Ben TTnet'i çok sevdim o beni hiç sevmiyor.

teknolabs

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
TTnet paketimi 16 mbps'ye varan yaptım. Hız testi yaptığımda 1mbps'nin altında gösteriyordu (800 kbps ile 900 kbps arasında). Aradım ttneti arıza kaydı aldılar. Bilgisayar ve modemi açık bırakın daha sonra tekrar ulaşılacaktır dediler. 3 gün geçti hala ulaşan yok! Tekrar aradım ve sorun giderilmiştir dediler. Hızım hattımın desteklediği hıza (10mbps) düşürülmüş. Hız testi yaptım hızım 1 mbps civarında. 1 gün sonra tekrar aradım anlattım durumu ve TTnet'ten beklenen cevap geldi...
"Hız 800 kbps'nin altına düşmediği sürece normaldir.":glare:
İşte bu da benim hikayem...

sdelta

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
145
Aylık 10 tl den az vermedikçe faturamı normaldir deseydin :D

murat250

Doçent
Reaksiyon puanı
7
İner misin, sabaha mı bırakırsın ? (CmYlmz)

raxetul

Profesör
Reaksiyon puanı
31
Oha, sonra bir de hız arttırdık aynı fiyata sunduk demesini bilirler. Ben senin yerinde olsam tüketici mahkemesine gider aradığın saatteki ttnet müşteri hizmetleri kayıtlarını istetirdim. Verirler ya da vermezler verirlerse kaymak gibi olur patlarsın çok feci bir şekilde, vermezlerse bir daha ara görüşmeyi kaydet. Ne demek 16 mbite kadar sa da (hani 5 olabilir 7 olabilir de ) 800 mbitin altına inmezse normaldir demek. Yuh diyorum.

221BSHERLOCK

Dekan
Reaksiyon puanı
23
Kardeş senin hız hepten kötüymüş. Ne demek 16mbit te geçip hızın daha da düşmesi. Bir de 800 kbits ile idare et demişler. Bu işte bir yanlışlık var. Hattın desteklemiyordur belki. Şu an ben 8mbit lik tarifedeyim hızım gayet iyi ve hattımın destekleyebileceği maximum hız modem arayüzünde yazıyor 100mbit. Sen bunları kontrol ettin mi.
Aslına bakarsan Paket ilk çıktığında ben de 16mbit e geçiş yapmayı düşünmüştüm ama sonra böyle haberleri duyunca vazgeçtim.
TTNet i ara bu durumun takipçisi ol. Yapacak birşey görünmüyor başka.

thruthreign

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
159
Arkadaşım seninki net download hızı olmasın sakın 10 mb hızın varsa zaten en fazla 1 mb hızla download yapa bilirsin.

teknolabs

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Öncekine göre gayet hızlı. :thumbdown:

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
Arkadaşlar dah öncede söyledğim gibi 8 ve üzeri hızlara geçmek isteyenler önce evine hangi santralden hat geldğini öğrensinler ve sonra çıkıp yola santrale kadar bin metre saysınlar. size internetinizi yükseltelim diyen müşteri hizmetleri çalşanları bunu düşünmez sadece satarlar. Bu noktada iş size düşüor. xdsl (8 ve üzeri mb hızlar) de maximum mesafe 900- 1000 metre olmak zorunda.
Not:telekom çalışanı.

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Aslında Verebildikleri Hıza Göre Ücret almalılar !?

yavruceylan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yahu arkadaşlar. bu ttnetten bisürü görevli, insanları arayıp bilmem xxx bey size bir teklifimiz var diyo.
TTNET- "merhaba xxx bey, ben ttnet den yyy, öncelikle şunu şöyleyeyim bana küfretmenizden geçtim olaki TTNET e küfredebilirsiniz diye tüm konuşmaları kaydediyoruz. ona göre efendi efendi konuş.. yada biz bu konuşmayı güvenliğiniz için kaydediyoruzmuşuz gibi düşün."

TTNET- "sizin hızınızı arttıracağız hemde 3TL farkla. üstüne üstlük ilk 3 ay 9.90 lira ödeyeceksin. bak bak baban bile yapmaz bu iyiliği sana. anlaştık demi"
xxx kişisi- "tabi canıım 3TL den ne olacak, zate size arkamı dönmüştüm ben, acık daha zorlayın gitsin"
TTNET- "oh oh ne güzel, sizin gibi anlayışlı kişilerle konuşmak çok güzel efendim, hem arkanızı döndüğünüz ben değil TTNET tir. hadi kalın sağlıcakla"

3 GÜN SONRA
xxx kişisi- "444 0 375"-"lülülülülülülü"
TTNET -"bıdı bıdı bıdı bıdı, onu tuşla şuna baş"- "Tüm TTNET müşteri temsilcilerimiz başkalarını kekliyo acık bekle"
TTNET -"iyi günler ben TTNET müşteri temsilcisi zzz, size nasıl yardımcı olabilirim"
xxx kişisi -"iyi günler TTNET müşteri temsilcisi zzz bey. ben 3 gün önce bağlantı hızımı arttırdıydım ama bağlantı hızında bi ..ok olmadı, hatta eskisinden daha köyü düyebilirim."
TTNET -"bir dakka bekleyi ver ben bi kontrol edeyim,............ şimdi baktım sizin santrala olan uzaklığınız 3 km. yani size taahhüt ettiğimiz hızı vermicez"
xxx kişisi- "eee ne olcek şimdi"
TTNET -"ne demek ne olcek, sen 3 gün önce bize 24 ay boyunca bize vereceğini dediydin. ama korkma seni mağdur etmeyiz. 15 ay sonra sizin oralara bi santral daha kurcez o zaman uçacaksın. şimdi siz acık daha bekleyin sizinle bi arıza kaydı oluşturalım sonra oluşturdupmuz arıza kaydına göre ben bizim oğlanlaa haber veririm onlar bi bakarlar."
xxx kişisi -"e hadi hayırlısı"....

3 gün daha sonra
xxx kişisi- "444 0 375"-"lülülülülülülü"
TTNET -"bıdı bıdı bıdı bıdı, onu tuşla şuna baş"- "TTNET müşteri temsilcilerimiz kek yiyo acık bekle"
TTNET -"iyi günler ben TTNET müşteri temsilcisi nnn, size nasıl yardımcı olabilirim"
xxx kişisi-" yardımcı olma bana arkadaşım yardımcı olma."
xxx kişisi-" şimdi siz şirket olarak hem telefon hemde internet hattımın faturalarından altyapı hizmetlerini tamamlamak için sabit ücret denen bişey kesiyomusunuz"
TTNET -"eeeeeee şey"
xxx kişisi-"konuşma konuşma; kesiyosunuz tabi e kardeşim madem kesiyosunuz neden kestiğiniz paralardan gelip benim sokağıma santral kurmuyosunuz. salakmıyım ben?"
TTNET -"bu sorunuza şöyle cevap vereyim xxx bey, sizde toplumun geri kalanı gibisiniz."

değerli arkadaşlar işin şakası bir yana TTNET toplu bir protestoyu hak ediyor. ama öyle sokağa çıkıp alkışlama falan değil. toplu hat iptalleri gibi bir protesto.
biliyoruzki tüm alt yapıyı TTNET yapıyo diğer şirketler port kiralayarak bu işi götürüyolar.
şöyle düşünün : tamam alt yapıyı onlar yapıyo olabilir ama faturalarınızı düşünün. TTNET bu kadar yüklü bir meğladan vazgeçmez. müşterisini kendinde tutmak için bir şekilde fiyatları düşürecektir.

merak eden arkadaşlar için söylüyorum bende TTNET kullanıcısıyım, ama sadece 2 ayım kaldı.
sonra taahhüt vermeden süperonlineden internet hizmeti alacağım.

amd_ati

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
madem sizin oralarda superonline var niye geçmiyonuz.töbe töbe

Kaplan7

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Kardeş tam benim konumu açmışsın:)Ya bu TTNet'i ben......Küfür yok ama adamlar resmen dalga geçiyorlar ya.Benim tarife 8mb'te kadar olan.Az önce türk net'ten test yaptım 400kb çıktı.Ya böyle hizmet anlayışını da böyle şirketleri de....Gerisini siz doldurun.

maxpayne1234

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
TT Net bizi herzaman sağılacak inek olarak görüyor... ne verirsek yerler hesabı
ee tek tepkimiz burada ağlamak, hadi bir gün anlaşalım tüm haber sitelerini, kamu sitelerini
mesaj yağmuruna tutalım, binlerce kişi aynı anda binlerce mesaj atarsa o zaman sistemleri gümler
sesimizi duyururuz..........

dostname

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar dah öncede söyledğim gibi 8 ve üzeri hızlara geçmek isteyenler önce evine hangi santralden hat geldğini öğrensinler ve sonra çıkıp yola santrale kadar bin metre saysınlar. size internetinizi yükseltelim diyen müşteri hizmetleri çalşanları bunu düşünmez sadece satarlar. Bu noktada iş size düşüor. xdsl (8 ve üzeri mb hızlar) de maximum mesafe 900- 1000 metre olmak zorunda.
Not:telekom çalışanı.

Mesafeler yada telekomun söyledikleri genelde tutmuyor.
Ben telekomu aradım hattınız max 4 mbit e kadar destekliyor dediler.İnternetteki çoğu dökümanı okudum 4 mbit sonucu çıktı.
Dün itibari ile 8 mbit hıza geçiş yapmış bulunuyorum ve en düşük 850 kbps/sn ile download yapıyorum.Gece 12 den sonra 890 ları buluyor.

Santrale uzaklığım 2.5 km hat sayıflamam 28.5 db.Hız testi sonucumda aşağıda.

1113115192.png

Ali TEMEL

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Ttnet'i protesto edeceğiz dediniz de etmedik mi? :D

metehan760

Asistan
Reaksiyon puanı
7
TTnet böyle işte. Buda benim hız testi sonucum. 1 ocakta 16 Mbit olan tarifeye geçtim o gün bu gündür 9 defa arıza kaydı oluşturdum. Birkaç defa geldiler evde ölçüm yaptılar. "Suç öldürende değil ölende" der gibi, sizin sisteminizde bir problem vardır dediler. Bunun üzerine Port değişti, Binadaki tesisat değişti, Modem değişti, Bilgiayar değişti. Hala düzelmedi. En son kayıt bıraktıktan sonra Ankara TTnet ten bir bayan aradı, gayet kabaca. Bundan sonra arıza kaydı oluştursanızda, size yardımcı olamayız çünkü bizim sistemde sorun yok, sorun sizde dedi. bende dedimki; Santralden itibaren Bilgisayara kadar herşey değişti nasıl sorun bende olsun. Bilemem ama bizde sorun yok, elektrikçi çağırın bina içindeki kabloyu tekrar değiştirin dedi. inat ettim, gittim elektrikçi buldum (elektrikçinin telefondan anlayanını bulmak zor) bina içindeki kablo tekrar değişti, işte sonuç aşağıdaki gibi. Bu mesajı yazmak için sayfanın açılmasını tam 55 sn bekledim.

Modemin arayüzü;
ekranalntsbd.png
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

160120112250.png

160120112301.png

2344n.png

msa52

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Abi daha 1.6 yı geçtiğini görmedm bu nedir ya alırken herşeyi işine geldiği şekilde söylüyolar.
8 mb "E KADAR" ekini de adamlar iyi düşünmüşler kekliyolar bizi

mgsmus

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Ben 2 mbit sınırsız kullanıyorum,eski tarifelerden, hiç değiştirmedim. Karşı komşum yeni tarife olan 16mbit'e geçti geçen hafta. Benim hız testleri 1.9u görüyor, onunki 1'i zor görüyor. Yani anlayacağınız bişeyler yanlış be usta.

metehan760

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Evet haklısınız, bir şeyler yanlış. Ancak ttnet yanlışın kendinden değil, bizden kaynaklandığını söylüyor.

yavruceylan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evet haklısınız, bir şeyler yanlış. Ancak ttnet yanlışın kendinden değil, bizden kaynaklandığını söylüyor.
zaten hırsızın hiçbirzaman suçu olmadı bu ülkede. hep ev sahibi suçlu.

bu hız konusunda en güzel cevaplardan birini ttnet müşteri temsilcisi Ayhan Bey den aldım. hızım çok düşük diyorum 8MB e kadar hızlı internet kullandığımı söylüyorum o da bana "e zaten kendiniz söylediniz beyefendi hızınız 8MB değil, 8MB ye kadar" diyo. :) e diyorum arkadaş download hızım 125 kb yi geçmiyo bir türlü diyorum , oda hatlardaki doluluk oranına bağlı olarak hızlanacağını söylüyo.

belli bir süre sonra adamda sinim falan kalmıyo. oooof mis gibi relax oluyosun sonra mal gibi satın aldığınla değil sana layık görülenle idare edeyim diyosun. ama daha öncedende dediğim gibi taahhüd süresi dolar dolmas superonlinenin adsl sini alacam.

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
başlığı her gördüğümde şu dize aklıma geliyor. "ttnet'i çok sevdim o beni hiç sevmiyo, ayda 50 verdim ama o karşılığı vermiyor" :D tutamadım kendimi

muratteas

Dekan
Reaksiyon puanı
96
Santralle 10 km rahat var 8 mb kullanıyorum saniyede indirme hızım 950 kb. Bence hat sorunları.

|BeyabaN|

Profesör
Reaksiyon puanı
9
bende kopmalar olmasa hız iyi gibi ama çok sık kopuyor her 2 günde bir kopuyor 1 gün gelmiyor. ne iş anlamadım. Türkiye Cumhuriyetinin istenmeyen adamı ttnet dir.