Wireless Adaptor Hakkında Soru (1)

SeMiH Ç.

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bi konu hakkında bilgi almak istiyorum..2 kat aşağıdan wireless ile internete bağlanıyorum..Sadece modemin bulunduğu odanın üstündeki odada internete bağlanabiliyrum..Diğer taraflarda çekmiyo..Bu soruna wireless adaptörün çözüm olabileceği aklıma geldi..Kullanan var mı bu adaptörlerden alsak bir faydası olur mu ? Şuan modemin bulunduğu oda tarafındayım 3 diş falan çekiyor ve hızıda fena değil..Ama ben diğer odalardada internete bağlanmak istiyorum..Wireless adaptör işimi görür mü yoksa access point mi kullanmam gerekir.?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

SeMiH Ç.

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
laptop ile bağlanıyorsun sanırım. sinyali güçlendirmek için bir anten alıp bağlayabilirsin. fiyatları da uydundur. wireless adaptör sinyali güçlendirmez. sadece kablosuz bağlantı yapmaya yarar. daha çok pcler için kullanılır.

Evet laptop ile bağlanıyorum..Peki bu anten dediğin nasıl birşeydir ? Access point falan mı ?

SeMiH Ç.

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tamamdır hocam gördüm linki...Teşekkür ederim yardımın için. Bu nasıl kullanılıyo peki ? Anladığım kadarıyla modemin anteniyle bu anteni değiştiriyoruz ?

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
hiç kullanmadım. bildiğim kadarıyla modemin anteninin yerine geçiyor ve sinyali daha güçlü dağıtıyor. :)

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Kablosuz Bağlantı Noktası (Access Point) da işini görür. Bir binaya 3 tane zincirleme bağlamıştım.
Modemin sinyalini en çok alan odaya koyarsın, tüm evde rahatlıkla genel ağa bağlanabilirsin.

SeMiH Ç.

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Access Point fiyatları biraz tuzlu sanırım..O yüzden başka bir yolu var mıdır diye araştırmak istedim..

burns206

Profesör
Reaksiyon puanı
1
ewet wireless router olursa isini gorur. gerci bazilarinda bikac ozellik eksik olabilliyo. internet paylasimi destegi olmayan olmamasi lazim
60 70 liraya gguzel biseyler vardi en son baktigimda.

SeMiH Ç.

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ewet wireless router olursa isini gorur. gerci bazilarinda bikac ozellik eksik olabilliyo. internet paylasimi destegi olmayan olmamasi lazim
60 70 liraya gguzel biseyler vardi en son baktigimda.

dediğimiz sanırım şu linkteki ürün..

http://www.vatanbilgisayar.com/edimax-ew-7228apn-ew-7228apn-150mbps-range-extender--access-point/productdetails.aspx?I_ID=53804

p
eki bunu aldığımda bağlantısı nasıl ? Bunada modemden kablo çekmek gerekiyo mu yoksa kablosuz mu bağlanıyor modeme ?

burns206

Profesör
Reaksiyon puanı
1

SeMiH Ç.

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Zaten internet 8 mb'nin üstüne çıkmıyor ki ? Gerek varmı sence 300mpbs'ye..Arasında az bi fiyat farkı yok çünkü :)

burns206

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Zaten internet 8 mb'nin üstüne çıkmıyor ki ? Gerek varmı sence 300mpbs'ye..Arasında az bi fiyat farkı yok çünkü
:)
fazla kallite goz cikarmaz :sleep:
3-5 lira farkla 300mmbps olaani vaardi oyuzdden dedik.
kaldi ki baska isler icin gereekebiliyo ftp disc/network disk/usb diski filan icin :thumbup1: arabanin da 100 usstunu kullaanmiyo kimse ama gun gelir coook acil isin cikaar 300le gitmen gerekebilir dimi :D
ayrica guclu olunca dusuk hizlarda daha az hararet yapiyo.

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
Zaten internet 8 mb'nin üstüne çıkmıyor ki ? Gerek varmı sence 300mpbs'ye..Arasında az bi fiyat farkı yok çünkü :)
300 mbps internet hızı için değil, veri aktarımı için. mesela evde aynı ağı kullanan iki tane laptop var. bunlar ağ üzerinden birbirine kablosuz dosya aktarımı yapabilir. işte 300 mbps bu aktarımın hızı olur. :)

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Kablo çektikten sonra ne anlamı var ki? Kablosuz bu işi gören ürünlere yönelmek lâzım. Bağlantıdaki ürün galiba kablo ile modemden bağlantı alıp kablosuz paylaşım sağlıyor. Bunu hiç tavsiye etmem. Kablosuz modemden sinyal alıp yine kablosuz genişleten cihazlar sizin ihtiyacınız.

Örnek:
http://www.hepsiburada.com/Liste/ai...etails.aspx?productId=bd101021&categoryId=410

300 Mbit bence gereksiz olur. Eğer iki bilgisayar arasında çok fazla dosya aktarımı yapmayacaksanız.

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Ben şu ürünü tavsiye ederim. http://www.sanalpazar.com/item_deta...ss-Adapter-7dbi-Panel-Ant-&auction_id=1168256
Panel anten hariç aynı ürün bende var. Dizüstünün 3 diş gördüğü bağlantıları 5 diş görüyor. Ayrıca Alfa bu işlerle uğraşanlar açısından tutulan bir ürün.
Ben balkondayken 80 metre arada engel olmayan arkadaşın modeme bağlanamamıştım ama önünde engel olan 100 metre ötedeki arkadaşın modeme biraz daha iyi bağlanmıştı. Yakındakinin modeminin konumu veya kalitesinden kaynaklanıyor. Panel antenim olsaydı belki daha sağlıklı bağlanacaktım.

SeMiH Ç.

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
7.42 isimli arkadaşın verdiği ürün en mantıklısı.Kablosuz birşey arıyordum.O ürün ihtiyacımı karşılar..Ben bilgisayarlar arasında veri transferi yapmayacağım o yüzden mpbs'nin pek bi önemi yok.tabi sadece veri aktarımı hızı anlamına geliyorsa

clients

Profesör
Reaksiyon puanı
36
evinde yada bir tanıdıgında wifi mıodem varsa bu modemi dağıtıcı olarak kullanabilrisin.

SeMiH Ç.

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
evinde yada bir tanıdıgında wifi mıodem varsa bu modemi dağıtıcı olarak kullanabilrisin.

Yani ben interneti aldığım modemden başka bi wireless modem daha bulursam bu modemi access point gibi kullanabilir miyim ? Yani sinyali güçlendirebilir miyim ?

clients

Profesör
Reaksiyon puanı
36
bir cok modemde vardır bu ozellık. alttaki modem ile sendeki modemi eşleştirdikden sonra evin herhangi bir yerınde nete girebilirsin.

ama modemin yoksa acces point almalısın.

SeMiH Ç.

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Peki bu eşleştirme modemlerin arayüzünden mi yapılıyor..Kolay birşey mi yani bende yapabilir miyim ? 2. Modeme güç kablosundan başka bir kablo gerekmiyor değil mi ?

clients

Profesör
Reaksiyon puanı
36
arayüzünden yapılıyor. airties modem de bu iş kolayda diğerlerini bilmiyorum.

SeMiH Ç.

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Başka bi kablo gerekmiyor dimi ? bi arkadaşımda olması lazım kablosuz modem ona göre ondan alıp deneyeceğim..

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
iki modemin eşletirlebilmesi için ikisinin de mesh teknolojisini desteklemesi lazım. :)

clients

Profesör
Reaksiyon puanı
36
repeater özeligi varsa mesh olup olmaması gerek değildir

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
ben tp link kullanmadığım için yeni öğreniyorum bu özelliği.

SiLGEC

Asistan
Reaksiyon puanı
12
repeater özeligi varsa mesh olup olmaması gerek değildir

Repeater/mesh kullanmak için access pointi ayarladıktan sonra, access pointi modemin arayüzünden de tanıtmak gerekir. Tabi modemin desteklemesi gerekiyor.
Universal repeaterda modemin desteklemesine gerek yok.

SeMiH Ç.

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Normal 2 wireless modemle halledemicekmiyim yani ben bu sorunu ? Modemlerin ikiside farklı..Ama dediğiniz özellikler modemlerde var mı yokmu bilmiyorum..