AntiVirus programsız bilgisayar ne kadar sağlıklı?

Sizce sağlıklı olur mu?

• Kullanılan toplam oy
    131

Gold Eagle

Profesör
Reaksiyon puanı
4
AV kullanıp,her türlü kazma,kürek,hack sitelerine girerseniz,virüsler bilgisayarda cirit atar :)

Bilinçli olduktan sonra da sorun olacağını sanmam.

fthtsdmr

Profesör
Reaksiyon puanı
44
Ev kullanıcıları sorun yaşamayabilir belki.Ama iş yerinde antivirüs şart.Sen ne kadar dikkat etsende başka birinin belleğinden falan bulaşabiliyor.

aruchan.blog

Profesör
Reaksiyon puanı
56
senar1st bak benden söylemesi...bilgisayarın en fazla 1 ay sonra pörtler:D

Altair

Doçent
Reaksiyon puanı
18
Nerede virüs olabileceğini bilen bilinçli bir kullanıcı antivirüs yüklemese bile olur.Bilinçsiz bir kullanıcı isterse en iyi program yüklü olsun her gördüğü şeye inanıp tıklıyorsa onu antivirüs bile kurtaramaz

yarışçı

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Bilgili ve deneyimli kullanıcılarının antivirüs ekstra güvenlik duvarı antispyware bilmem ne kullanmasına hiç gerek yok.
Antivirus kullanmadan yaşamanın pratik yolları.

1- En son çıkan Windows'u en son çıkan güncellemeler ile birlikte kullanın(Windows 7)
2- Mümkünse 64 bit kullanın.
3- Kesinlikle sakın internet explorer kullanmayın.
4- İnternetten emin olmadığınız her şeyi indirmeyin. Güvenli olmayan kaynaklardan exe dosyası indirmeyin.
5- Flash belleği açarken çift tıklamak yerine sağ tıklayıp aç diyin.
6- Gizli dosyalar ve sistem dosyalarını göster seçeneği açık olsun ki bu şekilde saklanan ıvır zıvırlar kabak gibi ortaya çıksın. Tabi bunun için klasörlerin hangilerinin nereye ait olduğunu hangilerinin sonradan eklendiğini bilmeniz lazım.
7- Bir de görev yöneticisindeki programları bilmeniz lazım ki hangisi sistem programı hangisi virüs anlayasınız.
8- Pasif koruma programları kullanın. Bunlar virüslerin girdiği güvenlik açıklarını kapatır ama arkaplanda çalışmazlar. Her yeni versiyon çıktığında güncellersiniz yeni açıkları kapatırsınız biter.
9- Silinmeyen dosyaları(virüsler de dahil) silmek için unlocker programını yanınızda bulundurun.
10- Ccleaner, bleachbit, advanced systemcare, tuneup utilities ve benzeri programlar gereksiz dosyaları silerken potansiyel tehlike açığı oluşturan cookie'leri de sileceğinden ara sıra tarattırın veya bu programlardan hiçbiri yoksa tarayıcıların geçmişlerini ve özellikle çerezlerini elle temizleyin.
11- Olur da virüs girer ve görev yöneticisi ile regedit girişinizi kısıtlarsa diye harici görev yöneticisi veya kayıt defteri düzenleyici program bulundurun(advanced systemcare veya tuneup içinde var mesela)

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Bilgisayarı böyle kullanacağıma atarım camdan aşağı daha iyi :D Her şeyi ben düşüneceğim de o ne yapacak :D

Reaksiyon puanı
189
bence birde görev yöneticisini başlatıp işlemleri konrol et (windows kulanıyorsan)

Virüs-mirüz yok benim bilgisayarımda :) Bir ara sırf bir arkadaş "kesin vardır olm git işine" dediği için sırf o inansın diye güncel kaspersky ile taramıştım yok yok yok arkadaş :) Kullanmasını bileceksin kısacası :) Ben windows'un her bir yanını kurcalarım ve zamanında exelerin içinden de hex editör ile virüs temizlemişliğim vardır. Kısacası bu işler deneyim gerektiren şeyler. Ben ne kadar güvenli olur desem de bir başkası benim kullandığım gibi kullanmıyorsa sıkıntı yaşayabilir...

yarışçı

Profesör
Reaksiyon puanı
9
bu konuda senin yazdığın cevap durup durup öne geliyor.
niye acaba?

yarışçı

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Ne zaman neler yeni butonuna tıklasam senin konu birinci geliyordu.
Ben de yeni birşey mi yazmış diye açıyordum ama aynı.
Hani konu görüntülendikten sonra birşey yazılmamışsa neler yeni kısmında kayboluyor ya kullanıcı profili için
Zaman zaman öyle olmuyor bazı konularda görüntülense de sürekli yeni kısmında gözüküyor.
Neyse işte :D

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
anket var oy kullanıldıkca öne gelecek tabi :)

senar1st

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Anket sonuçları beklediğim gibi...

Şunu çıkardım: programsız pc olur mu olur. Ama bunun için çok uzman bir kullanıcı olmalısınız. Bilgisayarı sadece siz kullanmalısınız. Her an tetikte olmalısınız.

Reaksiyon puanı
189
Anket sonuçları beklediğim gibi...

Şunu çıkardım: programsız pc olur mu olur. Ama bunun için çok uzman bir kullanıcı olmalısınız. Bilgisayarı sadece siz kullanmalısınız. Her an tetikte olmalısınız.

Hay yaşa :) zaten iki kişinin kullandığı bilgisayar bilgisayar değildir :P

warhead

Doçent
Reaksiyon puanı
9
Çok iyi bilen biri olsa bile takip edemeyeceği kadar virus yönetimi var bu yüzden gerekli antivirus.ha bilinçliyim gerek yok derse keyfi bilir.zaten iyi bilen bir adam bunun gerekli oldugunu bilir ve kullanır.

Reaksiyon puanı
189
Çok iyi bilen biri olsa bile takip edemeyeceği kadar virus yönetimi var bu yüzden gerekli antivirus.ha bilinçliyim gerek yok derse keyfi bilir.zaten iyi bilen bir adam bunun gerekli oldugunu bilir ve kullanır.

Exe'nin içinden HEX editör ile virüs temizleyebilecek kadar virüsler konusunda deneyim sahibi olunca insan gerek olmuyor pek o dandiri anti-virus programlarına :wink:

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Exe'nin içinden HEX editör ile virüs temizleyebilecek kadar virüsler konusunda deneyim sahibi olunca insan gerek olmuyor pek o dandiri anti-virus programlarına :wink:

Özgün görende Windows'u sen icat ettin falan sanır. Sana bir musubet lazım. :)

senar1st

Profesör
Reaksiyon puanı
14

Di mi?yedeklemeyei kur formattan sonra... Sonra da virüs girdiğinde bas formatı, çalıştır yedeklemeyi miss...

10 dk format, 3 dk yedekleme ettim sana 15 dakika... Taramaya kalksan av ile en az yarım saat;)

Reaksiyon puanı
189
Di mi?yedeklemeyei kur formattan sonra... Sonra da virüs girdiğinde bas formatı, çalıştır yedeklemeyi miss...

10 dk format, 3 dk yedekleme ettim sana 15 dakika... Taramaya kalksan av ile en az yarım saat;)

Benim her şey yedekte duruyo zaten direk format yani :D Windows hepten ayvayı yemediği sürece basmam kolay kolay formatı. Windows 7 sağ olsun bu konuda çok iyi :) Önceden sistem ağırlaştığı zaman atıyodum da şimdi onu da yapmıyorum kolay kolay...

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
nereye girip cıktığını bileceksin ama diken üstünde onu kapatsam şunu engellerim sunu kullansam bunu önlerimle ugraşmak yerine sistemi hiç yormayan varlığı yokluğu bir olan bi internet security kullanıyorum kafam rahat istediğm yere girip cıkıyorum dikkatte ettiğm yok :)

baaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
7
virüs programsız derken sanırsam antivirüs programsız demek istediniz..

Bence antivirüs mecburen antivirüs üreticileri yüzünden olmazsa olmazlar arasına girdi.

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Genellikle kullanmıyorum 2-3 ayda bir antivirus programı kurup taratıyorum o yetiyor..:)