Meslek Seçimi?

halil413

Profesör
Reaksiyon puanı
0
valla kararsızım bende su son olayardan sonra hukukcu olmak ıyı olur yoksa rutbeden ergenekon oluruz:D

harun.arslan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Sözel mesleklerin iş bulma durumunu çok iyi bilmiyorum.

sadece genel kaideden bahsetmek istiyorum.

1- seçeceğin meslek senin karakterine uygun olmalı, sevebilmelisin... yapabilmelisin...

Burada sakın kabiliyet gibi anlama..
Mesela çekingen bir karakter hukukta en fazla avukatlıkta zorlanır... Çekingen bir karakter pdr yi pekala yapabilir,
Karşılaştığım birkaç kişi oldu hukuk bitirmiş fakat büro açmaya cesareti yok, veya açmış ama sinek avlıyor... gelen şahıslar avukatın gürül gürül konuşanını isterler...

Veya hakimlik sınavında elenip duruyor... gibi..

2- Populer meslekten ziyade kolay iş bulunan piyasada ihtiyaç olan mesleği tercih etmelisin...

mesela tıp ı yeni bitiren herkes anında işi hazır... Tıp bitirip boşta kalan yok...
Ama öğretmenliği bitirip yarısı iş bulabiliyor veya biraz daha fazlası diyeyim bunda da KPSS büyük bir stres...

Şimdi meslek dallarının piyasada ne kadar ihtiyaç var bu konudan uzak olduğum için
mesleklerin tek tek piyasa durumlarını irdeleyemiyorum...

Mesleklerin bir kısmı devlet kurumundan ziyade özel şirketlerde iş buluyor... Burası zor alan çok keyfilik olur, patronla ilişkiler kolay olmaz.. Kendini iyi satabilmelisin... Ki patron sen olmadan işlerin zor yürüyeceğinbi hissedebilmeli...

мυяαт

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Sözel mesleklerin iş bulma durumunu çok iyi bilmiyorum.

sadece genel kaideden bahsetmek istiyorum.

1- seçeceğin meslek senin karakterine uygun olmalı, sevebilmelisin... yapabilmelisin...

Burada sakın kabiliyet gibi anlama..
Mesela çekingen bir karakter hukukta en fazla avukatlıkta zorlanır... Çekingen bir karakter pdr yi pekala yapabilir,
Karşılaştığım birkaç kişi oldu hukuk bitirmiş fakat büro açmaya cesareti yok, veya açmış ama sinek avlıyor... gelen şahıslar avukatın gürül gürül konuşanını isterler...

Veya hakimlik sınavında elenip duruyor... gibi..

2- Populer meslekten ziyade kolay iş bulunan piyasada ihtiyaç olan mesleği tercih etmelisin...

mesela tıp ı yeni bitiren herkes anında işi hazır... Tıp bitirip boşta kalan yok...
Ama öğretmenliği bitirip yarısı iş bulabiliyor veya biraz daha fazlası diyeyim bunda da KPSS büyük bir stres...

Şimdi meslek dallarının piyasada ne kadar ihtiyaç var bu konudan uzak olduğum için
mesleklerin tek tek piyasa durumlarını irdeleyemiyorum...
benim şimdiye kadarki araştırmama göre piyasa olarak istanbul ingilizce işletmeyi önerdiler. ama insan işletme olunca önyargıyla yaklaşıyo yine de olaya, bir sürü işletme mezunu var diye.

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
bence devlet, ülkenin ihtiyacı olan mühendislik vs. bölümlere biraz zorunlu tercih yaptırmalı. ülkenin bekası bireyden üstündür.

sadece istanbul'da ihtiyacın 15 katı fazla avukat varmış...

Reaksiyon puanı
4
мυяαт;1912584 dedi ki:
benim şimdiye kadarki araştırmama göre piyasa olarak istanbul ingilizce işletmeyi önerdiler. ama insan işletme olunca önyargıyla yaklaşıyo yine de olaya, bir sürü işletme mezunu var diye.

hocam bırak işletmeyı falan botonasiyel işşsiz olma.puanın yetıyomus gıt makına muh.yada yaz anadoluda bı avukatlık.işletme ıktısat mılyonlarca mezun var.ısssızlerın çogu bu bolumlerden mezun.kpss gecerım dersen sınıf og.seç. ne bilim git turizm le ılgılı ıngılızce bı bolum seç.bı otelde yonetıcı olursun.dunyanın parasını alırsın.ama ıktısat ısletme gıbı kör bölümleri seçme.yazık etme gelecegıne aldıgın puana.

harun.arslan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
мυяαт;1912584 dedi ki:

Orta okuldan sonra olan eskiden OKS şimdi ismi değişti... LGS oldu gibi...

Bu konuda gelenlere şunu tavsiye ederdim. Gerçekten de iyi yöntem...

mesela sağlık bölümlerini tercih etmek istiyenler bana sorduklarında komşu önerisi gibi hemşire veya laboratuvar teknisyeni olmak istiyorum derlerdi... Ben kısaca bahsederdim fakat.. Kendisini bir hastaneye gitmesini, bir hemşire hanımı bulup sohbet etmesi, sağlık memuru bulup sohbet etmesi çok önem li en iyi meslek bilgilerini ondan alabilir...

Kendine uygun bulduğun meslekten birini bul..
onunla konuş, ne kadar kazanabiliyorsun, işin zorlukları nasıl, işe yerleşme ihtimali nasıl...
En iyi o işi yapan bilir.... ondan daha iyi başka biri bilemez....

İşletme yi bitirip çalışanı bul... konuş eminim sana seve seve anlatacaktır her şeyi...

Yaklaşık 5 sene evvel piyasada pdr ihtiyacı çok artmıştı, ve kolay iş buluyorlar ayrıca çalışması zevkli bir meslek...
gelene onu tavsiye ettim... 2 yıl sonra pdr puanları fırladı gitti... (yani benim tavsiyemle fırlamadı, toplum bu boşluğu farketti )
Şimdi piyasada çok olmaya başladılar...

мυяαт

Asistan
Reaksiyon puanı
1
teşekkür ederim herkese yardımları için

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
pişman olmazsan pdr seç :) arkadaşımın sevgilisi çok memnun iş imkanı ve bölüm hakkında.

halil413

Profesör
Reaksiyon puanı
0
ankara adalet açıkögretim kodunu bulamadım tablo 3a da kalktımı yoksa??

---------- Post added at 22:05 ---------- Previous post was at 22:03 ----------

tamam buldum anadoluymus

RamoneS

Asistan
Reaksiyon puanı
0
en iyisi dershanedeki rehberlik hocanla konuşmak onlar daha iyi bilirler :)