Harddisk Tavsiyesi

manyak02

Asistan
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar WD 1tb 64mb Caviar black almayı düşünüyorum fakat çok ses çıkarıyor diye okudum gerçekten çok seslimi çalışıyor buna yakın sessiz harddiskler hangileri olabilir

ReDo

Rektör
Reaksiyon puanı
91
Ben de WD 2 tb Hd var sessiz çalışıyor.

manyak02

Asistan
Reaksiyon puanı
0
caviar black serisimi yoksa green veya blue serisimi

ReDo

Rektör
Reaksiyon puanı
91
Dikdörtgen olanlar varya siyah rengi black serisi olsa gerek :D 2 tane var elimde sessiz sakin kasmadan çalışıyorlar.

SeeYouInHell

Doçent
Reaksiyon puanı
3
7200 rpm disklerde bu sorun sıklıkla meydana geliyor, samsung modellerine bak derim.

Dikdörtgen olanlar varya siyah rengi black serisi olsa gerek :D 2 tane var elimde sessiz sakin kasmadan çalışıyorlar.

arkadaş sabit diskten bahsediyor, sizse harici diskten galiba :D

ReDo

Rektör
Reaksiyon puanı
91
Pardon :P hadi kaçtım ben :D

Ozgurky

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Net bilgim yok ama çok ses çıkardığını zannetmiyorum. Eğer çekiniyorsan ve günlük olarak evde kullanacaksan mavi seriyi deneyebilirsin.

zebaniselo

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Wd çoğunlukla hdd lerde düşük plaka yoğunluğuna sahip çok miktarda plaka kullanır.o yüzden daha fazla güç tüketir,daha yavaş olur,daha fazla ısınır,daha fazla gürültü yapar,ama günümüzde duyulabilecek kadar ses yapan hdd görmedim.bence seagate al,olmazsa wd.çünkü bu iki firma daha yüksek plaka yoğunluğuna sahip daha az plaka kullanarak hdd üretiyorlar,üstelik black serisine göre daha ucuzlar ve daha iyiler.

oshinankara

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
baslıktaki hdd var cok gurultulu. ama 32mb yine black 500gb ı var gurultusuz. tahminim arkadasın yazdıgı plaka olayı buyuk kapasite disklerde ortaya cıkıyor ve gurultu oluyor.

hddlife pro ile sessiz kullanım mumkun ama hızdan odun veriyorsunuz. Hız lazım olunca ac kullan. ama resmen eski hdd ler gibi cayır cayır tak tak kafa seslerini duyuyorsun hele aksam kafan siser. cozum hdd life pro..

samsung 1 tb var sessiz.

manyak02

Asistan
Reaksiyon puanı
0
green serisine karar verdim umarım yanılmam

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
ben wd ile ilgili soru sorduğun için green serisi önerdim. yoksa benim de şahsi deneyimim de seagate'in daha iyi olduğu yönünde. bugüne kadar seagate, wd, samsung üçünü de kullandım. gerçi ide (pata) kullandım. en çok seagate'den memnun kaldım. :)

manyak02

Asistan
Reaksiyon puanı
0
her yönden iyimi ses,hız vb

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
samsung hdd aldıktan sonra 1 sene olmadan sorun çıkardı. veri kayıpları başladı. wd yine aldıktan birkaç ay sonra, sıcak bir yaz günü iflas etti. veri kurtarmaya yolladık. yalnız sesi beni rahatsız etmemişti. ilk aldığım seagate 80 gb ide hdd ise 7 sene boyunca kullandım. hiç sorun çıkarmadı. geçen ay pc görmemeye başladı. şu an kullandığım 160 gb seagate de sorun yok şükür. sesini de hiç duymadım.

şunu da belirteyim, bu kullandığım hddlerin hiç biri üst düzey, performans hdd değildi. standart oem ürünlerdi. :)

manyak02

Asistan
Reaksiyon puanı
0
seagate ürünlerinden hangileri modelleri iyi tavsiye edebilirmisiniz

t_kuyucu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selamlar, ben WD Caviar Black 1tb Kullandım, ses var aşırı değil fakat sunduğu performansa bakacak olursak şu an kullanmış olduğum sessiz Seagate 1tb baraccuda serisi harddisk performans olarak 4 gözle aratıyor, yanlışlıkla yere düşürdüğüm WD Caviar Black 1tb 32mb cache harddiski içinde giden oyun ve filimler cabası.. winrar veya 7z ile extract işlemi yaparken Explorer ve Firefox gibi en basit uygulamalar geç açılıyor şuanki sessiz seagate ile. Daha önceden işletim sistemim black caviar dayken extract işlemi sırasında firefox+explorer anında açılıyor ve beraberinde 720p blurayide harddiskten izleyebiliyordum, sıkıntısız tüm programlar akıyordu.Şimdi en basit oyunda bile loading sürelerim 2-3 kat daha uzun sürüyor.

Ses çok aşırı değil, kişisel olarak performansı sessizliğe tercih etmem, fiyat/performans ve sessizlik bakımından şu sıralar samsung harddiskler bayağı atakta, ilk karar çok isabetli WD harddiskler özellikle black serisi araştırırsanız performansa yönelik özel seri, bununla birlikte testler ve kullanıcıların yorumlarına dayanarak samsungun 1tb modelide tercih edilebilir; Spinpoint F3 HD103SJ.

http://www.teknobiyotik.com/donanim/hard-disk-hdd/samsung-1-tb-7200-rpm-32-mb-on-bellek-3-5-sata-3-0gbps-hd103sj.html

manyak02

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Selamlar, ben WD Caviar Black 1tb Kullandım, ses var aşırı değil fakat sunduğu performansa bakacak olursak şu an kullanmış olduğum sessiz Seagate 1tb baraccuda serisi harddisk performans olarak 4 gözle aratıyor, yanlışlıkla yere düşürdüğüm WD Caviar Black 1tb 32mb cache harddiski içinde giden oyun ve filimler cabası.. winrar veya 7z ile extract işlemi yaparken Explorer ve Firefox gibi en basit uygulamalar geç açılıyor şuanki sessiz seagate ile. Daha önceden işletim sistemim black caviar dayken extract işlemi sırasında firefox+explorer anında açılıyor ve beraberinde 720p blurayide harddiskten izleyebiliyordum, sıkıntısız tüm programlar akıyordu.Şimdi en basit oyunda bile loading sürelerim 2-3 kat daha uzun sürüyor.

Ses çok aşırı değil, kişisel olarak performansı sessizliğe tercih etmem, fiyat/performans ve sessizlik bakımından şu sıralar samsung harddiskler bayağı atakta, ilk karar çok isabetli WD harddiskler özellikle black serisi araştırırsanız performansa yönelik özel seri, bununla birlikte testler ve kullanıcıların yorumlarına dayanarak samsungun 1tb modelide tercih edilebilir; Spinpoint F3 HD103SJ.

http://www.teknobiyotik.com/donanim/hard-disk-hdd/samsung-1-tb-7200-rpm-32-mb-on-bellek-3-5-sata-3-0gbps-hd103sj.html

tavsiyen için saol dostum almışken iyi bilgisayar almak istiyorum fiyatıda çok uygun araştırım bi

t_kuyucu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
:) bende aynı diski almayı düşünüyorum samsung tan çoğu kişi çok memnun, eğer bir kere alıp yüksek performans istiyorsan 2 ayrı seçenek daha var tabi bütçe biraz yükseliyor;

1) RAID 0, 2 harddiskle yüksek performans için kullanılan en yaygın sistem harddisklere göre değişir tabi fakat tek harddiske göre %50 okuma-yazma performansı artış gösteriyor.Standart tek harddisk WD Caviar Black örnek olarak win7'de 5.9 puan alıyor.Raid0 yapılınca puanlama 7.0 üzerine çıkıyor tabi diske göre değişir.Burada tek dez avantaj 2 harddisk bütçeyi yükseltiyor.

2) WD VelociRaptor 'ler PC'de dinazor beslemek :P :) şaka bir yana 10000RPM devir hızlarıyla standart harddisklerden yarıyarıya okuma yazma süreleri 4 ms civarına düşen canavarlar.Fakat düşük kapasiteleri,yüksek fiyatları dez avantaj,en büyük performans burada hele birde raid0 sistem kurabilirsen offf :) tabi bu büyük bir hayal..

manyak02

Asistan
Reaksiyon puanı
0
samsung 1 tb 32mb alıyorum karar verdim

---------- Post added at 13:55 ---------- Previous post was at 12:52 ----------

ama sata 2 bu hdd anakart desteklermi sata 3 yazıyor ama

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
anakartın sata 3 ise sata 2 de çalışır. ama sata 3 destekli bir hdd alman daha verimli olur.

manyak02

Asistan
Reaksiyon puanı
0
herkez bi marka savununca karar vermek zor oluyor valla :d :D

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
netten özelliklerine ve fiyatına bakınca içinden en çok hangisini almak geliyorsa onu al. ben de şimdi sistem kursam wd caviar black 640 gb seçerdim büyük ihtimalle. piyasadaki en fazla performans vaadeden hddler onlar çünkü. ama 2-3 tb gibi modellerden alıyorsam seagatein de çok performanslı barracuda modelleri var.

manyak02

Asistan
Reaksiyon puanı
0
sen olsan hnagisini seçersin
-WD CAVİAR BLACK 640GB 64MB SATA III
-SEAGATE 1 TB 32MB SATA III

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
aynı para ise Seagate Barracuda 1 TB 7200 RPM 32 MB Ön Bellek 3,5" SATA III

manyak02

Asistan
Reaksiyon puanı
0
wd 180 seagate 120 tl şimdi testlere baktım wd baya üstün bir model tek şüphem şu ses konusu çokmu rahatsız ediyor yaaa :(((