Pardus Kurulumu Hakkkında

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Arkadaşlar pardus kurmayı düşünüyorum.Daha önce hiç kurmadım.Bu yüzden bir kaç sorum olacak sizlere,

Pardus programları windows ile aynı mı ? Yani exe mi ?

Pardus sürücü tanıyor mu ?

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
Hayır exe değil (ama sanırsam exe'leri çalıştırmak için bir program kurulabiliyordu). Bir çok programın alternatifi de mevcut.

Artık sürücülerin çoğunu tanıyor. Gerek yok bence ama gene de internetten araştırıp sürücülerin linux uyumluluğuna bir bakabilirsin.

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Hayır exe değil (ama sanırsam exe'leri çalıştırmak için bir program kurulabiliyordu). Bir çok programın alternatifi de mevcut.

Artık sürücülerin çoğunu tanıyor. Gerek yok bence ama gene de internetten araştırıp sürücülerin linux uyumluluğuna bir bakabilirsin.

Cevap için teşekkür ederim.

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174

Bilgili99

Profesör
Reaksiyon puanı
252
.exe kullanmadan bence önce linux alternatiflerini araştırmalısın ben de başta winamp vb. programlara çok bağımlıydım ama şimdi linux programları çok daha iyi geliyor inanırmısın win. ile linux programları çalıştımak istiyorum o kadar beğeniyorum :)

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
.exe kullanmadan bence önce linux alternatiflerini araştırmalısın ben de başta winamp vb. programlara çok bağımlıydım ama şimdi linux programları çok daha iyi geliyor inanırmısın win. ile linux programları çalıştımak istiyorum o kadar beğeniyorum :)

Buna ilaveten bir bağlantı daha paylaşalım:
NASIL:Windows'tan Pardus'a geçiş

harun.arslan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Eğer kurmak istiyorsan 2011.1 sürümünü beklemeni tavsiye ederim. Şimdi tecrübe etmek istiyorsan önce Sanal makinede(VirtualBox) kurup biraz kurcalaman ve uygulama yapman senin faydana olur.

Bekle deyince inşallah iştahı kaçmamıştır.
Direk kurmaya başlasaydı. Bir Pardus sever kazanmış olurduk...

xmalkom

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Pardus'ta .exe dosyalarını çalıştırmak için "wine" isimli bir program var.Pardus deposundan indirilip çalıştırabilir.Pardus x64'de de çalışıyor.Fakat wine ile kurduğunuz .exe programlarından fazla bir şey beklemeyin.Bu programların linux alternatiflerini deneyin.
Pardus sürücü tanıma konusunda windows'tan daha iyi olsa da bilgisayar bileşenlerinden tam performans alma da windows'a yaklaşamaz.