Yurtdışından Gelen Apple Ürünlerinin Garanti Sorunsalı

MertkanElpeze

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Kaynal : http://wp.me/p1dKsd-co

Merhabalar herkese, bugün sizlere yeni öğrendiğim apple garantisi hakkında biraz bilgi vereceğim. Bildiğiniz gibi operatörlerin iPhone ve iPad satışları hali hazırda devam ediyor. Bana kalırsa kontratlı paketlerin yarardan çok zararları var.. Bir kere fiyatlar uçuk ve inanılmaz derece uzun süre operatöre bağımlı kalıyoruz. Öte yandan, bildiğiniz üzere yurtdışından getirilen cihazların Türkiye garantisinde sorun çıkıyor. Hazır olun artık bir sorun yok !

Şimdi gelelim asıl konuya hiç uzatmıyorum. Yurtdışından alınan(hangi ülke olursa olsun) herhangi bir apple cihazı iPhone'lar hariç. Türkiyede garanti kapsamındadır. Istanbul'da bilkom'a yollayarak veya götürerek cihazınızı tamir ettirebilirsiniz.
Kısacası, herhangi bir macbook, macbook air, macbook pro, iPad , iPod gibi cihazlarınız hakkından bilgi alabilir. Gerekli işlemleri oradan yaptırabilirsiniz.
Önemli : Unutmayın, iPhone ürünleri hiçbir şekilde bilkom garantili değil. GSM Operatörleri kendi satışını kendi yaptığı için, bilkom sizi direk olarak GSM servisinize yönlendiriyor.
Güncel Yetkili Servis bilgileri için lütfen Bilkom İletişim Merkezini arayınız. Bilgiler aşağıdadır..
Çalışma Saatleri: Hafta içi, 08:30-18:00
Telefon: +90 216 454 0101
Fax: +90 216 454 0202
Email: destek[MENTION=94043]bilkom[/MENTION].com.tr

VincentVega

Profesör
Reaksiyon puanı
3
benim yurtdışından aldığım iphone 1 yıllık garantili ve garantisi yok diye birşey yok GSM operatoruyle hiç bi alakam olmadı ki onların servisine gideyim

MertkanElpeze

Asistan
Reaksiyon puanı
4
GSM firmasıyla alakası olmayan iPhone kaçak ve yasal değil. Demek istediğim iPhone'un modellerini sadece teknoloji marketleri ve GSM firmaları getiriyor ve garanti durumlarıyla onlar ilgileniyor. Tabiki kendi sattıklarının.. Bizim yurtdışından getirip burada kullandığımız ürünlerinde Türkiyemizde garantisi yok ne yazıkki..

VincentVega

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Bizzat kendim bilkomla görüştüm uluslararası garantisi oldugunu arıza durumunda getirebileceğimi söylediler. Ayrıca yurtdışından alınca neden kaçak olsun ? IMEI kaydı falan herşeyi varken. Neresi yasal değil bunun?

serkanbb06

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
31
Güzelmiş ama şu sim kart olayını bir çözüm bulunamıyor mu yurt dışı cihazlarına?

MertkanElpeze

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Bilkomu bir daha arayınız, imkanınız varsa ses kaydınıda alın. Çünkü bana verilen bilgi iPhone'na bakmadıklarına dair. Yurtdışından alınan bir ürün Türkiyeye gelirken vergi ödenmiyorsa ve burada satılıyorsa bu değil iPhone kurabiye bile olsa yasal değildir.

VincentVega

Profesör
Reaksiyon puanı
3
bildiğim kadarıyla iphone 4s'ler artık factory unlock olarak satılıyor.
Burada sattığımı kim söyledi? Gittim yurtdışından aldım geldim. Şimdi söyleyin bana nerde bu illegallik?

MertkanElpeze

Asistan
Reaksiyon puanı
4
bildiğim kadarıyla iphone 4s'ler artık factory unlock olarak satılıyor.
Burada sattığımı kim söyledi? Gittim yurtdışından aldım geldim. Şimdi söyleyin bana nerde bu illegallik?

Ben durumu özetledim, sizin hakkınızda yorum yapmadım. Ticari amaçlı yurtdışından getirilip satılan ürünler türkiyede GSM ve teknoloji marketlerindeki ürünlerden cok daha fazla

VincentVega

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Ben kendi durumumdam bahsettim ve siz de benim durumuma yorum yapmıştınız bilkomu tekrar arayın diye. Ben de gerekli cevabı vermek durumunda kaldım. İnsanları yanıltmamak adına daha açık ve net şekilde bilgilerinizi paylaşırsanız daha iyi olur. Benim durumumda olan insanlar yanılmamış olur.

MertkanElpeze

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Ben kendi durumumdam bahsettim ve siz de benim durumuma yorum yapmıştınız bilkomu tekrar arayın diye. Ben de gerekli cevabı vermek durumunda kaldım. İnsanları yanıltmamak adına daha açık ve net şekilde bilgilerinizi paylaşırsanız daha iyi olur. Benim durumumda olan insanlar yanılmamış olur.

Ben kimseyi yanıltmıyorum, sizde insanları suçlamadan düşüncelerinizi paylaşırsanız daha iyi olur. Bugün bilkomla yaptığım telefon görüşmesinde ingilterede bulunurken iphone aldığımı ve garanti kapsamını sordum. İlgilenmediklerini ilettiler. Kişi özel muamele yapmıyorlarsa dediğiniz yanlış.

VincentVega

Profesör
Reaksiyon puanı
3
O zaman bilkomdakiler keyiflerine göre cevap veriyorlar.Sizi de suçlamadım. Tavsiyede bulundum.

MertkanElpeze

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Yarın bilkomla tekrar görüşeceğim foruma yazarım.

VincentVega

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Görüşmeniz çok iyi olur en azından kesin bir bilgi elde ederiz ona göre kullanırız telefonu.

MertkanElpeze

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Tekrar Merhaba, Bilkom genel merkez ve teknik servisini aradım.

Türkiyedeki hiçbir iPhone'un bakımına bakmıyorlar. İster faturalı ister faturasız ister türkiyedeki herhangi bir yerden alınmış olsun.

Diğer apple ürünlerinde macbook gibi faturayla gidildiğinde yardımcı oluyorlarmış.

[MENTION=20926]checkirge[/MENTION] İnsanları yanlış yönlendirmemek adına bu başlıktaki bazı yazılarınızı silerseniz sevinirim.

iyi çalışmalarr

VincentVega

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Forumda mesajları silmek gibi bir özellik yok malesef. Ama düzenleyebilirim. Ben de kesin olarak öğrenmiş oldum. Burdan da konuştuğum bilkom yetkilisine sevgilerimi(!) gönderiyorum.

Edit: Malesef eski mesajlarda düzenleme seçeneği de yok :/

sercang

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Amerikadan aldığım Iphone 4 cihazımın açılmama sorunu var.Genpaya gönderdim telefonun bir daha açılmama, çalışmama, sim kartı kabul etmeme problemi olur dediler ve açıkçası servise almak istemediler.Ame rikaya gönderme şansım yok şu an ve en yakın apple store Almanya'da diye okudum forumdan.Telefo nun faturası yok.Ama Almanya'da ki bi tanıdığa sordutturdum Frankfurtta ki apple store mağazasına faturası olmadan değişim yapmıyoruz demişler napçam ben şimdi bi yardımcı olun lütfen türkiye'de yapılcağını zannetmiyorum.S orun büyük diye kimse riski yüklenmiyo artı bayağı pahalı olcak gibi duruyo.Bildiğin telefon açılmıyo belirti yok tel de yani hiçbir şekilde.Ayrıca telefonu alırken 5 kişi aldık ve uluslararası garantisi var diyip fatura verilmediğinden eminiz.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Merhaba
Benim yabanci (Amerika) dan bir arkadasim var ve daha 1 ay once ordan aldigi mc book pro su 2 gun once ariza verdi. Bilgisayar birden bire kendiliginden kapandi ve daha da acilmadi. Amerikadaki musteri servisini aradik, ordan bize kesinlikle yetkili servise goturmemiz gerektigini, ama su an sistemlerinde turkiyede apple yetkili servisini goremedigini en yakin adres te almanya oldugunu belirtti. Bu dogrultuda bu aksam Istanbul Kanyon alisveris merkesindeki bildigim bir servise goturmeyi dusunuyorum. Ama acikcasi emin degilim, cunku eger sorunu garanti kapsaminda duzeltmezlerse cok kotu ve eminim yuksek maliyet istiycekler. Umarim bana yardimci olabilirsiniz. Simdiden tesekkur ederim...

BeraQue

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Güzel bir bilgi bu bilgi için teşekkür ederim,işime yarayabilir :P

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Teknik servis sorunu halen çözülmemiş. San Francisco Apple Store'dan arkadaşımın benim için aldığı 4s unlockta problem çıktı. Apple Store'un Türkiye sayfasından telefonla servis yardımı almak için listeye baktım. Listede Türkiye kullanıcıları için bir İngiltere telefonu verilmişti ben de aradım ve önce i-phone u fabrika ayarlarına döndürüp problem halen devam ediyorsa tekrar aramamı söylediler ben de dediklerini yaptım ama problem devam ettiği için o telefonu tekrar aradım. Türkiye'de i-phone için yetkili servis bulunmadığını bu nedenle telefonu ABD'deki arkadaşıma göndermemi onun da apple servisine götürmesini tavsiye ettiler. Ben de artık ABD'de arkadaşımın bulunmadığını ve başka bir yöntem olup olmadığını bana söylemelerini istedim. Servis teknisyeni araştırdı ve 3 dakika içinde bana geri döndü. Servis sağlayıcım yani Turkcell/Avea/ve diğerleriyle görüşüp bir ihtimalle onların yardımcı olmasını isteyebilirmişim. Ama ben açıkcası Turkcellin bana yardımcı olacağını düşünmüyorum, telefondaki arkadaşa sorduğumda Amerikadaki apple store'a doğrudan gönderirsem ilgilenmezlermiş servis kaydını bir kişinin yapması gerekiyormuş. Bu nedenle geriye tek bir çözüm kalıyor gibi i-phone u Amerika'ya geri götürmek. Başka bir çözüm bulursam buraya yazacağım. Bu sorunla karşılaşan herkese kolaylıklar diliyorum.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
genelde onu türkiye'ye getiren firmalar bu sorunları çözüme kavuşturuyor. Ürünü kaliteli yerden alırsanız hiç bir sorun oluşmadan kullanabilirsiniz.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaslar merhaba benimde bir sorum olacakti. 19 subat 2013 te bulgaristan apple store dan ipad aldim. Fakat urun 3g siz modeli idi. ben de istiyorum ki urunu geri verip 3g li modelinin almak tabi fiyat farkini odeyerek. bu mumkun mudur ?

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
takas gibi bir şey appleda mümkün değildir.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
herkese selam.

su an kenya'dayim ve buradan bir iPhone 4S yada 5 alip Turkiye'ye donmek istiyorum. arada 500 TL gibi bir fiyat farki var.

Yurt disindan alinan iPhone icin halen garanti kapsami sorunu var mi?

Garanti kapsaminda olmasa bile ucreti karsiliginda (gerekmez umarim ama) tamirini yapacak, isini bilen, kalitesine guvenilir bir firma var mi bildiginiz, mumkunse Istanbul'da?

somagiz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Taylanddan aldığım İphone 4S'te panicplist hatası çıktı bir arkadaşımla sorunu belirten ingilizce bir dilekçe eşliğinde FATURASIZ olarak İtalya'daki appstore' a gönderdim, anında değişimini yaptılar ve arkadaşım geri getirdi. Güncel bilgidir daha 2 ay oluyor, değişimi de sordurdum kesinlikle yapmıyorlar.

Not: Yurtdışından kargo ile telefon hediye dahi olsa kesinlikle sokamazsınız, gümrükte kalır, tamir için göndereceğiniz cihazı mutlaka birisi yanında getirmelidir, bilgilerinize......

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Fransa dan 3 ay önce aldığım iphone 5 arıza yaptı ve şuan şarj olmadığı için açılmıyor. Buradan yurt dışına gidecek yok o yüzden kargo şirketlerini araştırdım genelde gümrük probleminden bahsediyor bazıları direkt elektronik cihaz olduğu için gönderemeyiz diyor. Sadece Ptt Kargo ile gönderme imkanım kaldı. Ama gümrüğe takılır mı ne yapmalıyım? Ve bana olur da yeni cihaz verirlerse benim tekrar burada telefonu kaydetmem gerekiyor mu? Böyle bir tecrübesi olan arkadaşlardan acil yardım bekliyorum

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Koskoca Apple'ın Türkiye'de bir destek merkezinin olmaması çok ayıp.