Işte a milli takim'in yeni kaptani!

SARKAT

Profesör
Reaksiyon puanı
68
[h=1]İŞTE A MİLLİ TAKIM'IN YENİ KAPTANI![/h]
a-milli-takim-abdullah-avci-arda-turan-kaptan-emre-belozoglu-degisim-turkiye-323532h.jpg

Spor - 29 Şubat 2012 11:19

Milli takımda Abdullah Avcı ile başlayan değişim rüzgarı devam ediyor...

A Milli Futbol takımında teknik direktörlüğe Abdullah Avcı’nın getirilmesiyle başlayan değişim rüzgarı sürüyor. Göreve başladığı andan itibaren özellikle kadro seçiminde yeni bir oluşum yaratmayı hedefleyen Abdullah Avcı’nın bunun yanı sıra ilk önemli icraatı yeni bir takım kaptanı belirlemek oldu.
Milli takım kaptanı konumunda olan Emre Belözoğlu’nu Slovakya ile bugün oynanacak hazırlık karşılaşmasının kadrosuna dahil etmeyen Avcı’nın yeni kaptan olarak Arda Turan’ı belirlediği öğrenildi. Avcı’nın, bugün oynanacak mücadeleden önce kaptanlık pazubandını kendi elleriyle oyuncusunun koluna takacağı kaydedildi.

EN TECRÜBELİSİ O
Avcı’nın bu yeni kararı almasındaki en önemli sebep olarak, yıldız oyuncunun milli takımın oluşan yeni kadrosunda en çok forma giyen oyunculardan biri olması gösterildi. Daha önce 50 kez A Milli olan Arda Turan, alt kategorilerde ise toplamda 79 kez Ay-Yıldızlı formayı giyerek tüm yaş gruplarında görev almıştı.

G.SARAY’DA ÇOK ELEŞTİRİLMİŞTİ
Galatasaray’da oynadığı dönemde de kaptanlık görevine getirilen ve bu yükün altında ezildiği yönünde eleştirilere hedef olan Arda Turan’ın bu kez daha büyük sorumluluk gerektiren Milli takım kaptanlığını nasıl yürüteceği merak ediliyor. Atletico Madridli oyuncunun ise alınan bu karar nedeniyle çok mutlu olduğu ve kendisine verilen bu görevi en iyi şekilde yerine getirmek için elinden geleni yapacağını söylediği belirtildi.

‘KIZIM OLSA ARDA'YA VERİRİM' DEMİŞTİ
Teknik direktör Abudallah Avcı, milli takım kaptanlığına getirdiği Arda Turan’a olan sevgisini daha önce de ortaya koymuştu. Tecrübeli teknik adam Arda’ya olan hayranlığını “Benim tanıdığım, dünyanın en sevimli çocuklarından biri. Kızım olsa Arda‘ya verirdim” sözleriyle belirtirken, deneyimli oyuncuyu öve öve bitirememişti.

Habertürk

http://www.aktifhaber.com/iste-a-milli-takimin-yeni-kaptani-565746h.htm

uA23uA

Profesör
Reaksiyon puanı
5
hayde hayırlısı bakalım ne olacak maç sonucu

erhandenizz

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Ardaya yakışır. Tebrik ederim. İnşallah hakkını layıkıyla verir.

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
kadrodaki en tecrübeli oyuncu olmasından dolayı normal :)

way_be

Dekan
Reaksiyon puanı
12
kaptanlık hayırlı olsun.

dün oyun olarak kötüydü ama

martymcfly

Profesör
Reaksiyon puanı
26
Egemen stoperdeki yerini alınca ona geçmeli kaptanlık.

artiss10

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Avrupa Tecrübesiyle,oyunuyla,takımıyla kesinlikle ve kesinlikle Nuri Şahin olmalıdır.
Özellikle kaptan olursa,ekstra motivasyon sağlayacağını düşünüyorum.
Arda kaptanlık konusunda yaşadığı hüsranı milli takıma taşıyabilir.Ben uyarayım da sonra demedi demeyin :D

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Bilerek kart görüp kadrodan çıkan birinin kaptan yapılması yanlış.

Esas kadroda kaptanlık başka bir oyuncuya geçer büyük ihtimal. Hamit, Egemen...

komoon

Profesör
Reaksiyon puanı
8
benim fikrim;

Hamit varsa Kaptan o olmalı ...

stoperler çömez daha 1-2 kez milli oldular...
sol bek kim olacağı bile belli değil..
sağ bek gökhan gönül desen bir var 2 yok.. mehteran takımı gibi...
Nuri milli takımda çok yeni..
Topal düne kadar çağırmıyorlardı bile...
sağda şu an olcan var ilkkez milli , sonra Töre gelecek çömez daha..
Forvet kim olduğu, olacağı bile belli değil..

yine en mantıklısı Arda

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
emre gibi biri yıllarca milli takım kaptanı olduysa herkes olur. yoldan rastgele birini seçsen, o da olur. arda ise haydi haydi olur. hatta fazla bile gelir.

Karargaht

Dekan
Reaksiyon puanı
112
Kimin kaptan olduğu önemli değil, dümenin başında ki kaptan Avcı, gerisi önemli değil. Arda'nın da yıldız olduğunu artık bende pek sanmıyorum, sönüp gitmez umarım.

enrooy

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Emre'den on kat daha iyidir. İspanya Arda ya yaramışmı görecez ilerki maçlarda. inşallah başarılı olur.

bibooo

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arda şu an için bu takımda kaptan.Zamanla bu takıma daha tecrübeli isimler illa ki katılacaklar.Avcı'nın bir konuşmasında Tuncay ile de bağlarını koparmadığını onu da takipte olduklarını belirtmişti.Eğer gerçekten bir kaptan arıyorsa Milli takım işte kaptan böyle biri olmalıdır.Hangi takımda oynadığının önemi yok.Takımı için deli gibi koşan mücadele eden ruhu olan adam kaptanlığı hak eder.Ben bir Fenerbahçeliyim ama benim kaptanlık anlayışım Türkiye'de Bülent Korkmaz'dır :)Böyle bir adam ancak kaptan olabilir.

Reaksiyon puanı
10,315
kim olursa olsun emre'den iyidir.

gördük!
çemişkezekspor bayan takımının bir yedek oyuncusunu koysaydınız ondan daha iyisini yapardı eminim.

emre ile kıyaslamanız isabetli olmamış [MENTION=43929]rtsbora[/MENTION]...
emre, evet, agresif bir oyuncu olabilir, bazen çekilmez oluyor hakkaten... ama,
ama emre daima formasını ıslatan, ter döken, yoran ve yorulan bir oyuncudur.

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
gördük!
çemişkezekspor bayan takımının bir yedek oyuncusunu koysaydınız ondan daha iyisini yapardı eminim.

emre ile kıyaslamanız isabetli olmamış @rtsbora...
emre, evet, agresif bir oyuncu olabilir, bazen çekilmez oluyor hakkaten... ama,
ama emre daima formasını ıslatan, ter döken, yoran ve yorulan bir oyuncudur.
ne alaka? arda ıslatmıyor mu?

ouichee

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kaptan olarak en iyisi bana göre Hamit olmalı ..

Reaksiyon puanı
10,315
ne alaka? arda ıslatmıyor mu?

harika oynadığı bir maçın arkasından cevat prekaziye sordular: "neden her maç böyle oynamıyorsun?"
prekazi cevap verdi, "eğer her maç böyle oynasaydım, şimdi zaten barcelona ya da real madrit'te olurdum!"

şimdi...
arda sahiden üst düzey bir oyuncu. en az emre kadar!
fakat emre uzun yıllar avrupanın en iyi takımında (ispanyayı hariç tutarsak) yıllarca.
çünkü emre oynadığı on maçın en az 7'sinde iyi oynayabiliyor, üst düzey katkı sağlayabiliyor.
arda öyle değil, istikrarı yok. on maçın belki -en iyi ihtimalle- üçünde, bilemedin dördünde iyi olabiliyor.
ardadaki profesyonellik anlayışı bir tugay kerimoğlu kadar olabilseydi avrupanın en pahalı futbolcularından biri olabilirdi.
buydu demek istediğim.

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
harika oynadığı bir maçın arkasından cevat prekaziye sordular: "neden her maç böyle oynamıyorsun?"
prekazi cevap verdi, "eğer her maç böyle oynasaydım, şimdi zaten barcelona ya da real madrit'te olurdum!"

şimdi...
fakat emre uzun yıllar avrupanın en iyi takımında (ispanyayı hariç tutarsak) yıllarca.
çünkü emre oynadığı on maçın en az 7'sinde iyi oynayabiliyor, üst düzey katkı sağlayabiliyor.
arda öyle değil, istikrarı yok. on maçın belki -en iyi ihtimalle- üçünde, bilemedin dördünde iyi olabiliyor.
ardadaki profesyonellik anlayışı bir tugay kerimoğlu kadar olabilseydi avrupanın en pahalı futbolcularından biri olabilirdi.
buydu demek istediğim.
yanlış biliyorsun.

emre avrupada oynadığı takımlarda kaç maç ilk 11 başlamış, bir araştır istersen? kaç gol atmış, kaç gol attırmış?

kaynak:http://tr.eurosport.com/futbol/emre-belozoglu_prs205610/person.shtml

arda ise atleticoda ilk 11 oyuncusu ve daha ilk sezondan golü ve asistleri var. üstelik atletico yabana atılacak bir takım değil. la ligada real ve barça dışında sayabileceğin 2-3 takımdan biri. atletico, villareal, sevilla...

profesyonelliğe gelince; ardanın profesyonelliğinin nesi varmış? arda tirbüne hareket mi çekmiş? maç sonu basın mensuplarına mı saldırmış? ne yapmış allah aşkına? medyatik bir kız arkadaşı var diye adama demedikleri kalmadı.

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65

şimdi...
buydu demek istediğim.
Darılmaca gücenmece olmasın ama Emre kaptanlığa uygun karakterde bir insan değil, bazen insanlıktan çıktığı da oluyor. Arda da mental olarak kaptanlığı kaldırabilecek yapıda biri değil, bence de Egemen olmalı.

komoon

Profesör
Reaksiyon puanı
8
profesyonellik anlayışı bir tugay kerimoğlu kadar olabilseydi

Tugay olayı farklı hocam onu hiç bulaştırma ..
o ayrı bir dünyadan... bizim hiç bir futbolcumuz onun yarısı kadar bile profesyonel değil...

"
Tugay Kerimoğlu 24 Mayıs 2009 da oynanan Blackburn Rovers'ın, West Bromwich Albion ile oynadığı sezonun son karşılaşmasında profesyonel futbol hayatına nokta koydu. Blackburn Rovers kulübünün kendi kuralları gereği 10 yıldan az formasını giyen futbolcuya jübile yapmaması nedeniyle sezon sonunda profesyonel futbolu bırakma kararı alan alan Tugay Kerimoğlu'nun oynadığı son maç, 32 bin kişilik Ewood Park Stadyumu'nu dolduran futbolseverlerin coşkun sevgi gösterileri sonucunda adeta bir jübileye dönüştü.

Blackburn Rovers Kulubü yönetimi tarafından, karşılaşmadan önce stadyumdaki seyircilere, kâğıttan yapılmış Tugay maskeleri değıtıldı. Karşılaşmayı izlemeye çoğu Türk bayraklarıyla gelen Blackburn Rovers taraftarları, 8 yıldır takımlarında oynanan Tugay'a, karşılaşma boyunca Türk bayrakları ve Tugay maskelerini sallayarak veda ettiler.
"

yaş 40 olmuştu :) Premier League de 40 yaş..

Reaksiyon puanı
10,315
Tugay olayı farklı hocam onu hiç bulaştırma ..
o ayrı bir dünyadan... bizim hiç bir futbolcumuz onun yarısı kadar bile profesyonel değil...

bu konuda size katılmamak mümkün değil sevgili @komoon!
hatta bazen, onun istikrarını, profesyonellik anlayışını görünce "bu adam sanki bizim ülkede yetişmemiş, bu toprağın havasını, suyunu teneffüs etmemiş, içmemiş" diye düşündüğüm çok olmuştur. ve tabii bir türk olarak çok da gurur duymuşumdur. hani tugay için, "bu milletten adam olmaz, adam çıkmaz!" diyenlere inat, adeta bir teselli kaynağımız olmuştur çoğu zaman.

galatasaray camiası tugay kerimoğlu gibi, cüneyt tanman gibi haza beyefendi evlatlarıyla her zaman gurur duyabilir. (tek kusurları galatasaraylı oluşları! :)))) -burası şakaydı-)

işin üzücü tarafı ise şu ki, bu tür oyuncuları saymaya kalksanız sadece tek bir elin parmaklarından öteye geçemiyorsunuz.

bana sorarsanız sporculuğu, ahlâkı ve insanlığıyla yeni yetişen nesillere örnek oluşturabilecek en fazla beş futbolcu adı sayabilirim.

ötesi yok... maalesef!

waffenss

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
skallarını keserse volkan olsun çok pis küfür ediyor . yakışır ona