(HTC) Hangi telefon ?

MrHxor

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar iPhone bölümünde başlık açmıştım. iPhone den vaz geçeceğim. HTC fiyatı iyi diyorlar. Ben HTC nin 1.000 TL altında Android li Büyük ekranlı güzel bir model arıyorum. Neler önerirsiniz ?

Birde bu HTC nin hangi modeli olursa olsun Android 3.1 Felan yükselte biliyor muyuz ? Teşekkürler..

m1903

Profesör
Reaksiyon puanı
8
1000TL'nin altındaki en uygun model Desire Z. 3.7" ekranı, klavyesi var, 2.3 gingerbread güncelleştirmesi de yayınlandı. 3.x versiyonları sadece tabletleri destekliyor, bu yüzden kurmanız mümkün değil, sene sonuna doğru 4.0 Ice Cream yayınlanacak, belki bu güncelleştirmeyi çıkarırlar.

MrHxor

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Peki Bu Sensation nasıldır ? 1.000 TL üstünde mi ?

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Sensation en üst sınıftır.Yaklaşık olarakta 1500 lira civarında

MrHxor

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Vodafone 69 TL ye Aylık veriyor. Peki Android de iOs taki uygulamalar mevcut mudur ?

medya faresi

Doçent
Reaksiyon puanı
0
1600 küsürlük bir fiyatı var...ya çok güzel telefon da çok pahalı mübarek... bilmem o kadar vermeye gerçekten değer mi? bir de kim htc aldıysa şarj kısmından şikayetçi daha dün alan arkadaşım bugün aldığı yere götürdü şarj olmuyor diye...pil falan değiştirmişler yok hala olmuyor iade alıyorlar şimdi. bu gerçekten genel bir sorun mu? çok duyuyorum çünkü!?

---------- Post added at 14:49 ---------- Previous post was at 14:47 ----------

1000TL'nin altındaki en uygun model Desire Z. 3.7" ekranı, klavyesi var, 2.3 gingerbread güncelleştirmesi de yayınlandı. 3.x versiyonları sadece tabletleri destekliyor, bu yüzden kurmanız mümkün değil, sene sonuna doğru 4.0 Ice Cream yayınlanacak, belki bu güncelleştirmeyi çıkarırlar.

evet kızaklı qwerty klavyesi hoşuma gitti ama ekranı 3.7 olması kötü ya...

eXen

Asistan
Reaksiyon puanı
4
hangi evrende yaşıyorsunuz yahu. daha soranlar var androidde ios taki uygulamalar varmı diye. azcık araştırın ya. geri kafalılığında bu kadarı olmaz.
"iphone daki uygulamalar var hemde bedava. hemen hemen her uygulama var. fazlası var eksiği." iphone mu kaldı var samsung s2 var htc sensation var. iphone
öldü uyanın artık yav.

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8
hangi evrende yaşıyorsunuz yahu. daha soranlar var androidde ios taki uygulamalar varmı diye. azcık araştırın ya. geri kafalılığında bu kadarı olmaz.
"iphone daki uygulamalar var hemde bedava. hemen hemen her uygulama var. fazlası var eksiği." iphone mu kaldı var samsung s2 var htc sensation var. iphone
öldü uyanın artık yav.

iPhone'da jaiilbreak ha çıktı ha çıakcak diye beklerken dayanamayıp angry birds oyununu para ile almıştım. Şimdi Galaxy S2 var ve marketten indirirken resmen şok olmuştum bedava olduğunu görünce :D

MrHxor

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Haklısınız s2 ozaman :D

blackmamba07

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Vodafone 69 TL ye Aylık veriyor. Peki Android de iOs taki uygulamalar mevcut mudur ?

evet arkadaşım mevcut. fazlası var eksiği yok diyebiliriz. adamlar google market diye birşey yapmış oyun ve uygulamaların çok büyük bir çoğunluğu ücretsiz olarak edinilebiliyor. benden sana tavsiye birşey almak istiyorsan iyice araştır öyle al. sadece adını duydun, bi iki kere gördün diye alacağım deme. htc sensation sormuşsun. en iyi htc o gibi şu anda ama çok pahalı bir smartphone. 1500 tl felan sanırım fiyatı. şöyle bir durum var iphone pahalı dedik sana gerek yok daha ucuzuyla da işler yapabilirsin diye sensation sormuşsun. ben sana hem özellikleri iyi olan hem de fiyatı çok uygun olan lg optimus black tavsiye ederim. amacın oyun ve uygulamalarsa her işini görür.

MrHxor

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bilmiyorum ki ne yapsam

ahmetenis

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
0
bende galaxy s var cok memnunum 1 hafta içinde s2 alıcam dahada memnun olacam :rolleyes: ben sgs2 yi şiddetle öneririm bence şuan 3d olanlar haric piyasadaki en ii smartphone. 1.2 ghz çift çekirdek 1 gb ram 16 hafıza arttırılabilir. iphone mu o da ne :tt2:

MrHxor

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Peki bu 3D ler nasıl ?

ahmetenis

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
0
hocam 3D ler tek kelimeyle teknoloji harikası htc evo 3D yi bir incele derim ben daha türkiyeye gelmedi ama sen yinede bi bak arkada çift kamera var ve bunun sayesinde 3D video kaydı yapabiliyor ve gözlük olmadan ister kendi çektiğin 3D videoları istersen 3D film izleye biliyorsun.

tarkan255

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Bu arada hazır keşfetmişken söyliyim iPhone 4 16 GB'lık versiyonda ram miktarı 256 MB (!) iken HTC Sensation'daki ram miktarı 768 MB. HTC'de 1.2 GHZ'lik çift çekirdekli işlemci var İphone'da ne var onu bile bilmiyorum. Üstüne üstlük iPhone HTC'den daha pahalı...

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
İphone 4'ün işlemci 1ghz veya daha aşağıda diye biliyorum ??

MrHxor

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ya karar verdim Android işlemcili alacağım. SGS2, HTC veya LG alacağım. Bu seferde bunlar arasında kararsızım :)

tarkan255

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Ya karar verdim Android işlemcili alacağım. SGS2, HTC veya LG alacağım. Bu seferde bunlar arasında kararsızım :)

Android işletim sistemli olucaktı galiba...

Bu arada bende HTC kullanıyorum sizede kesinlikle tavsiye ederim.

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
android 3 için daha baya zaman var. ilk önce tablet odaklı geliştirilmiş bir işletim sisteminden bahsediyoruz.

MrHxor

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Benim aradığım şey kısacası Androidli Bir cihaz. Özellikleride Samsung Galaxy s 2 deki ve HTC sensation dakiler gibi olsun istiyorum. Ama bu iki cihaz arasında kaldım..

yer6

Profesör
Reaksiyon puanı
54
öldü uyanın artık yav.

kardeşim sen asıl hangi evrende yaşıyorsun.app store ve android market rakamlarına bir bak.ondan sonra konuşalım.atmakla olmuyo bu işler :) arada tam tamına 100.000 uygulamadan fazla fark var.istersen harflerle yazıyım.YÜZ BİN uygulamadan fazla fark var.jeilbreak yapılmasıyla beraber ücret konusunada çare bulmuş oluyosun.iphone neden öldü?şuanda piyasada donanımı çok üst seviye değil diyemi?zaten iphone ilk çıktığı versiyondan itibaren piyasanın hep gerisindeydi :) bilip bilmeden konuşmayalım bence.etraftan duyup kötülemeyelim.gerçeği biraz araştır istersen.

Bu arada hazır keşfetmişken söyliyim iPhone 4 16 GB'lık versiyonda ram miktarı 256 MB (!) iken HTC Sensation'daki ram miktarı 768 MB. HTC'de 1.2 GHZ'lik çift çekirdekli işlemci var İphone'da ne var onu bile bilmiyorum. Üstüne üstlük iPhone HTC'den daha pahalı...

ram miktarı telefonun işletim sistemine bağlı olarak değişir.iphone a 768mb ram koymak,normal bir bilgisayara 6gb ram koymak gibidir.yani oldukça gereksizdir.ama androidli bir telefonun(android donanımsal olarak ağır bir yazılım olduğundan) ram miktarı fazla olmalıdır.hatta buna ek olarak işlemci hızıda fazla olmalıdır.bilmem anlatabildimmi.saydığınız telefonlar tabiki daha iyi.ama iphone4 okadar aşağılık bir telefon değil :)

İphone 4'ün işlemci 1ghz veya daha aşağıda diye biliyorum ??
780mhz arkadaşım.normalde 1ghz destekli bir işlemci.ama kısılarak kullanılmış.böylece birçok özellikten tasarruf sağlanmış.aynen nokia n8 gibi.

bana sorarsanızda bende iphone4 almam çok pahallı.hatta şu anda telefonda almam :) win phone7 li telefonları bekliyorum.2011 in son çeyreği hareketli geçicek diyorlar.biraz sabrederseniz iyi olabilir.belki ihtiyaçlarınızı karşılayacak yada tipini beğendiğiniz bir telefon çıkar, yada fiyatlar aşağı çekilmek zorunda kalır.

xyunusx

Doçent
Reaksiyon puanı
41
arkadaşım herkez samsung yada htc önermiş ben sana belkide hiç adını duymadığın bi telefon önericem telefonu kullandığında hem performansına hemde kalite ve gücüne hayran kalıcaksın bu telefonu nasıl bulurum diyede dert etme ufak bi araştırmayla türkiyedede bulabilmen mümkün

meizu m9

[video=youtube;yeOYhcb0Aho]http://www.youtube.com/watch?v=yeOYhcb0Aho[/video]

[video=youtube;TFL59TcouEs]http://www.youtube.com/watch?v=TFL59TcouEs&feature=related[/video]

[video=youtube;uMms_Rwd784]http://www.youtube.com/watch?v=uMms_Rwd784[/video]

m1903

Profesör
Reaksiyon puanı
8
780mhz arkadaşım.normalde 1ghz destekli bir işlemci.ama kısılarak kullanılmış.böylece birçok özellikten tasarruf sağlanmış.aynen nokia n8 gibi.

İşlemcinin düşük hızla gelmesinin sebebi tasarruf değil, Apple'ın ısınma sorununa çözüm bulamamış olmasıdır. Ayrıca android abartıldığı gibi de bellek özürlü değildir(en azından vanilla olanlar; sense, touchwiz arayüzleri falan belleği gerçek anlamda sömürüyor), daha çok bellek daha çok yazılımın arka planda açık durmasını sağlar böylece hiçbir yazılımı kapatmanız gerekmeden telefonunuzu kullanmaya devam edebilirsiniz.

yer6

Profesör
Reaksiyon puanı
54
İşlemcinin düşük hızla gelmesinin sebebi tasarruf değil, Apple'ın ısınma sorununa çözüm bulamamış olmasıdır. Ayrıca android abartıldığı gibi de bellek özürlü değildir(en azından vanilla olanlar; sense, touchwiz arayüzleri falan belleği gerçek anlamda sömürüyor), daha çok bellek daha çok yazılımın arka planda açık durmasını sağlar böylece hiçbir yazılımı kapatmanız gerekmeden telefonunuzu kullanmaya devam edebilirsiniz.

işlemcinin düşük hızda çalışmasının birçok nedeni var zaten.ama ilk amaç ısınma değil.pil tasarrufu.aynı şeyi nokia da yaptı.ayrıca cpu nun frekansını düşürmek daha stabil çalışmasınıda sağlıyor.sizin söylediğiniz ısınma problemide bir neden.ama ilk neden pil tasarrufu.

ram konusuna gelince,android zaten ram e dayalı çalışıyor.açtığınız hiçbir uygulama kapanmıyor.arka planda çalışıyor.ram inizin fazla olması 3 uygulama değilde 10 uygulama arka arkaya çalışmasını sağlar.buda android in ram özürlü olduğunu gösterir.örneğin samsung gio.işlemci hızı 800mhz. ama ram i düşük.performansıda buna bağlı olarak düşük.symbian yada ios, android e göre çok daha düşük ramlerle çalışabiliyorken androidin performans kaybetmesi söylediğiniz tanıma uyuyor.yani ram özürlü :)
söylemek istediğiniz şey "sistem boştayken rami hiç kullanmıyor" gibi bişeyse,bu zaten tüm sistemlerde minimum düzeyde.android ve windows phone işletim sistemleri ram e ihityaç duyar.buda abartıldığı kadar bellek özürlü olduğunu gösterir.

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Ahahaha :D Bende HTC Wildfire S'im olacak diye seviniyorum :D Wildfire S'te falan NFS Shift, asphalt falan çalışmaz mı kasmadan ?

yer6

Profesör
Reaksiyon puanı
54
Ahahaha :D Bende HTC Wildfire S'im olacak diye seviniyorum :D Wildfire S'te falan NFS Shift, asphalt falan çalışmaz mı kasmadan ?
biraz zor gibi arkadaşım.android 2,3 kullanıyo bu telefon.rami falan iyi.ama işlemcisi 600mhz.bu telefonda işlemciden kaybediyo :) bende 530mhz lik işlemcili i7500 vardı.angry birds açıyodum.sapanı geriye çekmek için 15 dk bekliyodum :)test falan yap almadan önce.hayırlı olsun şimdiden.

tarkan255

Doçent
Reaksiyon puanı
5
ram miktarı telefonun işletim sistemine bağlı olarak değişir.iphone a 768mb ram koymak,normal bir bilgisayara 6gb ram koymak gibidir.yani oldukça gereksizdir.ama androidli bir telefonun(android donanımsal olarak ağır bir yazılım olduğundan) ram miktarı fazla olmalıdır.hatta buna ek olarak işlemci hızıda fazla olmalıdır.

Benim burada anlatmak istediğim daha iyi bir donanımı daha ucuza alabileceğini göstermekti ya neyse...

Bu arada normal bir bilgisayarda 6gb ram fazla mi ki herhangi bir telefonda 768mb ram fazla olsun???

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
biraz zor gibi arkadaşım.android 2,3 kullanıyo bu telefon.rami falan iyi.ama işlemcisi 600mhz.bu telefonda işlemciden kaybediyo :) bende 530mhz lik işlemcili i7500 vardı.angry birds açıyodum.sapanı geriye çekmek için 15 dk bekliyodum :)test falan yap almadan önce.hayırlı olsun şimdiden.

Peki işlemciye overclock yapsam ? İdeos X5'te adam akıllı çalışıyor diye hatırlıyorum bu oyunlar ? İşlemciye overclock yapmanın ne gibi zararları olur ?Batarya süresi falan bir 800 mhzye kadar çıksa yeter.

goki

Asistan
Reaksiyon puanı
0
desire s kullanıyorum çok memnunum tavsiye ederim.