Meslek Seçimi?

мυяαт

Asistan
Reaksiyon puanı
1
beyler sınav sonuçları açıklandı malum. meslek olarak ne seçeceğimi bilmiorum, ne istediğimi de bilmiorum. tercihlerim şunlar; istanbul ing. iktisat, istanbul ing. işletme, istanbul siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler, samsun psikoloji, samsun pdr. sizce hangisini seçmeliyim?

мυяαт

Asistan
Reaksiyon puanı
1
yardım edin brolar. çok kararsızım

x_large

Asistan
Reaksiyon puanı
3
ileride kpss derdi ile uğraşmak istemiyorsan pdr' yi seç,tabi sana uygun bölüm olduğuna eminsen oda önemli.

halil413

Profesör
Reaksiyon puanı
0
bana puanı acıklarsan sana daha ıyı yardımcı olurum,birde puan turunu

мυяαт

Asistan
Reaksiyon puanı
1
puan türüm tm. 1-2-3 de aynı puan 456

мυяαт

Asistan
Reaksiyon puanı
1
yıldız teknikte siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler var. işletme ve iktisat da oluyo ama onlar türkçe olduğu için tercih etmeyi düşünmüyorum

way_be

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
12
sen hangi mesleği daha çok yapmak istiyorsan ona git bence. orda en öne çıkan pdr gözüküyor tutuyorsa ama samsunda gitmek istersen tabi

мυяαт

Asistan
Reaksiyon puanı
1
benim idealimde bi meslek olmadığı için hepsine eşit mesafedeyim. şu an olaya tamamen pragmatist yaklaşıyorum yani :)

Reaksiyon puanı
4
benım kardesım de bu sene gırdı tercıh yapacagız.istanbul unıversıtesıne goz gezdırırken uzaktan egıtım ıktısat,işletme,maliye bölümleri açılmıs.diploması da normal orgun ogretım diploması imiş.o dikkatimi çekti.bide ıktısat ısletme bunlar artık yalama bolumler oldu.herkes ıktısatçı herkes işletmeci.degişik gelecek vaat eden bı bolum seç.ea bolumlerını tam bılmıyorum.tutmuyomu anadoluda avukatlık falan.

way_be

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
12
ne diyim yine iyi düşün hocalarından fikir al, ama pdr iyi meslek ama siyaset filan seviyorum çok ta iyi dil öğrenirim diyorsan diğer bölümlerde ideal

halil413

Profesör
Reaksiyon puanı
0
odtü felsefe,iktisat ve işletmeye girebilrisin fakat puanın tm2,ygs1 puanların yuksekse aynı sekılde hukuk fakultesi ve uçak govde motor bolumlerıne kayıt olmanı tavsıye ederım
MF3 450 ustuyse genetik muhendıslgıın tercıh etmelisin

мυяαт

Asistan
Reaksiyon puanı
1
maalesef tutmuyo hukuk. 4 puanla kaçırıyorum. olsa şehir dışına giderdim

halil413

Profesör
Reaksiyon puanı
0
мυяαт;1912500 dedi ki:
2010 yılına ayıt puanlar sen basvur,
iktisat işletme psikoloji,mesleklerini secme hepsi kpssyle gırebılırsın

Reaksiyon puanı
4
мυяαт;1912500 dedi ki:

sayısal puanların nasıl tuturamazmısın Yıldız teknik elektrık muh. makına muh falan.bak uste yazmıs arkadas uçak govde motor .puanın yetıyorsa teknık bolumlerı yaz.puanların ıyı ama keske sayısalcı olsaydın.sana doktururdum burda.

мυяαт

Asistan
Reaksiyon puanı
1
ben hukuğu en üste yazıcam yine ama garantiye almak için bunlardan birini de yazıcam

halil413

Profesör
Reaksiyon puanı
0
мυяαт;1912507 dedi ki:
ben hukuğu en üste yazıcam yine ama garantiye almak için bunlardan birini de yazıcam
tablo 4 ıncelerken özel kosullar var tablo 3a 4a daki özel kosullara bak mutlaka yoksa bosa yapmıs olursun

way_be

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
12
hocam puan da önemli de daha çok sıralama önemli sıralaman nasıl hukuk kazananlarla geçen senenin

мυяαт

Asistan
Reaksiyon puanı
1
fen sınavına fln girmediğim için mf puanlarım çok düşük ortalama 350 civarı. tutmaz o bölümler o yüzden

halil413

Profesör
Reaksiyon puanı
0
мυяαт;1912514 dedi ki:
fen sınavına fln girmediğim için mf puanlarım çok düşük ortalama 350 civarı. tutmaz o bölümler o yüzden
türk hava kuvvetlerinde pilot olmak istemezmisin veya polis akdemisini bitirip bas komiser?

мυяαт

Asistan
Reaksiyon puanı
1
tablo 4 ıncelerken özel kosullar var tablo 3a 4a daki özel kosullara bak mutlaka yoksa bosa yapmıs olursun
eyvallah. ilk defa duydum bunu

---------- Post added at 20:48 ---------- Previous post was at 20:47 ----------

türk hava kuvvetlerinde pilot olmak istemezmisin veya polis akdemisini bitirip bas komiser?
isterim?

---------- Post added at 20:49 ---------- Previous post was at 20:48 ----------

hocam puan da önemli de daha çok sıralama önemli sıralaman nasıl hukuk kazananlarla geçen senenin
sıralamam tm de 17 binlerde

Reaksiyon puanı
4
мυяαт;1912514 dedi ki:

anadoluda makına muh. tutmazmı acaba.bı arastır.

Persona Grata

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
53
İstanbul Üniversitesi - Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler en mantıklısı olurdu bence.

мυяαт

Asistan
Reaksiyon puanı
1
anadoluda makına muh. tutmazmı acaba.bı arastır.
makine mühendisliği tutuyo anadoluda ama tm ci oldum için lisede hiç fen görmedim. bi de üniversitenin en çok etki ettiği bölüm mühendislik, okuduğun üni çok önemli diye duymuştum

---------- Post added at 20:52 ---------- Previous post was at 20:51 ----------

İstanbul Üniversitesi - Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler en mantıklısı olurdu bence.
teşekkürler

halil413

Profesör
Reaksiyon puanı
0
pilotlugu kacırmısın,fakat lys sınavları daha yenı acıklandı cok garıp....http://www.ikdm.hho.edu.tr/
polis akademisini bulamadım
meslek secerken zevk alacagın ve omur boyu zevk alarak calısacagın meslegı sec

Reaksiyon puanı
4
мυяαт;1912536 dedi ki:
makine mühendisliği tutuyo anadoluda ama tm ci oldum için lisede hiç fen görmedim. bi de üniversitenin en çok etki ettiği bölüm mühendislik, okuduğun üni çok önemli diye duymuştum

ya hocam bu söyledıgın teknık unıversıteler ıcın.oddü itü yıldız teknık harıcınde gecerli degil bu.sana soyle soyleyeyeım.ıstanbul unı ıktısattan mezun olursa nmı daha ıyı bı gelecek sakarya makına muh. mezun olursanmı daha ıyı bı gelecek.ben soyleyeyım.2.
teknik adam her zaman ıyıdır.muhendısın forsu bı baskadır.

мυяαт

Asistan
Reaksiyon puanı
1
pilotlugu kacırmısın,fakat lys sınavları daha yenı acıklandı cok garıp....http://www.ikdm.hho.edu.tr/
polis akademisini bulamadım
meslek secerken zevk alacagın ve omur boyu zevk alarak calısacagın meslegı sec
hava harpın başvuruları ygs ile beraber yapılıyomuş. akademi de daha başlamamış. akademiye başvurucam.

---------- Post added at 21:00 ---------- Previous post was at 20:58 ----------

ya hocam bu söyledıgın teknık unıversıteler ıcın.oddü itü yıldız teknık harıcınde gecerli degil bu.sana soyle soyleyeyeım.ıstanbul unı ıktısattan mezun olursa nmı daha ıyı bı gelecek sakarya makına muh. mezun olursanmı daha ıyı bı gelecek.ben soyleyeyım.2.
teknik adam her zaman ıyıdır.muhendısın forsu bı baskadır.
teşekkürler, bunu da araştırıcam.

halil413

Profesör
Reaksiyon puanı
0
мυяαт;1912544 dedi ki:
hava harpın başvuruları ygs ile beraber yapılıyomuş. akademi de daha başlamamış. akademiye başvurucam.

---------- Post added at 21:00 ---------- Previous post was at 20:58 ----------

teşekkürler, bunu da araştırıcam.

pilot olamadıgıma pişmanım ve kızgınım,polis akademısıne basvur bas komıser olarak mezun oluyon emnıyet amırı 3.2.1 derece olarak yukselıyon maasları cabası,hukuk fakultesını kazanırsan orayı oku
benım puanım 215 adalet aöf okucam ordan hukuk fakultesinden mezun olunca 2 yıl da staj yaparak savcı olma hayalım var , bana bıraz puan verde bende polis akademısıne basvurayım :D

мυяαт

Asistan
Reaksiyon puanı
1
pilot olamadıgıma pişmanım ve kızgınım,polis akademısıne basvur bas komıser olarak mezun oluyon emnıyet amırı 3.2.1 derece olarak yukselıyon maasları cabası,hukuk fakultesını kazanırsan orayı oku
benım puanım 215 adalet aöf okucam, bana bıraz puan verde bende polis akademısıne basvurayım :D
:) son dediğini tam anlayamadım. hukuk kazanırsam da akademi mi seçeyim