halil413
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 0
valla kararsızım bende su son olayardan sonra hukukcu olmak ıyı olur yoksa rutbeden ergenekon oluruz

benim şimdiye kadarki araştırmama göre piyasa olarak istanbul ingilizce işletmeyi önerdiler. ama insan işletme olunca önyargıyla yaklaşıyo yine de olaya, bir sürü işletme mezunu var diye.Sözel mesleklerin iş bulma durumunu çok iyi bilmiyorum.
sadece genel kaideden bahsetmek istiyorum.
1- seçeceğin meslek senin karakterine uygun olmalı, sevebilmelisin... yapabilmelisin...
Burada sakın kabiliyet gibi anlama..
Mesela çekingen bir karakter hukukta en fazla avukatlıkta zorlanır... Çekingen bir karakter pdr yi pekala yapabilir,
Karşılaştığım birkaç kişi oldu hukuk bitirmiş fakat büro açmaya cesareti yok, veya açmış ama sinek avlıyor... gelen şahıslar avukatın gürül gürül konuşanını isterler...
Veya hakimlik sınavında elenip duruyor... gibi..
2- Populer meslekten ziyade kolay iş bulunan piyasada ihtiyaç olan mesleği tercih etmelisin...
mesela tıp ı yeni bitiren herkes anında işi hazır... Tıp bitirip boşta kalan yok...
Ama öğretmenliği bitirip yarısı iş bulabiliyor veya biraz daha fazlası diyeyim bunda da KPSS büyük bir stres...
Şimdi meslek dallarının piyasada ne kadar ihtiyaç var bu konudan uzak olduğum için
mesleklerin tek tek piyasa durumlarını irdeleyemiyorum...
мυяαт;1912584 dedi ki:benim şimdiye kadarki araştırmama göre piyasa olarak istanbul ingilizce işletmeyi önerdiler. ama insan işletme olunca önyargıyla yaklaşıyo yine de olaya, bir sürü işletme mezunu var diye.
мυяαт;1912584 dedi ki:benim şimdiye kadarki araştırmama göre piyasa olarak istanbul ingilizce işletmeyi önerdiler. ama insan işletme olunca önyargıyla yaklaşıyo yine de olaya, bir sürü işletme mezunu var diye.