SDN'nin Eksiklikleri.

needforspeed

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bu aralar gözüme çarpan bir kaç sorunları ileticem.

Birincisi oyun alanında çok geri kaldınız,incelemeler baştan savma ve yetersiz.
Başka sitelere baktığımızda 12-13-14 dakıka olan incelemelerde hem oyundan görüntüler hemde iyice detaylar verilerek oyuncuları tatmin ediyorlar ve bilgilendiriyorlar...

Ama SDN'nin bu eksikliği çok büyük sorun. Editör kamera karşısında 2-3 bişi söleyip hemen kapanıyor..

İkincisi ise bu reklam stratejiniz. Reklamlarını yaptığınız birkaç firmanın eksiklerini dile getirmekten artık yoksun hale geldiniz. Neden size destek veriyorlarmı diye?

TTNet özel kategori bölümündeki bütün sorunlar var ancak SDN ekibi bu sorunlardan uzak durmaya çalışıyor. Bence kullanıcılarının şikayetlerini dile getirmeye başlamalısınız.Nedense hiç şikayet tarafı yokmuş gibi onun yaptığı hizmetleri ballandıra ballandıra anlatmanız bence saçmalık..

SDN özünden sapıyor gibi geldi bana 1 sene öncesiyle şimdiki arasında çok büyük fark var. Büyümenin dezavantajları sanırım :closedeyes:

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
:yes:
Açık sözlü bir kardeşimiz

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Troy sürekli çalışıyoruz diyor fakat bir gelişme yok gerilme var.

Oyun editörlerinin hepsine çeki düzen vermek lazım.Gördüğüm kadarıyla uyuşuklar.Başka sitelerde verilen haberleri 2 gün sonra yazdıkları bile oluyor.İçerde ne oluyor bilmiyorum ama çalıştıklarını hissetmiyorum.

Forum üyelerinde bir düşüş var kaliteli üyelerin çoğu küsüp gitti.

Reklam konusunda ise yönetime tam destek veriyorum.Bence problem yok.

TTNet konusu ise , zaten o da reklam :)

İlerici bir tahminde bulanayım.Eğer kaliteli yeni teknoloji site ve forumları açılırsa SDN dayanamaz.Bu söyledikleri dikkate alın.

Son olarak işletim sistemleri(:)) bölümü eskiden hem haber olarak hemde forumda hareketliydi.Ondanda bir problem var :)

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
editörlerden, oyundan çok performans sıkıntısı var forumda malesef performans sorunu bi türlü aşılamadı, aşılacağınıda sanmıyorum artık. Reklam engelleme eklentileri olmadan forumda gezmek neredeyse imkansız, artık kronikleşen çökmeler server hataları hata sayfalarını saymıyorum bile, 6-7 ay belki daha öncesine ait performans sorunlarına ait konular var.

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Son olarak işletim sistemleri(:)) bölümü eskiden hem haber olarak hemde forumda hareketliydi.Ondanda bir problem var :)
Pardus'a bu aralar bulaşmasamda Linux ve Windows 7'de olabildiğince yardım etmeye çalışıyorum insanlara :)
Gönül isterdi ki benim kafadan birkaç kişi daha olsun onları görünce şevk gelsin dağıtım deneyip paylaşım yapayım ama LMDE yaptım 10 numara oldu emsal oldu ardından basitçe nabız yokladım PCLinuxOS ile ama tık yok, eskiden olsa Jeaquares falan varmış şimdi o da yok, forumda çoğu kişi Windows sevdalısı, Linux kullananlarda Linux forumunda aktif değil çoğu zaman. Sırf yeni mesaj olsun diye modların arada girip birşeyler yazdıklarını farketmiyor değilim. Bu aralar bi onlar bir de sorunu olan kişiler hariç gerçekten cansız...
İsterdim ki mesaj attığım zaman son mesajlar listesinde kendimi göremym o kadar sık güncellensin ama nerdeee...

---------- Post added at 00:17 ---------- Previous post was at 00:11 ----------

editörlerden, oyundan çok performans sıkıntısı var forumda malesef performans sorunu bi türlü aşılamadı, ağılacağında sanmıyorum artık. Reklam engelleme eklentileri olmadan forumda gezmek neredeyse imkansız, artık kronikleşen çökmeler server hataları hata sayfalarını saymıyorum bile, 6-7 ay belki daha öncesine ait performans sorunlarına ait konular var.
Geçen yine üstteki gibi uzun uzun mesaj yazdım bi konuda gönder dediğimde saçma sapan bir hata verdi yine 504 müdür nedir.. İyiki 5 dk içinde falan geri gelmedi yoksa söyleyeceklerimden sonra uyarı almam ihtimal dahilindeydi..

Sadece Linux bölümü de değil müzik bölümü de öyle modlar paylaşıyo şarkı ara ara kimsenin bir icraat yaptığı yok, konu açayım diyorum ama ilgi sıfır olacak biliyorum vazgeçiyorum, kaç tane var forumda metal müzik dinleyen ben bir konu açsam kimle sohbetini edeceğim ki...

Foruma küstü insanlar gerçekten o bıktırıcı hatalar ve üyeler arası birbirini bozma tartışma olayları sürekli... Can sıktı... Biz kalanlar en sadık olanlarız :P

Bu arada,
Eleştirmek hataları göstermek ve düzeltilmesini istemek açısından gerekli yöneticiler alınmasın buradaki insanlar forumu sevmediği için değil daha güzel hale gelmesini istedikleri için eleştiriyor

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
teknik konular azaldı çünkü teknik konulara kafa yoran, sdnin genel politikasına uygun teknoloji konulu paylaşımlar yapan insanlar azaldı her gecen günde azalmakta ikinci öncelikli olması gerekirken futbol, magazin, hatta kadın vs içerikli konular arttıkca artmakta. O sebepten işletim sistemi vs vs gibi konularda hareketlik beklemek hayal. Eskiden gercek paylasım yapan üyelerin bir bir forumdan ayrılması zaten herseyi özetliyor, ben çok eski bi üye sayılmam ama ben üye olduğumda bile forum çok farklı ve seviyeliydi.

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
teknik konular azaldı çünkü teknik konulara kafa yoran, sdnin genel politikasına uygun teknoloji konulu paylaşımlar yapan insanlar azaldı her gecen günde azalmakta ikinci öncelikli olması gerekirken futbol, magazin, hatta kadın vs içerikli konular arttıkca artmakta. O sebepten işletim sistemi vs vs gibi konularda hareketlik beklemek hayal.
Bak buna da kesinlikle katılıyorum, cidden spor magazin eğlence komedi ve konu dışı max seviyede :) ben bile oralarda mesaj atıyorum çoğu zaman çünkü herkes orada... Linux başlığı altında birşey yazıyorum 3 gün sonra hala "en son mesaj: hsngrms" yazıyorsa ben daha napayım orada...

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
bende atıyorum ama ben samimi söylüyorum forumda bilgisayarımda şu problem var yardım istiyorum gibisinden bi konu görünce seviniyorum bildiğim biseyse iki kelime yazayım diyorum yazıyorumda, böyle konular bulmak için aramak lazım artık bilgisayar forumunda.

tolga3589

Asistan
Reaksiyon puanı
8
1.Olarak evet ttnet bölümü tam bir rezalet..
2.Reklam sıçrıyo heryerden ram kullanımını tavan yaptırıyo, siteye 16 mbpsle giriyorum SSD kullanmama rağmen geç açılıyor reklam engelleme olmadan girmiyorum maalesef.. Bu reklam işine ticari yönden bakarsanız siz haklısınız bizim yönümüzden bakarsanız biz haklıyız..

ALMİ : İşletim sistemleri bölümünde pardus çakma işletim sistemi diye kanıtlarıyla bas bas bağırdımızda 2 3 çapulcu ordan çıkıp hala anlamamakta ısrar ederse o bölümde ne hareket kalır nede kaliteli üyeler.. Sanırımm bu yöneticilerin değil,kişilerin kişilik problemi.. :)

Şimdilik bu kadar aklıma geldikçe yazarım :))

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
bende atıyorum ama ben samimi söylüyorum forumda bilgisayarımda şu problem var yardım istiyorum gibisinden bi konu görünce seviniyorum bildiğim biseyse iki kelime yazayım diyorum yazıyorumda, böyle konular bulmak için aramak lazım artık bilgisayar forumunda.
Bende her seferinde inşallah yeni mesaj vardır diye giriyorum, bilmediğim birşeyse bile araştırırım hem kendime hem karşımdakine faydam olsun diye özellikle konu ilgi alanımdaysa illaki ilgilenirim yani (zamanım varsa tabiki)

yöneticilerin suçu var mıdır bunda bilemem ama bu tür siteler genelde seviyeyi korumak için üye alırken seçici davranıyor, sdn belki forumu canlı tutmak için seçicilikten vazgeçti ama sanki canlılık istenmeyen yönlere kaydı :)

way_be

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
12
sanki giderek forumda daha az konu açılmaya başlandı tabi öyle mi bilemem ama benimde bu gözüme çarpmaya başladı. sanki konulara daha az cevap yazılıyor.

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
1.Olarak evet ttnet bölümü tam bir rezalet..
2.Reklam sıçrıyo heryerden ram kullanımını tavan yaptırıyo, siteye 16 mbpsle giriyorum SSD kullanmama rağmen geç açılıyor reklam engelleme olmadan girmiyorum maalesef.. Bu reklam işine ticari yönden bakarsanız siz haklısınız bizim yönümüzden bakarsanız biz haklıyız..

ALMİ : İşletim sistemleri bölümünde pardus çakma işletim sistemi diye kanıtlarıyla bas bas bağırdımızda 2 3 çapulcu ordan çıkıp hala anlamamakta ısrar ederse o bölümde ne hareket kalır nede kaliteli üyeler.. Sanırımm bu yöneticilerin değil,kişilerin kişilik problemi.. :)

Şimdilik bu kadar aklıma geldikçe yazarım :))
Konuyu farklı yerlere çekme ne alakası var şimdi...

---------- Post added at 00:37 ---------- Previous post was at 00:30 ----------

sanki giderek forumda daha az konu açılmaya başlandı tabi öyle mi bilemem ama benimde bu gözüme çarpmaya başladı. sanki konulara daha az cevap yazılıyor.
Konu az değil ama teknik konu az ve evet cevap sayısı ise çok çok az :)
açtığım konulara bakıyorum hiti 222 olan bir konum var cevap sayısı kaç dersiniz 0
bir tek LMDE tuttu diyebilirim 5bine yakın hit ve 113 cevap var ancak ona da ilgi bitti bir kelime yazan yok artık

size bişe diyeyim forumda öyle adamlar var ki nokia c3 konusu açtım diye ne gerek vardı sanki iphone mu dediler... millet küsüp gitmesinde napsın...

tolga3589

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Demek istediğim

Bir gün Nasreddin Hoca'nın eşeği çalınmış. Can sıkıntısı içinde durumu komşularına anlatınca her kafadan bir ses çıkmaya başlamış.
Birisi :
-Hocam demiş niye ahırın kapısına iyi bir kilit takmadın sanki? Bir başkası:
-Evine hırsız giriyor da senin nasıl haberin olmuyor? diye konuşmuş. Bir diğeri de :
-Hocam demiş, kusura bakma ama eşeğin çalınmasına en büyük sebep yine sensin. Çünkü doğru dürüst bir ahırın bile yok. Nerden baksan dökülüyor.
Hoca kızmış:
-Yahu demiş, iyi güzel de kabahatin hepsi benim mi? Hırsızın hiç mi suçu yok?

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Açtığın konuyu görmedim duymadım ama çakma işletim sistemi ne demek ya ?
Üstelik bu bir Linux, adamlar Ubuntu'ya tema yapıyorlar sonra bunu dağıtım diye indirmeye sunuyorlar onlar dağıtımda Pardus'a gelince niye çakma işletim sistemi... :)
Eğer onlarında çakma olduğunu düşünüyorsan sen zaten GNU/Linux olayını hiç anlamamışsın demektir. Yorum yapmakta düşmez maalesef :) Sadece cahilleri kandırırsın...
Açıksözlülüğüm zoruna gitmesin sende açık konuş amacım gerginlik değil sadece yanlış bilinen bazı şeylerin doğrusu öğrenilsin istiyorum :)

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Sdn yi seviyorum ama sdn biz üyelerin yorumlarını eleştirilerini dikkate almayıp aynı düzen gider ise yok olmaya mahkumdur. Bu kaçıncı konu bilmiyorum ama inceleme konusu daha önce birçok kez dile getirildi ama bir değişim göremedim hatta geçen Türkiyede ilk olarak 3d inceleme yapıldı ama çok vasatti yani çok aceleye gelmişti. Ondan sonra çökmeler. Bir teknoloji sitesinde sürekli yaşanan çökmeler sorunlar filan biraz garip karşılanıyor. Bence sdn toplu bir değişime gitmesi gerek. Bu sene olmadı seneye başlı başına bir sdn bekliyoruz. He ayrıca bir diğer konuda şu. Forum da kadın üzerinden çok haber yapılıyor. Dile getirildi ama teknoloji haberi için bile özenle aranmış kız resimleri magazin haberleri futbol vs şeyler sitenin kategorisine ters. He sırf teknoloji olsun demiyorum ama teknoloji 5 se diğerleri 3 olsun. Neyse bunların hepsi sdn için yapıcı eleştiriler. Inşallah dikkate alınıp birşeyler yapılmaya başlanır. :)

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
ashabulyemin arkadaşımız var, imanı yerinde belli iyi hoş ama, paylaşımlarına bakıyorum teknolojiyi teğet bile geçmiyor...
sürekli gündem konusunda tecavüz haberleri, kötü olaylar, cinayetler, adam kaçırmalar, aha şimdi yan panelde ilaçta paraben şoku diyor :)
Amacı belli şahsın islamiyetten uzaklaşanın başına bunlar gelir akıllanın diyor inceden, bende yatkın olduğum için anlıyorum onu ama bu foruma ters o arkadaşımızın durumu bu da bir gerçek :)
o arkadaşımız sadece bir örnek, özellikle bayan arkadaşlarımızdan var teknik konulardan çok gündem ve magazine destek veren :) bi tanesine babası izin vermiyormuş gelmiyor artık, spybot'un kuzeniymiş... :)
eskiden Jeaquares gibi bayanlar varmış aah ah şimdi onun gibi biri olacaktı :)

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Ehehe ben o zamana yetiştim az kavga etmezdi forumla msnden filan konuşuyordum biraz asi ama iyi biriydi oda küstü gitti. Linuxun baş destekleyenlerindendı.

tolga3589

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Açtığın konuyu görmedim duymadım ama çakma işletim sistemi ne demek ya ?
Üstelik bu bir Linux, adamlar Ubuntu'ya tema yapıyorlar sonra bunu dağıtım diye indirmeye sunuyorlar onlar dağıtımda Pardus'a gelince niye çakma işletim sistemi... :)
Eğer onlarında çakma olduğunu düşünüyorsan sen zaten GNU/Linux olayını hiç anlamamışsın demektir. Yorum yapmakta düşmez maalesef :) Sadece cahilleri kandırırsın...
Açıksözlülüğüm zoruna gitmesin sende açık konuş amacım gerginlik değil sadece yanlış bilinen bazı şeylerin doğrusu öğrenilsin istiyorum :)

Kaba bir tabirle çakma işletim sistemi dedim.. Ben 10 yıldır linuxu avcumun içi kadar bilirim.. İlk pardus çıkışından tut son dağtıma kadar modüllerin hepsi editlenmiştir bir deposu var kendisine has özellikte sadece.. Zaten çekirdekte bir problem yok ortak kullanım oldugunu biliyoruz fakat modüllere baktıgınızda farklı farklı sürümlerde ubuntu,gento ve debianın kullandıgı modülleri editlemişlerdir. Bunu bizzat biliyorumm kodları incelediğinizde farkedeceksiniz, ki pardusun her konferansına giden arkadaşlarım var tam bir rezillik içinde hüsranla geri geliyorlar..Acaba ne zaman bize ait sıfırdan kodlanmış modül göreceğiz.. Umarım ne demek istediğimi anlamışsındır.. Bunu herkesin anlayacak bir şekilde uzunca açıklama yaptım ama işte bilmeyenler hücum edersee o bölümün kaliteside düşer üyelerin terketmeside olur.. Yani sucu sadece yönetimde aramamak gerekir ben onu demek istedim.. Umarım anlaşmışsındır..

İyi qeceler..

What The Hell

Profesör
Reaksiyon puanı
9
ashabulyemin arkadaşımız var, imanı yerinde belli iyi hoş ama, paylaşımlarına bakıyorum teknolojiyi teğet bile geçmiyor...
sürekli gündem konusunda tecavüz haberleri, kötü olaylar, cinayetler, adam kaçırmalar, aha şimdi yan panelde ilaçta paraben şoku diyor :)
Amacı belli şahsın islamiyetten uzaklaşanın başına bunlar gelir akıllanın diyor inceden, bende yatkın olduğum için anlıyorum onu ama bu foruma ters o arkadaşımızın durumu bu da bir gerçek :)

Gecenin 1inde gülme krizine girdim cbnsdjkfndjskfbdjskfds. Doğru tesbit

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Kaba bir tabirle çakma işletim sistemi dedim.. Ben 10 yıldır linuxu avcumun içi kadar bilirim.. İlk pardus çıkışından tut son dağtıma kadar modüllerin hepsi editlenmiştir bir deposu var kendisine has özellikte sadece.. Zaten çekirdekte bir problem yok ortak kullanım oldugunu biliyoruz fakat modüllere baktıgınızda farklı farklı sürümlerde ubuntu,gento ve debianın kullandıgı modülleri editlemişlerdir. Bunu bizzat biliyorumm kodları incelediğinizde farkedeceksiniz, ki pardusun her konferansına giden arkadaşlarım var tam bir rezillik içinde hüsranla geri geliyorlar..Acaba ne zaman bize ait sıfırdan kodlanmış modül göreceğiz.. Umarım ne demek istediğimi anlamışsındır.. Bunu herkesin anlayacak bir şekilde uzunca açıklama yaptım ama işte bilmeyenler hücum edersee o bölümün kaliteside düşer üyelerin terketmeside olur.. Yani sucu sadece yönetimde aramamak gerekir ben onu demek istedim.. Umarım anlaşmışsındır..

İyi qeceler..

Zaten yukarıda yazmış olmam lazım suç illa yöneticilerde demiyorum onların suçu varsa seçici olmamaktır üyeleri dinlememektir server olayını düzeltmemektir vs. vs. ama üyelerde de bir bilinçsizlik var o kesin, teknik konuların azlığı da bundan zaten (not:editörler için hiçbirşey demiyorum ben hep forum kısmıyla ilgilendiğim için)
yalnız pardus konusunda yalnış düşünüyorsun, yapan yapmış bunu değerlendirebilirsin illaki yenisini yapmak zorunda değilsin ki, ha fark yaratmak istiyorsan uğraşırsın kendine ait şeyler yaparsın tamam ama demek ki öyle niyetleri yok ya da zamanı değil henüz, ne olursa olsun bu kadar ağır bir eleştiriyi hak etmiyor pardus bugün birçok dağıtımdan iyi olduğu aşikar, yabancılarda bile hastası olan var diyorlar ne kadar doğrudur bilemeyeceğim neyse çokta uzatmak istemiyorum sana önerim Richard Stallman'ı biraz araştır, GNU neymiş öğren açık kaynak felsefesinin temeline inmeye çalış o zaman böyle yıkıcı değil yapıcı eleştirilerin olacağına inanıyorum
iyi geceler iyi forumlar

Ehehe ben o zamana yetiştim az kavga etmezdi forumla msnden filan konuşuyordum biraz asi ama iyi biriydi oda küstü gitti. Linuxun baş destekleyenlerindendı.
Bende ilk üye olduğum sıralar aktif olsam denk gelirdi ama takılmıyordum pek :) Kısmet, belki yarın birgün yeni bir Jea çıkar aramızdan :)

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
İyi. Bizi şikayet eden yok. :)

Ayd

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Shiftdelete zamanında ilklerde olmanın meyvesini yiyor... Bence siteyi magazin kategorisine uyarlayın.

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Yönetimden cevap bekliyoruz.Galiba yine görmezden gelindik...

senar1st

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Boşuna yazıyorsunuz bence... Çünkü bu yazdıklarınızı sadece TROY dikkate alır.

Ben zaten geçende demiştim. Forum sisteminde sıkıntı yok. Eğer spor magazin gibi haberler anasayfadan kaldırılırsa kimse de girmez foruma. Yönetim bunu ister mi?

Teknolojik konulara gelince... Açıkçası editörlerin yaptığı, açtığı konular hep dikkatimi çekti. Öyle iki sayfayı aşan konular çok az. İnanmıyorsanız girin anasayfadaki haberlere bakın sonra haberin forum linkine...

Ben çok iyi hatırlıyorum. Bu siteyi haber sitelerinde görmüştüm. Hep buradan kaynak yapardı editörler. Ya bu shiftdelete de neyin nesi demiştim. Sonra girdim içine çok beğendim. Ben en eski üyelerden biriyim. Üyelik tarihime bakmayın. Sonradan üye oldum.

İşte o zamanlar teknoloji haberleri çok ilgi çekiciydi. Ama eski havası yok artık.. Sanırım SDN kendini bitirebilir böyle giderse. ALternatif site gelirse bu süreç daha kısa olur.

Eleştirilerin dikkate alınması umuduyla...

Saygılar. :)

bertaf

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
biz insanlar hepimiz batıcaz kim diyor ben batmıyorum çıksın erkekçe söylesin...........

musabbu

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Evet Konu dün açılmış ama kimse çıkıp bir açıklama yapmamış.
Bunun da üzerinde çalışıyorlar galiba(!)

senar1st

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Sürekli TROY cevap veriyor ama diğerleri kaale almıyor bizi.

Bu üyelerin gidebilmesi riskini bir tek TROY görüyor.

The Dark Knight

Profesör
Reaksiyon puanı
77
Ne gibi bir açıklama yapmamızı bekliyorsunuz arkadaşlar? Eleştiri yapmışsınız biz de bunları okuduk. Dikkate alıp yazı işleri toplantısında konuşacağız.