Bilgisayar mühendisliği için 2. yabancı dil

lozgur

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
iyi günler, ben bu sene okuduğum üniversitede hazırlığı bitirdim ve 2. yabancı dil seçmemiz zorunlu.Bu nedenle işime yarıyacak bir dil seçmek istiyorum.Benim aklımdaki diller rusça ve ispanyolca.Nedenleri ise ispanyolcanın çoğu ülkede konuşuluyor olması, rusçanın ise Türkiyeye yakın olması.Sizce bir bilgisayar mühendisi için hangi dil daha yararlı olur veya siz olsanız başka hangi dili tercih ederdiniz.Bana bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim. şimdiden teşşekürler...

Kyle_x7

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Eğer mesleğin için öğreneceksen Bölüm hocalarınla konuşup karar vermeni tavsiye ederim.Bilgisayar mühendisleri için alternatif dil bilmiyorum ama kendimden örnek vereyim.Mekatronik Müh. okuyorum ingilizcenin yanına otomotive ve makine sanayisinde çalışacağımdan Almanca öğreniyorum.(Aslında İtalyanca ve Fransızca da olabilir ama bizim okulda bu diller yok xD ) O yüzden meslekten biriyle konuşman daha faydalı olacaktır.Ama yok ben hobi olarak öğrenicem diyosan karar senin :D

brk.trk

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bence rusça öğrenmen daha faydalı olur. hackerleri ile ruslarda baya ünlü biliyorsun ;)

lozgur

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sanırım biraz zor karar vercem en iyisi okulda da bir araştırma yapayım :rolleyes:

mmtogurlu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
almanlar kesinlikle ingilizce yayın yapmazlar sadece almanca yayın yaparlar ispanyollar ve fransızlar yayınlarını ingilizceye de çevirirler eğer bilgisayar bölümü ,için diyorsan almanca di,yeceğim ingilizce kaynakların yanında almanca kaynaklarıda öğrenmiş olursun alman kaynaklarının çevirisini bulmak zordan da öte bişey

Persona Grata

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
53
İkisi de mantıklı geliyor kulağa, sıraladığın nedenlerden dolayı. İspanyolca hakkında bir bilgim olmadığından yorum yapmam doğru olmaz. Fakat Rusça öğrenilmesi pek de kolay olmayan bir dildir. Yapısı itibariyle Türkçe ile bir benzerliği de yoktur o yüzden biraz zorlayabilir.

CbIHTON

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Rusca ile ispanyolca arasında kaldıysan Ispanyolca ogren derim çünkü dünyadan en çok konuşulan 2. dil ispanyolca

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
almanca demicem ingilizce biliyorsan almanca herhangi bir işin olduğu zaman bilgisayarla ilgili almanca bilmesende zorlanmasın diyalet aynı olduğu icin sorun cıkmaz sana vereceğim tavsiye ispanyolca öğren latin amerika ülkelerine bakdığın zaman coğunun ana dili ispanyolca ben almanyada bilgisayar mühendisliği okurken 2 dil olarak ingilizceyi sectim ama hata yaptım cünkü almancam yeterliydi almancayı iyi biliyorsan ingilizceyi öğrenmeden cözersin keşke ozaman ispanyolca terci etseydim

halil413

Profesör
Reaksiyon puanı
0
ispanyolcanın ingilizceden hiçbir nerdeyse hiçbir farkı yoktur tek fark aksanlarıdır bir dil egitimcisine sorabılırsınız
benım tavsıyem rusca ve çince ögrenmen

brk.trk

Asistan
Reaksiyon puanı
0
İkisi de mantıklı geliyor kulağa, sıraladığın nedenlerden dolayı. İspanyolca hakkında bir bilgim olmadığından yorum yapmam doğru olmaz. Fakat Rusça öğrenilmesi pek de kolay olmayan bir dildir. Yapısı itibariyle Türkçe ile bir benzerliği de yoktur o yüzden biraz zorlayabilir.

rusça birazcık zor olabilir ancak her ne kadar içlerine kapalı olsalar bile, bilgisayar mühendisliğinde çok detaylı içeriğe sahipler.. ben yine çok fazla zor olduğunu düşünmüyorum ( açıkcası ben rusça biliyorum, belki bu yüzden zor olmuyor olabilir diyeceğim ama, rusyada 1 ay kaldım ve o şekilde akıcı bir şekilde konuşmayı öğrenmiştim, tabi mükemmel değil ;) )

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18
ıspanyolca ve uzak doğudan bir dil seç derim ben. teknoloji denilince kore japonya ılk sırada benım ıcın. çin ekonomisininde devleştiğinin farkındasındır. ozellıkle kore ve japonyoda vize olmadığı ıcın gezip dolaşıp bol bol pratikte yaparsın. benim bilgisayar muhendisi bir arkadaşta koreceye yoğunlaşıp ( dil eğitimini kendi aldı ) orda iş buldu ve çok iyi ücretle çalışmaya başladı

lozgur

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar bu konudan sonra tercihimi ispanyolcadan yana kullanacakdım ama okula gittim ve yazılım mühendisliği bölüm başkan vekiliyle konuştum bana almanca çince veya fransızca seçmemin iyi bir tercih olacağını söledi ben aklımdaki dilleri söyledim ispanyolcayı kesinlikle seçmememi ve rusçanında iyi bir tercih olcağını söyledi aklım yine karıştı :D internetten birazcık rusçayı araştırdım ingilizceden zordur yazıyor her sitede. Rusça bilen arkaşlar soruyorum benim okuduğum üniversitede derslerin hepsi ingilizce. Acaba aralarına rusça gibi bir dil seçersek çok zorlar mı ?

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
bence rusça öğrenmen daha faydalı olur. hackerleri ile ruslarda baya ünlü biliyorsun ;)
Hekırla mühendisin alakası ne ya?

İngilizce bilmen yeterli, birde işinin düşeceği yerin dilini öğrenirsin daha iyi olur.
Almanca olabilir. Amsterdamda falan iyi iş dönüyor. Çincede lazım tabiki. Eşşek kadar nüfüsları var.