Eset'ten Uyarı : TeamViewer 5.0 Kullananlar Dikkat!!!

D'Artagnan

Asistan
Reaksiyon puanı
9
ess3D.jpg

Antivirüs uzmanı ESET TeamViewer 5.0 versiyonunun , kullanıcıların izni olmadan bilgisayarlara erişim için kullanıldığını bildirdi.

Eset' in kıdemli araştırma görevlisi David Harley'e göre bir Rus meslektaşı adli soruşturma uzmanı Grup-IB den örnek kodları incelerken sorunu ortaya çıkardı. Harley' in bildirdiğine göre TeamViewer büyük bir Rus şirketinden para hırsızlığında kullanıldı. Sızma girişimini, %WINDIR% dizinine bir backdoor yükledikten sonra bir server gibi çalıştırılarak, TeamViewer' ın bir komponentinin tv.dll dosyasına kod enjekte etmek amacıyla modifiye edilmesi ve yönetimsel kontrol paneline erişim için kullanıldığını belirtti.

kaynak

lazerboy

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Eset önce diğer virüsleri tehlikeleri bulsun ondan sonra düşünürüz :D

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Ben TeamViewer 6 Kullanıyorum Aynı Durum Bu Versiyon da Geçerlimi ?

D'Artagnan

Asistan
Reaksiyon puanı
9
Ben TeamViewer 6 Kullanıyorum Aynı Durum Bu Versiyon da Geçerlimi ?

Bu durum sadece 5 versiyonu için geçerli sanırım. v6 da açık kapatılmış olmalı çünkü bu versiyonla ilgili bir açık bildirilmemiş.

Reaksiyon puanı
189
her şeyde virüs olabilir diyerek izin vermeyen paranoyak bir anti-virüs firması bunu söyleyince hiç de inanasım gelmiyor açıkçası...

murat_57_

Asistan
Reaksiyon puanı
2
bunun gerçeklik payı olabilir çünkü ben 5 kullanıyordum 6 çıkınca 5i kullanmama izin vermedi direk 6yı yükledi program otomatik olarak bana sormadan .

D'Artagnan

Asistan
Reaksiyon puanı
9
her şeyde virüs olabilir diyerek izin vermeyen paranoyak bir anti-virüs firması bunu söyleyince hiç de inanasım gelmiyor açıkçası...

Kaynağı incelersen daha doğru karar verebilirsin ( İngilizcedir ). Açığı bulan bir Rus uzman ve açık kanıtlanmış. Burdan ayrıntılara bakabilirsin.

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Sizi alpemix kullanmaya davet ediyorum yerli malı yurdun malı herkes onu kullanmalı :D:D

FightFor

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
TeamViewer 6.0 versiyonuna geçtim hemen :) teşekkürler paylaşım için. Ne de olsa güvenlik şakaya gelmez ;)

KabKa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bildiğim kadarıyla TeamViewer ın Dünya çapında 100.000.000 kullanıcısı var. ESET in uyarısının ne kadar önemli olduğu burdan anlaşılıyor.

FerGny

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
teşekkürler paylaşım için 6 versiyonuna yükselttim :)

Gold Eagle

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Ben de kaldırma hazırlıklarına başlamıştım :laugh:
Neyse,sadece 5'teyse sorun yok :)

ring

Asistan
Reaksiyon puanı
8
merhaba,

TeamViewer 5.0 kullanırken benim başıma geldiği için yazıyı okuyunca şaşırmadım.Küçük bilgisayarımı bazen gece açık bırakırım ve Teamviewer de açık kalır. Bir sabah baktığımda pc giren kişinin mesajını gördüm.Küçük pc de indirme dışında bir şey yapmadığım için içinde bilgi olarak bir şey olmadığından bir sıkıntı da duymadım. Giren kişi kendi adını irtibat kişileri içersine bile kaydetmişti.Şuan 6 ver. kullanıyorum iuana kadar bir sorun yaşamadım.

Alpemix yazılımına baktım ama ücretsiz kullanımdaki ayda 15 saat kısıtlaması bana uymuyor.

Sağlıcakla kalın

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
demek yine ESET'in günahını aldiniz. zaten herkes oturdugu yerden cok sey biliyo.

Gauson

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
merhaba,

TeamViewer 5.0 kullanırken benim başıma geldiği için yazıyı okuyunca şaşırmadım.Küçük bilgisayarımı bazen gece açık bırakırım ve Teamviewer de açık kalır. Bir sabah baktığımda pc giren kişinin mesajını gördüm.Küçük pc de indirme dışında bir şey yapmadığım için içinde bilgi olarak bir şey olmadığından bir sıkıntı da duymadım. Giren kişi kendi adını irtibat kişileri içersine bile kaydetmişti.Şuan 6 ver. kullanıyorum iuana kadar bir sorun yaşamadım.

Alpemix yazılımına baktım ama ücretsiz kullanımdaki ayda 15 saat kısıtlaması bana uymuyor.

Sağlıcakla kalın

Enteresan ama aynı şey bende de oldu. Hiç tanımadığım biri kendisini eklemişti listeye ( TM 5 ). Evdekilere sordum ama hiç kimsenin haberi yoktu. Demek olay bundan ibaretmiş, 6 versiyonuna geçtim bu yazıyı okuduktan sonra :)

D'Artagnan

Asistan
Reaksiyon puanı
9
Temviewer 6 versiyonunda açık yok. Sadece önceki versiyonlarda açık mevcut. Yeni bir açık keşfedilene kadar TeamViewer 6 versiyonunu güvenle kullanabilirsiniz. :)