Yeni ekran kartı almaya değer mi ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mas7er
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mas7er

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar ;
Benim sistemimin önemli parçaları aşağıdaki gibi , sadece ekran kartımı güncellemek istiyorum bu sisteme 1 GB ddr5 256 bit bir ekran kartı almama değermi ?

İşlemci : AMD Athlon II X3 445 AM3 3.1GHz 1.5MB Cache 45nm
anakart : Gigabyte GA-MA770-ES3-AMD-770-AM3-DDR2-atx
Ekran kartı : Zotac 8600GT 256MB 128bit DDR3
Ram :4 GB ddr2 Kingston 667

Düşünceleriniz için şimdiden teşekkürler.

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
sistem kötü değil kesinlikle. ekran kartını yenileme fikri ise hangi amaçla kullanacağına bağlı. oyunsa hangi oyunlar?

lazerboy

Profesör
Reaksiyon puanı
7
İşlemci çekirdeğini açmayı denedin mi? Açarsan öyle GDDR5 almanı öneririm.Bilgisayarın kötü değil ama bence ileride işlemcin nedeniyle oyun oynayamazsan boşa para vermiş olursun.GDDR3 kartlara bakman daha iyi olur :)

mas7er

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Cevaplarınız için çok teşekkürler ..
World of warcraft oynuyorum arasıra da fifa 2011 pes2011 gibi oyunlar ... Ekran kartı almışken biraz iyi almak istememin sebebi yavaş yavaş sistemi mi de iyileştirebilirim anakartım daha iyi işlemcileri de destekliyor sonra bir işlemci daha sonrada ddr3 anakart bile alabirim ama şu anda hepsini aynı anda yapamıyorum :)

Bu arada işlemci çekirdeğini de açmayı denemedim hiç .. denemelimiyim sizce ? biryerde bununla ilgili bir yazı okumuştum .. madem ufak bir işlemle masrafsız bunu yapabiliyoruz neden x3 olarak satıyorlar direk açmiyorlar acaba diye merak etmiştim :)

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
senin anakartında çekirdek açma özelliği yok sanırım. zaten olsa da açılmayabilir. açılsa da stabil çalışmayabilir. :)

mas7er

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

lazerboy

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Cevaplarınız için çok teşekkürler ..
World of warcraft oynuyorum arasıra da fifa 2011 pes2011 gibi oyunlar ... Ekran kartı almışken biraz iyi almak istememin sebebi yavaş yavaş sistemi mi de iyileştirebilirim anakartım daha iyi işlemcileri de destekliyor sonra bir işlemci daha sonrada ddr3 anakart bile alabirim ama şu anda hepsini aynı anda yapamıyorum :)

Bu arada işlemci çekirdeğini de açmayı denemedim hiç .. denemelimiyim sizce ? biryerde bununla ilgili bir yazı okumuştum .. madem ufak bir işlemle masrafsız bunu yapabiliyoruz neden x3 olarak satıyorlar direk açmiyorlar acaba diye merak etmiştim :)

Bazı özellikleri eksik olabiliyor ama çekirdek çalışıyor veya masrafı düşürmek için yapıyorlar.Önbellek de bozuk olabiliyor bazen :D

raxetul

Profesör
Reaksiyon puanı
31
Fark olur, bence o oyunlar için ekran kartı almana değmez. Almışken ileride tüm bileşenleri birbiri ile uyumlu hızlı bir şey alırsın. Ben de ekran kartı almayı düşünür gibi yaptım, anakart yeni ekran kartlarının pci-e sürümünü desteklemiyor diye vazgeçtim. Performans kazancım olacaktı ama ekran kartının yarı performansını alacaktım. Ama yine de almak istersen anakartının pci-e sürümüne bak ;)