do not have this discicontact you system adminastrator or computer manufacturer for assistance
file:\boot\bcd
statucus:0xc000000f
info:an error occurred while attempting to read the boot configuration datta

xp cd de var olmadı xp atayım onu nasıl atarım babamın bilgisayarı kasalı paşam

Hello Kitty.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
104
Hocam Mod2 tıklayacan. İso dosyası en basit tanımıyla cd/dvd'nin bilgisayara aktarılmış halidir. Flash belleğin hızlı ise D sürücüsüne kopyalamana gerek yok. Önemli olan C sürücüsünden farklı bir alan olması lazım.

kralhamza

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
paşam mod 2 de şu hatayı alıyorum::
hata: system installation file cannot found in any partition.please check and try again
eyvallah saol paşam ilgilendiğin için kardeşim

Hello Kitty.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
104
paşam mod 2 de şu hatayı alıyorum::
hata: system installation file cannot found in any partition.please check and try again
eyvallah saol paşam ilgilendiğin için kardeşim

Hocam Win7/vista kur dosyalarının bulunduğu bir dizin bulunamadı diyor.

http://www.mediafire.com/download.php?gvtpiektj6dkkta (PDF)
http://www.mediafire.com/download.php?0dyt0p920i7f7z6 (Program)

hocam pdf indir. Orada resimli anlatım yaptım. Acaba ona uygun olarak yapıyormusun. Programı indir belki programda sorun vardır :)

kralhamza

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hocam nerde hata yaptığımı bilmiyorumbelki elimdeki dosyada hata vardır diyerekten vazgeçiyorum elimde xp cdsivar onu nasıl kurabilirim

thetech

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
1. Flash belleğinizi formatlayın (NTFS)
2. Başlat 'cmd' yönetici olarak çalıştırın.
3. Flash belleğiniz G: CD sürücünü F: olduğunu varsayalım. Komut işlemi ekranı üzerinden CD sürücüye girin ( F: ).
4. cd boot komutu ile boot klasörüne geçin.
5. bootsect.exe g: /nt60 yazarak onaylayın.
6. Uyarı mesajından sonra kapatın Win7 DVD içeriğini flash belleğe kopyalayın.

7. İşlem tamam. :D

kralhamza

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
okadar basit değil :D işlem tamam değil anlatım güzel olmuş ama karışık geldi biraz
1)ntfs de formatla flası biçimlendir
2)cmd ms dos gir
3) neyazacağım boota gireceğim burdan sonrasını biraz açıklarmısın teşeküğrler uğraşıyorum 5 gün bu gün arkadaşlar

kralhamza

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar win 7 harici bellekten kurmaktan bir sorun oluyor galiba alalı baya olmuştu en iyisi cdden bir daha alayım teşekürler ayrıca eyvallah artık bu forumda takılırım hoşuma gitti dostluklar yardımlar kardeşim...şimdilik ubuntu kurup deneyceğim arkadaştan cdyi alıp ben birdaha deneyeceğim vede taşınabilir drıver sürücüsü olmadı bu formatı ben atacağım sürücüsü olsa sorun yok ta netbook olunca zorladı bu deneyimli bilgileride kullanacağım arkadaştan orjinal cdyi alayımda

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
desperado64 slm arkadaşım yukarıdaki sayfadaki hatayı bende alıyorum benim pc netbook taşınabilir belleğimde arkadaştan win 7 aldım ....format atmam gerekiyor yardımcı olursan sevinirim netbookumun cd driver sürücüsü yok teşekürler hamzaayrukæhotmail.com
buradada konuyupaylaşırsanız sevinirim bu gün üye oldum 4 gündür uğraşıyorum paşam

Netbook'ta Windows çalışır durumda ise ki, paylaşılan programı deniyor ve hata aldığınıza göre çalışıyor olduğunu var sayıyorum.

Bilgisayar açıkken Usb belleği takın. Usb bellek içerisinde Win7 'yi tıklayın ve kurun. Ek bir işlem yapmanıza, programlarla uğraşmanıza gerek yok ki.

İster format atın, ister önceki işletim sistemini silmeden kurun.

Önceki işletim sistemini silmeden, formatlamadan kurulum yaparsanız Windows Old klasöründen eski tüm verilerinize de ulaşabilirsiniz. Gerçi bilgisayarınız çalıştığına göre gerek yok...

kralhamza

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
evettcixx paşam netbook çalışıyor doğru ama nete giremiyor neti algılamıyor paşam internete giremiyorum güvenlik duvarım kilitlenmiş virüs programlarına güvenmediğim için kullanmam zaten :D giren hertürlü girer mantığıyla pc imde önemli bişey yoktur programda düzgün çalışmakta evet ancak win 7 klasörümde exsik var galiba iso halinde ..ancak bilgisayar açıkken setup deyince kurulum yapıyor yorumlarınız için teşekürler arkadaşlar yardım ve yorumlarınız için ...

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
evettcixx paşam netbook çalışıyor doğru ama nete giremiyor neti algılamıyor paşam internete giremiyorum güvenlik duvarım kilitlenmiş virüs programlarına güvenmediğim için kullanmam zaten :D giren hertürlü girer mantığıyla pc imde önemli bişey yoktur programda düzgün çalışmakta evet ancak win 7 klasörümde exsik var galiba iso halinde ..ancak bilgisayar açıkken setup deyince kurulum yapıyor yorumlarınız için teşekürler arkadaşlar yardım ve yorumlarınız için ...

Bunu yapman için internete de gerek yok ki. Win7 İSO dosyası bozuk değil ise Winrar ile de çıkartabilirsin.

İSO dosyası, USB bellek içerisinde ise bilgisayara atın. Sonra Winrar ile çıkarın. Hard diske format atacaksanız, çıkardığınız ( İSO olmayan ) Win 7 dosyasını tekrar USB bellek içine atın.

Bilgisayar açıkken USB bellek üzerinden yükleme veya format işlemini yapabilirsiniz. İlla bilgisayar açılırken boot etsin kurulum yapsın gibi bir durumunuz yok. Bu genelde boot loader'i uçan ve bilgisayarı açılmayan kullanıcıların izlemesi gereken bir yol.

Dosya İSO kalıbı halindeyken format veya yükleme işlemi yapamazsınız sanırım. Bu nedenle hata almanız normal.

Fecr-i Turan

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Format atılmasa bile HDD den Windows 7 ve Vista yüklenebiliyor.ISO ları RAR la açın. Setuptan normal bir şekilde kurun. Eski dosyalar windows.old altında toplanıyor.Yeni Windows yüklendiği zaman disk temizlemeyle silersiniz eski windows.old klasörünüzü rahatınıza bakarsınız bu kadar basit :)

Villager

Asistan
Reaksiyon puanı
3
sağolun çok güzel bişeymiş bu işime yarayacak.. ama win 7 driver desteği olmayan cihazlarda yükleyince win 7 driverlarını yüklemenin bi yolu var mı varsa yardımcı olur musunuz çok önemli elimde bi kasa var win 7 yapmak istiyorum.. çok ileri bi bilgim de yok acemiyim biraz yani..

teşekkürler şimdiden..

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
sağolun çok güzel bişeymiş bu işime yarayacak.. ama win 7 driver desteği olmayan cihazlarda yükleyince win 7 driverlarını yüklemenin bi yolu var mı varsa yardımcı olur musunuz çok önemli elimde bi kasa var win 7 yapmak istiyorum.. çok ileri bi bilgim de yok acemiyim biraz yani..

teşekkürler şimdiden..

Çoğu Win7 sürücüsü bulunmayan donanımlara, Vista sürücüleri yüklenebiliyor.

Bahsettiğiniz Win7 driver desteği bulunmayan cihazlar nelerdir acaba?

Hello Kitty.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
104
Format atılmasa bile HDD den Windows 7 ve Vista yüklenebiliyor.ISO ları RAR la açın. Setuptan normal bir şekilde kurun. Eski dosyalar windows.old altında toplanıyor.Yeni Windows yüklendiği zaman disk temizlemeyle silersiniz eski windows.old klasörünüzü rahatınıza bakarsınız bu kadar basit :)

Windows üzerine windows kurmak formata bezemez. Çünkü windows.old dosyasının içine girebiliyorsun ve doğal olarakta virüsler sana giriyor. Amma velakin virüsler farklı bir sürücüye yüklendiyse yapacak bişi yok. Virüs taraması yapacaksın :) + format ile defrag denilen disk birleştirme otomatik yapılmış olur :)

Villager

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Çoğu Win7 sürücüsü bulunmayan donanımlara, Vista sürücüleri yüklenebiliyor.

Bahsettiğiniz Win7 driver desteği bulunmayan cihazlar nelerdir acaba?

bi masaüstü pc.. asus anakart: P4V8X-X (emin değilim ama bida bakmam lazım bi)..

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar bilen biri varsa şu an format atıp win 7 kurucam ama hdd 2ye bölünmüş vaziyette C:\ ve D:\ şeklinde d'de yedekler var c'de windows kurulumda c'ye format atarsam komple harddiske mi atıyo yani d'dekiler de mi gidiyo yoksa sadece c mi formatlanıyo???? orda biri varsa lütfen acil cvp bekliyorum

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
arkadaşlar bilen biri varsa şu an format atıp win 7 kurucam ama hdd 2ye bölünmüş vaziyette C:\ ve D:\ şeklinde d'de yedekler var c'de windows kurulumda c'ye format atarsam komple harddiske mi atıyo yani d'dekiler de mi gidiyo yoksa sadece c mi formatlanıyo???? orda biri varsa lütfen acil cvp bekliyorum

Hangi bölümü seçerseniz yalnızca o bölüm silinir. Çok dikkatli yapılması gereken bir işlem. Yine de yedekleyebiliyor iseniz başka bir harici diske önemli verilerinizi yedekleyin.