C7 navigasyon hakkında

soldier01

Profesör
Reaksiyon puanı
4
c7 uzun yolda diğer navigasyon cihazları gibi sağa dön solan dön şeklinde yol gösterebiliyormu sorun çıkarıyormu arabayla seyahatte ?

limerick

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Bu telefon hakkinda benimde ogrenmek istedigim birsey var, GPS in calismasi icin internette bagli olmak gereklimi ?

CalliOped

Asistan
Reaksiyon puanı
4
1- Nokia GPS sistemi bakımından bir numara diyebilirim, dediğin gibi uzun yol, kısa yol farketmez sana her türlü talimati vererek yol gösteriyoor...

2- Hayır tabiki, ilk önce pc üzerinde haritaları indiriyorsun telefona, sonra internetsiz olarak kullanıyosun telefonda...

adsra

Asistan
Reaksiyon puanı
3
c7 kullanıyorum ama ücretsiz değil gps

joker66

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
slm arkadaşlar bende nokıa c5 var aynı navigasyon sistemini kullanıyor c7 de son versiyon var bildiğim kadarıyla cihazın haritalarını açınca ayarlar kısmında bağlantı kısmında interneti çevrimdışı yaparsanız hafızadaki yüklü haritayla sizi yönlendirir biraz gecikmeli olur 3g açık interneti çevrim içi yaparsanız 1/2 sn içinde sizi konumlandırır.intrneti çevrim dışı yaparsanız ilk ayarda 1/2 dk beklemeniz gerekir ondan sonra navigasyonu kapatana kadar sizi yönlendirir teşkler

---------- Post added at 16:21 ---------- Previous post was at 16:18 ----------

gps ücretsiz ancak internetiçevrim içi yaparsanız bağlandığınız kadar veri miktarı kadar internet gelir bunun dışında gps nokıa nın kendi konumlandırma uydularından aldığı verilerle yer tespiti yapıyor ayrıca ücret almıyor

limerick

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Ben nokia n95 de kullaniyorum gps i, soyle oluyor, one gps e baglaniyor baglantisi kismi yesil gozukuyor. sonra bir adresden diger bir adrese gitmek icin drive to secengini seciyorum. sesli yonlendirmeye basliyor 1 dakika sonra internet baglantisi sart diyor ve internete baglanmaz ise navigasyonu kapatip ana menuye geri donuyor. Ayarladan internete baglanma diye sectim, yine internetten haritalari da yukledim 2 gb lik harita yukledim. Sonuc ayni malesef.

C7 hem gorunum hem islevleri bakimindan almayi cok istedigim bir telefon fakat bundada ayni gps internette baglanmaz ise navigasyonu sonlandiriyorsa almakdan vazgecerim.

muratteas

Dekan
Reaksiyon puanı
96
Uygulamalardan Yer kısmına girip Konumlama sunucusunu kapatıp ve Konumlama yöntemlerinden Wi-fi-Şebeke tıkını kaldırırsan sonrada Haritalarda çevrımdışı modda gezenirsen Telefon Direk uyduyla temasa geçer, internet istemez. :D

Posco

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar mesela bu C7'nin navigsyonuna şu adresi nasıl yazacağız?

Yenişehir Mahallesi Sena Sokak No 39/2

alonespy

Asistan
Reaksiyon puanı
3
önce eğer güncelleme yapmadıysan güncelleme yap...daha sonra sür komutu verdikten sonra hedef belirle diyebilirsin...internete bağlanmasını istemiyorsan internet hedefini çevirimdışı olarak değiştir....

enesx86

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Symbian 3 ve Symbian Anna cihazlarda yani C7 E7 N8 C6-01 ve E6 gibi modellerde navigasyon ücretsizdir. Menu- ayarlar- uygulama ayarları- konumlama- konumlama yöntemleri- burdaki listeden sadece tümleşik gps seçmelisiniz. Diğerlerinin tikini kaldırmalısınız.

Haritalar uygulması içersinden ayarlar- internet- bağlandı- çevrimdışı seçilmedi ve Nokia ovi suite ile pc den Turkiye haritasını ve sesli yönlendirmeyi indirmelisiniz boyutu yaklaşık 80 Mb.

Tabi bunları yapınca cihaz, dünya üzerindeki 3 gps uydusuna bağlanması gerekeceği için yer belirleme işlemi biraz uzayabilir. Zaten internete bağlanmasındaki amaç nokia serverlarına bağlanıp yer bilgisini hızlıca almaktır.

Kolay gelsin

Posco

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yenişehir yazınca buluyor, sena yazınca da buluyor ama ikisini bir yazınca bulmuyor.

Nasıl yapacağız?

alonespy

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Yenişehir yazınca buluyor, sena yazınca da buluyor ama ikisini bir yazınca bulmuyor.

Nasıl yapacağız?

symbian 3 anna kullanıcıları için yeni harita güncellemesi yayınlandı...eskisinden kat kat hızlı harita bağlantı navigasyon haritalarda bulunmayan il ilçe ve yollar geldi....önce cihazın harita yazılımını güncelle...telefondan menü>uygulamalar>yazılım güncelleme yap....

mubeya

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Symbian anna da navigasyon süper ve ücretsiz.Bulunduğunuz yerin uydu görüntüsünü bile görebiliyorsunuz.Çoğu navigasyonda bu özellik yok

Posco

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Kardeşim ben ne sormuşum siz ne cevap veriyorsunuz!

Ben diyorum ki: Yenişehir Mahallesi Sena Sokak No 39/2 şeklinde nasıl yazacağız navigasyona?

alonespy

Asistan
Reaksiyon puanı
3
biz de sana yardımcı olmak için söylüyorduk belki haritan güncel değil diye ama neyse....eğer yazınca bulamıyorsa haritadan seç....