Hangisi daha kalıcı

Kitabı mı daha akılda kalıcı bulursunuz yoksa filmi mi ?

• Kullanılan toplam oy
    47

Micuvan

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
57
ikisi de bende kalıcı oluyor :)

En fazlası dersek Film daha kalıcı.

Taka99

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ikisi de bende kalıcı oluyor :)

En fazlası dersek Film daha kalıcı.

Kitap okuduktan sonra bir müddet kalıyor aklında ama sonra kurduğun hayalleri unutmaya ardından da bazı küçük olayları unutmaya başlıyorsun :) En son aklında kalanlarsa karakterlerin bazı özellikleri ve isimleri oluyor :)

Micuvan

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
57
Kitap da Bazı diyaloglarda kalıyor akılda :)

Ben genelde aksiyon - bilim kurgu tarzı kitapları okuyorum. Dan Brown, Stephen King, Jean Christophe Grange gibi yazarların yazdıkları genelde. Okurken de bir film sahnesi gibi aklımdan geçiriyorum. Daha etkileyici ve kalıcı hissediyorum.

rtgrlndr

Profesör
Reaksiyon puanı
4
bence ikisinin yeri farklı ama bilimsel olarak düşündüğümüz zaman Dale'in yaşantı konisine göre filmin daha kalıcı olması gerekiyor ki bilim öyle diyor ben değil :)

preferst

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
30
Hani Şıkların ilk harflerini birleştirince FİLM yazması gerekiyordu :)

Reaksiyon puanı
189
Kitap okumak zor geliyor çünkü çok vaktimi alıyor ama film izlemek vaktimi çok fazla almıyor. Ayrıca filmler daha akılda kalıcı oluyor benim için...

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
511
Tabikide görsel unsurlarından dolayı film ama bu kitap okumamalıyız anlamına gelmiyor... Zaten toplum olarak okumadığımız için cahil kaldık sokak röpotajlarında Dünyamızın uydusu nedir diye soruyorlar adam Türksat diyor yaa... Bu konuda şöyle güzel bi söz var...
"Tahsil cehâleti alır;eşşeklik bâkî kalır!"derler... Birde şöyle bişey var kitap en iyi arkadaştır derler halbuki kitap en iyi arkadaş değildir çünkü İYİ BİR KİTAP EN İYİ ARKADAŞTIR yoksa sana zarar veren sana kötülük enjekte eden bi kitap asla iyi bi arkadaş olamaz..

rtgrlndr

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Tabikide görsel unsurlarından dolayı film ama bu kitap okumamalıyız anlamına gelmiyor... Zaten toplum olarak okumadığımız için cahil kaldık sokak röpotajlarında Dünyamızın uydusu nedir diye soruyorlar adam Türksat diyor yaa... Bu konuda şöyle güzel bi söz var...
"Tahsil cehâleti alır;eşşeklik bâkî kalır!"derler... Birde şöyle bişey var kitap en iyi arkadaştır derler halbuki kitap en iyi arkadaş değildir çünkü İYİ BİR KİTAP EN İYİ ARKADAŞTIR yoksa sana zarar veren sana kötülük enjekte eden bi kitap asla iyi bi arkadaş olamaz..

haklısın hocam, kitap olması yetmez iyi bir kitap olmalı.

uygar2580

Doçent
Reaksiyon puanı
0
23 yaşındayım, kitaplarla pek değil hiç aram yoktur, görselliğim çok iyi, kitap okumaktansa film izlemeyi tercih ederim çünkü nedense kitap bir süre sonra sıkıcı oluyor. Okumuyor muyum ? hayır, aslında ilgimi çeken pc veya otomobil dergileri olunca gayette okuyorum yani :D

Birde hatırlatmayı borç bilirim. Çoğumuz hamd olsun müslümanlarız. Acaba kaç kişimiz Kur'an-ı Kerimi baştan sona okudu ? Aslında kısmet işi. Bende ancak bu ramazan okumaya başlayabildim, yarıladım sayılır. Allah nasip ederse kısa sürede bitirebilirim inşallah. Ölümün ne zaman çıkıp geleceği belli olmaz, dün bir akrabam 18 yaşında trafik kazasında öldü gitti. Hiçbirimizin garantisi yok.

Yıllarca müslümanız diye yaşayıpta yarın hesap gününde kuranı hakkıyla okumadım demek yüz kızartıcı olmaz mı ?

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
insan hafızasında ikisinin de kalıcılığı aynı, ama kitap tartışılmaz daha etkileyici. insan kitaplarla kendine zıt düşüncelere sıcak bakabilir, farklı görüşlere kitaplar sayesinde katılabilir, hatta din bile değiştiren bir çok insan var. Film izleyip din değiştiren daha duymadım :)

Film dünyasıyla b.kunu çıkarmak tabiri kadar yakından ilgiliyim, en kral en etkileyici film ile aynı derecedeki bir katabın, insan ruhunda bıraktığı iz mukayese bile edilemez.

Taka99

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Tabikide görsel unsurlarından dolayı film ama bu kitap okumamalıyız anlamına gelmiyor... Zaten toplum olarak okumadığımız için cahil kaldık

Nereden nereye atlamşısın. Sence film mi daha akılda kalıcı yoksa kitap mı denilmiş, sen neler demişsin. Ben diyorum Ankara sen diyorsun...

Yıllarca müslümanız diye yaşayıpta yarın hesap gününde kuranı hakkıyla okumadım demek yüz kızartıcı olmaz mı ?

Yani,bir de olayın dini açısı var. Kitap okuyorsun ama gerçekten okuyor musun ? Yoksa okduğunu mu sanıyorsun ?..

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
511
@Taka99
Nereden nereye atlamşısın. Sence film mi daha akılda kalıcı yoksa kitap mı denilmiş, sen neler demişsin. Ben diyorum Ankara sen diyorsun...
Konu ister istemez oraya kayıyor...:D