Yeni pc konfigürasyonu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan paivaa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

paivaa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
beyler yardımlarınıza ihtiyacım var
yeni bir kasa toparlayacağım.
700 tl civarında bir bütçe ayırıyorum. 8 gb ram talebim olacak ekran kartı ve monitöre gerek yok. güncel oyunları kasmadan oynamaktır asıl amacım. yardımlarınızı beklemekteyim.

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
elinizde çalışan sata hdd var mı? bir de ekran kartınızın çipsseti nedir acaba?

paivaa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
harddiskim sağlam.. ekran kartımın chipseti de nvidia

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
harddiskim sağlam.. ekran kartımın chipseti de nvidia
güzel. hdd fiyatları çok pahalı. şu aralar hdd alınmaz. ekran kartının da modelini sormuştum. 9800 gt, gtx 460 gibi... :)

ASUS M5A97 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2133MHz (O.C.) USB 3.0 SATA 3.0 Anakart - 250 TL
CORSAIR 8GB (2x4GB) Vengeance DDR3 1600MHz CL9 Dual Kit Ram - 126 TL
AMD FX X4 4100 Soket AM3+ 3.6GHz 12MB Cache 32nm İşlemci - 282 TL
XIGMATEK ASGARD PURE BLACK EDITION 600W MidT ATX SİYAH KASA - 228 TL

Toplam: 886 TL

vatan haftasonu indiriminden bu sistemi 700 liraya alırsın. :)

paivaa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ekran kartım gts250 yaa ondan yana bi sıkıntım olmaz..:) bu sistemi değerlendireceğimdir..:) teşekkürler

Ocrimon

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar selam ;

Klasik olacak ama bende pc için yardım istiyeceğim. Uzun zamandır düşündüğüm bir set var ama bazı noktalarda takılıyorum bu tür ürünlerde marka ve çeşit arttıkça kafa karışıklığı daha da artıyor. İşlemci belirlemek kolayda sıra diğer donanımlara gelince tıkanıp kalıyorum. Aklımdaki set şu şekilde ;

İşlemci - INTEL CORE I7 2600K QUAD CORE 3.40 GHZ 8MB TURBO 850 MHZ GFX 1155P
Anakart - ASUS INTEL P8Z68-V PRO Z68 DDR3 1600 VGA GLAN HDMI RAID 0,1,5 16X 1155P USB 3.0
Ekran Kartı - ZOTAC GTX560 Ti AMP GDDR5 1GB 256Bit Nvidia GeForce DX11 Ekran Kartı
Ram - Corsair Vengeance 8GB (2x4GB) DDR3 1600MHz CL9 Dual Kit ( Bunların kırmızı ve siyah olanları var kırmızılarda Vengeance XMS3 yazıyor siyahlarda sadece Vengeance yazıyor farkı varmıdır ? )
PSU - THERMALTAKE TOUGHPOWER XT 875W 14 CM FAN 80 PLUS MODULER BRONZE PSU

Bu ürünleri birleştirdğim zaman standart bir şekilde çalışması önemli değil. Uyumlu olması ve performanslı çalışması benim için önemli.O kadar para vericem verdiğime değsin istiyorum.

Bu arada oyun oynuyorum SCII - WOW v.s. fikir vermesi açısından yazayım dedim.Yardımlarınızı bekliyorum( bu konuda uzman olan arkadaşlardan özellikle) yanlış anlamayın herkesin yorumu benim için önemli ve değerli.Sizde takdir edersinizki bu set çok maliyetli o yüzden hata yapmak istemiyorum :)

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
Arkadaşlar selam ;

Klasik olacak ama bende pc için yardım istiyeceğim. Uzun zamandır düşündüğüm bir set var ama bazı noktalarda takılıyorum bu tür ürünlerde marka ve çeşit arttıkça kafa karışıklığı daha da artıyor. İşlemci belirlemek kolayda sıra diğer donanımlara gelince tıkanıp kalıyorum. Aklımdaki set şu şekilde ;

İşlemci - INTEL CORE I7 2600K QUAD CORE 3.40 GHZ 8MB TURBO 850 MHZ GFX 1155P
Anakart - ASUS INTEL P8Z68-V PRO Z68 DDR3 1600 VGA GLAN HDMI RAID 0,1,5 16X 1155P USB 3.0
Ekran Kartı - ZOTAC GTX560 Ti AMP GDDR5 1GB 256Bit Nvidia GeForce DX11 Ekran Kartı
Ram - Corsair Vengeance 8GB (2x4GB) DDR3 1600MHz CL9 Dual Kit ( Bunların kırmızı ve siyah olanları var kırmızılarda Vengeance XMS3 yazıyor siyahlarda sadece Vengeance yazıyor farkı varmıdır ? )
PSU - THERMALTAKE TOUGHPOWER XT 875W 14 CM FAN 80 PLUS MODULER BRONZE PSU

Bu ürünleri birleştirdğim zaman standart bir şekilde çalışması önemli değil. Uyumlu olması ve performanslı çalışması benim için önemli.O kadar para vericem verdiğime değsin istiyorum.

Bu arada oyun oynuyorum SCII - WOW v.s. fikir vermesi açısından yazayım dedim.Yardımlarınızı bekliyorum( bu konuda uzman olan arkadaşlardan özellikle) yanlış anlamayın herkesin yorumu benim için önemli ve değerli.Sizde takdir edersinizki bu set çok maliyetli o yüzden hata yapmak istemiyorum :)
seçtiğin parçalar birbiri ile uyumlu. işlemci olarak i5 2500K alıp kalanını ekran kartına yatırman daha mantıklı olur. oyun için ekran kartı daha öncemli. ayrıca "oyun performansı" bakımından i5 ile i7 arasında pek fark yok. karşılaştırma:

http://www.anandtech.com/bench/Product/288?vs=287

işlemciyi 2500K yapıp ekran kartını gtx 570 veya 2 gb 6950 yaparsan daha iyi olur.

ramlarin siyahı bende var ve memnunum. kırmızısı intel işlemciler için optimize edilmiş. farkı bu. siyah da intel sistemlerde çalışır. fark vermeye değmez yani. :)

psu olarak da 600 w yeterli. ileride bir kart daha alıp sli yapmayı planlıyorsan 750 w yeterli olur. 875 w çok gereksiz.

El Padrino

Dekan
Reaksiyon puanı
70
AMD tabanlı bir sistem toplamanı öneririm.İllaki Intel istiyorum diyosanda i5 2500k yeterli olacaktır.Ekran kartı seçimin güzel ama AMD HD6950 bakmanı öneririm.PSU 875 watt çok fazla.600 watt yeterli olacaktır.PSU'da dikkat etmen gereken şey 80+ ve Active PFC özelliğinin bulunması.8 GB RAM'de gereksiz.Bir oyun sistemi için 4 GB RAM fazlasıyla yeterli.Ne oynarsan oyna 4 GB RAM'in dolduğunu asla göremezsin zaten.

Ocrimon

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Peki işlemciyi i5 yapıp yazdığım ekran kartı ile SLI yapmak mantıklı olurmu ? Bu arada E.kartı markası olarak ZOTAC nasıldır bir arkadaşım önerdiği için yazdım. Aslında kafamdaki soru şu Asus Anakart ile Asus E.kartı daha uyumlu çalışmaz mı ?

El Padrino

Dekan
Reaksiyon puanı
70
Alakası yok.AMD işlemci ile AMD ekran kartının uyumlu çalışabileceğini düşünmek mantıklı ancak verdiğin örnek saçma.Sonuçta önemli olan chipsetler.SLI ya da CF yapman mantıklı olabilir.Seni çok uzun yıllar boyunca idare eder.En azından önümüzdeki 3-4 yılın bütün oyunlarını VERY HIGH'da rahatça oynamanı sağlar.İşlemciden kısıp çift grafik birimi alman mantıklı bir seçim olur.

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
Peki işlemciyi i5 yapıp yazdığım ekran kartı ile SLI yapmak mantıklı olurmu ? Bu arada E.kartı markası olarak ZOTAC nasıldır bir arkadaşım önerdiği için yazdım. Aslında kafamdaki soru şu Asus Anakart ile Asus E.kartı daha uyumlu çalışmaz mı ?
önemli olan çipsettir. marka değil. zotac da kaliteli bir firma. için rahat olsun. :)

yerinde olsam 2 ekran kartına harcayacağım para ile tek kart alırım. mesela gtx 580. çünkü çift glu ekran kartları (590, 6990 gibi) veya sli/cf sistemlerde anlık gecikmeler (micro stuttering) yaşanabiliyor. yani iki ekran kartı işlemcisi haberleşirken gecikmeler oluyor. bu da oyunda anlık fps düşüşlerine sebep oluyor. tabi her zaman olacak birşey değil. :)

yerinde olsam 2 tane 560Ti almak yerine direk 580 alırım. :)

işlemci olarak da i5 2500K, aynı fiyattaki amd işlemcilerden daha verimli. yoksa ben de amd kullanıyorum. :)

Ocrimon

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
AMD tabanlı bir sistem toplamanı öneririm.İllaki Intel istiyorum diyosanda i5 2500k yeterli olacaktır.Ekran kartı seçimin güzel ama AMD HD6950 bakmanı öneririm.PSU 875 watt çok fazla.600 watt yeterli olacaktır.PSU'da dikkat etmen gereken şey 80+ ve Active PFC özelliğinin bulunması.8 GB RAM'de gereksiz.Bir oyun sistemi için 4 GB RAM fazlasıyla yeterli.Ne oynarsan oyna 4 GB RAM'in dolduğunu asla göremezsin zaten.

Şu anki sistemim AMD tabanlı ;

İşlemci : AMD Phenom 9650 2.3 mhz
Anakart : Foxconn A7DA-S AM2+
E.Kartı : HIS 4870 1GB 256 bit sanırım.
Ram : Kingston Hyperx 2x2 ( 4GB ) 1066 mhz.
psu - enermax 80+ ama w hatırlamıyorum 500 olma ihtimali yüksek

Bu seti 2009 da yapmıştım.Neden değiştiriyorsun diye soranlar olacaktır sanırım :) Kızım sağolsun pc ye sürekli reset attığı için :) E.kartının fanı eridi. Sonradan bir fan taktım ama bir faydası olmadı şimdi oyunlarda çok kasıyor. SAdece e.kartını ve ram değiştirmeyi düşündüm aslında ama Ankart 1066 üstünü desteklemiyor.Şimdilik idare için alınabilir ama ilerde tekrar değiştirmek zorunda kalırım diye yeniden set yapmayı düşünüyorum.

eyvaan1989

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

selam kardeş ben bu pc yi toplayacam ama burada vatan yok ve pc ciler 1200tl istiyor ne yapa bilirim

Ocrimon

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tekrar selam ;

tavsiyelerinize göre sistemi tekrar güncelliyorum.Yine bir yere takıldım :) ve yardımınıza ihtiyacım var. Daha önce yazmış olduğum anakart Asus P8Z68-V Pro Intel 1155 Soket DDR3 USB3 SATA3 ATX şimdi bir karta daha baktım Asus P8Z68-V LX Intel 1155 Soket DDR3 USB3 SATA3 ATX fiyatları neredeyse yarı yarıya özelliklerini karşılaştırdığımda 3 adet fark gördüm.
1 - USB 3.0 : pro da 4 adet LX de 2 adet
2- USB 2.0 : pro da 6 adet LX de 4 adet
3- PCI-Express x16 slot sayısı : pro da 3 lx de 2 adet

Bu farklar ne kadar etkilidir. Fazla slot ve giriş sayılarının bana ne yararı olur ya da eksik olmasının ne zararı olur ? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Not : Bu arada z68 serisinin LX / LE / GEN v.s. farklı modelleri var onlarada baktım.Anlayabildiğim kadarı ile aralarındaki tek fark slot ve USB vs. giriş sayıları.

Edit : Kusura bakmayında şimdi PSZ68-V ye baktım P8Z68-V Pro ile tek farkı USB 2.0 sayısı Pro da 6 ya 4. 2 tane fazla USB girişi için 100 TL fazla vermek mantıksız gibi geldi bana. Bilmediğim farklı özellikleremi sahiptirler benmi göremiyorum ?