Windows7 çıldırdı !!

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
453
Sistemim;
P4 3.0 HT
2 gb 533 mhz ram
Asus P5 LD2se board
250 gb 16 mb cache WD HDD

USB'den win7 kurdum ve şoktayım şu an. Daha önce USB'den Xp kurmuş ve ne hikmetse CD'den kurulan sistemden daha hızlı çalıştığına şahit olmuştum ancak DVD'den 30 dk içinde sadece sistem kurabiliyorken bu sefer takribi 15 dk içinde format atıp Office dahil tüm programları kurdum. Bilgisayar sıyırmış gibi hızlı çalışıyor. Efektler açık olmasına rağmen uçuyor resmen bilgisayar. İnanamadım, şoktayım hala :scared::scared:

AaXRoNn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Flash`dan kurulum yaparken hızlı kurması normal. Ama Tüm işlemleri 15 Dakika`da bitirdim diyorsam bende şoktayım. :scared:
Ama bir kaçgün içerisinde yavaşlayacaktır uygulamalar kurulmaya başladıkca.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
her zaman diyorum windows7 icin 1 gb ram yeterlidir, yani bosuna xp diye diretenleri anlamiyorum ki zmanında bende direnmistim :) usb yada cd'den kurulumda makinada hız farki olacagini ise düsünmüyorum. güle güle kullan.

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
453
Flash`dan kurulum yaparken hızlı kurması normal. Ama Tüm işlemleri 15 Dakika`da bitirdim diyorsam bende şoktayım. :scared:
Ama bir kaçgün içerisinde yavaşlayacaktır uygulamalar kurulmaya başladıkca.

Kurumları korkunç bir hızda yaptı. Office takribi 1 dk sürdü kurulması. Kurduğum diğer programlar da;

AWC
Flash
Java
7zip
Ccleaner
CDxp
Filehippo
Firefox 4.0
Foxit Reader
Orbit
Office-2003

---------- Post added at 02:40 ---------- Previous post was at 02:39 ----------

her zaman diyorum windows7 icin 1 gb ram yeterlidir, yani bosuna xp diye diretenleri anlamiyorum ki zmanında bende direnmistim :) usb yada cd'den kurulumda makinada hız farki olacagini ise düsünmüyorum. güle güle kullan.

Gelip görmen lazım :)

AaXRoNn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kurumları korkunç bir hızda yaptı. Office takribi 1 dk sürdü kurulması. Kurduğum diğer programlar da;

AWC
Flash
Java
7zip
Ccleaner
CDxp
Filehippo
Firefox 4.0
Foxit Reader
Orbit
Office-2003

---------- Post added at 02:40 ---------- Previous post was at 02:39 ----------

Gelip görmen lazım :)

Garip inanması zor. Böyle bir durum söz konusu olmamalı. Birisi Senin Donanımı değiştirmiş olmasın..:mrgreen: Yani üst düzey bir PC bile Bu söylediğin tüm işlemleri 15 Dakikada yapması İmkansız..

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
453
5 yıllık makine. Gece oturdum başına, ağır aksak gidiyor. Flash'a da yeni atmıştım win7'yi. Bi deneyeyim dedim. Bu kadar çabuk bitebileceğini tahmin etseydim video çeker onu da koyardım :)

skys

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
11
abi eminmisin :D Yarım kurmuş olmasın programları :D

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
453
abi eminmisin :D Yarım kurmuş olmasın programları :D

Evet, kısayollarını attım sadece :D :D

Ben inanamıyorum, sizin de inanamamanızı anlıyorum ancak olay bundan ibaret :) Gözlerim şahittir olup bitene

Ali TEMEL

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Eski makinemde benimde arada acaip bir hız artışı oluyordu. Hız artışının nedeni işlemcimin düşük sıcaklıkta çalışıyor olmasıydı :) Tabi işlemci soğutucusunu buzluğa koyup soğutmayı denedim :D 10 dakika felan roket gibi çalışıyordu :D

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
Hızlı bir flash bellek ile SSD'ye Windows 7 x64 SP1 kurulumu her şeyi içinde 7-8 dk sürüyor. Programlar için dakika tutmak lazım. Olabilir, neden olmasın. :)

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
453
Eski makinemde benimde arada acaip bir hız artışı oluyordu. Hız artışının nedeni işlemcimin düşük sıcaklıkta çalışıyor olmasıydı :) Tabi işlemci soğutucusunu buzluğa koyup soğutmayı denedim :D 10 dakika felan roket gibi çalışıyordu :D

Benim makinenin kasası daha hiç temizlenmedi :D :D

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
453
İnanmıyorum :) Ben kasamı en az 3 ayda bir temizlerim. Senin işlemci fanının üstü full kapanmış olmasın :) Diğer fanların çalışıyor mu acaba?

Kamyon gibi ses çıkıyo zaten. Temizlemek lazım :)

Ali TEMEL

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Kamyon gibi ses çıkıyo zaten. Temizlemek lazım :)

Bence sen sistemi yenile :) Ben 8 yıl benim eski külüstürün kahrını çektim. Pc kasıldı ben kasıldım pc dondu ben dondum :D Geçen yıl yeni bir sistem topladım. Kafam rahat ama temizliği ihmal etmiyorum :)

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
453
Bence sen sistemi yenile :) Ben 8 yıl benim eski külüstürün kahrını çektim. Pc kasıldı ben kasıldım pc dondu ben dondum :D Geçen yıl yeni bir sistem topladım. Kafam rahat ama temizliği ihmal etmiyorum :)

İşlemciyi değiştirsem yeter gibi ama bakıcaz. Pek kullanmıyorum bunu, üzerinde durmuyorum o yüzden

byharby

Profesör
Reaksiyon puanı
21
O usbnin okuma hızı nedir ki öylesine uçsun. SSD olsa olabilir de basit bir usb bellek :S Garip geldi bana

byharby

Profesör
Reaksiyon puanı
21
Güzel readyboost olur ondan :) Bilmiyorum olmuşsa olmuştur işte.

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Windows 7 candır canandır. Format at güncelleştirmeleri aç git içeri filmini izle gel bilgisayar hazır. Tabi benim net yavaş güncelleştirme kısmı çok zaman yiyor :D valla ne diyeyim. Bir kişi daha w7 li oldu hayırlı olsun.

WhiteHawk

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Yeri gelmişken söyliyeyim benimde sistemim çok hızlandı sebebini bugün yazacaktım arkadaş konu açmış önce onu okudum.Şimdi sıkı durun sihirle alakası yok.Eğer bilgisayarınız süper hızlanmazsa bana bu forumdan palavracı dersiniz.Ashampoo Winoptimizer 8 enson sürüm yüklüyorsunuz ve canlı-ayarlayıcı yı devreye alıyorsunuz sağ alt köşede Live Tuner beliriyor.Tamamen Türkçe ayarlarını yapıyorsunuz.Harika bir sistem ve internet hızı.Lütfen deneyin arkadaşlar.Benim Ashampoo 7 lisanslıydı güncelledim 8 oldu.Deneyenlerin cevabını ve hayır dualarını bekliyorum.

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
WhiteHawk, Ashampoo Winoptimizer 8 son sürümü yükledim ve live tune'u da ayarladım. Live Tune'a şöyle bir göz attım, nasıl çalışıyor diye ve yaptığı işlem mantıklı geldi, şu an için çok büyük bir artış görmedim ama biraz sonra sistem yeniden başlatıp test edecem :) Teşekkürler.

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
Güzel özellikmiş, uygulama başlangıç hızını yükseltiyor. Ben faydalı buldum :)

AaXRoNn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
windows 7 kullanmayan kaldımı hala acaba. Windows 7 şuanda en stabil çalışan sistem. Belkide Microsoft bunca yıldır yaptığı en iyi şey.

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
453
Windows 7 candır canandır. Format at güncelleştirmeleri aç git içeri filmini izle gel bilgisayar hazır. Tabi benim net yavaş güncelleştirme kısmı çok zaman yiyor :D valla ne diyeyim. Bir kişi daha w7 li oldu hayırlı olsun.

windows 7 kullanmayan kaldımı hala acaba. Windows 7 şuanda en stabil çalışan sistem. Belkide Microsoft bunca yıldır yaptığı en iyi şey.

Ben çıktığından beri kullanıyorum zaten. Yeni kullanıcı değilim :)

xyz1234

Profesör
Reaksiyon puanı
13
win 7 nin pekçok konuda performansı tartışılmaz. daha önceki windows sürümlerini en fazla iki ay kullanıp format atardım ancak, evdeki masaüstüme 10 aydır format atmadım ve bir kez bakım bile yapmadım. hızı mı? ben ilk günkünden bi farkını göremedim. makinam quad 2,4 işlemci 4 gb ram, asus deluxe anakart.