Acer neden bu kadar ucuz? Kullananlar yorumlasın :)

irfan-06

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bende Acer Aspire 6930g kullanıyorum 4 yıl olacak. Hiç sorun çıkarmadı bana sağolsun. 9600gt ddr3 ekran kartım var paşalar gibi tüm oyunları oynuyorum hala. Bir kere içini açıp fanını temizledim o kadar.

dctor

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Acer aldığım arkadaşlar oldu sorun yaşayan olmadı servis olarakta sorun yasayan olmadı iyidir bu duruma göre

ilahiyatci

Doçent
Reaksiyon puanı
10
3820t kullanıyorum. üstüne bilgisayar tanımam. i5 işlemci, 1gb ekran kartı, 4 gb ram. max kursunda masaüstülerden çabuk render alıyordum.

way_be

Dekan
Reaksiyon puanı
12
acer aldım sorun yaşadım. hatalı ürün verdiler diyebilirim nette araştırırsanız görürsünüz 5520g

preferst

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
30
Acer bu modeli kullanıyorum. 4. senesi canavar gibi çalışıyor benim makineye ettiğim eziyeti insan insana yapmaz. :laugh: geçenlerde elimde taşırken 1,5 metreden yere düştü kenarının ufak ezilmesi harici çatır çatır çalışıyor.

Reaksiyon puanı
189
Bir arkadaşımda var Acer notebook. Alet tasarım olarak çok güzel fakat çocuk çok özenli ve dikkatli kullanmasına karşın kasa parçalandı parçalanacak. Isıdan dolayı da alet kendini kapatıyor. Vallahi gözümden düştü Acer...

Beo

Doçent
Reaksiyon puanı
6
Acer aspire 5100 WLM'i den yazıyorum.

4 Senedir kullanıyorum , bir sıkıntı yok.

Acer'i tavsiye ederim.

Eyupoqlu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bir arkadaşımda var Acer notebook. Alet tasarım olarak çok güzel fakat çocuk çok özenli ve dikkatli kullanmasına karşın kasa parçalandı parçalanacak. Isıdan dolayı da alet kendini kapatıyor. Vallahi gözümden düştü Acer...

10 parmağın 10 u bir olucak diye bir mantık söz konusu olamaz zaten.Arada bir kaç cürük elma çıkar :) Acer neden ucuz çünkü çok üretiyor,sürümden kazanıyor.Bende çok memnunum ürünümden.Asus u kuranlarda zamanında Acer'iin işçileri değilmiydi :D Toshiba ya değil ( JAPON'lara) sempati duyuyo bizim insanlarımız :) Hp zaten öle bir marka duymamış olayım ;)

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Bende de Timeline X serisinden bir Acer var. Yeni aldım fekat çok memnunum.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
acer ucuz falan diil ki, lenovo laptop aldik ayni özellikte acer daha pahalıydı. kalite olayina gelirsek cok kaliteli oldugunu düsünmüyorum notebok kullanmadim ama zamanında acer monitör almistim actigim gibi ekranda 3 tane ölü pixel vardi neyse dedik devam ettik 15 gün sonra ekranın ortasından komple cizgi cikti sonra servis falan 45 gün ugsartik zaten acer servisleri efsanedir :) yani lafin kısası ben yemin ettiğim günden sonra kullanmam, kullandırmam ama kimseye karismam.

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Aynen şuan olduğu gibi: hep güzel yanlarını söylemeyin, hataları da dökün ortaya ayağımızı denk alalım :D
Dikkatimi çekti forumda ne kadar çok 3 yıl veya daha uzun zamandır acer laptop kullanan var :)

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Aynen şuan olduğu gibi: hep güzel yanlarını söylemeyin, hataları da dökün ortaya ayağımızı denk alalım :D
Dikkatimi çekti forumda ne kadar çok 3 yıl veya daha uzun zamandır acer laptop kullanan var :)

Bir alan bırakamıyorda ondan. :D Alet dayanıyor, biz napalım? :D

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Bir alan bırakamıyorda ondan. :D Alet dayanıyor, biz napalım? :D

Acer'ı bugünlere getiren budur diyosun öyleyse ? :D
Temiz kullanırsan M.Ö. 10.000 yılında üretilmiş IBM'de dayanıyor, Adana'da en alt kattaki komşumuz kullanıyor ben şahidim :D

Cbox

Doçent
Reaksiyon puanı
14
Kesinlikle hayır mı? Bu markaların kaçının kaç modelini ne kadar süreyle kullanma imkanı bulduğunu sorarsam ayıp etmiş olur muyum? :)

Elbette ayıp etmiş olmazsın.:)

Şuana kadar elimden Acer,Asus,Dell ve Toshiba geçti.Dell Toshibaya yakın bir markadır.Ama Acer kağıttan ibaret,Asus özelliklerinin hakkını veremiyor.İntel Core5,3 gb ram,1 gb 512 bit ekran kartı gibi özellikleri ile 1 gb ram 256 mb paylaşımlı 64 bit ekran kartı olan Toshiba da ondan daha stabil ve hızlı olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim..

Belirtirim bunlar benim görüşüm..:)

rtgrlndr

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Arkadaşlar ben dell kullanıyorum ama biraderime bundan 2 yıl önce acer 6530g almıştık teknoloji mağazalarından birinden ve çok sıradışı bir sorun çıktı makinede. ilk olarak zaten makine taşıdığı donanımın hakkını vermiyor. ikinci olarak ise bizim aldığımız modelde şöyle bir sorun olduğunu öğrendik. Makine pilde çalışırken prizde çalıştığından daha iyi performans veriyordu. Servise gönderdik yapıldı diye geldi ama geldiğinde aynıydı. Tekrar gönderip değiştirme istedik onu da reddettiler. Nette başka arkadaşlarda da aynı sorun olduğunu gördüm onlarda aynı cevaplarla çevrilmişler. Makinenin iyi olmasından ziyade eğer o gün değiştirselerdi makineyi acer'a karşı böyle bir tutumum olmazdı hatta sempati oluşurdu ama tam tersini yaparak kendi hatalarını kapatmaya çalıştılar olan bizim ödediğimiz paraya oldu.

sonuç olarak bundan sonra da dünyada bir numara olsa ( davos'a )şey acer almam.

Erdem-FB

Dekan
Reaksiyon puanı
28
Acer e machines 350 netbook'um var şu ana kadar bi sorun yaşamadım acer i kaliteli bilmezdim ama şuan iyi gidiyor. DELL tavsiye ederim servisi çok iyi.

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Acer, yanılmıyorsam 1996 yılında Türkiye piyasasına girmişti. Çok çok iyi bilgisayarları vardı. IBM den iyiydi. Zaten IBM sürekli workstation tarzı makinalar çıkardığı için son kullanıcı pek satın almıyordu. Exper de Acer a alternatif olarak piyasadaydı. Şu an bilinen markalardan sanırım sadece CompaQ vardı o yıllarda.
2 sene önce bana kimse Acer aldıramazdı. 2008 - 2010 arasında çıkan modeller evlere şenlikti. Fakat yeni aldığım Aspire TimelineX 4820TG modeli çok sağlam duruyor. Ayrıca çok şık. Aspire serisi her zaman bir adım önde olmuştur zaten.
Benim aldığım notebook' un tek bir eksiği var bence o da 5400 RPM HDD' si.
Bu eksiğe rağmen Crysis 2 yi, 1440x900 çözünürlükte, hiç takılmadan oynuyorum. (Full HD harici monitöre bağlayıp kullanıyorum)
İleride içindeki i5 işlemciyi, soketinin desteklediği en iyi işlemci ile değiştireceğim.

Edit: Servisler hakkında ise, Acer ilk yıllarda İhlas Holding ile anlaşma imzaladı servis konusunda. İflas etmeden önce ihlas holdingin tüm Türkiye' de bir çok bayiisi vardı. Halen daha da var. Acer servislerinin çoğu o zamandan kalma rahat abiler :) O yüzden evet, acer servislerinde sorun olabilir.

ahmetfx

Doçent
Reaksiyon puanı
18
Kasa kalitesi olarak biraz düşük ama donanım olarak çok iyi. Bir de soğutma sorunu var hemen her modelde..

|BeyabaN|

Profesör
Reaksiyon puanı
9
acer'ın neden ucuz olduğunu bende merak ettim, bir internet sitesinde okuduğum habere göre Türkiye bilgisayar üreticisi diğer ülkelere oranla Tayvan'dan daha düşük gümrük vergisi alıyormuş.(acer tayvan malıdır.) gelelim sağlamlığına, ben kendim 4 yıldır toshıba kullanıyorum şimdiye kadar hiçbir sorun çıkarmadı(ısınmada dahil) alabilirsen toshıba al derim. ama illa acer diyorsan orasını bilmem. Aynı odada kaldığım iki tane arkadaşımın acer laptopu var onlarda benimle aynı dönemde aldılar, geçenlerde voltaj dalgalanmasından dolayı ikisininde ana kartındaki bir çip yanmış.(benim pc yanmadı:D:D) o da zaten acerle alakalı bir şey değil. yani onlarda 4 yıl sorunsuz kullandılar.

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Acer alacak kadar mali durumum düşerse onun yerine Casper alırım.

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Bir iyi bir kötü yorumlar geliyor kafam karıştı iyice :D İşi şansa da bırakmak istemiyorum :) Şimdi hepiniz bir yerde toplanın tartışın uzun uzun yaza kadar bana kesin birşey söyleyin iyi midir kötü müdür :P

kuunteer

Asistan
Reaksiyon puanı
9
5 senedir kullanıyorum, ilk sene kamerası bozuldu servise falanda vermedim. onun dışında herhangi bi sorun olmadı taki bu seneye kadar bu aralar cd okuyucu biraz sorunlu, formatı mecbur usbden atıyoz, ekranını kapatıp açarken eskisi gibi rahat değil ama hala canavar. bir kaç yıl daha gider gibi görünüyo,, bu arada bataryası ikinci sene içerisinde rahmetlik oldu, senede bir yada iki defa temizledim makinayı buna rağmen hala iş görüyo. 4-4 lük makina değil ama parasının karşılığını verdi

4ReacTiv

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Bir iyi bir kötü yorumlar geliyor kafam karıştı iyice :D İşi şansa da bırakmak istemiyorum :) Şimdi hepiniz bir yerde toplanın tartışın uzun uzun yaza kadar bana kesin birşey söyleyin iyi midir kötü müdür :P
İş teknolojiyse zaten şansa bırakıyorsun.Başka çaren yok.Ayrıca yaza kadar daha çok zaman var.Yazın araştır yeni modeller çıkar F/P oranına göre seçersin .(Fiyat/Performans)

Acer özellikle ABD pazarında çok başarılı bir şirket.Gayet te iyi bir şirket sorun çıkmaz.
Servis sorunları her markada var.O da şanşsına her şehrin hatta bölgenin servisi farklı oluyor.

Tavsiye edebileceğim markalar.
-Asus
-Dell
-Acer
-Lenova

Toshiba Sony de iyidir ama pahalı olduğu için tavsiye etmem.F/P oranı olarak Lenova ve Acer çok iyidir...

paşazede

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Acer bu modeli kullanıyorum. 4. senesi canavar gibi çalışıyor benim makineye ettiğim eziyeti insan insana yapmaz. :laugh: geçenlerde elimde taşırken 1,5 metreden yere düştü kenarının ufak ezilmesi harici çatır çatır çalışıyor.

bende bu tam 6 yıldır var bozulmuyoki yenisini alim

technomind

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
74
Dell ve Sony alacaksan ucuz modellerinden kesinlikle kaçınacaksın. Ama normal modellerini gönül rahatlığı ile alabilirsin.
Toshiba, Asus, Acer grubunu ben hiç tavsiye etmiyorum.
F/P açısından 1. LG 2. Lenovo derim ben de. Özellikle LG pek alınmaz Türkiye'de ama kesinlikle incelenmeden başka marka alınmayacak notebook markalarından biri.

CZC

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Acer laptopta genelde alt-orta segmente oynayan bir marka. Yakın zaman önce e-machines adında bir alt marka da çıkardı. Sürüme oynar, sürümden kazanır, doğal olarak üretim sayısı fazladır. Tedarikçilere x markası (örneğin) 10 bin parça ürettiriyorsa Acer 100 bin ürettirir ve başta alırken kazanır.
Mimari anlamında da çok fazla ar-ge yapmaz. 2005 yılında çıkarılan bir modelin aynısını şimdi bile raflarda görebilirsiniz.. (Kasanın içindeki bileşenler günceldir, ayrı mesele ama kasa içindeki yerleşimi bile aynıdır aşağı yukarı)
Ama piyasada imaja oynayan markalar (özellikle Sony, Toshiba vb) moda firmaları mantığıyla çalışır.. Tasarım Ar-Ge etabı full çalışır. 16/9 segmentine onlar başlar, numerik klavye olayına da, piyano kasaya da. Sony dışında Blue-Ray kullanan markalarda baya bi BD farkı ödersiniz.
acer de kullandım şimdiye kadar, dell de.. Şu an 2 Toshibayla yola devam diyorum. Bir ara Mac Book günleri de oldu ama onun işlevi de segmenti de farklı.
Kısacası acer maliyetleri düşük tutup sürümden kazanmaya çalışan bir marka..
Ortalama kullanıcı için de çok fazla bir dezavantajı yok bence..

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
güzel yorumlarınız için teşekkürler :)

bir sorum daha var bu acer'ların 17" ekranlı modelleri falan var mı ? bir ara benim laptopu kullanmayı denemişlerdi de 14" alanda 1440x900 çözünürlükte yazıları falan okuyamadıklarını söylemişlerdi :)

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Ağustosun başında yeni laptop aldık ama bu konu aktif olmayınca aklıma gelmedi yazmak, görünce aktarayım dedim.
Acer ile ilgili yorumlar güzel olsa da teknik servis faktörü ağır bastı ve Samsung aldık. Yorum yapanlara tekrar teşekkür ederim.

leoni_turk

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Uzak dur acer den pismn olmassin en basitinden sarz kablosu girisinde problem cikiyor cok hassas