Lütfen, yeni web sitemi eleştirin :)

Web sitemi nasıl buldunuz (www.dizihatirlat.com)?

• Kullanılan toplam oy
    60
  • Anket kapatılmış .

Champion78

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
43
Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 1 aylık çalışmamın ardından bugün kısmen de olsa sitemi yayına koydum. Logoda her ne kadar BETA yazsa da her şey tamam gibi. Yalnız şu an için üyelikleri açmadım. Sitenin amacını merak eden olursa ayrıca açıklarım, zaten sitenin bi yerine de koymam lazım bu açıklama yazısını..

Sitenin neredeyse tamamında ajax kullanmaya çalıştım. HTML5 i ve özellikle CSS3 ü bolca kullanmaya çalıştım. O yüzden küçük bir tavsiye, mümkünse Internet Explorer ile girmeyin :) Tasarım aşamasında Opera ile test ettim, ufak tefek hizalama hataları dışında chrome ve firefoxda problem yok; ama o ufak hataları da düzeltmem lazım.

Bu bilgiler ışığında sitemi eleştirirseniz memnun olurum :) Özellikle de tasarım ve renkler konusunda..

Bu arada validator.w3.org testinden çoğu zaman hatasız geçiyorum, canım çıktı html5 e uyarlayana kadar :))

Buyrun bu da adres: www.dizihatirlat.com

Witcher

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Açıkçası benim hoşuma gitti :)
Pek anlamam site işlerinden ama güzel görünüyor :)

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Tasarım benimde hoşuma gitti yalnız istatistikler kısmı bizim forumdaki gibi en altta tam satır olursa daha iyi olur.Bu şekilde bana itici geldi

Champion78

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
43
Tasarım benimde hoşuma gitti yalnız istatistikler kısmı bizim forumdaki gibi en altta tam satır olursa daha iyi olur.Bu şekilde bana itici geldi

Aslında benim de ilk düşüncem o yöndeydi ama sonra onun yerine koyacak başka bir şey bulamamıştım ki az önce aklıma geldi, oraya da bi anket yerleştirebilirim :) Teşekkürler..

infbd

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Gayet iyi ve kullanışlı görünüyor.İşlevselliğini de "beta" dan çıkınca görürüz sanırım =)Tebrikler

Champion78

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
43
Gayet iyi ve kullanışlı görünüyor.İşlevselliğini de "beta" dan çıkınca görürüz sanırım =)Tebrikler

Teşekkürler :) dediğim gibi site hazır aslında, sadece yeni üyelikler kapalı. birkaç gün kendim kullanıp hata alıp almadığıma bakmam ve gerekli düzenlemeleri yapmam lazım. Güvenlik konusunda sıkıntılar vardı, onları hallettim gibi ama emin olmam lazım. Belki de yarın açarım üyelikleri :) Burda ve burda sorduğum soruların cevabı gelseydi çok daha güzel olurdu aslında :p alternatif uygulamak zorunda kaldım..

TEGİN

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
99
Benim de hoşuma gitti.Göz yormuyor.Ve Mai Nai arkadaşımızın da dediği istatistikler gözönünden kaldırılsa fena olmaz.
Bir de ; sol ve sağdaki beyaz boşluklar olmasa ve sağa sola doğru biraz genişletilse ya da o boşluklar olmasa da tam ekran olsa nasıl olur diye düşünüyorum ?

Champion78

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
43
Benim de hoşuma gitti.Göz yormuyor.Ve Mai Nai arkadaşımızın da dediği istatistikler gözönünden kaldırılsa fena olmaz.
Bir de ; sol ve sağdaki beyaz boşluklar olmasa ve sağa sola doğru biraz genişletilse ya da o boşluklar olmasa da tam ekran olsa nasıl olur diye düşünüyorum ?

sağ ve sol boşlukları kaldırmak veya küçültmek şu an için pek mümkün değil. ölçüleri px cinsinden verdim genelde, %ye çevirmek çok uğraştırır ve altından kalkamam diye düşünüyorum. ama beyaz boşluk yerine hafif bi renk atanabilir belki. teşekkürler... (istatistiklerin yeri değişecek +2 :))

HakanArt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Site oldukça güzel duruyor, sana tavsiyelerim şunlar;
1. güzel ve kaliteli bir logo,
2. tasarımın renkleri idare eder, neden daha iyi olmasın ki (web 2 renklerine bakmanı tavsiye ederim);
3. sitenin yazı tipini Trebuchet olarak değiştirirsen daha güzel durur.
4. menüye ikonlar eklemen güzel olmuş,
şimdilik söyleceklerim bu kadar :) inşallah başarılı bir site olur.

Champion78

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
43
Site oldukça güzel duruyor, sana tavsiyelerim şunlar;
1. güzel ve kaliteli bir logo,
2. tasarımın renkleri idare eder, neden daha iyi olmasın ki (web 2 renklerine bakmanı tavsiye ederim);
3. sitenin yazı tipini Trebuchet olarak değiştirirsen daha güzel durur.
4. menüye ikonlar eklemen güzel olmuş,
şimdilik söyleceklerim bu kadar :) inşallah başarılı bir site olur.

Öncelikle teşekkürler ilginiz ve iyi dilekleriniz için :) Logo konusunda bunu bile yaptığıma şükrediyorum açıkçası :D benim tasarımım çok kötüdür, daha doğrusu üreticiliğim çok kötüdür. şunu al aynısını yap desen bi şekilde yaparım ama kendi kafamdan tasarım zor üretirim; ancak ilerleyen günlerde bu konuyu bir şekilde halletmem lazım, aklımda. web2 ye bakayım. trebuchet i duymamıştım daha önce. az önce word de baktım, hakikaten hoş görünüyor. kısa zamanda uygulayabilirim herhalde...

**Site geneline trebuchet uymadı malesef, tablolar falan saçmaladı. ama metin kısımlarına uygulayabilirim. duyurulara, mesajlara, açıklamalara vs.

emrcnd

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Ellerine sağlık fakat.
Homepage bölümü köşegen.
Header ve footer ise çok yuvarlak tam tutturamamışsız sanırım.

Ayrıca Homepage de renk uyumsuzluğu mevcut.

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
Site genel olarak güzel ama renk seçiminiz kötü bence. Göze daha hoş gelen renkler seçin bence :)

Nemre

Profesör
Reaksiyon puanı
29
Kayıt Ol Yada Giriş Bölümü Biraz Daha Koyu Gri Olursa Daha Guzel Olur Hemde Göze Daha Fazla Çarpar. Boşluktaki Beyaz Yerler Farklı Bir Renkte Olabılır. Genel Anlamda Beğendim :)

Mürsel Dedeoğlu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bence güzel fena diil siteniz,gayet simetrik....

sizin hoşunuza gitti ise başkasının beğenisi önemli diil....
bunlar sizin çizgileriniz,bunlar sizin renkleriniz,bunlar sizin çizdiğiniz resim....
kimsenin aklındaki resmi aynen çizemezsiniz,başka başkadır,
kişisel beklentilerinizi tatmin ediyorsa başkasına bakmayın.....

xismailaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Trebuchet ne ya? Comic Sans Ms'in web versiyonu, ciddiyetsiz bir yazı tipi. Salla.

Kod anlamında dediğin gibi son versiyon (css, jquery, html5) olabilir ama senin yazdıklarını okuyup sitene girdikten sonra bi durakladım.

Tasarım 2005-2007 arası yapılmış da yeni koda dökmüşsün sanki. Renklerle ilgili filan da değil. Ama bence bu işevsellikte olan bir siteye yakışmamış.

Tasarım konusunda dış kaynaklı sitelerden örnek almanı tavsiye ederim. Türkiye'deki dizi-film sitelerini örnek alma bence ;)

Mürsel Dedeoğlu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Trebuchet ne ya? Comic Sans Ms'in web versiyonu, ciddiyetsiz bir yazı tipi. Salla.

Kod anlamında dediğin gibi son versiyon (css, jquery, html5) olabilir ama senin yazdıklarını okuyup sitene girdikten sonra bi durakladım.

Tasarım 2005-2007 arası yapılmış da yeni koda dökmüşsün sanki. Renklerle ilgili filan da değil. Ama bence bu işevsellikte olan bir siteye yakışmamış.

Tasarım konusunda dış kaynaklı sitelerden örnek almanı tavsiye ederim. Türkiye'deki dizi-film sitelerini örnek alma bence ;)

:)))

buradaki dizi siteleri olursa işimiz kötü zaten....

behlüldü,behzattı,fatmagüldü....

xismailaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Tasarım olarak dedim ben. İçerik olarak değil.

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
Tasarım olarak gerçekten kötü.

kod kısmına gelicek olursak html5 ve css3 kullanman çok hoş olmuş ancak bazı kısımlarda kullanım hataları var.
bunlar;
- bir çok yerde table kullanılmış. bunlar yerine okunması daha kolay olan div'i kullanabilirdin
- formlarda label, fieldset gibi kodlar kullanılmamış bu option'un yanındaki metine tıklayınca optionu seçmesi gibi ufak özellikleri engelliyor
- ölçü birimi olarak pixel kullanmışsın maximum uyumluluk için em ve % gibi ölçüleri kullanmanda fayda var. farklı çözünürlükteki ekranlarda sorunsuz gösterilmesini sağlar(2560x1440 ekrandada 800x600 ekrandada sorunsuz gösterim sağlar)
- font olarak arial, helvetica gibi fontlar seçmişsin. bildiğim kadarıyla bu fontların bazıları linux'da yok. muhtemelen mobil cihazlardada yoktur. bunlar için font çeviriciler ile uyumluluk sağlamak lazım
- sitenin url'leri seo için uygun değil.
- yenilikçi olmak adına grafikleride svg formatında seçebilirsin

kod açısından genel olarak beğendim diyebilirim

Max2Life

Asistan
Reaksiyon puanı
0
- ilk olarak Ana menülerin olduğu üst kısmın altından o koyu mavi rengi kaldır ya şeffaf yada şeffaf görünecek bir çok açık renk kullan aşırı renkler gözü yorar itici gelir.

- siten dar tam ekrana yayılmıyor o yüzden 2 blok kullanma tek blok alt alta dursunlar
duyurular en üstte tek blok aynı şekilde altına son eklenen alt yazılar
bunların altınada 4X3 şeklinde küçük kapak resimleriyle son yayınlanan dizi bölümleri
istatistikler en altta yatay 3 blok.

Ayrıca sosyal medya paylaş butonlarınıda uygun yerlere abartısız şekilde eklemelisin TR de pek kullanılmayan sitelerin paylaş butonlarını ekleme tabi. Ama giriş için facebook twiter msn hesaplarını kullanarak giriş yapabilme olanağı şimdi çoğu sitede mevcut o da sana büyük avantaj sağlayabilir kullan bunuda.

Ayrıca dizi bilgilerinin olduğu yere Fragman da eklemelisin onu Open/close şeklinde bir butonla oraya fazla yer kaplamadan ekleyebilirsin.
Logo da böyle keskin çizgilerle belirgin olmamalı ve biraz daha büyük olmalı.

Bunlar nacizane tasarımla ilgili tavsiyelerim ama açıkçası sitenin amacını anlamadım. Sanırım kendin altyazı grubu oluşturup çeviri yapmayı düşünmüyorsun, özgün içerik olarak ne sunacaksın? Ayrıca http://www.turkcealtyazi.org/ gibi bir site varken bu haliyle yeterince takipçi toplayabileceğini sanmıyorum. Çünkü dizi film alanında yeterince doyurucu bilgi sunuyorlar.

Yinede kolay gelsin kendini geliştirmen açısından uğraşın çok güzel bu konuda kutluyorum seni. Umarım başarılı olabileceğin bir projeye çevirebilirsin.

Kolay Gelsin Arkadaş.:thumbup1:

Champion78

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
43
Arkadaşlar eleştirileriniz için teşekkürler. Birkaç konuya cevap vereyim. Tasarım ve renkler konusunu ele alalım, benim daha önce yapmış olduğum 1-2 web sitesini görseniz, şu anki için muhteşem ilerleme kaydetmişsin diyeceğinizden eminim :D ama yine de pek güzel değil tabi. benim web sitelerindeki görüşüm şudur ki, tasarımdan ziyade işlevsellik önemlidir. kendi web sitemde de onu uygulamaya çalıştım ancak tasarım da şart tabi, geliştirmeye çalışacağım. bu site için ilk uyguladığım renkleri görseydiniz çok fena olacaktı galiba. üye olduğunuzda diğer temayı da seçme şansınız var; ancak kimsenin seçeceğini sanmıyorum :D

Sitenin amacına gelince, sitede kayıtlı olan dizilerin yeni bölümleri ve yeni alt yazıları yayınlandığında üyelere mail göndermeyi planlıyorum. divxplanetteki takip et olayını biliyorsunuzdur; ancak onlar da limit koyuyorlar ve bu olaya çok sinir oldum, ben de kendim bi tane yapayım bari dedim :D benim gibi birçok yabancı diziyi takip eden arkadaşlar, hangi gün hangi bölüm yayınlanacak vs. gibi konularda takip sıkıntısı çekebiliyorlar. o açıdan işlemi kolaylatmak istiyorum.

hatta şunu da düşünüyorum ama daha sonra başım belaya bulaşır mı bilmiyorum :D diyorum ki yeni bölüm yayınlandığında siteye ve mailin içine torrent linkini de eklesem :D çok işlevsel olur ama ilerde bana sıkıntı açar mı onu bilemiyorum. alt yazıları dp ve turkcealtyazi ya link vererek yayınlamayı düşünüyorum. şu sözleşme metnini bir hazırlarsam hemen açıcam üyelikleri, bu akşam açarım belki.

yorumlarınız için teşekkürler, hepsini gözden geçirip, uygulayabildiğimi uygulamaya çalışacağım...

Hermiya$

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Çok basit olmuş üstelik kullandığın renkler çok itici.

Champion78

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
43
Çok basit olmuş üstelik kullandığın renkler çok itici.

Basit de sitenin amacı da zaten basit. Öyle basit bir iş için komplex bir site yapmaya, neyin nerde olduğunu saatlerce aramaya gerek görmüyorum açıkçası. Benim ilk amacım, boş olan ağustos ayımı değerlendirebilmekti. onu da başardım zaten. renkler ve tasarım konusu da, dediğim gibi daha yeni başlıyorum bu konuya, eksiğim olabilir elbette. yorumlar için teşekkürler...

Karargaht

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
112
Bi site yapımcısı olarak diyorum; Benim ekran 23 inç, ekrana çok dar kaldı. Yani ufak gözüküyo herşey (: siteyi biraz genişletmeyi düşün. Ben genişlketincede yazılar kocaman oluyo, hiç hoş görüntü değil. Onun dışında arkaplandaki hafif morumsu renk gerçekten itici duruyor. Bu sitede benim www.turkisioyun.com burdaki renkler tavsiyelerin ürünü. Yani sıcak, iç çeken renkler. Tavsiye ederim. İçerik eklemeden de tam bi yorum yapmak yanlış olur. Siten boş gibi, doldurunca ve bu uyarıları dikkate alınca tekrar bakalım.

cobra11

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
renkleri kesinlikle değiştirmelisin bencede. Bide sitenin içini biraz doldur konularda vs gezerkende bakalım bi güzelce inceleyelim :)

Champion78

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
43
Tamam ya gelmeyin üstüme bu kadar :p renkleri halletmeye çalışıcam. içeriği doldurmaktan bahsetmişken, sanırım yapabileceğim tek şey daha fazla dizi eklemek olabilir. hatırlatma amaçlı bir site olduğundan geçmişe destek vermenin, yani daha önceden yayınlanmış bölümleri barındırmanın bir anlamı olmayacağını düşünüyorum. doğal olarak, site içeriği yeni sezonda dizilerin başlamasıyla dolmaya başlayacak. hatta belki başlayan diziler bile vardır, onu bilmiyorum :D ayrıca sitenin yönetim paneli mevcut. ilerde yani site tutulursa moderatör alabilirim. zaten aralıkta askere gitmeyi düşünüyorum. uzun dönem çıkmazsa, sitenin başı boş kalabilir :)